Börsipäev 26. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Fortis andis täna jälle tagasilöögi finantssektorile. Pank teatas, et tingimused finantsturgudel ei parane niipea ja nad ei suuda täita oma kasumiootusi. Fortis on sunnitud tühistama $2 miljardilise dividendimakse, suurendama aktsiakapitali ja müüma osa oma varadest. Märtsis nõustus Belgia suurim finantsasutus müüma pool oma varahaldusosakonnast Hiina Ping An Insurance Co’le. Võimalik, et antud ettevõte suurendab seekord oma osalust Fortises.

    See aasta on Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index langenud juba 30% (Fortis ise on kukkunud juba 37%). Täna on indeks all –2,8%.

  • Citigroup on taaskord kommenteerimas Blockbuster’it (BBI), kelle lisamist Citi Top Pick’ide hulka kajastasin ka 16. mai Börsipäeva foorumis. Investeerimisteesis muutusi ei ole, kuid Citi analüütik on kohtumisel juhtkonnaga leidnud täiendava katalüsaatori – uus $5 for 5 days hinnapoliitika tõotab 2009. a genereerida täiendavat käivet ja EBITDA’t $20 mln ulatuses.

    Samuti langetatakse kergelt selle aasta prognoose, kuid oodatav kasv on endiselt muljetavaldav: 2008. a EBITDA’ks prognoositakse $311 mln ehk 85%-list kasvu. Hinnasiht jääb endiselt $8.50 tasemele (7x 2009. a oodatav $326 mln EBITDA), mis praeguse hinna juures tähendaks 220% tootlust. Märkimisväärne on ka fakt, et BBI aktsiatest on 45% lühikeseks müüdud ehk positiivsemate uudiste korral võiks lühikeste positsioonide katmine anda täiendava panuse aktsia hinna tõusule.

  • Citi'st endast veel seda, et kui seni prognoosis Goldman Sachsi analüütik W. Tanona Citigroupile kasumit aktsia kohta $0,25 dollarit, siis nüüd ootab ta $0,75 dollarilist kahjumit aktsia kohta.
  • Euroopa pankade ärevus naaseb.

    Pinged Euroopa lühiajalisel laenuturul on taas hoogu võtmas, korrates seda mida pankurid on üritanud viimastel kuudel ära hoida, pumbates sadu miljardeid dollareid tagasi finantssüsteemi.

    Olgu öeldud, et siiski ka üheks pingete tekitajaks on kvartali lõpu effekt. Pankurid näevad hullu vaeva selle nimel, et majandustulemused näeksid välja võimalikult positiivsed. Siiski see demonstreerib, et pinged endiselt eksisteerivad allakäikude ning ebaõnnestumiste ees. Pankurid väidavad, et hirmud võivad intressimäärad veel paar kuud kõrgena hoida, mis aga tähendab vaenulikku krediidikriisi tervele majandusele.

    Pankade meeletu himu raha järele tüvineb enamasti vajadusest kindlustada ennast võimalikke kaotuste vastu, sest hädad levivad ka tarbija- ja korporatiivlaenudele hüpoteek väärtpaberitest. Analüütikud arvavad, et Saksamaa Deutsche Bank AG, Suurbritannia Barcalys PLC ja Šveitsi UBS AG peavad kiiresti kasvatama kapitali või on sunnitud raporteerima miljardeid dollareid värskeid mahakirjutamisi hüpoteek investeeringutesse ja võlgadesse aitamaks finantseerida korporatiivseid ülesoste. Deutsche Bank AG, Barcalys ja USB keeldusid teemat kommenteerimast. Mahakirjutamised aga halvendavad veelgide pankade finantsolukordi kaotuste korral, millal kapitali kasvatamine on häiritud.

    Alates eelmise suve finantskriisist saadink on pangad globaalselt kogunud ligikaudu 300 miljardit dollarit mõttega tasakaalustada 400 miljardi väärtuses mahakandeid. Näiteks Barcalys avalikustas eile, et nad kasvatasid 9 miljardit dollarit, mis pärineb Aasia ja Kesk-Aasia suveräänsuse fondidest. Citigroup Inc. pangandus analüütik Simon Samuels vihjas oma viimases rapordis, et probleem seisneb selles et kapital kaotatakse täpselt sama kiirelt kui see on kogutud. Pangad on seega ilmselt sunnitud suurendama oma bilanssi järgmise kahe aasta jooksul, sest USA raamatupidamisreeglid näevad ette 5 triljoni ulatuses laene, mis on aga paigutatud väärtpaberitesse.

    See mängib samuti rolli panga-kapitali suhtarvus, kui just ei juhtu et Föderaalreserv pakub regulatiivset leevendust. Keskpanga intressimäära siht ja Londoni pankade prognoositud intressimäära erinevus põhjustab järjest enam muret, kuna see indikaator peaks kajastama keskmist intressimäära mille juures pangad laenavad teineteisele. Kolmapäeval oli viimase kolme kuu dollari Libor 2.808% juures, 0.70 protsendipunkti üle OISi, mis näitab mida turg arvab keskpanga keskmiseks sihiks järgmise kolme kuu jooksul. See on 0.92 protsendipunkti allapool aprilli keskel toimunud tipust, aga siiski kõrgem eelmise nädala tasemest.

    Hinnad ka futuuride turul näitavad, et järgmise aasta keskpaigas Libor-OISi vahe peaks olema ikkagi 0.45 protsendipunkti. Enne krediidikriisi see vahe oli umbes 0.10 protsendipunkti piirimail. Mida suuremaks Libor-OIS muutub, seda rohkem ta õõnestab keskpanga jõupingutusi stimuleerimaks majandust langetades intressimäärasid. Viimastel kuudel on Fed, ECB ja Bank of England kõik teinud ebaharilikke käike.

    Keskpankade käigud pole siiski olnud imerohuks mida inimesed on lootnud. Üks faktor, mis tõstab dollari Libori määru on olnud ebataavaline nõudlus dollarite järele Euroopa pankades, mis tähendab paberraha laenamist et finantseerida dollariga tehtud investeeringuid. Dollaril baseerunud kohustused ulatusid üle 800 miljardi dollari 2007. aasta lõpus, mis on üle 500 miljardi rohkem kui seda oli aastal 2005. Et olla võimeline rahuldama nõudlus on Föderaalreserv varustanud Euroopa ja Šveitsi kolleege, kes on laenanud seda teistele Euroopa pankadele. Vaadates kõrvale vajadusest finantseerida dollari investeeringiud, mõned analüütikud väidavad et Euroopa pangad eelistavad laenata dollarites, sest intressimäär on madalamal kui Eurol. Selline strateegia loomulikult tähendab ka süvenenud riski valuuta näol. Kolmapäeval oli viimase kolme kuu Euro Libor 4.955% peal. Ükskõik, mis motiveerib selliselt käituma, Euroopa pankade huvi dollari järele tähendab seda, et turud ei funktsioneeri tõhusalt. 

  • Issand, mis te kiusate praktikante ja panete selliseid õudsaid lugusid tõlkima.
  • Sten, on sul infot, mis on teiste tunnustatumate majade hinnasihid BBI-le? Paar näidet?
  • Jah, Citi on kõige optimistlikum maja:

    -) BMO Capital - market perform - hinnasiht $3.00.
    -) Sterne Agee - buy - $5.75.
    -) Wedbush Morgan - strong buy - $7.00.
    -) Soleil - hold - $3.25.
    -) Utendahl Capital - overweight - $5.50.
    -) Matrix - hold.
    -) JPMorgan - neutral.
  • USA turud on täna ikka väga-väga punases avanemas. QQQQ-2.0%, SPY -1.1% ja IWM -1.2%. Põhjuseks siis eilsed nõrgad prognoosid nii Rimmilt, Oracle'lt kui ka Nike'i varude küsimus. Lisaks tuli täna hommikul negatiivseid makroandmeid.

    Nimelt töötu abiraha taotlejate arv on järjepanu kasvamas:

    Initial Jobless Claims 384k vs 375k consensus; prior revised to 384k from 381k
  • Punane, punane, punane maailm hommikul USA futuure vaadates...

    Saksamaa DAX -1.79%

    Prantsusmaa CAC 40 -1.75%

    Inglismaa FTSE 100 -1.71%

    Hispaania IBEX -2.51%

    Venemaa MICEX -0.69%

    Poola WIG -0.78%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -0.05%

    Hong Kongi Hang Seng -0.79%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.11%

    Hiina Shanghai B (välismaine) +0.86%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.17%

    Tai Set -0.57%

    India Sensex +1.42%

  • The Fed Is Stuck Here
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    6/25/2008 4:41 PM EDT

    The S&P 500 and DJIA ended the day with some very minor gains, but the Nasdaq had a strong day, as some of the big-cap technology stocks, such as Apple (AAPL) , Baidu (BIDU) and MasterCard (MA) showed some strength.

    Despite the fairly mild action, there were some wild swings in key sectors, particularly the Oil Services HOLDRs (OIH) and the Financial Select Sector SPDR (XLF) which were triggered by the lack of hawkishness by the Fed.

    The Fed did nothing and said nothing of importance today, but the fact that it didn't jawbone the inflation issue to a greater degree causes some weakness in the dollar, which triggered a reversal up in oils after a weak morning, and a reversal down in financials after a strong morning.

    The bottom line is that the Fed really is stuck here, as the economy founders and inflation percolates. The market knows this, and that is why the action is choppy and uncertain. We have some traders anxious to push for a bounce here, but there just isn't much to support it other than their short-term desire.

    Research in Motion (RIMM) earnings are out, and the market is quite disappointed with the numbers. That is going to weigh on sentiment tomorrow, and those big technology stocks that lead today may see the tide quickly turn.

    Keep in mind that we are in a bear market, and the major indices are downtrending. Bounces like we had today are always suspect, especially when they come on news like that from the Fed, which really isn't that good.

    Have a good evening. I'll see you tomorrow.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: MLHR +9.2%, BBBY +8.2%, CKR +4.5% (light volume)... M&A news: PHTN +33.0% (will be acquired by ORBK form $15.60/share in cash)... Select gold stocks showing strength with higher spot prices and weakened dollar: HMY +3.7%, AU +2.1%, GLD +1.6%, GOLD +1.5%, AUY +1.1%... Other news: VNDA +8.2% (says Phase III data shows Tasimelteon significantly improves sleep in patients with chronic insomnia), SNCR +4.0% (announces Time Warner Cable selects the co to provide end-to-end enablement of its triple play services), BRKR +3.7% (announced a technology breakthrough with the introduction of the new TRACERturboSD), FFIN +2.6% (will replace SCPIE Holdings in S&P SmallCap 600 index after the close of trading on June 30), TS +2.5% (traded higher overseas for the first time in 4 days), YGE +2.1% (announces four new sales contracts), FTI +2.0% (Cramer makes positive comments on MadMoney), GSK +1.8% (GlaxoSmithKline's Januvia set for $4.5 bln sales rejuvenating shares and wins U.S. vaccine panel's backing for Rotarix - Bloomberg.com)... Analyst comments: ACI +1.8% (upgraded to Buy at Calyon), CPST +1.8% (initiated with Buy at Broadpoint), IDTI +1.7% (upgraded to Neutral at Merrill), MON +1.5% (Hearing Goldman adding to Conviction Buy List), ALTH +1.4% (initiated with Buy at Citigroup), BTU +1.2% (upgraded to Buy at Calyon), PTRY +1.0% (upgraded to Outperform at FBR).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: GRO -25.3%, HILL 21.9%, RIMM -8.8% (also downgraded to Market Perform at JMP), XRTX -8.0%, ORCL -4.7%, NKE -4.5%, LEN -3.6% (also files for mixed securities shelf offering), ADSK -2.5%, RHT -2.5% (also downgraded to Perform at Oppenheimer and downgraded to Market Weight at Weisel), RAD -2.3%, CAI -2.1%... M&A news: ESMK -6.4% (OAO Severstal announces that it has entered into a definitive merger agreement to acquire Esmark for $19.25 per share)... Select financial names showing weakness with numerous negative analyst actions: C -4.2% (added to Conviction Sell List at Goldman - DJ), LEH -3.8% (Lehman Brothers and LSE's platform to have ‘dark pool' - FT), MER -3.4% (estimates cut at Bernstein), LYG -3.1%, BCS -2.6% (files to offer of up to 266 mln new ordinary shares, in the form of new ordinary shares or new american depositary shares), WM -2.5% (FBR discusses Mortgage Companies; firm expects continued growth in nonperforming assets), CS -2.4%, BAC -2.3%, JPM -2.2% (JP Morgan Chase is itching to pull the trigger on one more big bank purchase - NY Post), WB -2.1%, MS -2.0%, DB -1.7%, GS -1.4% (downgraded to Market Perform at Wachovia), HBC -1.1%... Other news: GCH -31.4% (trading ex-dividend), GM -5.5% (Wall Street Journal reports declining values of pickup trucks and SUVs are looming over GMAC; also downgraded to Sell at Goldman - DJ), CSUN -4.5% (prices $50 mln of convertible senior notes and 4,268,400 ADS), C -2.9% (may write down $9 bln in Q2 - Reuters), SQNM -1.9% (prices a 5.5 mln share common stock offering at $15.50/share), CEDC -1.5% (prices a 3.25 mln share common stock offering at $68/share), BHP -1.3% (China mills mull BHP ore boycott if talks break down - Reuters.com)... Analyst comments: WX -9.2% (downgraded to Perform at Oppenheimer), PCG -1.6% (downgraded to Hold at Jefferies).
  • Sector Leaders:
    Gold Miners- GDX +3.9%, Heating Oil- UHN +3.1%, Gold- GLD +3.0%, Silver- SLV +2.8%, Gasoline- UGA +2.6%, Oil- USO +2.4%, Base Metals- DBB +2.4%, Commodities- DBC +1.9%, GSG +1.9%
    Sector Laggards:
    Homebuilders- XHB -4.4%, Semis- IGW -3.0%, SMH -2.8%, Commercial Banks- KBE -2.8%, Finance- IYF -2.4%, XLF -2.0%, Solars- TAN -2.3%, KWT -1.7%, Tech.- QQQQ -2.3%, XLK -1.2%

  • Kindlustajatest võib leida huvitavaid põrkekandidaate päevasiseseks treidiks. NB! Tegemist siiski väga radioaktiivse kraamiga.
  • Kumba sa ise eelistad? PRU või AIG?
  • Pidasin silmas hoopis 3-ndat ettevõtet, kuid soovitusi palun ärge norige. Postituse eesmärk on lihtsalt tähelepanu juhtida.
  • Samuti võiks olla päris huvitav treidida Washington Mutuali (WM), mis on oma põhjades. Võimalik ülevõtu kandidaat JPM poolt . Samas sai eile päris koleda downgrade osaliseks. Täna juba korra põrganud nii, et väga radioaktiivne kraam.
  • Kas siukeste tähelepanujuhtimiste eest makstakse seal majas 30 kilo kuus kätte? :)
  • Praegusel hetkel üsna tõonäoliselt finantssektoris, vaid "alavõtud", ehk madalama hinnaga ülevõtmine. Finantssektor põrkekandidaat ainult sellepärast, et FED ei julge/suuda/taha inflatsiooniga võidelda ja intresse tõsta.
  • Kas kellelgi on kogemust, kuivõrd täpselt või millise viivitusega vastab tõele finance.yahoo.com uus NEW Real-time hindade kuvamine?
  • Yahoo kuvab reaalajas viimase tehingu hinda. Antud postitused olid mõeldud päevakauplemis ideena teh. analüüsi põhjal.
  • Wachovia: Takeover chatter making the rounds again on WB... This time it's WFC-for-WB
  • Finantssektor üritas põrget ning liiguti üsna kõrgele, kuid on enamuse juba tagasi andnud. Tundub, et ülespoole liikumise võimalus on hetkel üsna suur juhul, kui naftafutuurid uutesse tippudesse ei ralli.
  • Paanika on võimust võtmas ning ka finants on taas järsult ära kukkunud. Naftafutuurid hõljuvad +2.85% tõusus $138.38 barrel tasemel.
  • USO short interest oli 210% paar päeva tgsi. Mõned vist ootavad ka langust?
  • Sector Leaders:
    Gold Miners- GDX +4.0%, Heating Oil- UHN +3.4%, Gold- GLD +3.0%, Oil- USO +3.0%, Ags.- DBA +2.8%, Commodities- GSG +2.6%, DBC +2.4%, Gasoline- UGA +2.5%
    Sector Laggards:
    Homebuilders- XHB -6.5%, Solars- KWT -5.1%, TAN -5.9%, Coal- KOL -4.9%, Clean Energy- PBW -4.8%, Semis- IGW -4.0%, SMH -3.7%, Steel- SLX -3.7$, Ag/Chem- MOO -3.6%, Broker/Dealers- IAI -3.4%

  • Väga kole päev. Kas suudetakse kosuda? Hetkel müügisurve päris tugev ning nafta püsimine pealpool $138 barrel annab karudele veelgi hoogu juurde. Põhjadest põrke võimalus suureneb.
  • nafta annab downside hoogu juurde aga põrke võimalus suureneb?
  • to:enek
    Vabandust, lause jäi poolikuks. Lõppu oli mõeldud->Kui nafta vähegi allapoole tuleks, põrkaks turg päris kenasti ülespoole.
  • Ja turg üritabki kosuda isegi nafta hinna püsimisel $138.23 tasemel. Finantssektor ronib päris ilusti ülespoole, kuid kas ka suudavad tagasi võidetud tasemeid hoida?
  • Naftafutuurid purustasid $140.00 barrel taseme ja uueks tipuks vormistati hetkel $140.05, mis tõi tõusuürituse väga kiirelt alla tagasi.
  • U.S. equities could `` outperform markets like China and India'' after underperforming in the past four years, Faber said. Japanese stocks may also beat peers, he said.

  • Nafta läheb $5000 ni! Surmkindlalt! Kes midagi muud väidab, on rumal!
  • Madis, pole mingit kibestumist. Lihtsalt ära tüütab see ühe trummi tagumine.
  • kas sa ise ei tao ühte trummi? :D Mu jutt on olnud samuti nagu sinu oma informatiivse eesmärgiga ja loodetavasti on sellest mingit kasu olnud. Vähemalt on see erinevalt teistest sel teemal siinkandis julgemalt välja öeldud seisukohtadest seisukohtadest ka täppi läinud ja ehk kellelegi raha säästnud/teeninud.
  • Sector Leaders:
    Gold Miners- GDX +5.7%, Oil- USO +4.4%, Gasoline- UGA +3.7%, Heating Oil- UHN +3.6%, Commodities- GSG +3.6%, DBC +3.2%, Gold- GLD +3.6%, Nat. Gas- UNG +3.4%, Silver- SLV +2.5%
    Sector Laggards:
    Solars- TAN -5.6%, KWT -4.5%, Homebuilders- XHB -5.0%, Clean Energy- PBW -4.4%, Semis- IGW -4.3%, SMH -4.1%, Broekr/Dealers- IAI -3.7%, Ag/Chem- MOO -3.5%, Tech.- QQQQ -3.6%, XLK -2.6%

  • Sorry, läksin ilmselt pisut isiklikuks. Lihtsalt see itsitsits tundus kuidagi tobe õlalepatsutus endale nagu oleks sina isiklikult nafta 5% üles ostnud ja parastaksid nüüd teisi.
    Minu trumm on jah sama olnud antud teemal, avoid this shit. Vältimisega ei saa küll midagi teenida, aga saamata jäänud teenistus on palju parem kui kahjum. Lihtsalt ei saa taluda seda ka, et jääb peale ainult üks toon, saab minna ainult üles. Turgudel pole mitte mingi asi kindel. Never-ever.
  • arwen, kust sa võtad USO short interesti?
  • Abesiki, viska üks riim, sobiks tänasesse õhtusse :-)
  • kuram ..nii ammu pole üritanud, roostes. kui inimesed loevad vähe raamatuid, jääavad lolliks ja mõtlemine kärbub nagu mul.
  • mis üles ostnud, ma olen ju kogu aeg olnud seisukohal, et spekulandid ei mõjuta naftat suuremal määral (vaata spekkajate neto pikki posse, need on praegu nii 2002 aasta tasemel). Lihtsalt panin täppi ja noh, ikka on hea meel kui kehval turul suudad raha teenida. Väljendasin ennast tõesti natuke parastavalt, aga ma ei olegi öelndud, et ma väiklane ei ole ;D
  • Päris huvitav CIBCi koostatud slide-show, kus tehakse juttu erinevatest makrotrendidest, sh nafta hinnast, USA mõjust teistele maailma majandustele ning USA kinnisvarasektorist.

  • CIBCi kutid on koos MSiga kõige paremini nafta hindu ennustanud.
  • Vaatan bensupaaki, joonud pole jõuludest saati,
    Kui nüüd aint oleks rulli, oleks hollikas märksa kergem saada saaki,
    Saan vaadata ainult 120 kilost vaati, kütta tema paaki,
    Tühjad on paunad, olümpia saunad, jalas 07` suvekaunad
    Nafta paneb mulle praaki, kinnisvara soojendas aint mu semudest 12 kaaki,
    Mida taaki, elu paneb paaki, pühadest saati

  • Credit Suisse raputab RIMM'i haavadele soola:
    RIMM Research In Motion- Hearing RIMM initiated with an Underperform with $100 price tgt at Credit Suisse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon