Börsipäev 6. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Päeva algus väga paljutõotav ei paista, Venemaa MICEX on -15% ning ka Euroopa suuremad turud 4-5% languses.
  • Vaatamata langusele MICEX-l kauplemine jätkub
  • ma uudist ei näinud, aga RTS indeks oli paigal kuidagi pikalt
  • Jah -7%peal oli pikalt, ehk netiteenus pkuja aps.
  • See graafik meenutab mulle Kaukaasia mäestikku :)
  • 3 aastat tagasi oli juba buum täies hoos
    mingi 2002- 2003 oli vast normaalne olukord seega mingi 7 a graafik äkki võrdluseks kõrvale, et oleks näha, kui kõrgel me veel oleme
  • USA turud on hommikul ka 'kurvad'. S&P500 futuurid -2.4% , Nasdaq -2.6% ning nafta samal ajal -4.6%...
  • Kes on käinud Lõunakeskuses 4D kinos, saab aru kui kena võrdusmärgi saaks praegu sealsete lennufilmide ja börsikukkumise vahele tõmmata :)
  • ei ole kõige uuem uudis hetkel, aga täna ilmselt turg üritab seda uudist hinnaliikumistes lahti tõlgendada ... huvitav mil moel?

    The Wall Street Journal reports officials from the Federal Reserve were pushing for Citigroup (C) and Wells Fargo (WFC) to reach a compromise. The effort could result in carving up Wachovia (WB) between its two suitors, people familiar with the situation said.
  • Kaks võimalust ongi - kas tõusuga, või raske prantsatusega. Kaldun tasapisi prantsatuse poolele (vist?), kuna nüüd teab iga investor, et usa valitsus on andnud endast kõik ning viimasegi abinõu lauale pannud. See trump aga oli vist lahjem kui turgude kapitalisatsiooni vähenemine viimase kuu aja jooksul?
  • Börsikrahhist on jutud küll alusetud,vaadake kuda Kalev rallib!
  • WSJ : The talks ended late Sunday night with no resolution, but were expected to resume Monday morning, according to a person familiar with the matter.
  • 4 tehingut ja mõnisada aktsiat küll ralli moodi välja ei näe. Või ütleks siis nii, et ralli ona, kuid selle ebapopulaarsuse tõttu on võistlejaid neli ja publik üldse puudub :)
  • jaaa kolme aktsiaga lõi kohe +13,33 kõik ostma!
  • Kas Leedus on loota ka limiitide suurendamist?Muidu see nagu pidurdab langust...
  • Reuters reports Fannie Mae (FNM) and Freddie Mac (FRE) may sell some bad assets to the Treasury Dept. but a decision has not yet been made, the regulator of the two mortgage finance companies said on Sunday
  • http://gawker.com/5059028/for-sale-straight-wall-streeters-gay-virginity

    bidib keegi?
  • Madis, viitsid üles kaevata, palju LHV foorumi keskmine ennustus RTS-le seisuga 31.12.2007 oligi? Meenub mingisugune number suurusjärgus 2500-2700 :)
  • Eriti karm saatus, kõigepealt jääd tööst ilma, siis jääd rahast ilma, ja siis veel see keiss kah. Eriti karm oleks kui biddingu võidaks tema endine boss kes ta lahti lasi.
  • RTS keskmine ennustus oli 2683 ja kõige madalam pakkumine 1487
  • Venemaal peatati siis kah lõpuks kauplemine kell 14:10 ja seda vähemalt kaheks tunniks. MICEX indeks -17%
  • "We will return to the levels that we saw at the start of the year," Medvedev said. "I believe this is within the power of the government," the Moscow Times reported he said Thursday (11.09.2008)
  • usun, et 800-750 tuleb lõpuks ära.
  • Henno jutu taustaks on kõlaritest kostmas R-Kelly feat. D-mitry M.:

    I believe I can fly
    I believe I can touch the sky
    I think about it every night and day
    Spread my wings and fly away
    I believe I can soar
    I see me running through that open door
    I believe I can fly
    I believe I can fly
    I believe I can fly

    Hey, cuz I believe in me, oh
    If I can see it, then I can be it
    If I just believe it, there's nothing to it
  • "I believe this is within the power of the government", great. Lisaks tuumanupule on Venemaal veel midagi
  • impendium, siin pole naljakat midagi. :)

    Tollastele andmetele põhinedes oli tegu tõenäolise variandiga (finantsturgude üks peamise alustalasid) ning sellises ulatuses negatiivseid sündmuseid ei osanud keegi ette prognoosida. Sama positiivsed olid ka analüütikud ning peale presidendi ja valitsuse ametisse määramist sujus kõik plaanipäraselt ning indeks liikuski prognoositu kohaselt uutele tippudele. See, mis hiljem toimus, oli suures osas ennustamatu, kuigi Venemaale investeerijad olid kõrgemast poliitilisest riskist teadlikud.
  • Kui ma nüüd õigesti arvutasin, siis on USA aktsiaturud oma turukapitalisatsioonist eelmise aasta oktoobri tippudest tänaseks kaotanud ca $6 triljonit. Mis see valitsuse $700 miljardit selle kõrval siis ära ei ole...

    Kui vaadata siia kõrvale näiteks varade mahakirjutamisi finantsinstitutsioonide poolt alates kriisi algusest summas ca $750 miljardit ja mis võiks GSi arvates tõusta kõike kokku võttes kuni $1.2 triljonini, tuleb tunnistada, et krediidikriis on aktsiaturgudele õige kalliks maksma läinud...
  • kristjan, tänan minu jutu helindamise eest :)
    ma lihtsalt arvasin, et antud väite puhul pole disclaimer :) vajalik
  • Krt kõik juba segiläinud.Küll mõni paneb siia gaysaidi linke,küll teine laulab "I believe i can fly" jne:)
  • Madis, mööda panemine ei ole naljakas jah, ise ennustasin ka samas teemas taset 3000 punkti vist... muiata jääb siinjuures vaid selle üle, et raha läks mujal vaja ning RSX'i müüsin 2008.a. alguses ära :)
  • Võlg ettevõtete bilansis täna on enam kui kurjast.... Eriti kui see on võetud muutuva intressimääraga. Vaadake, mida LIBOR on teinud alates septembri keskpaigast:

  • Ma ennustasin vist "mitte midagi" RTSile. Ehk siis kui RTS veel veidi allapoole kukub, oleksin mina oma "mitte millegiga, ehk sisuliselt 0-ga?" kõige lähemale pannud oma ennustusega. Im the man:)
  • Föderaalreserv on siis nüüd otsustanud hakata maksma intressi pankadele kohustuslike reservide ja lisareservide pealt. Seega pangad, kes teisi panku ei usalda, saavad oma liigsed rahavarud Föderaalreservi juurde viia ja sealt intressi teenida, kes saab aga samaaegselt kasutada täiendavaid rahavarusid likviidsuse parandamiseks turgudel. Minu arvates on Fed praegu tegemas väga õigeid samme olukorra parandamiseks.

    The Federal Reserve Board on Monday announced that it will begin to pay interest on depository institutions' required and excess reserve balances. The payment of interest on excess reserve balances will give the Federal Reserve greater scope to use its lending programs to address conditions in credit markets while also maintaining the federal funds rate close to the target established by the Federal Open Market Committee. Consistent with this increased scope, the Federal Reserve also announced today additional actions to strengthen its support of term lending markets. Specifically, the Federal Reserve is substantially increasing the size of the Term Auction Facility (TAF) auctions, beginning with today's auction of 84-day funds. These auctions allow depository institutions to borrow from the Federal Reserve for a fixed term against the same collateral that is accepted at the discount window; the rate is established in the auction, subject to a minimum set by the Federal Reserve. In addition, the Federal Reserve and the Treasury Department are consulting with market participants on ways to provide additional support for term unsecured funding markets. Together these actions should encourage term lending across a range of financial markets in a manner that eases pressures and promotes the ability of firms and households to obtain credit. The Federal Reserve stands ready to take additional measures as necessary to foster liquid money market conditions.
  • Noh, kus kõik Dendreoni eksperdid nüüd on? Siis kui netist veel lugeda ei saa arvamusi ja aktsia ka veel ei kauple, siis ei oskagi midagi arvata? :)
  • jim, 4 minuti pärast on konverentsikõne, siis saad otse tegevdirektorilt arvamusi : )
  • Joel 06/10/08 15:23 kommentaari juurde ... USA ca 350 suurima tööstusettevõttel (umbes niipalju on vist S&P500 seas tööstusettevõtteid) on vaba raha ca 620B USD, seega mitte kõik ei ole veel kurjast vaevatud :)
  • kas keegi teab mingeid häid finantspsühholooge? mul parem käsi nats tõmbleb ülepingest, hajutasin kogu päeva riske
  • Brazil's Bovespa trading stopped after 10 percent drop at open- Bloomberg
  • Saksamaa DAX -4.87%

    Prantsusmaa CAC 40 -5.23%

    Inglismaa FTSE 100 -4.78%

    Hispaania IBEX 35 -3.50%

    Venemaa MICEX -16.69%

    Poola WIG -4.19%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -4.25%

    Hong Kongi Hang Seng -4.97%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -5.23%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -5.29%

    Lõuna-Korea Kosdaq -5.95%

    Tai Set 50  -7.28%

    India Sensex N/A -5.78%

  • The Search for a Catalyst
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    10/6/2008 9:08 AM EDT

    Every big down open lately has been a buy for at least a brief bounce. It is the late-day selloff that has been the real problem for the market. Even when we do bounce off opening lows, traders are so anxious to take profits, it doesn't last for long.

    The big question is what is the catalyst for upside from here? A lot of folks are looking for interest-rate cuts to save us. It is probably far more important that the European Central Bank cuts at this point rather than the Fed because of how hawkish they have been for so long. Nonetheless, an interest-rate cut at this point is like putting a Band-Aid on a broken leg. It isn't going to help much, since the real problems are far deeper.

    I suspect traders will be anxious to try to play for a bounce again, but the time frames here are getting shorter and shorter. If you aren't watching the market every minute, you shouldn't be playing the bottom-fishing game in this environment.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: FEED +5.8%... M&A news: IMCL +5.3% (confirms it will be acquired by Lilly for $70/share)... Select gold related stocks showing strength with higher spot prices: AUY +7.1%, ABX +4.3%, AEM +4.1%, SLV +3.3%, GLD +2.7%, NEM +1.6%, GOLD +1.1%... Other news: ARIA +7.2% (announces favorable ruling permitting immediate appeal of district court findings on NF-(kappa)B patent in Amgen litigation), UIS +6.5% (Steel Partners II LP reports a 5.4% stake in the co in a 13D).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: XIDE -2.8% (light volume), EBAY -1.8% (also reaches agreement to acquire Bill Me Later for ~$820 mln in cash and ~$125 mln worth of outstanding options)... Select financial names showing weakness: NCC -20.8% (Fitch has downgraded NCC and its subsidiary, National City Bank's, long and short-term Issuer Default Ratings), UCBH -18.0%, RBS -16.7%, SOV -13.5%, AIG -12.2% (Moody's downgrades AIG (senior to A3); ratings remain under review), FRE -11.4%, FNM -10.4%, ABK -10.4% (releases selected monthly data for August; cost of 5-yr credit default protection against Ambac Assurance default declined 900 bps from June), BCS -6.3%, C -6.0% (granted emergency injunctive relief extending exclusivity agreement between Citi and Wachovia), BAC -4.8%, UBS -4.5% (ests cut at Oppenheimer), JPM -4.0%, WB -3.4% (granted emergency injunctive relief extending exclusivity agreement between Citi and Wachovia), WFC -2.8%... Select solar stocks trading lower: CSIQ -10.9%, ESLR -9.1%, STP -8.7%, LDK -6.8%, JASO -6.2%, FSLR -5.9%, YGE -4.7%... Select tech-related stocks showing weakness: RIMM -4.2%, AAPL -4.0%, ORCL -2.5%, DELL -2.4%, GOOG -2.3%, SNDK -1.0%... Other news: POT -8.7% (still checking), SI -7.3% (still checking for anything specific), AAUK -6.2% and RTP -4.7% (dropped ~10% in overseas trading)... Analyst comments: MT -9.3% (downgraded to Hold at Deutsche Bank), SPF -7.1% (downgraded to Underweight at JPMorgan), FLEX -6.8% (downgraded to Hold at Collins Stewart), KO -2.8% (downgraded to Hold at Deutsche Bank).
  • jim, mis Su reedeõhtusest futuuripositsioonist on saanud? ma ise olin siis sama meelt, et ettevaatlikult võiks pikaks minna
  • Henno, võtsin juurde natuke, keskmine nüüd 1097.
    WFC putid ka kinni.

    Pisut GS calle ka ostetud.
  • GS callid siis $130 strike oktoobrisse, hinnaks $4.55.
  • Briefing callib TA pealt turu põhja :)

    Also note, there is almost a Triple RSI "oversold" signal in place. That means the Monthly, Weekly and Daily RSI readings all slip below the 30-level, suggesting a deeply oversold market from which we can see a sharp rally. Currently the Monthly and Weekly are below 30. This morning's gap down and any further selling pressure should push the Daily reading below 30. The last time I saw a Triple RSI "oversold" signal was during the 2002 low, shown on the charts below.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon