Sistema (AFKC) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sistema (AFKC)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kes usub Venemaa jätkusuutlikku majanduskasvu, siis neile peaks Sistema investeerimisobjektina väga hästi sobima. Kuna Venemaal läheb rahvusvahelistele standarditele vastavate aruannete esitamisega kauem aega, on enamusel Sistema tütarettevõtetest veel neljanda kvartali tulemused avaldamata. Loodame sealt positiivseid arenguid, mis ka aktsia tõusule viiks. Loomulikult tasub silm peal hoida ka MTSi (NYSE: MBT) liikumisel, kuna lõviosa Sistema kasumist tuleb just sealt.
  • Sistema avaldas täna oma neljanda kvartali GAAP tulemused. Kuna Sistema põhilised tuluallikad kauplevad ka eraldi börsil, siis oli investorite põhirõhk suunatud noteerimata varade tulemustele. Selles osas suudeti ootusi ületada ning kasvu toetasid kinnisvaraettevõte Sistema-Hals (+100% qoq), pangandusettevõte MBRD (+158% qoq) ning jaekaubandus (+95% qoq).

    Sistema EBITDA tõusis aastasel baasil 48% ja ületas ootus 4,5% võrra (marginaal 36%, +5pp). Tulud tõusid 27%, ulatudes $4.1 miljardini ning kasum kasvas $467 miljonini, ületades konsensust tervelt 48% võrra.

    Juba varem saime kinnitust, et telekomisektor liigub õiges suunas, nüüd võib rahuoluga vaadata ka noteerimata varade kiiret kasvu. Lisaks kaubeldakse olulise allahindlusega oma varade summa suhtes. Investoritele uudis meeldis, aktsia kaupleb 5% plussis ning soovitame Sistemat jätkuvalt osta.
  • Soetasin täna Sistema aktsiaid, keskmine hind tuli 30.09 rubla. Olen varem ideega tutvunud, kuid hilisemaid arenguid ei ole teraselt jälginud. Kui ma õigesti aru saan, siis hiljutine langus ei tulene fundamentaalnäitajatest, vaid üldisest turu langusest. Lühiajaliselt ootan maailma aktsiaturgudel põrget, mida võin kasutada ka müümiseks. Venemaa aktsiaturu suhtes olen aasta perspektiivis optimistlik (vähemalt võrreldes USA-ga).
  • Jah, kõikidel Sistema tütarettevõtetel läheb kenasti. Jaemüüjatel korras, Sitronicsi seis paranemas, telekomid õitsevad. Samas liiguvad VIP ja MBT omavahel tugevas korrelatsioonis ning mõlemad on USA turul kukkunud (VIP rohkem). Samas on MBT enamusest arenevate turgude telekomidest hinnatud odavamalt, lisaks suudetakse kasvatada turuosa ja kliendibaasi kõigis tegutsevates sihtriikides.
  • krookus,

    Lähipäevil oleme kokku panemas materjali, millised olulised muutused on ettevõttes viimasel ajal toimunud.
  • Interfaxi teatel on Sistema suuromanik ja üks Venemaa rikkamatest inimestest Vladimir Jevtušenkov rahapesu süüdistusega 16. novembrini koduaresti pandud (liikumist kontrollitakse elektroonilise käevõruga).

    Süüdistus on seotud Sistema poolt 2009. aastal enamusosaluse omandamisega Bašneftis. Spekuleeritakse ka poliitilisi motivatsioone, kuna varem oli Bašnefti vastu huvi tundnud ka Rosneft.

    Sistema aktsia hetkel Londonis -36%.
  • TaivoS
    Interfaxi teatel on Sistema suuromanik ja üks Venemaa rikkamatest inimestest Vladimir Jevtušenkov rahapesu süüdistusega 16. novembrini koduaresti pandud (liikumist kontrollitakse elektroonilise käevõruga).


    Pakun et see kodu kus aresti kohaldatakse asub juba Permi oblastis.

  • Kas keegi veel jälgib ka mis toimub?
    Hinnatase hakkab juba päris soodsaks muutuma võrreldes hetkeks teadaolevate allesjäävate varadega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon