Jim Rogers : "Fed tuleks laiali saata..." - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Jim Rogers : "Fed tuleks laiali saata..."

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.youtube.com/watch?v=AwIncF3yrpQ
  • Noh, päris laiali pole vast mõtet saata, kuid natuke selgroogu võiks kasvatada.
  • Onu Ben on küll osutunud parajaks turusõbraks ;-)
  • ja täna tuleb turul taas kena ralli, intresse alandatakse 1 punkti võrra ja dollar teeb hiljemalt homme uue low... 1,6+
  • Jajah, ma Postimehe kommentaariruumist lugesin, et sellel nädalal tulevat 1.65 ära. :-D
  • või tahad sa väita, et FED pole mingit moodi süüdi dollari krashis?
    Al-Qaida ja Darth Vader hoopis?
  • Aga mis meil häda on? Eurode eest saab ju rohkem vägevat ahmeerikamaa nänni osta. eBay või lähed kohale ja on ostuparadiis.... Las põleb! Siinolijad on ju suuremas osas neid protsesse ette näinud ja valmistuvad ostma varsti? Või olen millestki valesti aru saanud?
  • eraisiku tasandil on hetkel ilgelt tore odavat ameerika(hiina) sodi kokku osta, kuid pikas perspektiivis põhjustab see Euroopa firmade ekspordivõime languse ja sealt edasi tragöödia eraisikute tasandil. põhjustades ECB intressilangetust ja nii kisubki USA kogu maailma endaga koos mutta.
  • Seega, mis oleks teoreetiline lahendus?!

    Retooriline küsimus, aga ikkagi...
  • http://forex.delfi.ee/est/News/NewsView?id=199

    Euroopa läheb appi. Kas nüüd peaks muret tundma ka euro pärast ja rahad viima aasia valuutasse?
    Kinnitame traksid, sest sellist olukorda pole maakera veel näinud. Veendu et paari aasta jooksul oleks ligipääs toidule, puhtale veele ja autonoomse küttesüsteemiga elamispinnale. Looda et vaja ei lähe, aga parem kui kiruda ennast kui külmas ja näljas.
  • HansaPanda
    Andsid hea mõtte mulle - vahetan küttepuid liha, leiva, õlle ja bensiini vastu. Mul pole sel juhul vaja ei eurosid ega kulda :)

  • Kuni 1971 kehtis ju selline olukord ja lähiajal tuleb lihtsalt paratamatult tagasi kuna teised ei soovi enam onu Ben-i ja tema inflatsioonireeglite järgi mängida.
  • Jim Rogers: "Ben Bernanke is going to sell used cars soon"
    http://www.bloomberg.com/avp/avp.htm?clipSRC=mms://media2.bloomberg.com/cache/vggsNLO01KN8.asf
  • Jim Rogers on vist liiga palju Cramerit vaadanud, vat kus on nüüd USA patrioot välja tulnud, siin Bernanket kritiseerima, ise istub Singapuris oma suhkru ja nisu kotide otsas, ning õpetab tütrele hiina keelt ja pulkadega söömist. Kui tal nii palju oskuseid on, et FEDi paremini juhtida oskaks, siis mida ta seal aasias passib ? Ei saa üldse aru inimestest, kes nii hirmsalt FEDi kritiserivad, minu meelest teevad nad sellises segaduses piisavalt head tööd, ning need FEDi asjatundjad võiksid ise siis paremini teha, mitte veel õli tulle valada, ning mitte kohaseid märkusi Bernanke suunal öelda.
  • Jutt ei ole sellest, et FED kuidagi midagi valesti teeb. Jutt on sellest, et FED-i olemasolu ise toob kahju.
    Turg, mitte Bernanke peaks selle segaduse ära sorteerima.
  • Tõsi, selles 12 min Bloombergi intervjuus ei öelnud vist Rogers palju mida ta pole varem juba öelnud. (Peale siis, et ta oli saanud veel tütre).
  • mitte FEDi olemasolu, vaid rumalad otsused investeerimisel toovad kahju, inimestel tuleks ikka äri teha selle järgi millised on reeglid, ning investeerimisel arvesse võtta ka sellised institutsioonid, nagu FED, SEC, IRS jne. See on umbes sama jutt, et IRS juht peaks IRSi likvideerima, sest see toob kellelegi kahju. ulme:) Ron Paul teeb ikka head lobitööd, mõni arvab isegi, et asjad ongi nii :)
  • RCM, jutt ei ole mitte investeerimisest vaid USA majandusest.
    Intressidega jahmerdamine ei erine põhimõtteliselt toiduainete hinna riiklikust fikseerimisest. Ja FED abiprogramm pankadele ei erine põhimõtteliselt ettevõtete riigistamisest.
    Ideaalis riiklik plaanimajandus töötab paremini, kui turumajandus. Praktikas on tomimisega enamasti probleeme.
  • FEDi praegune pankade "riigistamine" on lihtsalt üks sotsialismi erivorme - sotsialism rikastele
  • huvitav, mis moodi see USA majandus ilma FEDita paremini hakkama saaks ?
  • kristjan, see ta on - keegi mainis isegi väljendit SOCIALISM for BILLIONAIRES ;-)
    _______

    Ise ma arvan, et ka seekord läheb üle noatera (nagu umbes viimase viie finantskriisi puhul) ning võla supertsükli sõna otseses mõttes õudne lõpp lükatakse taas kord tulevikku. Samas ei evi ma illusioone et "KABOOM" ei saabuks veel meie eluaja jooksul.
  • Jep, FED mängib praegu rämedate panustega, kuid omab tõepoolest võimalust selliselt olukord mõneks ajaks ära rahustada. Eks aeg näitab, kas paari aasta pärast võib seda pidada "geniaalseks lükkeks" või "kabelimatsuks". Ma paneks tõenäosused ehk 70/30.
  • Päris hea väljend-'sotsialism edasijõudnutele' :-)
  • Tegelikult ei ole ju täna USAs midagi uut. Textbook case -kui pankadel varade kvaliteediga probleeme, siis tuleb mõnda aega tsipa rohkem inflatsiooni kannatada nii, et halvaks läinud varade reaalne väärtus väheneks talutavale tasemele. Kellele sellest ei jätku see neelatakse tugevamate poolt alla ja kui suutäis pole söödav siis söödetakse pala vägisi maksumaksjale.
  • Mis on kasulik JPMorganile on kasulik ka mulle, kui keegi ütleb selle Beari tehingu kohta, sotsialism rikastele, siis whatever ... i like it anyway :) Aga arvan ka ise, et suurt KABOOMi lähiajal ei tule.
  • See vist soltub sinu "suure kaboomi" definitsioonist. Moni norgemate narvidega mees kutsuks praegust olukorda juba vaikeseks kaboomiks (tänane välja arvatud)

    Ja Ronil on õigus, irs sellises vormis on suht halb.

    Naljakas oli täna cnnis 5 soja-aasta puhul öeldi et sõda on läinud maksma 500bil. Demokraatiat ja rahu aga pole ja kodus samal ajal higistavad
  • Kaboom saabub kohe kui omadel jopedel papp käes ja rämpsust lahti on.
  • Ei saabu mingit kaboomi. Tavaline majanduse tsükliline käitumine. Mingis sektoris mull, see lastakse tühjaks, vahepeal visin segab küll teisi ka, aga see saab läbi ja siis algab kõik uues sektoris pihta. Ma ei saa aru, mis siin (peale pisidetailide) erinevat on 1929, 1973 või 2000 aastast?
  • 1929 oli ikka tõsisem kui muud nimetatud aastad. Seekord on unikaalne dollari vastu usaldamatus, mida muudel kordadel polnud. Eks näis kuidas välja mängib.
  • Continental Illinois in ’64
    Drexel Burnham Lambert in ’90
    Kidder Peabody in ’94
    Longterm Capital Management in ’98

    Kas neil kordadel saabus maailma lõpp?
  • aga kas ei saabunud? Kas oli üldse elu enne 2008 aastat? Ah?
  • Maailma lõpp saabus konkreetsele inimgrupile, kellest enamus kusjuures sellest laksust toibus.... Nn võla supertsükkel elas aga edasi - põdes lõppkokkuvõttes pisikese deleveraging'u läbi ja jätkas üha suurema hooga paisumist. Ärge saage valesti aru, ma ei ole nn krooniline optimist, kuid praegune finantskriis meenutab mulle kangesti seebiooperit, kus sama süzheeliini mängitakse kes-teab-kui-mitmendat korda läbi. Samas puudub mul usk sellesse, et just seekord oleks see, kui Ridge hakkaks oma emaga abielluma* (=suur üllatav ja absurdne pööre, mis kogu struktuuri täiesti pea peale pöörab).

    * Ma ei kuulu The Bold and the Beautifuli vaatajaskonna hulka, kuid naissooga lävides olen süzheeliinide lõpmatuseni eri nüanssidega kordamisest teadlik.
  • Selleks, et Ridge abielluks oma emaga, poleks vabsee mingit absurdset pööret vaja, lihtsalt mõlema mälukaotust läbi lennuõnnetuse kusagil kaugel, teistest eemal. Tõeline Deus ex Machina oleks hoopis, kui asteroid maale kukuks, Brooke'i ja Taylori tapaks ja Caroline'i teise kaksikõe kaasa tooks. Ehk antud jutu kontekstis, Volcker2 pukki saaks. Iseküsimus on, et kas tänpäeva maailmas pole liiga palju raha ja liiga suurt sõltuvust võõrkapitalist (vs 30 aastat tagasi) selleks, et 10%+ keskpanga intressi taluda. Wet dreams... mmm...kord elus tahaks näha, mis oleks hinnasildile kirjutatud siis, kui laenurubla selle jaoks ei pakuta.

    Btw, keda sa petad, et vapraid ja ilusaid ei vaata. Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes B&B ei vaata.
  • suffiks, ega ma muidu äkitse vaatakski, kuid tööinimene ja noor pereisa, kes lahendab pea igal õhtul logistilisi ülesandeid laps-eelkool-lapsehoidja-lasteaed, lihtsalt ei jõua enne Reporterit koju :-) Sellele vaatamata sain Su naljadest aru :-)

    Aga Volcker - mnjaa... Tuleb mees ja ütleb, et "nüüd on kõik teisiti!!" Väga õige - Deus ex Machina! Sellel oleks kõva entertainment value. Iseasi, kas raha ka siis alles jääks... :-D
  • Tulles algse teema juurde tagasi, ehk et kas FED tuleks laiali saata?...

    "kuid praegune finantskriis meenutab mulle kangesti seebiooperit, kus sama süzheeliini mängitakse kes-teab-kui-mitmendat korda läbi."
    Praegune finantskriis erineb viimasest suuremast 8 aastat tagusest seebiooperist päris oluliselt:
    - Aktsiahindades puudub võrreldav mull. Seetõttu pole ka, mida tühjaks lasta ja aktsiahindadel, kuhu kukkuda. Mõistagi ei puuduta see BS stiilis üksikaktsiaid, vaid indekseid tervikuna
    - finantssüsteem on majanduse vereringe, e-äri polnud seda teps mitte. Seetõttu vaatas FED 8 aastat tagasi mängu suhteliselt kõrvalt ja alandas vaid intressimäära, et laksud väga valusad ei oleks. Seekord minnakse aktiivselt sajalisi luhvtitama, sest kui peaks nüüd juhtuma krahh, lööks see jalad alt kogu globaalsel majandusel

    Järeldused: karuturgu meile harjunud mõistes (ehk pidev aktsiahindade langus) ei ole ega tule!!! FED ei saa lubada õhu väljalaskmist üle kriitilise piiri, vaid korjab Keynesi üllitised tolmu alt välja ning viib kadunukese teooriaga läbi järjekordse (finants)innovatsiooni, muutmata põhimõtet - kui vaba turg on asjad pekki keeranud, siis riik tuleb ja päästab ta välja.
  • Ehk siis: " ... inimesed on need finantskriisid esile kutsunud, inimesed need finantskriisid ka parandavad" Ei midagi müstilist ega üleloomulikku.
  • Eeee.... kas mitte viimane kord nii suures mahus turgu/riiki päästma ei hakanud Weimari Saksamaa? Sissepritsitud raha mass on ju muljetavaldav ja ameeriklased ei taha maksta mingeid laene eriti palju. Pigem ohverdavad dollarit....
  • oot kas mitte nsvl ka ei langenud tänu majadnuse kurnatusele, raha liigtrykkimisele ning s6jale afghanistanis?
    isiklikult arvan et t6esti turumajandus on bro, aga fed ei erine plaanikomiteest. ja miks yldse meil inflatsiooni vaja on?
    selleks et sundida tarbima.. et raha velocity oleks suurem ja suurem.. ja miks on turundusinimesed? majandus juba ammu ei tegele mitte vajaduste rahuldamisega vaid m6ttetu pasa tootmisega, mille siis turundusinimesed maha myyvad.. ses suhtes turumajandus ei tööta! ses suhtes ma ikka ootaks miskit revolutsiooni.. savi et raske on, hea on olla juures uue maailma tekkes.. voi uue inimrassi vms :D
  • Velikij> Järeldused: karuturgu meile harjunud mõistes (ehk pidev aktsiahindade langus) ei ole ega tule!!! FED ei saa lubada õhu
    Velikij> väljalaskmist üle kriitilise piiri, vaid korjab Keynesi üllitised tolmu alt välja ning viib kadunukese teooriaga läbi järjekordse
    Velikij> (finants)innovatsiooni, muutmata põhimõtet - kui vaba turg on asjad pekki keeranud, siis riik tuleb ja päästab ta välja.

    Äkki seletaksid lahti, kuidas Fed õigupoolest selle mulli kokkulangemise ära plaanib hoida? Tema bilansimaht on lõppude-lõpuks ainult triljoni ja tema back-up meeskond juba praegu kaelani võlgades?
    USA riigivõlakirja reitingu langus rämpsu tasemele ning Fedi pankrott ei tundu praeguse poliitika jätkumisel enam sugugi nii ebarealistlikud (hey, it's all Japan again ;-)
  • Noh, seni kuni mailmas leidub tegelasi, kes USAle tema enda rahas on nõus laenu andma pole Fedil raha trükkimisega mingit probleemi. Värskelt trükitud dollarid laenatakse omakorda võlakirjade tagatisel pankadele ja kui seda järjekindlalt teha tulevadki krediidi spreadid kenasti kokku. Mingil hetkel saab turg sellest aru ja siis saab jälle ahnus hirmust võitu.
  • Intressikärbetega dollari nõrgendamine võib olla lausa eesmärgipärane. Niikaua, kuni USA palgatööline ei streigi ja tänaval keskmisest rohkem rahutusi pole, on kõik OK. Eesmärgid, mida saavutada:
    1) välisvõlg, mis arvestatud dollarites, samuti väljamaal ringlevate dollarite väärtus väheneb, sellega väheneb ka kontrollimatu välisfaktori X oht USA majandusele
    2) valimiseelsel perioodil saab sisemajanduse hindade tõusu või paigalpüsimise taha peita tõde credit crunch'i tõttu deflatsiooni minevast majandusest
    3) paraneb USA kaupade konkurentsivõime eksporditurul
    4) kõik muu, millest FED on juba avalikult rääkinud
  • The Bold and the Beautiful kõlaks eesti keeles Prisked ja Ponksud :)

    Aga rääkides seepide vaatamisest, siis minul pole 10 aastat juba telekat olnud, ja tõepoolest tunnen, et ei ole millestki ka ilma jäänud...
  • Rogers müüb dollar, ja seejärel "talks his book":

    http://www.youtube.com/watch?v=wZWJ-qxel3A
  • Peaaegu nagu "Andersson ostab Merko, ja seejärel "talks his book""

    :)

    Ma niisama, ise ka ostsin Merkot.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon