Toorained - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Toorained

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nisu hind tegi jälle hüppe:
    http://futuresource.quote.com/charts/charts.jsp?s=W&o=&a=D&z=610x300&d=medium&b=bar&st=
  • Kordan oma investeeringunägemust, tundub et mujal jäi tähelepanuta

    Mõte siis:
    ca 50% toiduained (toit on viimane asi mis jääb ostmata, suured ikaldused, biokütus)
    ca 20% tööstuslikud väärismetallid (kaevandamine kallineb, tarbimine suureneb tehnika arenduse/keskkonanõuetega, osaliselt raha roll[hõbe ntx])
    ca 10% vesi ja taastuvenergiad (põuad, energiahindade kasv, Vene pingutab muskleid Euroopa kallal - suunatakse jõud võõrutusse)
    ca 10% Lõuna-Ameerikat (krahhi lähiajal läbi elanud - konservatiivsed, võimendusi väga vähe, toodab toiduaineid ja on tukev energiaeksportöör)
    ca 10% DNDN (võimalik läbimurre) või Intrum Justitiat (ülevõimendatud tegelasi Euroopas palju, samas ka endine tööandja :-))
  • See siis vist aasta peale ennustatud sul Hansapanda. Hõbe sulges 31. dets. 14.77 , hetkel näitab mul ekraanil 18.81-rohkem kui 20% juba. Ainuüksi täna, õigemini siis eile juba, tõusis hõbe üle 3%.
    Ma julgen hõbedale ennustada, et käib $30 peal ära, kuld käib $1200 peal ära. Hõbeda ja kulla tööstuslik tarbimine on sekundaarne, mis hinda mõjutab. Hõbedale ja kullale mõjub subprime positiivselt. Finantsinstitutsioonid eesotsas FEDiga müüvad usaldust, antud hetkel ongi see usalduskriis rohkem kui midagi muud.

    Kui pakud inimestele paberraha, millel pole mingisugust katet, siis peab sul nende silmis olema hiilgav reputatsioon. Või on siin selliseid, kes tahavad mulle midagi müüa minu emiteeritud raha eest?
  • Just! Ma olen seda pikalt rääkinud. Visruaalsus saab olem panganduse surm. Varsti. Kõige parem on omada panka murdosalise reservnõude pärast. Ütleme et sul on projekt mille jaoks on vaja 10 milli. Normaaljuhul lähed panka, lased endale anaaluuringu teha ja nende heatahtlikkuse korral saadki raha. AGA teine võimalus on et ostad panga, paned milli deposiiti ja laenad endale 10 milli (nõue on vist kuskil 10% kandis). Mill jääb alles ja intressi maksad endale (siis kui võimalik ja tahtmist on). Super äriplaan!!
  • Ahjaa, unustasin enda portfelli kommenteerida. Tegelikult mina usun veel rohkem toiduhindade tõusu. Rahvastik suureneb, samuti ikaldused ja see on KÕIGE VIIMANE asi millest loobutakse. BTW eile tegi nisu jälle rekordi. Varud on 50 aasta madalaimad.
  • To Hansapanda: Kui endal milli pole, siis on tarvis panganduslitsents saada ja reservid laenata. Täna on reserve settlement USAs ja paljud pangad just nii kohustuslikud reservid FEDile ettenäitamiseks saavad, laenavad.
  • HansaPanda, see, et rahvastik kasvab, põuad tihenevad jne võib kõik tõsi olla ja väga pikas perspektiivis on agri ilmselt hea investeering, aga praegu tuleks küll ettevaatlik olla. Ei ole mingit põhjust arvata, et nisuvarud jäävadki madalale ning toiduainete hinnad jäävad igavesti suurenema. Asjad ei käi niimoodi majanduses. Kui millegi hind liigub kiirelt üles, siis korjab see endale magnetina külge tohutus koguses spekulatiivset raha (ka sinu raha), mis viib hinna väga järsule tõusule. On ainult aja küsimus, millal selline mullike kokku kukub ja pärast kõik imestavad, et kuidas ma küll nii loll sain olla. Selliste liikumistega võid teha raha kui oskad, kuid enamik investoreid ilmselt ei taju, kui suur on tegelikult oht.
  • Morgan Stanley prognoos toorainete hindadele on järgmine:

    commodities

  • Morgan Stanley'lt siis vanem ennustus see. Huvitav on see, et isegi Morgan Stanley sugused hiiglased on väikeinvestoriga võrdsed kui ennustamiseks läheb.
    Sid'ile tahaks öelda, et mulli on üsna raske defineerida. Kas mull on siis kui paljud omavad spekulatiivseid positsioone? -see ei pruugi üldse ohtlik olla teinekord, kui alusvara on alahinnatud näiteks.
    Mina defineeriksin seda nii, et spekulantide voorid rahmeldavad osta ja räägivad sõpradele kui hea investeering see on ning sõpru tuleb järjest juurde. Positsioone ostetakse nii, et saadud kasumi eest soetatakse uusi positsioone juurde, või laenatakse virtuaalsete kasumite vastu, et uusi positsioone soetada. Lollid saavad peksa ja veab kui ise lolliks ei jää.
  • http://www.abareconomics.com/publications_html/ac/ac_08/ac_march08.pdf
    austraalia toorainesektori ülevaade, kalatööstusest tsingini, uraanist villani
  • China Cuts Fertilizer Sales; Philippine Tender Flops (Update1)

    By Luzi Ann Javier and William Bi

    April 17 (Bloomberg) -- China, the world's largest grain producer, raised taxes on fertilizer exports and the Philippines, the biggest rice importer, failed to fill a tender as record prices heightened concern the world is running short of food.

    China will increase export duties on all fertilizers and some related raw materials to safeguard local supplies during the main growing season, the Ministry of Finance said today. The Philippines received offers for just two-thirds of the 500,000 metric tons of rice that it sought to buy at a tender.

    Rice futures in Chicago surged to a record today, following gains in wheat, corn, palm oil and soybeans, which have all risen to their highest ever this year. The rally, including record crude prices, has stoked concerns inflation will rise and civil unrest may spread. The food crisis was of ``emergency proportions,'' United Nations Secretary-General Ban Ki-Moon said on April 14.

    ``The prices are just too high,'' Vic Jarina, the deputy director of the Philippines National Food Authority, said today after the rice-supply offers were announced. ``We will review the bids and decide whether we'll have more tenders.''

    Rice, the staple food for half the world, rose as much as 57 cents, or 2.5 percent, to a high of $23.12 per 100 pounds (45 kilograms) on the Chicago Board of Trade. The contract, which has more than doubled in the past year, was at $22.985 at 4:47 p.m. Singapore time.

    Civil Unrest

    The World Bank has forecast that 33 nations from Mexico to Yemen may face social unrest after food and energy costs increased for six straight years. Haitian Prime Minister Jacques Edouard Alexis was voted out of office this month by the country's senate after violent protests over food costs.

    Rice suppliers offered the Philippines 325,750 tons compared with the 500,000 tons tendered for, according to the tally from the National Food Authority. Prices were more than 40 percent higher than the last tender in March, which also fell short of requirements.

    ``We can't really cut down on rice because that's our main staple,'' Edwin Sudiacal, 31, a security guard in Manila, the Philippine capital, said today. He said he's forced to buy costlier rice at commercial outlets as there aren't enough state- subsidized supplies.

    `Control Exports'

    China's Finance Ministry said: ``If we can effectively control exports, we can ensure fertilizer needs for planting in spring, and curb the rising trend of domestic fertilizer prices.''

    The increased taxes, which will boost the tariff range from 0 percent to 35 percent, to 100 percent to 135 percent, will apply from April 20 to Sept. 30.

    If China effectively stops exporting fertilizers, it may be ``fatal'' for the global supply of some products, such as ammonium phosphate, Xu Hongzhi, an analyst at Beijing Orient Agribusiness Consultant Ltd., said before the ministry's announcement.

    China also started to tax wheat exports at a rate of 20 percent this year, according to a December statement from the Finance Ministry. The tax for corn and rice was set at 5 percent.

    Food-importing countries worldwide are cutting taxes to try to secure supplies. Turkey will abolish import duties on rice to counter speculation that has pushed prices up in recent weeks, Agriculture Minister Mehdi Eker said today.

    Egypt, Africa's largest rice exporter last year, will reduce the land allocated for planting the grain to save water and encourage farmers to grow more corn, Agriculture Minister Amin Abaza said in an interview April 15.

    To contact the reporters for this story: Luzi Ann Javier in Manila ljavier@bloomberg.net; William Bi in Beijing at wbi@bloomberg.net

    Last Updated: April 17, 2008 05:11 EDT
  • Hei

    Tahaks igaks petteks vbl investeerida mõnda laiemasse "toorainekorvi" nagu nt DBC, DJP, GCC, RJI, USCI, XCBE või XCBL vmt. ETN-ide puhul ei meeldi see, et lisaks "tooraineriskile" tuleb juurde emiteeriva finantsasutuse risk. Enda eelistatud ETF-ide puhul aga ei saa praegu hästi sotti nende maksustamisest (niipalju kui aru olen saanud, maksustatakse nende tulu (hoolimata väärtpaberi mittevõõrandamisest) igal aastal, mis tundub investeerimiskonto hüvedega ära harjunud isikule ühelt poolt ilgelt tülikas ja teisalt ka kulukas.

    Oskab keegi selgitada või mõnele harivale materjalile juhatada, mis õudused investeerimiskonto süsteemi kasutajast Eesti residendiga, kes ühel aastal nt USA-st ETF-e soetab ja neid pikemalt hoiab, järgmistel aastatel toimuma hakkavad? (Peale toorainehindade languse:))
  • Rekordsuur kakaosaak, hinnakukkumine aastaga on olnud 30%.

    Suurtarbijad ühinegem poodide kallite śokolaadihindade vastu!

    http://washpost.bloomberg.com/Story?docId=1376-ONMIYC6JTSE801-16689K83TC99LU0PC6F4101CAR
  • Alles oli paanika, et kliimamuutuste tõttu on kakaoistandused lõplikult hävimas ja šokolaad kaob ajalukku. Kust siis nüüd äkki suur saak.
  • Süvamere kaevandamine on teoks saamas, proovitakse 1,6 km sügavusel spets masinatega purustada ja siis laeva pumbata. Väga rikkaid maake ja ühendeid loodetakse leida, näit. muldmetalle. Nautilus Minerals (TSX: NUS), BP
    https://www.theguardian.com/environment/2017/jun/04/is-deep-sea-mining-vital-for-greener-future-even-if-it-means-destroying-precious-ecosystems
  • Tere. Mul oleks vaja katta toorainete hinnariski, aga Eestis tundub asi pisut kallis või ebamugav olema. Kellel on reaalseid kogemusi usaldusväärsete maakleritega. Eestis on raske isegi online infot saada, kvaliteetsetest analüüsidest rääkimata.
  • Deflatsiooni tagasitulek nüüd ka puuvillaturul. Puuvilla hind olevat septembris kukkunud 26% võrra, mis olevat suurim kuine kukkumine pärast 1986 aastat.
    https://www.di.se/live/bomullspriset-pa-vag-mot-samsta-manaden-sedan-1986/

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon