Börsipäev 4. november - Kes on USA järgmine president? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. november - Kes on USA järgmine president?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna siis presidendi valimise päev. Kas Valgesse Majja jõuab Harvardi juurateaduskonna taustaga Chicago mustade linnaosas endale naise võtnud Barack Obama, keda tuntakse kui suurt innustajat, eestvedajat ja meest, kes suudab rasketest olukordadest leida tee välja või John McCain, kes on oma eluea jooksul kogenud rohkem sõda, kui oleks ehk soovitatav ning kelle perekondlikud juured on sügavalt seotud sõjaväega. Obama aitaks taastada USA majanduslikku võimsust, McCain aitaks kindlasti säilitada USA sõjalist võimsust. Mõlemad on olulised, kuid täna on rohkem ameeriklasi mures ikkagi majanduse pärast. Erinevad kihlveokontorid pakkuvad Obama võitu kuni 10 korda tõenäolisemaks. Kas USA saab endale ajaloo esimese mustanahalise presidendi?
  • Loodetavasti võidavad ameeriklaste kaine mõistus ja kogu maailm tervikuna. Seda oleme näinud, kes neist parem näitleja on. Aga kellest saab parem president?
    Seda me ei saagi teada, sest paraku valitakse neist ainult üks :)
  • Eile õhtul teatas oma tulemused Mastercard (MA). Lühidalt öeldes ületas ettevõte ootusi. Tulusid teeniti $1.31 miljardit vs oodatud $1.27 miljardit ning aktsiapõhist kasumit teeniti $2.47 vs oodatud $2.25. Prognooside osas oldi pisut ettevaatlikud, öeldes, et 2009. fiskaalaasta tulud kasvavad aeglasemalt kui ajalooline kasv 12% kuni 15%, kuid kasvu siiski ikkagi nähakse. 20% kuni 30%lise netokasumikasvu saavutamiseks oleks vaja müügitulu kasvu ca 7% kuni 9%.

    Valuutaturgude agressiivseid liikumisi peeti ebasoovitavateks... Nimelt iga USD/EURi ühe sendiline liikumine mõjutab müügitulu rida aasta baasil ca $8 kuni $9 miljoni võrra. Aga tänased numbrid on igati okeid ning turule need meeldivad - aktsia eileõhtusel järelturul ca 8% plussis.

    Võimalik, et näeme täna ka analüütikuid ettevõtte selja taha kogunemas. 

  • Kas läheb täna valimiste ralliks??

    Mina kardan, et Obama võidab, kuigi isiklikult eelistan Mccaini.
    Samas, kuna Obama on tugev meedia soosik, võiks ju eeldada, et järgneb soliidne ralli turgudel.
  • see on ikka naljakas kuidas usa (ja tegelt ju kogu maailma) meedia on McCaini kottinud ja Obamat promonud. Eriti usas olles hakkas see silma, et pea kõik meedia oli Obama poolt.
  • Kui valik oleks Obama või Beria-Mao Zedongi-vms vahel, kas sa siis ka kurdaks et meedia on liigselt Obama poolt? Ei saa ju avaldada võrdset toetust kandidaatidele, sest tahes-tahtmata on üks sitem kui teine.
  • Tõsi ta on, et nii arvamusküsitlused kui ka meedia justkui näitaks selget Obama võitu. Samas on sarnane olukord olnud ka varem, näiteks 1982. aastal Kalifornia kuberneri valimistel oli samuti mustanahaline kandidaat valge ees selge edumaaga arvamusküsitlustes, valimised näitasid aga vastupidist tulemust.
    Seda selgitab selle sama mustanahalise kandidaadi järgi nime saanud Bradley efekt
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bradley_effect

    Lühidalt seletades siis valged vastates arvamusküsitlustele kardavad jääda kõrvalseisjate/küsitlejate/tuttavate põlu alla, kui toetavad avalikult valget (kartes näida rassistina), samas valimispäeval anonüümselt kabiinis istudes hääletavad ikkagi südame järgi valge poolt. Nii on laias laastus seletatud 1982. aastal toimunut, maailm on kindlasti paljuski edasi liikunud ning võimalik, et tänapäeva ühiskonnas sellist efekti enam ei eksisteeri...
  • Loodame et see Bradley efekt toimib veel, ma ei taha näha kuidas USA president kott peas Kremlist tgasi tuleb.
  • Seda ei taha keegi. Kujutage vaid ette Sarah Palinit läbirääkimistes Vladimir Putini vastu...
  • Putin on Palini ees küll täitsa relvitu, nagu enamus teisigi (:
  • Aga Palin oskab ju nii hästi silma pilgutada. Selle ripsmete välgutamisega teeb ta ilmselt pool tööd ära. Ehk nagu ütles Letterman -- During the debate, Palin winked, wrinkled her nose and sent a shout-out to 3rd grade class. That says "Commander in Chief" to me!
  • Tüübid kes Palinile Sarkozy nalja tegid, lasid lindistuse YouTube´i üles.
    http://www.youtube.com/watch?v=QbEwKcs-7Hc
    :D
  • Aasia ja Euroopa turud kenasti plussis ning ka USA futuurid päris korralikult ülespoole liikunud. S&P500 indeks liigub samm sammu haaval järjest lähemale 1000 punkti piirile. Hetkel ES +1.7% 986 punkti peal.
  • Kui mustanahaline toetaks ainult mustanahalist ja oleks valgete vastu, Kas Siis Tema Ei Ole Rassist ? Sellest eritipalju ei räägita
  • Ja neeger ei tohi neile öelda, kuigi seda nad ju tegelikult kogu aeg on olnud
  • Ma ei ole rassist aga minu arust nad tahavad liiga palju, anna neile raha ja võimu vaadake mis nendega kohe toimub. Olete näinud mustanahalise muusikavideot kus mõni valge? (üksikud)
  • USA elanikkonnast on mustanahalisi ca 12%. Igasuguste vähemuste puhul on vastandumine tavaliselt tugevam kui enamuste puhul. Lihtsalt kaalul on rohkem. Selles ka ilmselt põhjus.
  • Mulle meeldis üks Forbesi kommentaar:
    --Asian government officials at the national level are smarter, more learned and more capable than American public officials. Let me be clear: I would never say that Asian authoritarianism (benign in Singapore, less benign in China) is a superior model to Western democracy. I do say with no regret that Singapore's Lee Hsien Loong is more impressive than George Bush, Barack Obama or John McCain.
  • Street, juhiksin tähelepanu, et EL-i ametnikud on ka USA omadest veel poole...mömmimad....
  • Hell, ma hääletaks hetkegi kõhklemata partei poolt, mis outsourceks riigivalitsemise Singapurilt ja saata laiali siinse debiilvalitsuse laiali. :)
  • Street, ma panin silmad kinni ja unistasin sellest. Meil oleks siis friikin' paradiis!!! Siis oleks vaja ainult kuskilt parem ilm importida!
  • Careful what you wish. Singapuri poliitikastiil on ülisarnane Venemaa omaga.
  • Valitsemisteenus Singapurist? Maha sülitamise ja nätsu närimise eest $1000 trahvi. Tänaval suitsetamise eest pokri. Way to go!
  • Põhjuseks, mis aitab futuuride tõusule kaasa on Morgan Stanley full house ostusignaal Euroopa aktsiatele:

    This strong open is due, at least in part, to an analyst at Morgan Stanley who issued a "full house buy signal" on European equities. The report states that all four of his key indicators -- valuation, capitulation, risk and fundamentals - are bullish. That caught a lot of folks by surprise after the 12% or so bounce we have already had. 

  • sigakoer ja PeaLik - ma olen nõus maha sülitamise eest tonn eeku shtrahvi maksma küll, kui mul jääb selle juures ära igaõhtune rituaal, kus üks mees silmi pilgutamata (khm-khm!) Aktuaalses Kaameras esitab laule "Kõik on korras" või "Ma ei ole nõus nendega, kes.... " plaadilt "Reality Unplugged."

    Ok.Ok. Eeskuju oli nende pragmaatilisuses ja haldussuutlikkuses, mitte tavakodaniku suvalise asja pärast kottimises. Samas Giuliani (õigemini tema police chief'i) tullnolerantsiga oli erakordselt sümpaatne :-D
  • Postitan täna selle MSi kommentaari turgude kohta ka siia foorumisse üles:

    From our full house sell signal in June of 2007, to a full house buy signal now, we have come full circle — each of the four indicators (valuation, capitulation, risk, fundamentals) tells us to buy.The latest elements that pushed us there have been a capitulation among retail investors, purchasing managers and sellside analysts, as measured by record mutual fund outflows, ISM new orders below 40 and analysts revisions collapsing. The idea is that when these three groups know about the bad news, equity prices are probably already reflecting it. Despite the poor fundamental outlook, we think investors should not be short equities, and long-term investors should average in. We see 15% upside to our 12 month target for MSCI Europe, and we are 5% OW equities, neutral cash, 5% UW bonds. This is consistent with our idea that the worst part of the bear market is over — but probably no need rush in as there are many short-term risks related to EM, FX and deleveraging.

  • Mahasülitamis- ja prügimahaviskamistrahv oleks kuradi vajalik Eestis, imho.
  • Kolmanda kvartali kolmas ja viimane tulemuste tabel tänahommikuste numbritega uuendatud ning link asub siin. 

  • Singapuri seaduste jõustudes tuleks algatuseks 35%-le eesti keskkooliõpilastest koheselt surmanuhtlus rakendada. Enneolematu haldussuutlikkuse tagab see kindlasti, kui iga pisemagi rikkumise eest keppidega poolvigaseks peksmine ähvardab.
  • Pealiku demagoogia kõlab nagu jutt, kuidas kurjad USA kapitalistid väikseid lapsi sõid.
  • Demagoogia? Mis mõttes? Tead ikka, mida see sõna tähendab?
  • ...mine tõmba Singapuris üks kanepipläru ja vaata, mis juhtub. Demagoogia, my ass...
  • Pealik, enne rumalat lahmimist ei teeks paha natuke seadustega tutvuda: http://www.expatsingapore.com/content/view/1376
    Oled üldse käinud Singapuris, et mingit hirmsat politseiriiki endale ette kujutad? Ma paar korda olen ja sõbralikumat ning ilusamat linna on raske ette kujutada. Tõsi, nende poliitika autoritaarsus on probleem, aga vinguda kanepisuitsetamise illegaalsuse üle, nojah...

    PS: need postid võiks ilmselt eraldi teemasse tõsta.
  • I am bored today: üks natuke temaatiline kommentaar William Gibsoni Singapuri-kriitilisest artiklist:
    Singapore is a relentlessly G-rated experience, micromanaged by a state that has the look and feel of a very large corporation. If IBM had ever bothered to actually possess a physical country, that country might have had a lot in common with Singapore.

    http://www.wired.com/wired/archive/1.04/gibson.html

  • USA futuurid on päeva avanedes ca 2% plusspoolel.

    Saksamaa DAX +1.88%

    Prantsusmaa CAC 40 +2.36%

    Inglismaa FTSE 100 +1.88%

    Hispaania IBEX 35 +3.64%

    Venemaa MICEX N/A (börs suletud)

    Poola WIG +3.31%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +6.27%

    Hong Kongi Hang Seng +0.28%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.76%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -0.71%

    Lõuna-Korea Kosdaq +3.05%

    Tai Set 50 +1.99%

    India Sensex 30 +2.84%

  • Kuulge mis ikkagi toimub??

    Jube ralli on juba pea nädal aega toimunud... Tundub natuke, et põhi on möödas. Või on see puhtalt valimiste eelne emotsioon. Samas ei saa kuidagi välistada, et see jätkusuutlik pole.
  • Removing Uncertainty Is One Plus for Today
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    11/4/2008 7:58 AM EST

    It doesn't matter what I say, as long as I sound different from other politicians.

    --Jerry Brown, ex-Governor of California

    No matter who wins, Election Day is often a positive for the stock market because it ends uncertainty. When market players have a better idea what to expect from Washington D.C., they can adjust, price it in and then look forward. The problems come down the road because when cold, hard reality asserts itself, the political promises go up in smoke and the mood becomes less hopeful.

    In the short term, the election will probably help to support the market mood because there will be hope that a new Administration will have some better solutions to the problems that plague us. Unfortunately, whoever is elected is going to try to keep expectations low and will have to deal with issues that have no easy solutions. However, for now the election is likely to boost morale, and that is will keep our recent bounce going.

    Early indications are that the market will open strongly this morning. There doesn't seem to be any major specific news driving the buying. A weak yen boosted Japan, and Morgan Stanley's European strategist issued a "full house buy signal," indicating that 'the severe part of the bear market is over." However, earnings news is mixed, and there isn't much on the wires as the focus turns to the election.

    Often what happens when we have a big bounce like last week and then a very limited pullback like Monday, is that market players start to worry that the market will run away without them. Underperforming benchmark indices is a huge fear for fund managers, and they will often pay up in a strong market rather than risk being underinvested. An analyst making a major market call like the one from Morgan Stanley is the perfect catalyst for a big jump in anxiety over being underinvested, and in this market, you can be sure that plenty of folks are just that after the ugly October we suffered.

    The dilemma for technical traders is that the charts are now "V" shaped. We went down hard, and now have bounced straight back up, leaving few good entry points. Ideally, charts need some time to hold support and gradually improve before we can have a higher level of confidence in building positions. This market has not allowed systematic accumulation. It has been a daytrader's market, and the action this morning merely points out how random the movement has been.

    The indices are short-term overbought at this point, but the bears are running for cover. The election will dominate the news coverage, and that is likely to give us some intraday swings as rumors swirl about results.

    The important thing for investors is to maintain your discipline. Don't let frustration over being underinvested push you to do things you normally wouldn't. Don't chase when you normally wouldn't, and don't forget to take some gains where you have them. The bulls are celebrating this morning, but this is not an uncommon mood swing within a bear market.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: AFN +41.2%, AKRX +30.2%, ADM +14.6%, STEM +11.5%, MA +11.2%, WATG +11.1%, MRVL +6.7% (also upgraded to Buy at AmTech Research), IPHS +3.0%, DNR +2.2%, APC +2.0%... Select financial stocks trading higher: CIT +12.8%, AIG +11.7%, HIG +10.6%, AEG +8.6%, ING +8.2%, ABK +7.5%, DB +6.5%, GS +3.3%, C +2.6%, MS +2.3%, BAC +1.9%, JPM +1.8%, WFC +1.2%... Select solar names showing strength: ESLR +27.9%, SOLF +12.6%, YGE +11.8%, TSL +8.5%, SOL +8.1%, LDK +7.8%, JASO +7.1%, CSIQ +6.4%, FSLR +3.5%... Select metals/mining names showing strength with higher spot prices: MT +6.2%, AUY +4.9%, AAUK +4.1%, GOLD +3.9%, GLD +2.9%... Select oil/gas related names showing strength with crude higher: RDS.A +5.5%, BP +3.2%, PBR +2.8%, TOT +2.3%, XOM +1.6%,... Select agriculture related names trading higher boosted by ADM results: TRA +7.9% (upgraded to Buy at Citigroup), BG +7.0%, AGU +6.0% (upgraded to Buy at Citigroup), MOS +5.9%, CF +4.1% (upgraded to Buy at Citigroup), POT +3.6%, MON +3.4%... Select drybulk shippers showing strength: FRO +10.9%, DRYS +7.1%, TBSI +2.3%... Other news: OSIR +16.1% (Osiris Therapeutics and Genzyme to develop and commercialize first-in-class adult stem cell products; Genzyme will make an up-front payment of $130 mln to Osiris), AMLN +10.8% (Eastbourne Capital Management discloses intent to have discussions with mgmt including a possible acquisition in amended 13D filing), S +8.7% and NOK +5.2% (still checking), ASML +5.0% (still checking), SI +5.0% (still checking), V +4.4% and AXP +4.0% (up in sympathy with MA), GOOG +2.2% (Yahoo, Google sent Justice Dept revised search-advertising agreement, according to sources - WSJ)... Analyst comments: OMX +6.3% (upgraded to Outperform at Friedman Billings), AMR +1.9% (initiated with Buy at Jesup and Lamont), LCC +1.7% (initiated with Buy at Jesup and Lamont), YHOO +1.6% (upgraded to Buy at Collins Stewart), DAL +1.1% (initiated with Buy at Jesup and Lamont).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: HNT -21.2%, KNXA -16.1% (light volume; also downgraded to Hold at Jefferies and downgraded to Hold at Brean Murray) SNHY -14.7%, HLF -12.3%, GHM -9.3%, PBI -8.4%, OTTR -8.3%, THC -7.7%, MVL -7.7%, PPL -7.5% (light volume), ADSK -3.8%, RACK -3.0%, FMS -2.5%, OTEX -1.9%, VNO -1.4%... Other news: FCSX -21.9% (expects to incur up to a $25 million pre-tax bad debt provision for the first quarter of fiscal 2009; also downgraded to Neutral from Buy at Banc of America Sec), RBS -14.0% (sees more writedowns, eyes 2010 dividend restart - Reuters).
  • September Factory Orders -2.5% vs -0.8% consensus, prior revised to -4.3% from-4.0%
  • kõik vaatavad nukralt rallit peal, kontod rahast punnis aga mitte ühtegi aktsiat.
  • ega me mingid vaesurid pole, et tipust osta ei jõuaks
  • damn
    väga ebamugav on istuda optsioonipositsiooni otsas suurusjärgus, kus ma kunagi ennast ette kujutanud poleks ja millist positsiooni sisse kunagi ei võtaks
    kergelt teenitud rahaga on oluliselt lihtsam riskida
    vasakust kõrvast sosistab hääl võta kasum, paremast sosistab homme on sul veel suurem kasum
    ja samas on meeles kuidas sai gs put suletud peenraha eest paar päeva enne kui sellest sai miljon :)

  • Nafta täna põhjast kosunud üle 12% -- millised ajad :D
  • Nafta tegi vist kõigiaegade suurima päevase liikumise - päeva põhjast ülevalt 14%
  • Arvatavasti liigub nüüd 66 v 67 taalani ning siis uuesti ülesse..
  • Ega Usa-s Valge maja pole asjata saanud nimeks VALGE maja!
    Kuid siiski ma loodan et Barack võidab!
  • Siis saab Valgest Majast - Obama Barrack
  • Arvan seekord, et tuleb sell the news. Kes iganes ka ei võidaks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon