Börsipäev 10. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasiast vaatab täna hommikul päris punane pilt vastu. Hiina aktsiaturg -8%, Hong Kong -3.5%, Lõuna-Korea -2%, Jaapan -1%. Hiina turgude langusele on kaasa aidanud sealse Keskpanga nõue, et finantsasutused peavad alates 25. juunist reservideks panema juba 17.5% vastu võetud hoiustest. Tegu on viienda reservimäära tõstmisega sel aastal ja seeläbi üritatakse võidelda riigis vohava inflatsiooni vastu.

    Lisaks oli eile õhtul USA Föderaalreservi esimees Ben Bernanke Bostonis rääkimas, et oluline langusoht USA majanduses tundub tänaseks kadunud olevat ning et võitlust inflatsiooni vastu tuleb võtta tõsisemalt. See on intressimäärade võimaliku tõstmise 2008. aasta lõpus, 2009. aasta alguses taaskord päevakorda tõstnud, tugevdanud dollari kurssi ning langetanud tänaseid aktsiaturu futuure. Üks huvitav ja pisut pikem artikkel eilsest Bernanke inflatsiooni-vastasest kõnest siin.

  • Wall Street Journal on täna vahendamas Rahvusvahelise Energiaagentuuri prognoosi, et kõrged kütusehinnad on vähendamas nõudluse kasvu nafta järele. 2008. aasta nõudluse kasvu prognoositakse nüüd 0.9%i juurde varasemalt 1.2% pealt. Arvestades, et 2008. aasta on juba poole peal, on nõudluse kasvu kiire vähenemine aset leidnud just paaril viimasel kuul. Oluline faktor nõudluse vähenemisel on ka arenguriikide - näiteks India - valitsusepoolne subsiidiumite vähendamine kohalikule kütusele. Arengumaade elanikud on aga äärmiselt hinnatundlikud.

    USA puhul nähakse nafta nõudluse vähenemist 2008. aastal 2.5% ulatuses, mis annab ka vihjeid majanduse olukorra üle.
  • arengumaad on oluliselt vähem hinnatundlikud kui US näiteks, nad on sissetulekutundlikud. Ja sissetulekud kasvavad siiani. Nad tihti ei tegi, mis hind eelmisel aastal oli, sest siis neil lihtsalt autot ei olnud.
  • RealMoney’s kiidetakse täna Venemaa telekommunikatsiooni giganti Mobile TeleSystemsit (MBT), kes on Venemaa suurim mobiiltelefonide vallas. MBT’l on 60 miljonit wireless klienti Venemaal, 19.6 miljonit Ukrainas.

    3G teenustega on algust juba Sankt Peterburgis tehtud ning $1.6 miljardilise investeeringuga loodetakse ka Moskva 3G võrguga katta 2009. aasta alguseks. Kuna võrdlemisi paljudel venelastel puudub veel juurdepääs broadband internetile, on 3G võrgu potentsiaal seda suurem.

    John Hughes ja Scott Maragioglio RealMoney’st soovitavad aktsiat täna $85 pealt osta ja hoida seda kuni $100-$105ni jõudmiseni.

    Venemaa telekommunikatsiooniturust, arengust ja potentsiaalist on Pro all ka pikemalt kirjutatud nii Vimpelcommi(VIP) kui ka Sistema all.
  • madis43. Ei taha su väitega täiel määral nõustuda. Mida jõukamaks muutub riik ja mida suuremad on sissetulekud, seda väiksem on protsentuaalselt see osakaal, mis kulutatakse toidu ja kütuse peale. Vaesemates arenguriikides on toidu ja kütusekulud protsentuaalselt ära võtmas väga suurt osa sissetulekutest. Ülikiire Inflatsioon, tõusvad toidu ning energiahinnad ongi seetõttu valusamalt löömas just vaesemaid kihte (kellel pole ka reserve, hoiuseid, väärtpabereid hinge taga, mida olukorra halvenedes saaks elustandardi säilitamiseks rakendusse võtta ning kelle juurdepääs laenuturule on kesisem kui arenenud riikides).

    Jah, palgad on küll kasvanud, kuid mitte reaalpalgad. Reaalpalgad on üldiselt suhteliselt nulli lähedal olnud (näiteks Indoneesias) väga erinevates elu valdkondades. Seega igasugused lisanduvad hinnatõusud mõjuvad negatiivselt tarbimisele, kuna lihtsalt tuleb hakata püksirihma pingutama... Ja üks asi on auto, teine asi on roller/mootorratas, mis samamoodi kütust sööb.
  • Short natuke LEH @ 28.7. Täna juba 2 downgrade'i ja turg ei näe ka just kõige positiivsem välja. Kauaks hoidma ei jää, ilmselt peale 15:00 meie aja järgi katan.
  • Suurepärane postitus jim. Konkreetne tehing, põhjendus ja ajahorisont. Lihtne jälgida.
  • LEH $29 pealt juurde, avg $28.85. Tees endiselt sama, kohe peale kella 3 panen kinni. Kui saab muidugi :)
  • No krt, turg on ikka insane, QQQQ ja XLF mõlemad miinuses, LEH saab vasakult ja paremalt peksa, aga stock ei taha kukkuda. Ju siis tuleb turule rohkem aega anda ja vahepeal juurde võtta :) Avg $28.99.

    Natuke läheb tihedaks postitamine, aga krt, see on ju ka nõme, kui ma ütlen ainult esialgse tehingu ja juurdevõtmisi mitte ja siis kunagi hiljem ütlen, et näe, hoopis selline keskmine oli. Siis tuleb Street ja hakkab virisema, et kunagi ammu väidetavalt tehtud tehingutega hea kekutada :D
  • joel, seda nüüd küll, aga tata nano ja teiste säästukate turuletulekuga on väga paljude jaoks bensiinitoodete tarbimine siiski odavamaks läinud. Neile on kõige suurem probleem algkapitali kätte saamine, kui seda on vähem vaja, siis võib edasi rallida:) Sama nähtus ka mujal, kasutatud autode hinnad langevad, mis, küll osaliselt, aga siiski, buustib tarbimist. (kõlab küll natuke selle abiellumise ja lahutamise argumendi moodi kv puhul, aga mingi panuse annab)
  • jim, kui ikka vaja on, eks siis võid paar korda öelda. Peamine on, et sajast postitusest pooled "avg .59" ei oleks.
  • Pool LEH kaetud $28.81 ja $28.71 pealt. Edasi jupikaupa järjest allapoole orderid väljas.
  • Saksamaa DAX -1.17%

    Prantsusmaa CAC 40 -0.70%

    Inglismaa FTSE 100 -0.63%

    Hispaania IBEX -0.94%

    Venemaa MICEX -0.88%

    Poola WIG -3.00%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -1.13%

    Hong Kongi Hang Seng -4.21%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -7.73%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -7.45%

    Lõuna-Korea Kosdaq -1.73%

    Tai Set -1.73%

    India Sensex -1.17%

  • End of the Uptrend
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    6/10/2008 8:31 AM EDT


    Character, not circumstances, makes the man.
    -- Booker T. Washington

    The character of the market has been changing in recent days as a series of problems that have been lingering for a while come to the forefront. Most notable, crude oil has reached a tipping point where the ramifications of higher price are no longer being blithely ignored. In addition, continued writedowns in the financial sector, which many hoped were close to an end, are driving banks and brokers to new lows. The spike in unemployment we saw on Friday is causing new economic insecurity.

    Fed Chairman Ben Bernanke is adding to the list of worries and insecurities this morning with comments indicating major concerns about the risk of inflation. Bernanke indicates that the Fed will "strongly resist" an increase in inflationary pressures, which makes it pretty clear that further rate cuts are unlikely.

    Ben Bernanke isn't the only one concerned about inflation this morning. Aggressive monetary tightening in China sent stocks there to their worst losses in many years. That is causing additional pressure, particularly among speculative traders who are running out of sectors, other than oil and fertilizers, that are showing upside momentum.

    To state the obvious, we have some major issues out there, and the market is now struggling to price these things in. For the last couple of months, many have been embracing the rally based on the idea that the market had already discounted its many negatives and was looking forward to better times down the road. The recent headlines about oil, inflation and unemployment call into question the hope behind the "worst is over" rally we have enjoyed since March.

    This change in market character is confirmed by the technical condition of the indices. All the major indices are breaking the uptrend from the last few months and are starting to downtrend. While we are a tad oversold at the moment and could easily get a bounce, especially on a weak open this morning, the bigger trend is shifting, and the risk now is that strength will be sold rather than embraced.

    Much of the optimism behind this market recently has been based on hope that the uptrend in crude oil and the downtrend in financials would soon reverse. As we've seen, the prevailing trends have persisted and have gone even further than many thought was possible. Even if these trends do start to shift, it isn't likely to be smooth or easy and the market will still have to overcome the recent technical deterioration.

    Proceed with caution at this point and protect that capital. Too many folks seem to be looking for a quick bounce, and the news flow isn't suggestive that we are going to quickly and easily price in our new worries.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: SHFL +11.2%, PBY +7.7%, PLL +1.2%... M&A news: HIRE +44.2% (discloses that it entered into an Agreement and Plan of Merger with US Investigations Services and a Hercules Acquisition; each share to receive $15.60 in cash), CADA +5.3% (to be acquired by an affiliate of Great Hill Partners for $40.50/share)... Other news: AMSC +20.8% (receives $450 mln follow-on order from China's Sinovel Wind), URI +15.4% (announces planned tender offer to repurchase up to 27.16 mln shares of its common stock through a modified dutch auction at a price not less than $22 nor greater than $25 per share), BPAX +6.9% (engages Deutsche Bank as its strategic advisor), HK +3.2% (Cramer makes positive comments on MadMoney)... Analyst upgrades: CNXT +5.5% (upgraded to Buy at Jefferies), SM +1.3% (upgraded to Buy at Merrill).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: CMGI -18.1% NBF -5.7%, NX -3.8%, TXN -1.5%... Select metals/mining stocks showing weakness with lower spot prices on a stronger dollar: DROOY -5.1%, LMC -4.2%, MT -3.2%, BBL -3.2%, RTP -3.2%, HMY -3.1%, GFI -2.8%, BHP -2.7%, AUY -2.4%, AU -2.3%, FCX -1.7%, RIO -1.6% (DJ reports the co is planning to raise at least $30 bln in order to finance an overseas acquisition), AAUK -1.5%, GOLD -1.1%... Select oil/gas names showing weakness: ACGY -5.5%, WNR -5.0% (initiated with a Sell at Soleil), E -3.1%, BP -2.2%, TOT -1.8%, RDS.A -1.6%, XTO -1.3% (announces acquisition of Hunt Petroleum for $4.186 bln in cash and stock; increasing production FY08 growth)... Select airline stocks showing weakness with strength in crude oil: LUV -8.4% (trading ex-dividend), UAUA -4.3%, AAI -4.3%, CAL -4.0%, AMR -2.9%... Other news: ALXA -8.5% (announces preliminary results from its AZ-002 Phase 2a trial; study did not meet its primary endpoints), TMX -7.6% (Telmex Internacional spun off from Telefonos de Mex in December and will begin trading today), VE -6.2% (trading lower after weakness in overseas trading), SQNM -6.1% (discloses that it was named as a defendant in a complaint filed by plaintiffs BEC and Orchid Cellmark), SHPGY -4.2% (still checking), TS -3.5% (still checking), BWP -3.4% (announces offering of 10 mln common units), WLT -2.9% (announces public offering of 2.8 mln of common stock), TEVA -2.5% (still checking), ALU -2.5% (still checking)... Analyst downgrades: NVDA -3.7% (downgraded to Sell at FTN Midwest), Q -2.9% (downgraded to Underperform at Raymond James), LINE -2.8% (downgraded to Underperform at Merrill), LEH -2.6% (downgraded to Market Perform at Wachovia and downgraded to Neutral at Credit Suisse), MDR -1.8% (downgraded to Add at Calyon), CLR -1.6% (downgraded to Hold at Deutsche Bank).
  • täna töös sellised valikud:
    long ARM ja CRDC
    short WNR
  • ma hoiaks WNRi shorti

    The three largest holders of Western Refining’s USD 1.3bn term loan (who represent roughly 57% of the term loan, whish is enough to block the amendment) oppose the company’s amendment request and have drafted a more lucrative counter-proposal, according to two lenders. Should the company capitulate to the term loan lenders’ demands, the three-year spread to maturity on the term loan would be Libor+ 700bps. Crack spreads are nearly double from where they were in early May, profit margins going forward won’t be improved enough to prevent a breach of existing covenants.
  • Amtech kaitseb päikeseenergia sektorit ja sealseid FSLRi ja SPWRi:

    Solar Technology: Amtech notes that with continued issues surrounding Spanish legislative clarity, large installers are currently planning to allocate very few resources to Spain in 4Q08. They think this could change dramatically should they gain clarity by the end of the summer. The firm continues to view FSLR as the best positioned module manufacturer during periods of legislative uncertainty given the IRR proposition it offers installers in Germany, which remains the baseline demand geography for the industry. They believe that astute installers and module manufacturers are beginning to allocate significant resources towards the Italian market, and that these players will be better positioned to weather Spanish demand uncertainty given higher visibility into demand (SPWR). They believe legislative uncertainty is creating attractive long-term entry points in both FSLR and SPWR.
  • tsitaat ühelt NYC riskifondi juhilt: "Stagflation's the only trade in town, baby!"
  • enek, kuhu kadunud?
    oled mõnda possu võtmas ka?
  • mis see FMCN target täna võiks olla kui põrkab?
  • ma ei oska selliseid asju öelda nagu target ja ajahorisont. rohkem lampi,et kas üles või alla ..paneks stopi lampi-umbes nt. 30.35.
    tegelt müüks isegi siin
  • Abesiki,
    Päris tegus hommik on olnud.

    Ma ei näe erilist põhjust enam tehinguid siin välja tuua, kui vastuseks on sarkasm ja vingumine teemal, et liiga palju postitusi on. Eht-eestlaslik lähenemine asjadele.

    Sina ja Jim teete väga head tööd!
  • enek,
    postita edasi ..pohh see kritiseerimine
    igav hakkab muidu
    huvitavam turgu jälgida ka
  • igav? proovi aktsiaid osta-müüa, olen kuulnud et pidavat huvitav olema
  • ega ilmselt enek`il muusiku karjääri kõrvalt aega üle jää :D

    enek
  • Ja jälle sama saaga ning nafta tuleb tugevalt allapoole -> CFTC Commissioner says we need to investigate unusual oil prices.
    Toornafta futuurid hetkel -1.90% languses, $131.80 barrel tasemel.
  • Reutersist uudis, kus Morgan Stanley's Caron arvab, et Fed ei tõsta intressimäärasid enne 2009 keskpaika.
  • enek, you can run but you cannot hide! :)
  • Etanooliaktsiatele järjekordne kurb päev, nii mõnigi kaupleb uutel ajaloolistel põhjadel. Verasun (VSE) on -10%, Aventine (AVR) -7.5%, Pacific Ethanol (PEIX) -2.5% ning Biofuel (BIOF) -5% madalamal. Sisuliselt on kõik aktsiad langenud juba kaks aastat ning ega lõppu ei paista tulevat.

    Langus kiirenes taas aasta alguses, kui tähelepanu keskpaika tõusis toiduainete hinnatõus ning põllusaaduste kasutamine kütusena tekitas avalikkuses vastuseisu. Sealt alates on oma retoorikat muutnud ka USA kõrged valitsusametnikud, mis negatiivset sentimenti ainult suurendas. Lisaks on etanoolitootjate põhiline kuluallikas mais tõusnud aasta jooksul 75% ning ka viimaste päevade aktsiate langusele andsid tõuke USAs toimuvad üleujutused, mis vähendavad maisi hooaja pakkumist kuni 10% ning kergitavad hindu veelgi.
  • Kaua see eilne Barron'si lugu neid siis oleks pidanud selliste hindade tõusu juures toetama?
    14:33 COMDX CBOT Agriculture and Ethanol Closing Prices

    July corn closed higher by 16.75 cents to $6.74 per bushel, July soybeans closed lower by 4 cents to $14.48 per bushel, July wheat closed higher by 19.5 cents to $8.08 per bushel, Jun Ethanol closed lower by $0.037 to $2.495 per gallon.
  • Ega neid ei saagi ükski lugu toetada, kui fundamentaalsest poolest suurt midagi järgi pole. Etanoolil tõenäoliselt erilist tulevikku pole. Lihtsalt tõin välja, jäi Traderi agri stockide (mitte energia :)) lehel silma.
  • Sarnaselt kattuvad aktsiad eilse loo põhjal. Ja PEIX on täna suhteliselt tugevam, sest see müüdi juba eile päeva alguse positiivsusest alla. Teised andsid oma päevase põrke käest.

    Eilne asi siin:
    Ethanol: 3 stocks that could rally in the coming year - Barron's
    Ethanol stocks, once loved by Wall Street in 2006 and 2007, have been punished because of growing supply and concerns about the future of the controversial fuel. Ethanol stocks recently got a momentary lift from their lowly levels after all 3 companies reported Q1 operating profits, and Congress passed a farm bill, over a presidential veto, that preserves most of the government's ethanol subsidies. What's more, the rally may resume, as the stocks are depressed, the businesses are profitable and the companies generally trade below the replacement cost of their ethanol plants, says Barron's. Three ethanol producers that a trading below their book values, VeraSun energy (VSE) down 61% this year, and off 80% from its 2006 high; Aventine Renewable Energy (AVR) down 59% on the year, and far below its '06 peak and Pacific Ethanol (PEIX) down 60% ytd, and 90% from its '06 high-- could all rally in the coming year. If valued at replacement cost, AVR's stock would trade at $12, or more than twice recent levels; VSE would trade at $11, nearly twice its recent price; and PEIX, which recently raised $28M in a dilutive equity offering, trades slightly below replacement cost, because it operates in the more protected West Coast market. Ethanol may be controversial, but it has powerful friends in Washington and is helping millions of cash-strapped Americans save money on gasoline. This suggests that the ethanol industry is here to stay.
  • Kahtlane värk..., samas kõik on justkui õige, kui sektorisse endasse uskuda. Jääb aga tunne, et turul on usk ära kadunud.
  • http://www.tarbija24.ee/100608/esileht/olulised_teemad/tarbija24/tehnika/336042.php

    Tekkis küsimus, et mitu kilowatti võtab see arvuti täisvõimsusel tunnis?
    andmed on artiklis olemas.
  • Oletades, et tekstis antud andmed on täpsed, siis:
    1000 000 000 000 000 arvutust - 1 sekundis
    1W kulub - 376 000 000 arvutusega
    Viimane arv on esimesest 2659574,468 võrra väiksem
    Seega just niipalju vatte kulub 1 sekundi jooksul kui täisvõimsusel töötab.
    Tunnis 3600 sek. , seega - 2659574,468*3600 = 9,5GW
    Hmm... kui nüüd oletada et mingi suvaline Mati või Juhan selle oma kodus tööle paneks, kus kasutusel Eesti Energia hinnapakett KODU1, mis kõige lihtsam pakett, siis alates 1 juulist 2008, kui jõustuvad uued hinnad näeks tema elektriarve välja järgmine:
    9,5GWh * (127,11elektrihind +3,58 taastuvenergiatasu+5,90 elektriaktsiis) s/kwh =
    = 9 500 000 kwh * 136,59s/kwh = 12 976 050 krooni.
    Ja seda kui masin töötab vaid 1 tunni.
    Pretty impressive. Aga nagu artiklis öeldigi, tegemist tõelise säästumasinaga:)
    Arvestades, et elektriaktsiis läheb riigile, siis saaks riigieelarvet täita iga tunniga 560 500 krooni võrra:D
    Kui nüüd saaks mõne siukse aparaadi Eestis ka tööle panna, küll oleks hää.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon