Börsipäev 16. detsember - Fedi päev - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. detsember - Fedi päev

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USAs on täna pilgud suunatud tarbijahinnaindeksile ning õhtusele Fedi intressimäärade otsusele (kl 21.15). CPI-lt oodatakse kuubaasil energiahindade languse tõttu kukkumist negatiivsele territooriumile, energiat ja toiduaineid arvestusest välja jättev core-CPI peaks näitama nullkasvu. FEDilt oodatakse intressimäärade kärpimist 0.5% võrra, julgemad on pakkunud määrade alandamist ka 0.75% võrra.
  • Venemaal läheb olukord üsna kiiresti käest ära - tööstustoodang kukkus novembris analüütikute oodatust viis korda enam...

    Artikkel ise Bloombergis. 

    Jutu sees on veel selline lause:

    Russia’s economy will sink into recession in the first three quarters next year, Barclay’s Capital said on Dec. 10, after the global financial crisis shattered the economic growth outlook for emerging markets.

  • Venemaa satub jääaega. Nafta hind pole veel lõpetanud. Paari aasta pärast käib maailmaturu hind ka uskumatuna näiva 10 dollari peal ära. Hinnaliikumise põhjuseks peamiselt illusioonide purunemine - > võimenduse vähendamine terves globaases süsteemis, nõudluse ära kukkumine (sest kinnisvara- ja krediidimulli tugi kaob) ning alternatiivenergiaprojektide üleküllus.
  • kas terviklik maailmapilt saab sisaldada sellist arvamust, et võimendus globaalses süsteemis väheneb ja samas eksisteerib alternatiivenergiaprojektide üleküllus?
  • martk, sa oled alternatiivenergiaprojektide suhtes ikka megapositiivselt meelestatud. Praegune nafta hinnalangus on suurel hulgal projektidel tagant ära võtnud nii rahastamise kui motivatsiooni. Lisaks pole alternatiivenergia teemalt veel sellist KILLER APP-i tulnud, mis isegi teoreetiliselt võiks olla "probleemi lahenduseks." Ennem, kui meile alternatiivkütuste ajastu saabub, jõuame me veel maha matta idee CO2 poolt tekitatud kliima soojenemisest, sõita autodega, mis võtavad 2,5L diislit sajale ja pigistada põlevkivist välja tohututes kogustes õli ja gaasi (mille me siis loomulikult kõik ära põletame).
  • kristjan jõudis minust oma poindiga ette. Mul oli refresh tegemata leheküljele.

  • kristjan,
    Ütleme nii, et aastaid tagasi alustatud alternatiivenergiaprojektid hakkavad ellu jõudma just kõige ebasobivamal hetkel. Juhtub see, mida ei pidanud juhtuma - et projektid, mis pidid tasuma ära 60-100 dollarilise nafta hinna juures satuvad hätta. Arvata võib, et tänavu suvise optimismi tingimustest alustati projektidega, mis pidid ennast ära tasuma juba 150 dollari juures.
  • Jah, ma olen teiega nõus - meil on tegu alternatiivenergia mulliga. Üleinvesteeringud energiasektoris suruvad energiahinnad pikaks ajaks vastu muru. Uusi projekte pole mõtet alustada. Raha muutub järjest kallimaks ning tasuvust pole loota.
  • No vaadates naftahinna ajalugu, siis aastaid tagasi eeldada nafta hinnaks 60-100 dollarilit oli ka pisut optimistlik.
  • OPEC delegates: Leaning towards cut of 2mio bbls.
  • 2m bbls on juba sisse arvestatud nign nafta hinna tõusule ei tohiks see eriti kaasa aidata. Mis aga ei tähenda, et nafta dollari languse tõttu lühiajaliselt edasi ei võiks tõusta.
  • kui turud uuesti langema hakkavad, (mis ei ole absoluutselt välistatud),
    siis dollar hakkab tugevnema ning nafta omakorda kukkuma
    ons see loogiline mõttekäik?
  • Kui OPEC ja teised kellele hetkene barrelihind vastukarva on oma barreleid turult ara koristavad, peaks nafta vaartus vast ikka tousma.Kaugele see dollar ikka kukub?
    Mina petin tousule, ostsin hunniku jaanuari calle.Mulle tundub et OPEC kahetseb eelmist kasutamata jaetud voimalust tootmist vahendada, ja nad sugelevad seda nuud tegema.Venemaa ei taha ka vist pankrotti minna.
    Kui mu eilsed keset langust soetatud udini punased callid reedeks karva ei vaheta, siis jatan autoga liiklemise ja bensu ostmise maha , kain jala ! Olgu see neile opetuseks.
  • urmasploom, pakkumist küll vähendatakse, aga turg on teatud ulatuseni selle juba sisse diskonteerinud. Seega ei sõltu nafta liikumine ainult sellest, kas tootmismahte vähendatakse, vaid kui palju vähendatakse.
  • Kummal juhul Venemaa pankrotti läheb- kas siis kui ta naftat müüb või siis kui ta ei müü?
  • jajah, loomulikult on cuti suurus maarav.Mina petin tousule, sest:
    1.moned vennad otsustasid tankereid laohoonena kasutada, aasta parast saab nafta eest rohkem ?
    2.mulle tundub et naftatootjad riigid on omadega kovasti hadas ja vagagi huvitatud barreli tousust.
    Venemaa on kohe eriti innukas, neile seda vaga vaja.Ma olen algaja ja jagan matsu hadaparast kuidagi valja, aga ma usun et nad saavad selle naftahinna kovasti oma soovitud tasemele lahemale ( juba paari-, monekuulises ajahorisondis)
    Et siis vahemalt -2 miljonit paevas ja ma loodan mingile lisaullatusele, saadaks koik puurijad kuuajalisele joulupuhkusele?(huumor)
  • Cynic, suur vahet ei ole. Naftariigid ei saa sellist tulu (nagu viimastel aastatel) teenida sõltumata sellest, kas tootmist suurendatakse või vähendatakse. Selles maailmas on lihtsalt oluliselt vähem raha, kui mõned ajad tagasi ja veel vähem raha on süsteemis kuu, kvartali ja aasta pärast. Raha väärtus on tõusnud, kui deflatsiooniga korrigeerida, siis polegi see hinna langus nii hull.
  • Ok, urmas, su nägemus on pikemaajalisem, aga kauplemisstrateegia lühiajaline (jaanuari callid). Ei tahagi siinkohal vastu vaielda, et nafta kunagi taas tõsuma hakkab, vaid pigem meelde tuletada, et isegi võimalik karutururalli ei peegelda mitte nõudluse suurenemist, vaid on pigem "tehnilist" laadi. Pakkumise vähendamine ning mõne projekti sulgemine/mitte avamine aitavad nafta hinda toetada, aga trendi pöördumiseks on vaja ka stabiilset nõudlust. Seega peaksid sa valmis olema ka selleks, et nafta oluliselt madalamal tasemel ära käib (kuigi jälle - kuu ajaga ei pruugi ka seda juhtuda).
  • Tänaseks turuliigutajaks võib osutuda ka GE, kes peab täna investorite päeva. Investorite hirmud on suunatud võimalikule dividendide langetamisele ja kindlasti ka tuleviku prognoosidele. Kui GE peaks dividendide kallale minema, siis võib päev üsna koledaks kiskuda.
  • GE puhul saab tõesti üsna huvitav päev olema. Dividendide langetamist praegu ei usu, kõige varem on see tõenäoliselt võimalik järgmisel aastal, kui makrokeskkond peaks oodatust kehvemaks osutuma. Dividendidest hoitakse kümne küünega kinni (kuigi FCF suhe dividendidesse on äärmiselt madal) ning eelkõige kardetakse turul 2009. aasta prognooside kärpimist.
  • Notable Callsi vahendusel:

    Merrill Lynch calling for a bottom in Ferts:

    Temporary buyers strike largely priced in We believe fertilizer fundamentals are nearing a bottom, given nitrogen and phosphate prices have already plunged through breakeven margins for marginal producers, triggering significant shuttered global capacity.

    Our ratings on POT, MOS, IPI, and TRA are raised to Buys, CF is raised to a Neutral, and AGU remains an Underperform, largely due to a potential large inventory devaluation in its retail business.

  • Kunagi oma "musta mateeriaga" uudistesse pääsenud Ricardo Hausmann: The crisis gives the US new financial power

    Fourth, if the US re-circulates financial resources, by on-lending to well behaved countries that have lost access because of the financial crisis, it would not increase its net debt but instead would make money for the US taxpayer while helping increase demand for US exports.

    Varem või hiljem on ka Lääne-Euroopa üllatava äratundmise ees, et kui mingite CEE aborigeenide finantseerimisvõimalusi ei taastata, polegi enam millegipärast võimalik sinna enam eksportida.
  • U.S. Chain store sales rose 0.6% in Dec 13 week vs -0.8% in prior week, according to ICSC/Goldman Sachs
  • Goldman Sachs prelim ($4.97) vs ($3.73) First Call consensus

    Juba eilses börsipäevas sai mainitud, et levivate juttude kohaselt võib kahjum kuni $5-ni ulatuda, seega väga negatiivsust ei tohiks tekitada.
  • Equity futures see positive reaction to GS earnings, despite bigger than expected loss
  • November Housing Starts 625K vs 736K consensus, prior revised to 771K from 791K

    Üsna suur vahe, varudele peaks vähemalt hästi mõjuma.

     

    November CPI YoY +1.1% vs +1.5% consensus, prior +3.7%

    November Core CPI y/y +2.0% vs +2.1% consensus

    November Core CPI m/m +0.0% vs +0.1% consensus

    November CPI m/m -1.7% vs -1.3% consensus

    Päris järsk vähenemine, deflatsioonioht natuke ikka kimbutab (see rohkem ärritamiseks öeldud)... Samas, põhiosa CPI vastas suuresti ootustele ning headline CPI vähenes nafta hinna languse tõttu.

  • Ma siin vaikselt mõlgutan oma mõtteid, et kas ECB tahab lihtsalt oma rolli lõpuni välja kanda, mis juba algselt valitud sai või on nende hawkish lüürikale mõni muu mõistlik põhjendus?
  • Moody's Report: Prepackaged bankruptcy is most likely scenario for US Automakers
    Sees 25% of government bailout without bankruptcy filing
  • elu on ilus, ainult head uudised tulevad
    see fakt, et GS'i loos oligi pea 5$ on non-event ;)
  • Good Spot for the Bulls
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    12/16/2008 8:12 AM EST

    It's not so important who starts the game but who finishes it.
    -- John Wooden

    With just 10½ days of trading left in 2008, stock market investors are anxious for a positive finish to one of the most miserable years ever. The economic situation alone has obviously been horrendous, and then we have this sickening Madoff fraud on top of things to shake confidence even more.

    Nonetheless, market players have been showing an inclination lately toward shrugging off bad news. Granted, some of the upside is a function of crazy ETF-driven volatility in the final hour of trading, but the dip-buyers have been fairly resolute over the past week. The bears have had their chance to break the market back down but haven't been able to breach some of the key technical levels.

    Overall, the technical setup isn't bad and the buyers just need a little catalyst to bring in some traders who are anxious to finish this year well. It is unlikely that buyers are going to have a very long-term time frame for trades at this point, especially with the high level of volatility, but they are hungry for opportunities given how hard this year has been.

    We have the Goldman Sachs (GS) earnings report coming up this morning, which is widely expected to be poor, so the chances of a "buy the bad news"' reaction is fairly high. We also have the Fed interest rate decision tomorrow, option expiration and some positive seasonality that can also serve as positives for buyers looking for an excuse to put on some long exposure.

    The biggest negative out there continues to be the volatility, which makes much of the action untrustworthy. Market players are not going to be comfortable with more aggressive trades as long as they have the risk of being whipsawed for 5% or 10% in a matter of minutes in the final hour of trading. On the other hand, this hesitancy means that many have limited long exposure and are not well positioned should we see a little upside run. At this time of year, that could cause some real scrambling should the bulls be able to generate a little momentum.

    Conditions do appear favorable for the bulls here, but if you aren't skittish about this market, you sure haven't been paying attention lately. I'm not a fan of the bullish argument that we have seen a low because the worst has been priced in, but this market will certainly have some bear-market bounces at some point, and the fact that we are holding up well on a steady diet of terrible news can't be easily dismissed. If the bulls can't get anything going here soon, discouragement will set in fast, but some flickering rays of hope for a little upside do exist.
    ----------------------------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: TITN +14.9%, BBY +10.3%, GS +5.8% ... Select financials trading higher following GS results: CIT +9.0%, STI +7.3%, XL +6.6% (S&P lowers ratings; co comments on ratings development and confirms that it does not have any investments in any funds managed by Bernard Madoff Investment Securities), HIG +3.6%, MS +3.0%, WB +2.7%, C +1.9% (to sell NikkoCiti Trust & Banking to MUFG unit - WSJ), WFC +1.6%, UBS +1.6%, BAC +1.5% (boosts number of shares of common stock authorized for issuance to 10 bln from 7.5 bln)... Fertilizer names showing strength boosted by Merrill upgrade of select names: TRA +8.8%, IPI +8.5%, MOS +5.8%, AGU +4.6%, POT +4.0%, SYT +2.7%... Select drybulk shippers trading higher: DRYS +7.9%, EXM +6.8%, DSX +5.1%, GNK +2.4%, NM +1.9%... Select solar stocks showing strength: JASO +9.8%, SPWRA +4.8%, FSLR +3.5%, ESLR +3.4%, LDK +3.0%, SOL +2.5%... Select European drug related names trading higher: SHPGY +2.6%, GSK +2.4%, SNY +2.3%, AZN +1.8%... Select oil/gas related names showing strength with crude higher: PBR +2.8%, CHK +2.6%, TOT +1.7%, RDS.A +1.7%, BP +1.4%, COP +1.0%... Other news: HUN +7.0% (modestly rebounding after yesterday's 50% drop), CEG +6.1% (EDF near deal to buy 50% Constellation Nuclear operations, according to source - DJ), CLNE +5.6% (has been awarded a 5-yr contract with a 5-yr option for compressed natural gas fueling services by Central Jersey Waste & Recycling), FO +1.4% (Cramer makes positive comments on MadMoney)... Analyst comments: BIDU +6.7% (raised to Buy from Neutral by Goldman Sachs- DJ), DRRX +5.4% (resumed with Buy at Piper), GILD +2.6% (upgraded to Buy at Merrill).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: CNXT -32.8%, SWHC -19.1%, STEC -10.2%, ETN -7.4%, CX -5.3%, VSH -3.0% (light volume)... Other news: SAY -10.0% (to buy Maytas Infra, Maytas Properties for $1.6 bln - DJ), BMO -7.1% (to sell 33.34 mln shares at C$30 each - DJ)... Analyst comments: PGR -4.0% (downgraded to Sell at Citigroup), FFIV -3.3% (downgraded to Neutral at Baird), CS -2.7% (downgraded to Equal Weight at Morgan Stanley), WFMI -2.4% (downgraded to Underweight at JPMorgan).
  • Saksamaa DAX +1.4%

    Prantsusmaa CAC 40 +0.5%

    Inglismaa FTSE 100 +0.2%

    Hispaania IBEX 35 +0.8%

    Venemaa MICEX -0.7%

    Poola WIG +1.1%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 -1.1%

    Hong Kongi Hang Seng +0.6%

    Hiina Shanghai A (kodumaine)  +0.5%

    Hiina Shanghai B (välismaine)  +0.9%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.8%

    Tai Set 50 +2.1%

    India Sensex 30 +1.5%

  • Päris keeruline tänase FOMC meetingu mõju hinnata. Alandamine on juba fakt, aga kui alandavad X, siis mida teha. Või kui Y, siis mdia teha. See on keeruline.

    -------------


    Cleveland FED
  • Effective rate on juba ligi kaks kuud 0.5% lähedal olnud. Tõenäoliselt jäävad intressimäärad tänasest tahaplaanile, edasine tähelepanu QE-l.
  • Turule tunduvad GSi tulemused meeldivat, akstia juba üle 7% plussis.
  • Noh, pool tundi veel aega... Kus kõik ennustajad on?
  • minul molgub hoopis mottes- kui Eestis peaks kogematta paar bensiinijaama maha polema, kas see voiks naftahinna tousule positiivselt mojuda ?
  • ärge jamage , KAPO-l niigi palju sebimist
  • tikud sugelevad jah, aga peaks vist arstilt suudimatuse tunnistuse enne valja kauplema, palju ei peakski selleks teesklema
  • pole seda tõendit vaja, piisab kui pärast etendusse lõppu turvakaamerasse lefa-lefa teed :)
  • Pressiteade natuke venis täna:

    FOMC sets Fed Funds rate to range of 0%-0.25%
  • The Federal Reserve will employ all available tools to promote the resumption of sustainable economic growth and to preserve price stability. In particular, the Committee anticipates that weak economic conditions are likely to warrant exceptionally low levels of the federal funds rate for some time.
  • mis ei tähenda muud, kui et asjad on ikka väga sitad
    aga see 1% on imetore
  • kui mingid tyrnüflid pole suutnud viimased vähemalt 10 aastat teha õigeid otsuseid, siis miks see õige pidi olema?
  • palun öelge mulle numbriliselt, mis on uus FEDi intress?

    0...+,25

    ???

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon