Börsipäev 14. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA hakkab kokku ostma finantssektori ettevõtete eelisaktsiaid:

    The Treasury plans to spend $25 billion each for stakes in Citigroup and JPMorgan, people said. Another $25 billion will be divided between Bank of America and Merrill, which agreed last month to be acquired by Bank of America. Wells Fargo is to get at least $20 billion, Goldman and Morgan Stanley will each get $10 billion, and State Street and Bank of New York will get about $3 billion each, people said.

    Futuurid on eilse 14%lise tõusu järel S&P500l veelgi 2% kõrgemale roninud.
  • Australia ASX 100 +112.1 +3.46% 3,539.60 10/14 3:46pm
    Australia ASX All Ords +148.60 +3.77% 4,290.50 10/14 3:45pm
    Australia ASX Mid-cap 50 +111.10 +2.99% 3,954.50 10/14 3:45pm
    Hong Kong Hang Seng +715.67 +4.84% 17,027.83 10/14 12:51pm
    Hong Kong HSCC Red Chip +225.00 +7.06% 3,410.92 10/14 12:51pm
    Japan Nikkei 225 +1,084.64 +13.11% 9,361.07 10/14 12:45pm

    Kõik on ilus aga mingi sisemine tunne ei ole enam sama mis oli pool aastat tagasi tõusude korral. Kui ei saa muuta ümbritsevat keskkonda tuleb muuta enda suhtumist.
  • Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Dominique Strauss-Kahn on üks paha mees.Sunnik selline.Peaks talle Ansipit näitama.Või tema tuleb meie edu siin mustama.Lurjus.Mis pankrotist ta röäägib? Meie numbrid on head. Ettevõtted tugevad.
    Riigieelarve tasakaalus.Inimesed sebivad Selverites ja telekasabades.Kas see kauge maa tgant vend üldse meie edust midagi tabab.
    Et talle pikk nina kasvaks.
    IMF: Balti riigid võivad lõpetada pankrotiga
  • Mida D S-K tegelikult ütles. Tõesti-tõesti, mis pankrotist ta räägib.
  • http://bp1.blogger.com/_7Se7iswAanA/SEWX7Qn9U7I/AAAAAAAABBg/8GujvGLqqhg/s1600-h/black_swan.gif

    Tundub, et on moodustunud muster Black Duck, olge kõik ettevaatlikud!
  • Iceland's OMX 15 resumes trading with 76% drop
    LONDON (MarketWatch) -- Iceland's OMX 15 share index dropped 76.2% to 716.27 points when it restated trading on Tuesday. The all-share index fell 65.6% to 953.14 points. Last week, trading was suspended after the country's Financial Supervisory Authority took control of Kaupthing Bank, Landsbanki Islands and Glitnir Bank
  • The main share index immediately fell 76%, but officials said this was a statistical anomaly caused by trading remaining suspended in financial firms. When this factor is pulled out, the index actually rose slightly.
  • Hoolimata rahvusvahelise segmendi 14.1%-lisest (q-o-q) kasvust, jäi Domino's Pizza (DPZ) ootustele märgatavalt alla:

    Reports Q3 (Sep) earnings of $0.13 per share, excluding non-recurring items, $0.08 worse than the First Call consensus of $0.21; revenues fell 4.1% year/year to $323.6 mln vs the $336.8 mln consensus.

    Allajäämises süüdistati kodumaist majanduse nõrkus ning tarbija kulutuste kärpimist. Tulevikus loodetakse ettevõte kasumlikumaks muuta, selle saavutamiseks laiendatakse menüüd, parandatakse toodete kvaliteeti ning proovitakse tõsta külastajate arvu.

  • Johnson & Johnson prelim $1.17 vs $1.11 First Call consensus; revs $15.92 bln vs $15.69 bln First Call consensus

    Viidati samamoodi rahvusvaheliste turgude tugevusele, kus müügitulud kasvasid aastasel baasil 13.1% (sellest 6.6% tänu valuutaefektile), kodumaised tulud kasvasid ainult 0.4%.

    Headele tulemustele lisaks tõsteti ka 2008. aasta kasumiprognoose, EPSi oodatakse $4.50-4.53.

    Aktsia oli enne eilset tõusu kõvasti alla müüdud ning tänased tulemused võivad tõusule vaid kütust lisada.

  • Midagi on selles asjas mäda. Vanasõna ütleb et kala hakkab mädanema peast.
    Kas on mõeldav et maksumaksja rahaga lõputult finantseerida ettevõtteid? eriti veel siis kui ettevõtted sellest aru saavad ja sellega arvestavad?
    Kas pank viitsib äri ajada kui on olemas keegi kes lõpuks raha annab? Mis sunnib äri ajama kasulikult?

    Miks seda tehakse?Lollusest?Kaosekartusest?
    Enamus majandusteooriaid on uppis?Liberaalsusest pole midagi järel. See kapitaliteooria millest Marx ja Smith oma raamatutes räägivad on unustatud.Konkurents unustatud.

    Ma kaldun arvama et neil meestel oli ja on õigus siiani. Lihtsalt valitsused teevad vigu. Mingeid uusi Bretton Woodse pole vaja.
    Brown eksib ja eksivad ka muud asjamehed. Kõik töötab ja lihtsalt mõned ostavad riikide raha eest langevaid instrumente.



  • CNN peal on saategraafikas kasutusel "Economy in crisis" kui teemasid raamiv signaal. Ehk siis, market has bottomed?

    Bush hakkab plaanist rääkima.
  • FDIC guarantees most new debt effective immediately.
  • FDIC guarantees small business accounts
  • Fed buyer of last resort of commercial paper
  • Seni ei ole finantseeritud kõiki ettevõtteid, vaid neid, mis kujutavad endas süstemaatilist riski. Kui üks langeks, kukuksid ka teised doominokivide kombel ning see läheks maksumaksjale kallimaks, kui nende ettevõtete päästmine.
  • Madis, see on sama mis pantvangihoidjale maksta miljon, et ta paar inimest lahti laseks.
  • Kas on veel alles arenenud riikide keskpanku, kes oma raha väärtust viimase kriisi käigus infleerima pole asunud?
  • Madis, kust sa tead et läheks kallimaks? Ja kas nüüd on siis see asi päästetud? Või läheb äkki veel tarvis miski 700 miljardit. See maailma majanduse päästmise sildi all iga hinnaga pankade päästmine lõpeb veel millegi palju hullemaga kui toimub täna. Süsteemiga manipuleeritakse ikka väga kõvasti hetkel ja tasakaal on ilmselgelt paigast ära. Efektiivsetest turgudest ei ole siin enam ammu juttu, indeksid ei tea ise kah enam, kus nad olema peaksid.
  • a) Keegi ei taha näha neid tagajärgi, mis juhtuks siis, kui sellel kriisil end ise reguleerida lasta. Keegi ei taha mõelda, et ta istub oma punkris konservide otsas püssiga ja unistab sellest, et kunagi olid olemas televisioon, supermarket ja hambaarst...
    b) ...sellepärast infleeritaksegi "end" sellest kriisist välja. Kui väga lihtsalt öelda, siis kõik saavad oma oirod pangast kätte, kuid selle oiro ostujõud ei osutu ühel hetkel olevat enam "see."
    c) Luuakse kohutavas koguses raha. Ühel hetkel tormab see raha uue hüperspekulatiivse mulli suunas. See, kes uue mullitava varaklassi esimeste hulgas identifitseerib, saab pehmelt-öeldes rikkaks.
    d) Inflatsioon muutub seoses "raha trükkimisega" strukturaalseks probleemiks ning kõik, mis aitab end selle vastu kaitsta, populaarseks - või suisa - maniakaalseks.
    (b ja c on omavahel vahetatavad, segatavad ja kombineeritavad)
  • Võib minna küll hullemaks, sest plaaniga võeti üsna piiripealne risk. Aga kui viimase kuue kuu jooksul raskustesse sattunud pangad oleks põhja lastud, siis oleks see parem olnud? Need oleks ajaga kaasa viinud pea kõik USA pangad ning Island oleks juba muude jamade pärast unustatud. See, et senised jõupingutused pole olukorda positiivsemaks muutnud, ei tähenda, et ilma proovimata üldse püsti seistaks.
  • CNBC peal ka. Ilmselt ka Bloombergi peal. BBC World'i pealt vaevalt, sest see on liiga vasakpoolne kanal. Seal näitab parajasti ilmselt kodulaenuga hädas ausat tööinimest.
  • Aga kui viimase kuue kuu jooksul raskustesse sattunud pangad oleks põhja lastud, siis oleks see parem olnud?

    Kahtlemata. Vastutustundlikud pangad, kes endale kräpp laene ei korjanud, saaksid selle eest teenitud tasu. Põhja läheksid need, kes peaksidki oma lolluse tõttu põhja minema. Finantssüsteem aga jääks terveks ja õiglaseks.
  • Madis
    Kindlasti oleks parem olnud kui need pangad ja võlgnikud oleks põhja läinud.Kapitalism natuke imiteerib loodusseadusi ja see on hea kui rämps välja praakida.Looduses süüase närgad ära teadagi.
    See on ka demokraatia alus et rahakamad maksavad vaesema klassi arved.Kõik ei saa rikkad olla ja laenu võtmist ei tohiks praktiseerida raha saamisena.
    Kui me kõik võrdseks teeme siis me ikkagi ehitame midagi uut mida me ei tunne.Raha trükkimine on alati lõppenud krahiga..
  • Kas kõik jälgivad silmad punnis Paulsoni kõnet.Ahmides sisse infot nagu narkootikumi annust igast keharakust?
  • Ei ole kindel, et sellise stsenaariumi korral ainult rikkad ja laenuvõtjad vastu pükse oleks saanud. Arvestame igasuguseid pensionifonde jm. kaasnevat. ...Usaldusväärsuse täielik kadu hoiustamise, raha hoidmiseks pankades jne... seega teekond oleks olnud üsna pikk ja põhjalik.
  • Me ei räägi ju mingist pandimajast, vaid maailma suurimatest pankadest. Ei ole nii, et kurjad kapitalistid saavad karistatud. Kõik on laenanud kõigile ja lastes kukkuda ühel, langeksid ka teised. Küsimus ei ole ühes konkreetses pangas, vaid terves finantssüsteemis. Põhja on lastud need, kes endas süsteemaatilist riski ei kujuta, teiste puhul on päästetud võlg. Aktsionärid ehk omanikud on ju oma osa saanud, keda siin veel piinama peab.

    Mis praegust plaani puudutab, siis eelisaktsiate ja warrantite soetamine võib riigile osutuda üsna tulutoovaks ettevõtmiseks, kusjuures minu meelest on see kavalam, kui halbade laenude soetamine.
  • Deflatsioonilise shoki keskkonnas muutuvad maksejõuetuks päris kiiresti ka need institutsioonid, kes muidu tublid olid.
    Teoreetiliselt olen ma nõus, et saastal tuleks lasta kapitalistlikus süsteemis kärvata, kuid nagu öeldud - keegi ei taha näha neid tagajärgi, mis juhtuks siis, kui sellel kriisil end ise reguleerida lasta. Keegi ei taha mõelda, et ta istub oma punkris konservide otsas püssiga ja unistab sellest, et kunagi olid olemas televisioon, supermarket ja hambaarst...
  • Ja millal turumajandus uuesti kehtima hakkab?
  • Ega 30-ndatel ka turumajandus kuhugi kadunud. Vahel tuleb lihtsalt radikaalseid meetmeid kasutada.
  • Karum6mm, kas siis on elu läbi, kui paar panka põhja läheb?

    Paar asja häirib kogu selle asja juures:
    * Plaan on inflateerida varade hindasid. See tähendab, et jätkuvalt muudetakse varad inimestele kallimaks, mitte kättesaadavamaks. Vastutustundlikud inimesed, kes pole võtnud 30 aastasid laenusid ja ei maksa 40% sissetulekust tagasimakseks, jäetakse endiselt kõrvale. Parem variant on kättesaadava hinnaga kinnisvara, mitte võimalus võtta nii palju laenu kui vähegi tahad, et osta röögatu hinnaga kinnisvara.

    * Kuidas seda protsessi läbi viidi. Eelisaktsiate ostmine on tegelikult kõige parem variant praeguses situatsioonis, aga see bailout plaan rääkis pekkis varade ostmisest. Õnneks on muutus paremuse poole, aga kummaline, kuidas selleni jõuti.

    * Tingimused, millega eelisaktsiaid osteti. Buffet sai GS käest 10% dividendi ja samal hulgal warranteid madalama strike pealt. Hea diil. Valitsus saab tunduvalt kehvema intressi, ei saa hääleõigust, ei saa warranteid, ei saa persetki, saab ainult raha sisse toppida. Ei ole hea diil valitsuse (ja rahva) jaoks.

    * Aktsionärid ja juhtkonnad pääsevad puhtalt - seega ei õpita mitte midagi. Või kui õpitakse, siis seda, et võtta sedavõrd suuri riske, et jama korral tullakse sind päästma. Järelikult võib karta situatsiooni kordumist veel palju hulleas vormis üsna varsti.
  • Miks te arvate et need pangad pole pandimajad.Nad on kõige otsesemalt pandimajad.Ja riske on võetud mõtlematult.Ja kokku kukuks esialgu võibolla ainult USA turg.Ja mis siis.Las kukub.
    Ma kaldun arvama et hetkel tehakse palju suuremaid lollusi ja nende lolluste tulemused ei lase ennast kaua oodata.

    Finantssüsteemi kokkukukkumine on müüt. Mida rohkem institutsionaalseid agente turult kaob,seda väiksemaks finantssüsteem jääb ja seda kindlamaks ta muutub.
  • Imelikul kombel hindasid raha- ja aktsiaturud asju teisiti. Ja seda olukorras, kus oldi välja töötamas plaani ning kus juba päästeti panku. Oleks lastud neil põhja minna, siis veel mõnel pangal, siis veel 100x mõnel pangal... Finantssüsteem oleks tõesti üsna väikseks jäänud, iseasi kas see kellegi eesmärk veel oli.
  • Minu arust raha- ja aktsiaturud selles olukorras kasutavad silmatilkade asemel Viagrat (mis pole ka iseenesest paha) , kuid äkki valeravina.
  • OK, üllas eesmärk päästa maailma finantssüsteem. Kõige enne hakkasid sellest rääkima need, kes kogu selle asja sõna otseses mõttes perse keerasid. Kas nemad täna nutavad? My ass. Lehmani vana sai miski 300 milli boonuseid. Need samad maailma kõige helgemad pead itsitavad vaikselt oma häärberis pihku ja ise kah imestavad, et kuda kogu see asi nii pullilt välja kukkus. Et mis sitasti see uuesti, nagu rahvatarkus ütleb. Anname aga raha juurde, ütleme poistele et behave. Ma ei usu sellesse.
  • jim, elu ei ole läbi, kui paar panka põhja läheb. Küll aga on elu läbi siis, kui rahaturg ära sureb ning endaga koos trade-finance instrumentide turu kaasa võtab ning lõpuks igati krediidikõlbulikud tegelased kah enam laentsi ei saa. Seisab kaubandus, seisab äri, kõik seisab. Life as we know it... Samas kõigile su jutupunktidele kirjutan alla.

    Mis puudutab praegu suuremate vigade tegemisse, siis jah - kahtlemata. See bailout on juba päris suur. Tinglikult võib öelda, et see bailout on eelmise bailouti bailout, mis oli omakorda eelmise bailoudi bailout. Ehk siis Greenspan tõmbas tehnoloogiamulli ajal intressid alla - BANG - kinnisvara. Kui seal jamaks läks, tõmbas Bernanke interssid alla - BANG - toorained. Kui see ei funganud, siis tulid investeerimispankadele TSLF ja PDCF krediidivõimalused jne jne. Kurb tõde on see, et selle bailoudi poolt genereeritav probleem võib vabalt olla "too big to bail out."
  • P.S. ja ma olen üsna kindel, et turg ei ole miski selline rahulik loom, et silitad sajataalasega ja rahuneb maha. Kes vähegi on kirjaoskajad, need teava, mis on probleemid süsteemis. Kes lugeda ei oska, neil savi, kas finantssüsteem eksisteerib või siis mitte.
  • No nii, ei ole see tõus midagi nii tugev kui oleks oodanud :)

    Kas see ikka päeva lõpuks jääme plussi?!
  • Karum6mm, mille kuradi pärast on igati krediidikõlbulikul ettevõttel üldsegi vaja meeleheitlikult just järgmise kahe nädala jooksul laenu saada?! Tugev ja kindel ettevõte peaks sedavõrd tugeva bilansiga olema, et ei vaja mingisugust laenu välja arvatud ühekordsete suurte projektide raames. Kui "tugev" ettevõte vajab palkade maksmiseks igakuiselt laenu, siis meil on väga erinev arusaam sõnast tugev.
  • Siis võiks ju kord kuus Liborit arvutada. :)
  • 2000. aastal ajas turu pekki 6.5% intress. Raviti intressialandusega.
    2007. aastal ajas turu pekki 3.75% intress. Ravitakse intressialandusega.
    20xx. aastal ajab turu pekki 0% intress. Millega siis ravime?
  • Laenuvõtjatele hakatakse siis laenamise eest peale maksma. See peaks kõigi pessimismi ravima.
    Aga tõsi ta on, et vahendid hakkavad tasapisi otsa saama.
  • FED'i võiks põlema panna. Sellest piisaks. :)
  • "Keegi ei taha mõelda, et ta istub oma punkris konservide otsas püssiga ja unistab sellest, et kunagi olid olemas televisioon, supermarket ja hambaarst..."
    :-D
    Karum6mm, sa teed nalja, eks!?

    Esiteks pole senimaani veel ükski finantskriis suutnud luua sellist korralagedust, et terve ühiskond kokku kukuks. Isegi ilmasõdade aegu on massimeedia, arstiabi ja esmatarbekaubad kättesaadavad olnud. Miks oleks seekord pidanud apokalüpsis puhkema!

    Ning teiseks: kellele meist ei meeldiks istuda konservipurkide otsas, püss käes ja müüa neid paanitsejatele? "Ainult sulle, ära teistele räägi! Ainult kümme toosi, mulle endale eriti ei jäägi! Ainult kulla eest, sest paberrahaga saab varsti vaid tapeeti panna!" Õnnelikud ostajad krahmavad oma konservid ja... avastavad mõne kuu pärast, et poed on jälle kaupa täis, kaardiga saab maksta ning päike polegi ära kustunud.
  • First Hour Sector Strength:
    Commercial Banks- KBE +8.9%, Finance Srvc- IYG +5.1%/IAI +2.8%, Finance- XLF +4.8%/IYF +3.7%, Regional Banks- RKH +4.0%, Healthcare- IHF +4.0%, Insurers- KIE +3.2%, Pharma- PPH +2.8%

    First Hour Sector Weakness:
    REITS- ICF -4.3%, Real Estate- IYR -3.7%, Software- SWH -2.6%, Semis- SMH -2.6%, Steel- SLX -1.7%, Retail- XRT -1.1%, Tech.- QQQQ -1.1%

  • Kõva ralli on täna :D

    See võib vist uue paanikaga lõppeda, kui kõik rallit ootavad oma positsioone kustutama hakkavad.
  • Siit võib kerge kosumine jätkuda küll, paistab just päeva põhjade juures olevat.
  • Nu paljud sisenesid täna stiilis"APPI JÄÄN RONGIST MAHA"
  • privador, aga miks siis turud ei tõuse?

    Pean tunnistama, et isegi oleks äärepealt sisenenud :)
  • USA on jälle tagasi vanat värvi. Euroopa ja Aasia suutsid siiski päeva plussis lõpetada:

    Saksamaa DAX +2.75%

    Prantsusmaa CAC 40 +2.56%

    Inglismaa FTSE 100 +1.80%

    Hispaania IBEX 35 +2.75%

    Venemaa MICEX +13.53%

    Poola WIG +3.81%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +14.15

    Hong Kongi Hang Seng +3.15%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -2.72%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -2.02%

    Lõuna-Korea Kosdaq +7.65%

    Tai Set 50 +5.63%

    India Sensex 30 +1.54%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon