Gigamedia (GIGM) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Gigamedia (GIGM)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Gigamedia (GIGM) on viimastel päevadel koos turuga väga agressiivselt allapoole tulnud. Usun, et tänastelt tasemetelt $14.2 juurest on tegu väga hea investeeringuga. Aktsia on hinnastatud ca 18x 2008. aasta kasumit ja kõigest 12.5x 2009. aasta kasumit. Samal ajal kasvatab ettevõte oma müügitulusid mõlemal järgneval kahel aastal ca 30% ning ka kasumite kasv jääb 20% ja 40% vahele.

    Tänased tugevad tulemused CRYP'ilt kinnitavad minu jaoks taas, et netimängurluse tööstusharul on hetkel tõepoolest väga hästi minemas.

  • Mnjah... aktsia nüüdseks juba +8%. Ei läinudki väga kaua aega, et ka teised turuosalised positiivsed seosed CRYPi heade tulemuste (eelkõige tööstusharu potentsiaalist ja tervisest rääkides) ja GIGMi vahel tõmmata oskaksid.
  • Kes ei ole veel seniseks tähele pannud, siis kolmapäeval sai Gigamedia osta-soovituse Brean Murray analüüsimajalt ja $22-lise hinnasihi. Rõhutatakse suurt ja kiiret müügitulude kasvu, mille veduriteks nii eurooplastele suunatud netimängurlust pakkuv Everest Poker hasartmängupõrgu, kui ka Aasia online mängud.

    Ettevõtte tulemused tulevad alles mai keskel, kuid olen Gigamedia suhtes vankumatu optimist ja usun mängupõrgute online levikusse. Tööstusharus valitsevaid helgeid tendentse on tõestanud ka Playtechi tulemused ning aktsia on kauplemas oma tippude juures.
  • Playtechi vahetulemused peaksid tulema 6. mail, GigaMedia on enda numbrite avaldamise kinnitanud 13. mai eelturu peale. Olen vahepeal oma kontaktidelt tööstusharust veel värsket infot hankinud ning senimaani võiks öelda, et netimängurlus ei ole jaheneva majanduskeskkonna külma kätt veel tundnud ehk hoogne kasv on jätkumas.

    Seega ootan korralikke tulemusi mõlemalt ettevõttelt.
  • Eile tuli välja Playtechi 1. kvartali aruanne ja esimene pilk numbritele kinnitab taaskord mu nägemust ja veendumust sektori tugevast kasvust. Aktsia on tulemuste peale jätkanud uute 52-nädala tippude löömist. Tugev tööstusharu on Gigamedia (GIGM) aktsionäridele vaid tervitatav, kes ootavad ettevõtte majandustulemusi 13. mail.

    Loodan lähiajal Playtechi tulemustest ka pisut lähemalt kirjutada.
  • Dresdner tõstis eile veel Playtechi (PTEC.L) tulemuste peale ettevõtte hinnasihti 525 penni pealt 545 penni peale. Jefferies'el mäletatavasti 560 pennine siht.
  • Ootasin tugevaid numbreid Playtechi võimsate näitude järel ning Gigamedia(GIGM) tugevate numbritega täna ka tuli. Netimängurlus on tugev ja sealsed aktsiad väga mõistlikult hinnastatud arvestades tänast ja ka potentsiaalset kasvu. Minu arvates on selle sektori aktsiad ja eelkõige siis GIGM must-own investeerimisportfellis.
  • GIGAMEDIA LTD(NasdaqGS: GIGM)
    24.00 4.74 (24.61%) as of 7:04AM ET on 05/14/08

  • Eelmise nädala GigaMedia tulemusi ma eraldi loona kommenteerima ei hakka, kuna kõik läheb ettevõttes plaanipäraselt. Aga et näidata agressiivset kasvu, mis mind ettevõtte ja kogu selle sektori jurues paelub, panen siia 2 graafikut, kus viimase kvartali tulemused ka kenasti sees.

    Esimeselt graafikult on näha netimängurluse tarkvara tulude kiire jätkuv kasv ning eralid tõin välja kasiino tulud, mis viimasel kvartalil hüppeliselt tänu uutele mängudele ja cross-sellingule kasvasid.

    Teisel graafikul toon ära ettevõtte Aasia online meelelahutus mängude tarkvara pealt teenitud tulud:

    Lisaks on oodata järgnevatel kvartalitel jätkuvalt uusi mänge, tooteid, mis kasvu ka edaspidi toidavad. Näiteks Jaapani pachinko lõppversioon jõuab turule selle aasta juunis, ehk loetud päevade pärast ning kui see aja jooksul hästi vastu võetakse, on ka see Gigamedia tulubaasi tulevikus toetamas. Ja mis me sellise agressiivse kasvu eest täna turul maksame? Rahaga läbi korrigeerides hindab Wall Street aktsia vääriliseks hetkel 27x 2007. aasta kasumit, 21x 08 kasumit ning 16x 09 kasumit. Ettevõte, mis kasvatab müügitulusid ja kasumeid 30% ja mida toetavad tööstusharu tugevad trendid, on minu silmis küll rohkem väärt.

  • selliseid võimalusi, mis turg pakub, tuleb heade aktsiate puhul ostmiseks kasutada
  • 17-ne peal arvasin ka, et hea ost. Peale allaliikumist kõike kätte ei jätnud. Praegu on selge, et kui 14-ne juures põrke teeb, siis on hästi.
  • Muideks, juhin tähelepanu, et Playtech (PTEC.L) on Londoni börsil jätkuvalt oma tippude lähedal. Investeerimise jaoks on GIGM ikka atraktiivne küll.
  • GigaMedia aktsia on kõvasti rappida saanud nende viimaste päevadega ikka. Roth on täna kommentaariga väljas, et GigaMedia kaua oodatud päris raha peale mängitav Jaapani lehekülg on alates eilsest live's üleval. Sarnaselt meile soovitab igasugust nõrkust ostmiseks kasutada. Ma usun, et need sõnad on täna GIGMi ka korralikult toetamas. Ja pikaajalistele investoritele julgustavalt õlalae patsutamas.
  • GIGM graafik pole praegu just kiita :-(
    Tänu kaetud callide väljakirjutamisele olen hetkel õnneks plussis :-D
    Kui nüüd megakiire tõusu teeb, siis muidugi sajatan ennast ;-)
  • Ei ole tegelikult ka ühtegi negatiivset ettevõtte-suunalist kommentaari silma jäänud. Pigem kuulen julgustavaid sõnu oma kontaktide poolt ja ka analüüsimajad on positiivsed. Viimase kuu-pooleteise langus pärast häid tulemusi meenutab mulle 2007. aasta augustikuist kiiret kukkumist ja 2008. aasta jaanuarikuist kiiret kukkumist, mil languse põhjuseks oli lihtsalt üldise aktsiaturu sulamine ja raha väljavoolamine. Ometi me teame, et nii kui lühiajaline põhi turule alla saadi, oli GIGM nobedalt-nobedalt ülespoole tagasi liikumas. Kuu aega hiljem olid aktsiad 30%-40% kõrgemal ehk tegu oli väga hea ostukohaga. Usun, et sama stsenaarium kehtib ka seekord ning aktsia on $13 pealt head ostukohta pakkumas.

    Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me, fool me three times, shame on...(?)

  • $13 pole paha, aga $12 pean paremaks, siis võiks mingi 25% liikumine $15 peale tõenäoline olla. Kui nüüd arvestada, et sai ostetud $17, siis eriti ei rõõmusta, aga olen valmis juurde ostma.
  • Ega ei oska öelda kas Criterion Capital, kes vahepeal tegi suuri oste, on asunud (häda sunnil?) müüma? Siis võib siit veel paarikümneprotsendine allaliikumine tulla.
  • $12,10 oleks päris kena koht positsiooni soetama hakata. Kuna aga reedel ei pidanud närv vastu, siis võtsin $12.50-ga. Ega see põhjaõngitsemine hea välja ei näe. Langustrend on "ilus" ja ostma peaks vist ikka siis hakkama, kui juba on näha mingeid märke stabiliseerumisest. Kuna aga liikumine võib tulla kiire, siis minu jaoks oleks tõusumärk näiteks tänane sulgumine pealpool $12.75, mis hetkel tundub väike ime. Kui aga peaks sulguma allpool $12, siis ei julge küll arvata, mis see põhi võiks olla.
    Keegi nagu teaks midagi ja muudkui müüb, aga LHV ei suuda vist tausta uurida?
  • 11.68 pealt võtsin kauplemispositsiooni täna aktsias...
  • Kuna lühiajaline horisont, siis siht 13-14, stop 11.

    Aga velvo, ütleks, et otseseid põhjuseid languseks ei ole. Või vähemasti neid, mis meile oleks silma hakanud. Oleme tausta uurinud küll. Ja 15.5%list osalust hoidev Criterion Capital oma 8.32 miljoni aktsiaga pole oma positsioone pärast märtsi keskel neile lisa ostmist kordagi muutnud. Usun, et oleme sarnases olukorras 2007. aasta augusti ja 2008. aasta jaanuari langustega, kus GIGMi aktsia armutult koos turuga allapoole liikus.
  • Praegu tundub, et allapoole liikumine võib jätkuda. Siiski $11 võib olla just see koht kust kauplemiseks osta. Aga kui ka see tase ei pea, siis võib tõesti veelgi madalamaid hindu näha. Lühiajaline siht 13-14 on minulgi. Millal aga juurde osta, vaat' see on küsimus. Igaljuhul on GIGM minule selle aasta halvim ost ja see ei meelita positsiooni suurendama.
  • Fundamentaalsest küljest rääkides...tööstusharul läheb igaljuhul hästi. Seda on tõestanud nii head tulemused, kui ka fakt, et Playtech (PTEC.L) kaupleb ikka veel (!) oma aasta tippude lähedal hoolimata aktsiaturgude viimase aja verelaskmisest. Kuna GIGMi seostatakse aga Aasiaga, siis paratamatult kipub aktsia ka oluliselt rohkem kõikuma. Pikaajalised investorid igaljuhul võidavad : )
  • Loodetavasti oli stop paigas? Seekord saab langus olema vist üpris sügav. Ei imestaks, kui liigub ka alla 9.
  • Enamuse kogusest jätsin siiski alles... (ata-ata). Sest ei näinud ikkagi mitte ühtegi põhjust languseks (välja arvatud tehniline analüüs siis). 13x 08 kasumil kauplev ettevõte, mille kasumid kasvavad 25% kuni 30% aastas, on neilt tasemeilt minu jaoks lihtsalt liiga atraktiivne võimalus, et mööda lasta.

    Muideks, täna oli 10.50 peal suuremat sorti peidetud orderiga müüja väljas...sealt tasemelt müüdi ca 60 000 aktsiat. Kui nüüd mingit suuremat müüjat uuesti välja ei ilmu, võiks ka asi natuke ülespoole tagasi liikuda. Elame-näeme. Mind ennast ajab segadusse ikkagi PTEC.Li ja GIGMi vastassuunaline liikumine juba mitmendat korda järjest viimase paari aasta jooksul - seostan seda turu languse ajal Aasia suunaliste fondide poolt tehtud sundmüügitehingutega... Aga tulemused 14. augustil, siis selgub tõde. Usun, et näeme agressiivse kasvu jätkumist.
  • Seda mõtet oleks tahtnud juba varem kuulda: "..Aasia suunaliste fondide poolt tehtud sundmüügitehingutega... ".
    Aga mis arvad optsioonide juuli-august 12.5 suurtest kogustest?
    Täna on näha teatud tugevust. Kui aga muu turg peaks järgmine nädal edasi langema, siis kardan küll, et tuleb veel ühekohaline number ette. Loodan ka juurde osta, aga kardan teha seda viga, mis 12.5 peal, et ei jõudnud ära oodata. Eks näis...
  • Augusti optsioonid lõppevad 15. august...GIGM kvartalitulemused tulevad 14. augustil enne turgu. Seega augusti optsioonid kvalifitseeruvad veel üle tulemuste hoidmiseks ka.
  • Käive tuli lühikese päeva kohta suht korralik. Eks ta kukkuva noa püüdmisena kipub välja kujunema, aga võtsin ka veel veidi juurde. Ei luba, aga mõtlen stopile 10.50.
  • GigaMedia hetkel +12% ja rõõmustab täna (ning ka tulevikus) sellega nii mind kui ka teisi kannatlikke
  • Kas realiseerid täna oma lühiajalise positsiooni? Mis ootused võiks olla homseks? Ise näeks heameelega veel taset 14.50, aga ahneks ei taha ka nagu minna.
  • Ei realiseeri veel. Jätan lahti. Tape on ilus ja näen pigem ostuhuvi siin. Volatiilsus GigaMediale vääriliselt kohane...
  • Läksin ahneks. Oleks saanud juba 10% madalamalt tagasi osta.
  • Viskasin sektorile täna pilgu peale ja järjekordselt tuleb tõdeda, et endal peab eelkõige kodutöö tehtud olema, siis ei oleks GIGM ostma kohe tormanud. Kui võrrelda Shandaga (SNDA), siis ei näe küll, mis on oluline erinevus. SNDA valuatsioon tundub isegi parem olevat.
    Joel, ehk saaks väikse põhjenduse, et miks GIGM, aga mitte SNDA? Analüüsi uskudes oleks arvanud, et GIGM kasv on teiste samasuguste ettevõtete omast kiirem.
  • Velvo,

    Shanda Interactive Entertainment (SNDA) on ju ikkagi midagi muud kui GigaMedia või Playtech (PTEC.L). SNDA tegeleb online-games’idega (netimängud) üksnes Hiinas, GigaMedia aga online-gaming (netimängurlus) tööstusharule tarkvara tootmisega nii Aasias kui ka Euroopas. SNDA konkurentideks on näiteks NCTY ja ehk veel SPTT (pole noteeritud) ja Shanghai Yetime Tech (pole noteeritud). SNDA tegevus pöörleb Hiina seadusandluse ümber, GigaMedia on aga globaalselt hajutatud ettevõte. Seega erinevusi näen küllaga.

    SNDA ütleb aasta aruandes ise enda kohta niimoodi: "We are a leading interactive entertainment media company and one of the largest operators of online games in China. We offer a portfolio of diversified entertainment content, including some of the most popular massively multi−player online role playing games, or MMORPGs, and casual games in China through our business unit, named Shanda Games, or SDG, along with original online literature, online chess and board games, a network PC game platform and mobile games."

    Nende viimasteks multi-player online rollimängudeks, mis on turule toodud, on siis Dungeons and Dragons Online, World Hegemony, Fengyun Online, Latale, Archlord jne. Tavamängudest veel lisaks Popland, Push Push Online ja Tales Runner.

    Seega tuleb teha vahet online-mängudel ja online-mängurlusel.

  • see uudis peaks küll natuke elevust tekitama
    http://biz.yahoo.com/prnews/080717/hkth001.html?.v=91
    kombinatsioon EA, NBA, CHINA ja EXCLUSIVE RIGHTS ei tohiks küll kedagi külmaks jätta


  • paistab, et CRYP'i hoiatus survestab GIGM
    peaks enne tulemusi juurde laadima, nii kauplemise mõttes
    või mida Joel arvab?, sa vahepeal võtsid ka kauplemise possu
  • Eilset langust GIGMis seostan pigem TA poistega : )

    Aga saame näha, tänaste madalate ootuste korral oleks valmis kauplemispositsioone ka üle tulemuste hoidma jah. Algselt võetud positsiooni sai vahepeal küll vähendatud, kuid osa jätsin alles kindla plaaniga üle tulemuste hoida või likvideerida enne tulemusi 14-15 vahelt. Hind on kukkunud, seega nüüd hoiame üle : ) Võimalik, et ka suurendan mingil hetkel varem müüdud osa võrra.

    Mis CRYPi puutub, siis tore ettevõte, aga ma usun, et nad looksid investoritele oluliselt paremat väärtust, kui nad kuuluksid mõne teise suurema ettevõtte alla. Olgu selleks siis Playtech (kes hiljuti raha tõstis emissiooniga ja seda ülevõttudeks kasutada tahab), GigaMedia või veel mõni kolmas. Playtechi numbrid olid 16. juulil ilusad, see sisendab kindlust ka GIGMi tulemuste osas. Samuti on Playtech jätkuvalt kauplemas oma tippude lähedal. 

  • Kuigi ei tundnud SNDA ja GIGM eripärasid, meeldis SNDA tulemuslikkus mulle rohkem. 15.07, kui seda lahkasin, on tänaseks SNDA aktsi tõusnud ca 27%, GIGM kõigub samas kandis... Lühiajalise iinvesteeringuna peaks nüüd loomulikult juba vaikselt väljuma. Kahjuks ei käinud ma oma arvamuse järgi :(
  • Nüüd siis aasta põhjadel. Juba kuu aega tagasi jõudsin arusaamisele, et languse põhjus on elementaarne - minu subjektiivse arvamuse järgi peab enamik investoreid seda ettevõtmist kui kiire kasvu läbinut. Isegi kui paar aastat näidataksegi head kasumikasvu, siis see põhjendab vaid praegusi hinnatasemeid. Kui aga kasv aeglustub, siis saab langus veel tõsisem olema. Kasumi vähenemisest ei taha kohe mõeldagi.
  • Sellises turusituatsioonis on raske küll tahta mingit kommentaari, aga väike positiivne nüanss kuluks küll ära. Kui ettevõttel läheks väga hästi, siis mingeid pressikaid teeksid ikka, aga praegu on vaikus. Ilmselt on majanduslanguses ka nende tulud vähenemas. Iseküsimus, et mis hinnaga nüüd vähehaaval ostma hakata. Ise vaatan, et 7,5 peaks alustuseks (järjekordselt peale suuri kahjumeid) olema paslik.
  • eks nad võiks ju buy-back programmi alustada, midagi sellest cashist võiks ju selle tarbeks kulutada
    aga muidu mida sa ikka niisama pressitad kui midagi parajasit öelda pole
    ning see, et vaikus on, ei tähenda seda, et probleeme on. ma arvan, et juhtkonnal on muudki teha kui iga päev aktsia hinda jälgida
    lõppkokkuvõttes loetakse tibusid sügisel ning paarikuused aktsialiikumised ei mõjuta ettevõtte tulemit

    kui raha on siis osta juurde
    ja kannatust peab olema
  • Joel,
    sa GIGM puhul räägid suht vähe on-line mängude ärist Aasias
    kuidas näiteks NBA ja WarHammeri lauch tulevikus tulusid võiks mõjutada, mul on suht ebaselge kuidas siin see revenue tekib. korjavad osalemise tasusid ?

    Warhammer "Age of Reckoning" global launch on homme, sellest on saamas suur müügihitt:

    Mythic Entertainment has announced that its fantasy MMO, Warhammer Online: Age of Reckoning, has shipped 1.5 million copies to retailers in preparation for its global release on Thursday.
    The game has also set a company record for the most retail pre-orders for any PC game in publisher EA's history.
    If you want to draw comparisons (who doesn't), Age of Conan shipped 700,000 copies to retailers for its release, while World of Warcraft expansion The Burning Crusade sold 2.4 million copies to actual customers - not retailers - in its first 24 hours on sale.
    Those who pre-ordered Warhammer Online have been able to download and play the game since the "head start" began yesterday (Sunday, for Collector's Edition owners). Servers are already very busy, with long queues on the more popular Destruction side, due to population capping.
  • speedy,

    Online games'ide pealt tekib tulu tegelikult üpriski lihtsa ärimudeli näol - mängukeskkonda sisenemisel võetakse mängija käest lihtsalt väikest tasu ning samuti on võimalik lisatasu eest lisada mängule erinevaid kellasid ja vilesid juurde. ma arvan, et siinkohal on abiks väike väljavõte viimasest aastaaruandest:

    We acquired FunTown, an online games business, in January 2006 to strengthen our online entertainment business. Founded in 1998, FunTown is one of the leading casual games platforms in Asia, with approximately 11.6 million registered users and an offering of more than 40 casual games and services in Greater China as of May 31, 2008. FunTown generates revenues through access fees and also through the sales of various in-game items. FunTown’s games can be played on personal computers, mobile phones and airplane entertainment consoles and are expected to be available on the Xbox 360 in Taiwan in the second half of 2008. FunTown has strong research and development capabilities and has developed over 90 percent of its online casual games in-house. Going forward, we expect to offer a mix of both internally-developed and externally-developed and licensed product offerings. We expect our licensed games to be made available on our platforms by the end of 2008. We also provide value-added services, such as tournaments, personal contact lists and social networking to help build a strong player community. As of June 16, 2008, we hold approximately 65.68 percent of the total outstanding voting rights of T2CN, an online sports game operator operating mainly in the PRC. T2CN is one of the leading online sports and casual game operators in the PRC and operates FreeStyle Basketball, an online sports game in the PRC. T2CN is currently led by a management team with a strong track record in the PRC online games industry and has marketing arrangements with international brands such as Coca-Cola, Nike and Nokia. We have consolidated the financial results of T2CN in our financial results from June 1, 2007. Our online games and service business generated revenues of approximately US$32.8 million and operating income of approximately US$6.8 million for the year ended December 31, 2007. 

  • selline kukkumine on ikka lausa uskumatu
    kaua võib
    kellelgi on väga hädasti vaja aktsiaid rahaks teha
  • siin on on-line info pokkeri lehekülgede trafficu kohta
    http://www.pokerscout.com/
    ma vahest viskan pilgu peale
  • Ootaks nüüd kiiret vastust. Yahoo's hirmutavad, et üks Kanada mängufirma on viirusprogrammi läbi saanud suurt kahju - pidanud välja maksma võite 80 miljoni ulatuses. Olete ka seda juttu kuulnud? Täiesti loogiline, et ka GIGM-ga võib see juhtuda - tegemist ju tarkvarafirmaga. Või oligi ta sellega seotud? Siis on pankrott. Aga väga osavad jututegijad. Isegi link oli http://www.msnbc.msn.com/id/26563848/
  • velvo,

    Ei oska praegu kommenteerida seda ja ei ole näinud ka teisi analüütikuid seda kommenteerimas. Üritan homse päeva jooksul vastuse anda.
  • speedy conzales,
    mida trafficu kohta ütled.
    Viskasin ise pilgu peale ja kui artiklit uskuda, siis teatud probleemidega mängupakkujatel on toimunud külastuse vähenemine, mis on ka ju täiesti arusaadav. Mis kõige hullem - Everest Pokeril on vähenemine vaat', et kõige suurem. Hommik võib ju õhtust targem olla, aga mis selle tarkusega peale hakata, kui raha enam pole. Järelturul on ka kõvasti alla kolistanud. Kurat, mingi kala peab ikka olema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon