AS Järvevana (JRV1T)
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Alates esmaspäevast, 04.08.2008.a., hakatakse AS Järvevana 17 700 000 aktsiaga kauplema Tallinna Börsi põhinimekirjas nimetuse JRV1T all.
-
Enne jagunemist sulgus MRK1T 7.10 EUR. Kohtusaaga MKO1T avanes 0.84 EUR.
Milliseks kujuneb JRV1T referents hinnaks? 7.10 EUR-0.84 EUR=6,26 ?
Tõenäoliselt avaneb aktsia siiski veidi kõrgemalt kui 6,26, äkki vahemikus 6,26 - 6,62 EUR (MKO1T sulgus 0,48 EUR). -
Anette,
MKO1T muutub JRV1T-ks (kui tuleb just selline ticker) ja võrdlushinnaks jääb tänane sulgemishind ehk EUR 0.48. Ehk selle kohtu-keissi nimi muutub lihtsalt ära.
Eeldatavasti 11. augustil kauplema hakkava n-ö "Uue Merko" hinnaks peaks tulema ligikaudne selline hind, nagu ülal arvutasid ehk EUR 6,26 -
Tänud Sten paranduste eest: Asi nüüd klaar.
-
üks uitmõte; kohus ei kinnita Merko jagunemist ja ütleb, et vastutav on ikkagi praegune Merko ja Järvevana koos. seega nagu oleks JRV väärtus hetkega 250Meek. Tegelikult on firmal ainult 25Meek raha ja optsioon. Merko võib JRV siis pekki saata... või lepivad JRV ja MRK kokku uue hinna optsioonile, näiteks 10Meek. T. Annusel vahet pole, kummas firmas raha on, ta on mõlemas sama protsendi omanik.
äri eesti moodi (TM). -
Stefani soove on ikkagi kuulda võetud ja keegi ei viitsi kottida järvevana? :)
Teate avaldamise kuupäev 01.10.2008
Viimsi lasteaed-algkooli projekteerimis- ja ehitustööd peatöövõtu meetodil
Maksumus: 109788636
Aktsiaselts MERKO EHITUS, 11520257, Järvevana tee 9G, Tallinn, 11314 Eesti
Edukas pakkuja Jah -
ajasin kaks teemat sassi :)
-
Muidugi ajasid sassi, uue Merko juhid on ju selgelt öelnud, et uus Merko on vana Merko õigusjärglane, mitte aga Järvevana pole vana Merko õigusjärglane.
-
võite ära kustutada minu postitused
-
Asi läheb tõepoolest huvitavaks. Eeldusel, et otsus jääb ka teistel kohtutasanditel jõusse (selleks läheb ilmselt jälle tükk aega muidugi) peaks Merko minema ilmselt seda teed, et Järvevana endaga taasliitma. Enne tuleb küll vastata küsimusele, kas Merkole piisaks sellest, et teha Järvevanaga ühispakkumine. Kahtlustan, et sellisel puhul oleks seda juba tehtud, seega mis oleksid võimalikud takistused?
Kui Järvevana loteriipilet hakkab nüüd endas kandma esmaselt seda kohtukeissi, et Merko ei saa riigihangetel osaleda, siis minu arvates muutus see pilet parema risk/reward suhtega lipikuks. Ma ei pea ka eriti realistlikuks, et algne kohtulugu päädib ettevõtte likvideerimisega, arvestades siiski Merko staatust Baltikumi suurima ehitusettevõttena ning suure ringi aktsionäride huvide kahjustamisega, seega selles võtmes ei ole ehk oht firmade taasliitmiseks kuigi suur. -
* oht firmade taasliitmiseL kuigi suur
-
võtsin kah siis loteriipiletit näpuotsaga.
-
või ostavad sama hinnaga tagasi mis firma loomisel oli?
-
Nagu meie turule omane, merkoga pole isegi ühtegi tehingut tehtud. A äkki on hoopis siin kõik nii erudeeritud investeerimise vallas, et ootavad ja vaatavad, mi saab. Tark ei torma. :o)
-
Eks kui asi selleni jõuab, et Merko leiab vajaduse Järvevanaga taasliituda ja väikeaktsionäre välja osta, siis vast parima hinnaga, millega firma kättesaadav on. Ja siit tekib veel üks küsimus. Merko Grupi käes on selge enamusosa. Põhimõtteliselt võivad nad ju Järvevana liita Merkoga ka kohe praegu ning vältimatut vajadust väikeinvestoreid kohe välja osta, polegi. Uues firmas oleks Järvevana osanike osalus omakapitalis väike ning saab kasumiaruandes kajastada "vähemusosanike osana". Seda muidugi juhul kui ei taheta väikeaktsionäre uute Merko aktsiate või sularahaga välja osta. Kui tahetakse, siis peab muidugi mingi huvipunkti leidma.
Kuid ma leian, et kui Merko seisab fakti ees, et tarvis endale Järvevana registrikoodi tagasi saada, ei pea see ilmselt TINGIMATA tähendama vajadust väikeaktsionäridega väljaostukokkuleppe saavutamiseks. Peab silmas pidama ka asjaolu, et niikaua kui Merkol käib vaidlus selle üle, kas saadakse või ei saada riigihangetel osaleda, on peatatud ka riigihangetel osalemise õigus. Ei usu kuidagi, et Merkol on aega ja tahtmist jääda erinevate kohtuastmete vahele pendeldama ja selleks ajaks riigihangetest eemale jääda. Kokkuvõttes tuleb ilmselt mõistlikum midagi Järvevanaga ette võtta. -
Ehk siis põhimõtteliselt äkki mingi sarnane konstruktsioon, kus PTA "ostis" Silvano ära. Siin jällegi praeguse MRK aktsionärid segavaks faktoriks, kellega tarvis kokkuleppele jõuda.
-
Kui Merko ostab Järvevana tagasi siis jääb ju ikka uus registrikood.
Kui Järvevana ostab Merko siis jääb vana kood ,mida ka vaja on! -
Kui Järvevana registrikood kuuluks tütarettevõttena Merkole ja esinetaks hankel tütarettevõtte alt (millel nõuded täidetud), siis peaks asi sobima. Järvevanal tegelikult "Silvanot" teha keerulisem kui Merkol Järvevana ära osta.
-
Tehke limiidi tõstmise ettepanek börsile
-
Pole ilmselt veel mõtet. Ma pakun, et fondid on valmis veel ostuäärde müüma küll. Ja hea ongi.
-
No sellisel juhul võiks vast 100k aktsiaid julmalt turgu lasta. Ostuhuvi on väga suur.
-
võib ka teha Järvevana ja Merko ühinemise, kus Järvevana on ühendav ühing ja Merko ühendatav ühing. Kui see toimub mingi muu väärtuse juures, kui jagunemine on tegemist monkeybusinessiga.
-
Kas läheb nii või läheb teisiti, aga Järvevana aktsionäride oddsid läksid just ühe kohtukeisi võrra paremaks.
-
pool tundi vaikust juba, võiks muuta kyll
-
WN oled ka juba sees?
-
POHJOLA BANK PLC CLIENT klient müüs konto tühjaks 53,5 k kõigi eelduste kohaselt
-
aviaator - ega ma siis saa teistest erineda ja rahvalotost eemale jääda :)
-
tõsteti limiiti
-
AS-i Järvevana aktsiate olulise hinnaliikumise tõttu suurendatakse täna alates
kella 12:05 Järvevana ülemist võrdluslimiiti seniselt +15%-lt +25%-le. Uus
ülemine võrdluslimiit kehtib tänase börsipäeva lõpuni. -
..... ja kes ütles et ära osta tõusvalt turult
-
suur vend on foorumit nudinud.
01/08/08 16:53....28/09/08 22:59 vahel on tühik -
rohkem ei tõsteta limiiti?
-
Milleks?
-
ilmselt langeb esmaspäeval 3-4% siis saab alles targaks.
kes ei võtnud jäävad ilma .. nagu mina.... ja kellel oli juba enne see sai just rikkamaks.
:) -
mart - nagu näha ootad oma majandusprognoosis 1 sendilist langust esmaspäeval?
-
sorry
tegelt on sul õigus :))
see juhtub just praegu -
kui osta soovijaid vaadata siis on hinnal ruumi tõusta veel küllaga
-
Ma näen siin nüüd sellist nihet:
enne oli võimalus Järvevana aktsionäridel raha teenida kui:
a) maadevahetuse protsessis mõistetakse JRV1T süüdi, kuid trahvi ulatus on väiksem Järvevana turuväärtusest, mille peal aktsiad soetatud
b) maadevahetuse protsessis mõistetakse Merko süüdi ning trahv kasseeritakse sisse ärikehalt, mis kaupleb praegu tunnuse all MRK1T
nüüd on juurde tekkinud ka variant:
c) otsus, et ärikeha, mis kaupleb tunnuse all MRK1T ei saa riigihangetel osaleda
Mulle isiklikult tundub, et variandi C lahendus JRV1T aktsionäridele soodsal moel on ilmselt kõige tõenäolisem. Kindlasti aga saab see küsimus endale kõige kiiremini vastuse. -
Oleme saanud juurde uue hype-i -- Järvevana
-
Miks Merko ja Järvevana lahutati? Sest et Merko saaks osaleda riigihangetel ja muudel pakkumistel kui "puhas leht". Kui Merko ja Järvevana ühendatakse, siis Merko saab oma registrinumbri jälle tagasi (kas see on ikka juriidiliselt võmalik?), saab oma ajaloo tagasi. Aga nüüd pole ta enam "puhas leht". Nüüd on võimalik konkurentidel merko osalemist vaidlustada nendel alustel, mille kartmise tõttu algul Merkost Järvevana tehti. Nokk kinni, saba lahti.
-
Millistel alustel? Lühike Riigihangete seaduse läbivaatus ei välistanud (mõneti minu üllatuseks siiski) pakkujat puhtalt selle tõttu, et teda mingites süütegudes kahtlustatakse (ametlikuks pole ka hetkel asi Järvevana osas läinud).
Mingites piirides saab pakkumise kutse koostaja ka ise pakkujale tingimusi seada ja üheks võiks midagi säärast ju kirjutada, kuid minu seisukoht on see, et enamik praeguseid hankijaid on siiski huvitatud sellest, et Merko hangetel osaleks. Seega kui tuleb valida kahe variandi vahel, et jätta tingimustest välja teema, mis välistaks Merko osalemise koos Järvevana kohtukeisiga või siis jätta välja punkt, mis piiritleb pakkuja kompetentsi omas valdkonnas, võimaldades praegusel Merkol oma olematu track recordiga oma registrikoodi juures osaleda, siis kui kumbki neist pole hea variant, on teine võimalus igal juhul välistatud. -
Ma ei kujuta ette, kas Merkol on tõepoolest selles osas õigus, et kõrvaldatud on ta vaid ühelt riigihankelt, aga kui see ka nii on, siis pretsedent on loodud ja kahtlen küll, et seda teised konkurendid endi huvides ära ei kasuta. Ajad on rasked ja tundub, et Merko praegu päris agressiivse hinnapoliitikaga, mis võib olla mõnedele niigi raskes keskkonnas ei meeldi.
-
Järvevanas kasumivõtmine -8%?
-
0,25 EUR peal ma arvan, et müüakse praegu Leedu keskdepositooriumi pakki, millel maksimaalselt võib olla 70 000 aktsia kanti taga. Kliente seal siiski vast palju, seega ei usu, et kõik müüki läheb.
Nõrga päeva kohta võrdlemisi hea märk, et ostupool ka veidi tihedamaks läinud. -
Kas poleks aega tõsta võrdluslimiiti...
-
Ma kirjutasin börsile ka, et selliste aktsiate nagu Järvevana puhul peaks võrdluslimiit veidi suurem olema (näiteks 25%?), sest muidu on iga 3 senti liikumisega limiidis kinni, hind nii odav. Nad lubasid seda mõtet kaaluda.
-
see võiks tegelikult laieneda kõigile pennystock'idele
-
dirtH, jah - see mu mõte oligi - näiteks alla 0,30 EUR.
-
Täna vist enam limiiti ei tõsteta või on veel lootust?
-
Suure tõenäosusega mitte, vastasel korral oleks seda juba tehtud. Kui homme müügihuvilisi nappima peaks, on juba märksa tõenäolisem.