Maailma finantskriis - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Maailma finantskriis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 5 okt
    "Luxembourg fund company Carmignac Gestion has taken out a big, full-page ad in the FT witha demand for Jean-Claude Trichet.

    Cut rates instantly to zero, and buy an unlimited amount of sovereign debt.

    This kind of "money printing", debt monetization idea will get laughed at, and is totally anathema to Trichet and the ECB, but it really is the only solution that could work right now, without an insane amount of heavy lifting."
    http://articles.businessinsider.com/2011-10-05/wall_street/30245363_1_ecb-jean-claude-trichet-key-interest-rate

    ---
    nõrk Itaalia võlakirjaemissioon täna, ehk varsti võivad ülalnäidatud kuulutajad saada oma tahte läbi.
  • Järgmisel teisipäeval toimub ECB-s teatepulga üleandmine?
  • Here we go again:

    Italy 10-Year Auction Yields Hit New Euro Lifetime High
    http://www.cnbc.com/id/45073055
  • mõttetu kammajaa...oli selle kreekaga. itaalia on vähe suurem pähkel.
  • Jee ja siis kantakse see maha ja pinsifondid veavad lürpi.
  • kõigest hoolimata, Itaalia tänu nende majanduse struktuurile ei ole lootusetu case, see Milano ja Torino kant on maailmas päris konkurentsivõimeline :)
  • 6,06% ! Itaalia New high! Jee, tundub, et jeestike peab lisagarantiisid andma, miskit 50 miljardit, asi see siis ei ole.
  • Kuulge, teil seal LHVs on house view ka või peamiselt inimeste isiklikud arvamused? Risto oli siin (minumeelest õigustatult) skeptiline ja samal ajal Nils ütleb, et kõik on vaat et korras juba...
  • Minu isiklik debt/aastane sissetulek suhe on umbes 225%, s.t. et mu koguvõlg on 2,25 korda suurem kui mu aastane sissetulek. Laenu teeninidamisele kulub umbes 21,6 protsenti igakuisest (või aastasest) sissetulekust ja siiani sellega probleeme pole olnud. Pakun, et suurel osal kodanikest on see suhe veel oluliselt kehvem ja pole ka probleemi. Riikide debt/GDP ratio muutub väidetavalt kriitiliseks seal 100% juures. Arvestades ka riikide soodsamat intressi, pakuks et 100% debt/GDP ratioga riigi laenu teenindamise kulud jäävad jugelt alla 10% GDPst. Enamustes riikides on valitsusektori suuruseks vist sinna 1/3 kanti GDPst. Nii, et jämedalt võttes, kulub 100% debt/GDP ratioga riigil laenu teenindamiseks umbes 25% valitsuse maksutulust. Kas on korrekne mõttekäik? Ja kui on, siis palun kas keegi finantsist seletaks mulle, miks finantsturud riikide võlgade puhul paanitsema kukuvad, aga eraisikute võlgade puhul mitte. Mul pank millegipärast ei paanitse ega tõsta intresse, miks finantsurud seda riikide puhul teevad, kuigi suhteline laenuteenindamisvõime minu ja 100% debt/GDP ratioga riigi puhul on samas ballparkis.
  • mykoloog, osaline seletus ... ma pakun, et Sinu laenud ei põhine sissetulekul, vaid on Sul on nende tagatiseks kinnisvara ja sõidukid (näiteks kodulaen ja autoliising), sissetuelk on vaid eeldus, et Sa neid vara realiseerimata teenindada suudad
    riikide puhul ei pruugi varapõhiselt olukord kehvem olla, aga riikide eraldamine nende varast on keerulisem veidi :)
  • Henno Viires
    mykoloog, osaline seletus ... ma pakun, et Sinu laenud ei põhine sissetulekul, vaid on Sul on nende tagatiseks kinnisvara ja sõidukid (näiteks kodulaen ja autoliising), sissetulek on vaid eeldus, et Sa neid laene vara realiseerimata teenindada suudad
    riikide puhul ei pruugi varapõhiselt olukord kehvem olla, aga riikide eraldamine nende varast on keerulisem veidi :)


  • mykoloog, siin on lisaks Henno hea selgitusega haakuv ja täiendav nüanss - need riigid, kelle ümber see trall käib, on küll üsna suure võlakoormaga ning oleks see 100% debt/GDP suhe ka teenindatav (küllap suuremgi), aga häda on ju eelarvetes. Kui võlakoorem on suur, aga eelarve pidevalt puudujäägis, on seis kohe teine. Vaevalt ka Su pank oleks väga huvitatud iga aasta Sulle raha peale andma, kuna Sa lihtsalt ei suuda "normaalse inimese elu elades" ots-otsaga kokku tulla (no ausõna!). Sinu debt/GDP suhe ajas paraneb (eeldusel, et GDP ei halvene), probleemriikidel on aga seis vastupidine.
  • Tippkohtumine näitas eelkõige, et probleemide tõsidusest saadakse aru, tulekahju kustutamisega on asutud tegelema ning üldjoontes on ära määratletud selleks vastavad vahendid ning see kindlasti annab tuleviku osas kindlust. Võlakriisi edasine areng sõltub eelkõige konkreetsete riikide sammudest, kuid võrreldes juulikuise tippkohtumisega on võlakriisi peatamisel liigutud minu arvates tunduvalt edasi.
  • Maitse küsimus, kas on liigutud lahenduse suunas edasi või mitte? Pigem kriisi levik liigub eest ära pikemate sammudega.Praegu ollakse jätkuvalt arvamusel,et järgmise aasta teises pooles majandus elavneb.Isegi arutluse all ei ole võimalust ,et kasvu ei tule ja euroopa majandus võib keskmiselt -2% 2012 a kokkuvõttes tulla.
  • ECB bilansist:
    7.1 Rahapoliitilistel eesmärkidel hoitavad väärtpaberid
    [mrd EUR]

    5 aug: 134
    12 aug: 156
    19 aug: 170
    26 aug: 175
    2 sep: 189
    9 sep: 202
    16 sep: 212
    23 sep: 216
    30 sep: 220
    7 okt: 222
    14 okt: 224
    21 okt: 229

    www.ecb.int

    ja Itaalia 10Y intress:


    http://www.acting-man.com/?p=11028
  • Tegin võrdluseks huvi pärast Eesti SKP muutuse samal perioodil.
    Ref. 2005a = 100
  • Asjalik artikkel ÄP:s Neiveltilt.

    http://www.ap3.ee/article/2011/10/30/neivelt-oleme-uhe-kolgata-tee-alguses

    olen 90% kindel et täpselt nii ka pangad hetkel käituvad, valmistuvad bilansi (ehk laenujäägi) vähendamisele et välttida tänaste hindade juures aksiakapitali tõstmisele. Mis nullib 100% selle tobeda EFSF pürgimused laenuturule mingit uut ostu demandi luua.

    Ja kuna Saksa Bundestag ja konsitutsioonikohus on 2 asja selgelt välja öelnud,

    1. ECB ei hakka ostma ESFSi võlga
    2. Iga väiksembgi investeering mida EFSF plaanib teha, läheb Bundesdagi hääletamisele

    Ei mängi EFSF tegelikult ültse lähitulevikus rolli, seda eriti tänu sellele tobedale pankade samaaegsele kapitaliadekvaatsuse otusele.
  • Huvitav Euroopa võlakriisis on viimasel ajal veel see, et nüüd on kõigi riikide intressid hakkanud tõusma, k.a Saksamaa omad. EFSF-mehhanism muidugi võimaldab võlakoormuse ümbertõstmist, ent kuna nüüd terve kompleks tõuseb, siis Euroopal on praegu hoopis kokkutõmbuv monetaarpoliitika.
  • Ehk siis, Eurotsooni makroindikaatorid on viimasel ajal näitanud majanduse kokkutõmbumist. PMI Eurozone on kukkunud selgelt alla 50 ja "kõik halveneb". Samal ajal aga on niisiis kogu Euroopa riigiintressid tõusmas. Siin võib võrrelda USA-ga kus riigiintressid kukkusid rekordmadalale pärast majanduse jahenemist.

    Euroopa on niimoodi loonud lisa-riske mille eest tuleb maksta. Viimane pretsedendiks on Kreeka, kus investorid õppisid, et Euroopa riigivõlad pole garanteeritud. Seega, poliitikud on tegelenud teineteisega, sakslased on õpetanud kreeklasi, aga on täiesti ära unustatud milline sõnum läheb turule. Terve Euroopa riigivõlakompleks on tänapäeval kahtluse all, ja selle kahtluse pärssiva mõju majandusele on suur.

    Lõpuks tuleb kaotatud usaldus tagasi võita, ja see saab juhtuda vaid ECB abiga. Tuleb turgu "ümber-õpetada" et Euroopa riigivõlad jälle ON kindlad.
  • IMF planning to set up new lending facility
    ...For example, Italy, whose contribution to the IMF totals about 12.6 billion dollars, would be eligible to receive short-term loans of up to 63 billion dollars...
    http://www.yomiuri.co.jp/dy/business/T111029002454.htm
  • Legendaarne investor George Soros kritiseeris eurotsooni juhtide selle nädala tippkohtumist, prognoosides, et seal välja töötatud lahendus võib kesta ühest päevast kolme kuuni.

    http://www.e24.ee/616002/soros-pakub-brusseli-paasteplaanile-elueaks-kuni-kolm-kuud/

    http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8857456/George-Soros-attacks-Brussels-rescue-deal.html
  • "EFSF bonds could be issued in yuan."
    Valuutas mille kurssi kontrollib riik kes neid võlakirju ostab? Ääähh??
  • Naerab paremini see, kes naerab viimasena või jääb ellu. Jänkid võivad mõnitada Euroopat palju tahavad, sõimata sotsialistlikeks sigadeks palju tahavad, me võime olla perses ja hirmund mõttest kui kergelt Venemaa, Hiina ja BRI* riigid meile abi pakuvad ehk mida nad küsivad vastu, aga fakt on see, et Ameerika riigivõlaküsimus on jäänud praegu soodsate tingimuste tõttu tahaplaanile.

    Elame, näeme.
  • winger, USA on omadega untsus, kuid neil ei ole seda muret, et rahvastik liiga vana oleks. Nimelt immigratsioon hoiab mediaanvanuse Euroopaga võrreldes madalama ning selline asi nagu The American Dream ei ole veel päris surnud. Samas The Belgian Dream'ist pole keegi kunagi kuulnud, mis? Seega ameeriklaste eelis öirooplaste ees on noorem rahvastik ning asjaolu, et suurem osa intellektuaalsest omandist luuakse jätkuvalt seal...
  • The official Xinhua news agency, used to communicate Communist Party policy, said Europe must address its own financial woes. "China can neither take up the role as a saviour to the Europeans, nor provide a 'cure' for the European malaise," it stated. "Obviously, it is up to European countries themselves to tackle their financial problems."
    Chinese officials also sought to play down hopes of a breakthrough at the G20. Vice Finance Minister Zhu Guangyao said that investment in the bail-out fund was not on the agenda at present. allikas
  • Pole eales The Belgian Dream'ist kuulnud. Kas see on juua palju kvaliteetõlu ja panna poisse karistamatult edasi? Naerda pole mul ammu isu, aga plaan on ellu jääda. Võitjana olen nõus kaotaja hauale lilli tooma.
  • Karum6mm
    Samas The Belgian Dream'ist pole keegi kunagi kuulnud, mis?


    Hunnik mustanahalisi käekotikaupmehi Brüsseli slummides just nimelt Belgian Dreami nimel elavadki :)
  • Arvan, et demograafia on, vähemalt osaliselt, iselahenduv probleem.
    Esiteks, demograafilised protsessid on aeglased. Rahvastiku keskmine vanus tõuseb komakohtades per aasta, samamoodi pensioniealiste hulk. Kui viia läbi pensionireformi ja viia sisse kogumispension, siis surve riigieelarvele väheneb. Pensioniea tõstmine leevendab samuti töökäte vähenemise efekti. Teiseks, ühel hetkel peavad valijad valima elatustaseme languse ja immigratsiooni vahel. Olen suht kindel, et võitjaks pooleks jääb immigratsioon. Kui vanainimene peab valima, kas tema siibri viib välja filipiinlane või ei vii seda keegi välja, küll siis ühel hetkel paneb vajadus lahtuma hirmu võõraste ees. Kolmandaks, demograafia käib teadupärast tsüklitena ja igale mõjule on vastasmõju. Arvan, et sündivus heaoluriikides hakkab ühel hetkel taas tõustma (mitte küll võibolla päris taastootmistasemele, aga selle lähedale) ja arenguriikides langema (juba langeb), mistõttu arenguriigid saavad demograafiaprobleeme tundma lihtsalt hiljem, kusjuures tunduvalt tugevamalt, kuna neil pole erinevalt läänest immigrante kuskilt võtta.
    Ühesõnaga, arvan, et demograafilised probleemid Euroopas põhjustavad kokkuvõttes SKP ja palkade vähenemist ehk protsendipunkti võrra, mitte palga kordades vähenemist, a la "edaspidi peate leppima 500 euroga kuus." Demograafia tõttu kasvab majandus mitte 2% aastas vaid 1%. Mitte ei kuku 50%, nagu maailmalõpukuulutajad oma hirmulugudes tihti fantaseerivad. Demograafia on tähtis, aga minu arvates viimasel ajal finantskriisi kontekstis pisut ebaproportsionaalselt ületähtsustatud. Ida-Euroopas on halvimad demograafilised näitajad maailmas ja null immigratsioon. Ometi naudime kõrgeimat majanduskasvu läänes, ning riigirahandus on korras. Demograafia seadmine Lääne-Euroopa finantskriisi põhjuste hulka on minu arvates tähelepanu kõrvalejuhtimine probleemi keskmest (milleks on paindumatu palgasüsteem ning olematu tööjõu mobiilsus).
  • Tänane Madis Mülleri intervjuu E24.ee pealt. Miks valitsus Eesti Panga soovitust eelarve vastuvõtmisel ignoreeris, jääb arusaamatuks. Ligi ütles selle peale lakooniliselt:"Eesti Pank väljendas oma nägemuse."

    Madis Müller: võlakriis võib tõsta Eesti laenuintresse
    Kuigi ametlikke andmeid veel pole, usuvad analüütikud, et Euroopa majanduskasv on kolmandas kvartalis negatiivne. Kuidas hindate, kas see on nii?

    Jah. Euroopa majanduse väljavaated on oluliselt pessimistlikumaks muutunud. Eile (intervjuu oli teisipäeval) avaldati tööstusaktiivsuse indeks, mis Saksamaal oli plussis, aga euro­alal tervikuna mitte, ja Prantsusmaal eriti nõrk.

    Majanduse väljavaade on nõrgem, kui paar viimast kvartalit on olnud. Võlakriisil on oma mõju, vähendades usaldust ja kindlustunnet majanduses, mõjutades nii eraisikuid kui ka ettevõtteid, kes ei investeeri ega laiene. Finantsturgudel toimuv peegeldub lõpuks majanduses kallima rahana.

    Miks pankade vereringe ei toimi, miks nad ei usalda üksteist?

    Panganduses on täielik usaldamatuse õhkkond, sest keegi ei tea pankade bilanssides olevaid riske. Kommertspangad toetuvad Euroopa Keskpanga likviidsusliinile, nad ei laena raha üksteisele, vaid deponeerivad selle keskpanka.
  • Esimene suht suur ohver siis riigivõlakirjade arvelt;
    MF Global was nearing a deal late Sunday night to file for Chapter 11 bankruptcy protection as soon as Monday and sell assets to Interactive Brokers Group, said a person familiar with the matter.

    Mr. Corzine, who took over as chief executive of MF Global last year, made big bets on sovereign bonds issued by European countries, according to people familiar with the situation. Those trades, which ballooned over $6 billion, helped knock MF Global's own debt ratings to junk and drained investors' confidence in the firm.

    On Tuesday, MF Global said the positions added up to $6.3 billion as of Sept. 30. About two-thirds of the total is related to sovereign debt of Italy and Spain. In comparison, Morgan Stanley had roughly $4 billion in net exposure to debt issued by the same countries and nearly 50 times as much cash and liquidity as MF Global.
    http://http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204528204577008090428088540.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories
  • renekuus
    Esimene suht suur ohver siis riigivõlakirjade arvelt;
    MF Global was nearing a deal late Sunday night to file for Chapter 11 bankruptcy protection as soon as Monday and sell assets to Interactive Brokers Group, said a person familiar with the matter


    Dexia võiks siiski esimese nimele kandideerida?

    http://www.bloomberg.com/news/2011-10-20/dexia-agrees-on-terms-for-sales-of-french-and-belgian-units-to-state-firms.html

  • renekuus
    MF Global was nearing a deal late Sunday night to file for Chapter 11 bankruptcy protection ...
    Mr. Corzine, who took over as chief executive of MF Global last year, made big bets on sovereign bonds issued by European countries

    Siit võib aru saada, et nad panustasid langusele ja said pihta. Lihtsalt nad ajasid summad enneolematult kõrgeks. Tehniliselt ei saa neid võtta kui kaotajaid. Liikuva teerulli alla minejad saavad alati ennem otsa kui peavooluga kaasaminejad (Dexia).

  • ECB ostis eelmisel nädalal riigivõlakirju 4 mrd EUR eest. Väidetavalt (keegi twitteris) on üksnes täna ostetud vähemalt 5 mrd eest.
  • See pole enam mingi elu, ma ütlen. See on totaalne jamps. Ma olen mõelnud, et 1930-ndaid ei ole võimalik enam korrata, kuid praegu on tüür keeratud totaalselt karide poole.
    Võlgnik saab oma sea käitumise eest esiteks osa võlga andeks. Selle asemel et tänulikult see vastu võtta, otsustab ta siga edasi mängida.
    Võlausaldaja on samuti loll, vaata et rohkemgi. Andmata aru, et kui üks väike sigudik saab ülbuse ja süsteemi haavatavuse hirmu eest suure osa võlgu andeks, siis mida hakkavad kõik muud võlgnikud ootama ? Sedasama. Nii, kes tahaks selliste käitumismudelite aktsepteerimise korral edaspidi laenata ? Tark inimene enam mitte sentigi.
    Edasi. Vanad käbid käivad koos iga 2 nädala tagant, et teha mida ? Kaks kuud lubatakse lahendusi ülepäevaste pressikate vahendusel. Mis toimub siis lõpuks ? Lepitakse kokku selline kompott, mis keerab kogu majandusloogika tagurpidi ??
    Nüüd kõik kardavad peale Lehmani panganduskrahhi. Esimese asjana peale Lehmani tõsteti depode säilitamise tasemeid ! Milline lollus - sel ajal, kui pangad olid niigi liiga suured, et uppuda, anti nende uppumatusele uued garantiid. Samaaegselt on pööratud sellega totaalselt p_r_e kogu kommertspangandussüsteem, sest riske ei vähendata, vaid hoopis suurendatakse ! Riske ei jäeta süsteemi sisse, vaid tuuakse kõrgemale tasemele ! Voilaa, ja peale seda keeratakse ka see kõrgem tase p_r_e ka sotsiaalse kommunismiga.
    Nii. Ja nüüd olen mina, investor, lolli näoga üksi oma varade otsas, mis on odavad, aga turumehhanismid, mis peaksid neid siis õiglase hinna poole viima - ei toimi ! Kuna raha säilimine pangas on tagatud, ei kavatse keegi seda kasutada. Ja mida sügavamale kukume, seda vähem seda soovitakse tööle panna. Ajuvaba ! Ja kui kunagi kõik on rahunenud, siis hakkab see raha turule tagasi tulema ja uut mulli puhuma. Sama ajuvaba ! Aga tõenäoliselt tuleb kohe momentum ja teeb mulle selgeks, et olen ise süüdi. Olengi.
    Hakkasime elama kapitalismi reeglite järgi, aga avastad ennast jälle mingi kuradi natsionalistliku sotsialismi lambateki alt.
  • DT: The recovery is now weaker than that seen after the Depression of the 1930s, figures compiled by Deutsche Bank economist George Buckley show.

  • Pole midagi teha, tuleb EL-l lagunema hakata. Üle parda lähevad Kreeka, Portugal, Hispaania ja Itaalia. Oli elu enne EL -i ja on elu ka pärast EL-i. Rooma impeerium kestis ka 300 aastat ja ikka lagunes. NSVL lagunes samuti ja laguneb ka EL. Hakake juba praegu ennast selle mõttega harjutama. Pärast on palju lihtsam.
  • oh jah.. hoiaks nüüd natuke hobuseid!
    jah, olukord on s#tt. jah, iga uus päev toob uusis "sürpriise".
    jah, osad investorid on väga lollid, jah poliitikud on end nurka mängimas.
    parim aeg mobiliseerumiseks. hakkab sest sihitust rapsimisest väsimus tulema nii rapsijatel kui rapsitavatel.
    ei, EL ei lagune kui Kreeka lahkub Euroalast. ei, EL ei lagune ka siis kui Portugal, Hispaania ja Itaalia peaks mingil põhjusel Euroalast lahkuma. Euroala jääb ja ja EL jääb, lihtsalt liikmete arv on ajas muutuv, nii nagu siiani.
  • Fikseeritud kursid viivad varem või hiljem vahetuskursi kriisideni tavaliselt. Näiteid võib hästi palju tuua alates Venemaa ning Argentiinaga ja lõpetades Rootsiga. EMUs pole erinevalt fikseeritud kursist intressimehhanismi, ükskõik kui palju liikmesriike ka EMUst ei lahku, jäävad fundamentaalsed probleemid EMUt saatma. See on olnud Titanic algusest peale ja mitte sellepärast, et ükski liit ei püsi. PIGS riikide lahkumine EMUt ei päästa, trahve tegev ja näppu viibutav majandusvalitsus ka mitte. Operatsiooniliselt jätkusuutlik, aga poliitiliselt jätkusuutmatu.
  • ozbot

    vaata faktidele näkku - el ongi juba lagunenud. kui ei täideta ühiselt võetud otsuseid, siis sisuliselt süsteem enam juba ei toimi. kreekat enam ei huvita el otsused ja punkt. ta on ennast ise el-ist välja tõstnud. edasi on vaid aja küsimus, kuidas toimub asja formaalne vormistamine.
  • flatuu, selgita mulle palun kuidas järeldub Kreeka EL-ist ja/või EU-st lahkumisest, et kogu EL on lagunenud?
  • Kui IMF oma struktuursete reformidega vorpis banaanivabariike kõikjal arenguriikides, siis eurooplasi ja ameeriklasi see ei puudutanud, nad olid maha jäänud, vaesed, mustad ja räpased. Nüüdseks on nende reformide mõju ja see ideoloogia jõudnud rikkasse Euroopasse.
    Tööpuudus EMUs tõuseb
    Kreekas 17,6% Hispaanias 22,6%
    IMFi struktuursed reformid ja neoliberaalne ideoloogia on nüüd vaesust külvamas ka Euroopas
    Kui inimesed ei tee ühes riigis tööd, siis see riik jääb vaeseks, aga tööd ei saa teha, sest tead ju küll, raha pole ja töö tegemine on üle enda võimete elamine.
  • Kristjan1, äkki peaks siis maksma 100% 1000 euri palka, mitte 80% 1250. Kõik saaksid ju töötada siis? Praegu on mugavam abirahasi saada kui tööd teha ja mässata tänavatel. Mis imeloomad need kreeklased jne on, et ei või meiega samapalju teenida?
  • EFSF ei saanud ilmselt isegi 3mld emissioonile korraliku book buildingut püsti. Aga äki trillion on lihtsam :9

    The European bailout fund has confirmed to RTÉ News that it has postponed a plan to sell €3bn worth of Irish Government bonds.

    A spokesman for the Luxembourg-based European Financial Stability Facility said the delay was due to "market conditions" - a reference to the financial turmoil triggered by the Greek referendum.

    Asked when the bond auction might take place, the spokesman said it would be "not too long" but could not be more specific.
  • Andrew Roberts from RBS said Italy's debt stress is "dangerously close to a level that could cause pandemonium in financial markets".
    The point of no return - judging from the sequence in Greece, Ireland and Portugal - would most likely be if LCH Clearnet imposed higher margin requirements.
    This trigger is 450 points over a basket of AAA benchmark bonds. The spread reached 388 on Tuesday. "We're two more days of violence from this point, but we're not there yet," he said.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon