Taktikaline idee - ROH - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Taktikaline idee - ROH

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • DOW ja ROH sõlmisid suvel lepingu mille kohaselt ostab DOW ROHi ära hinnaga $78 dollarit aktsia kohta.
    See diil on ülimalt kannis - Näiteks Oppenheimer arvab, et ilma DOW lepinguta kaupleks ROH in mid $20s ..ei välistaks, et hetke hind võiks ROHil olla ka alla 20 dollari aktsia kohta.

    Rohm and Haas: Oppenheimer discusses implications of Kuwait cancelation on ROH deal with DOW; firm expects stock to be under pressure (63.56 ) -Update : Oppenheimer notes Kuwait canceled a joint venture with Dow (DOW) on Sunday that will deprive Dow of $9B in cash, and likely will greatly increase the pressure on the company to renegotiate its cash offer for ROH of $78/share. There had already been growing skepticism over the deal in recent days, with ROH trading at a sharp $14 spread on Friday. They'd expect ROH to be under severe pressure on Monday and possibly revisit its pre-deal price of $45, down 29%. If the merger completely falls apart, ROH could trade to DuPont's P/E multiple of 11x or so, or to the mid-$20s.

    Probleem on aga selles, et DOW sõlmis tuhinas sellise lepingu mille kohaselt on tal endal ÜLIMALT keeruline ülevõtmisest taganeda. Juhul kui DOW ei ürita 10ndaks jaanuariks ROHi ülevõtmisele joont alla tõmmata, siis kallinevad iga päevaga mis tähtajast üle ROHi aktsiad DOW jaoks 8% aasta baasil - lepingus määratud reward osanikele võimaliku DOW viivituse pärast.
    Samas võib DOW valida pika venitamise taktika ja kohtutee, et venitada ja oodata krediiditurgude stabiliseerumist, mis teoreetiliselt võib lõppeda ka DOW võimaliku väljanihverdamisega või kokkuleppega. Ilmselt kaasneks aga sellega RÄME payment ROHile.
    Kogu saaga saab ilmselt selgemaks lähema paari nädala jooksul ..mille sisse võib jääda järgnevaid variante:
    1) DOW läheb asjaga plaanitult edasi ja püüab 10ndaks jaanuariks otsad kokku tõmmata
    2) DOW teatab, et ROH mingu kanni ja võtgu raha siis neilt jõuaga ära kui nad suudavad (ROH lendaks esialgu vbla 50% selle peale alla)
    3) DOW ja ROH räägivad omavahel hinna madalamaks läbi ussi ...saba.
    Analüütikite hinnangu taustal tunduks silm ütlevat, et kübeke suurem tõenäosus on, et ROH closetakse 78 pealt või tiba madalama hinnaga.
    Niisiis, kuna potentsiaalne loss on a`la 60% võiks ROHi positsioon olla portfellist üliväike. 2-3% ulatuses ROHi osta täna võiks olla isegi mõistlik.

    Notable Calls on ka täna DOW-ROHi välja toonud http://notablecalls.blogspot.com
  • Deutsche Bank arvab, et diil tuleb, aga alla 70 p/shr. Muidu arvatakse, et DOW-l on ikka väga raske sellest lepingust loobuda.
    Samas langetasid ka täna hommikul Moody`s ja S&P DOW reitingut.
  • Kuskilt käis läbi, et diili breakup fee on ainult $750 mln.
  • Ja kokkulepe on 15 miljardit. Siit võiks siis hoopis täiega lühikeseks minna? Kas siis leping on tõesti DOW jaoks nii range, et pole pääsu kuhugi?
  • ei ole ainult $750M-s küsimus ...sellega oleks ammu asi dropitud.
  • Kui shortida, siis pigem juba Buckinghami kommentaari peale:
    We suspect the banks in Dow's $13bn bridge loan facility have some out, in the event Dow's business deteriorates too much before the deal closes. With 4Q08 already looking like a disaster, perhaps Dow could "throw in the kitchen sink" and produce 4Q08 results so bad that the banks could pull out of the bridge facility. That could leave ROH with no option other than to renegotiate with Dow or go to court - somewhat similar to the situation with the Huntsman-Apollo deal that was recently settled.

    Selleks peaks juba jällegi bridge loan`i tingimustega lähemalt tutvuma, vbla on ka nemad end sisse mässinud. Üritan uurida seda..
  • DOW tulemused on alles 3. veebruaril nii et selle peale panustada on raske. Variant oleks DOW-l välja anda TOTAALSELT kannis guidance in few days.
  • Vana uudis, aga Faber ka räägib, et DOW-l ei ole eriti püssirohtu eemale astumiseks.
    Faber on CNBC discusses pending DOW/ROH deal; says DOW doesn't
    have much of a leg to stand on to get out of deal
    Kui tal oma agenda ajada, siis ei maksa tõsiselt võtta.
  • ilma DOW poolsete kommentaarideta tundub, et 65-66-67 tasemelt muutub ROH taktikaliseks shordiks. Samas Faber on selline tüüp, kes teab ja enamasti niisama paska ei aja. Faber on öelnud CNBCs esimesena väga väga olulisi uudiseid a`la NWSi 60 bid Dow Jonesile.
  • Ma võtaks ROHga siin kasumi välja ja paneks possu kinni, liiga palju ohte.
  • max 13 USDi upside ja 35 USDi downside? suurem tõenäosus ilmselt küll, et asi läbi läheb aga siit 65 juurest võtaks shorti ja oleks isegi valmis järgmise nädala alguses juurde võtma. aga kogus tuleb hoida väga väike.
    Niisiis - taktikaline short
  • taktikaline (nice eestikeelne sõna) non-sleeping pill!
  • kataks ROHi shordi ära, DOW kommenteerib oma businessi täna.
  • Täna siis uuesti ROH actionis.

    Rohm and Haas Company announced that it has been advised by The Dow Chemical Company that Dow does not intend to close the pending acquisition of Rohm and Haas on or before Tuesday, January 27, 2009.
    Rohm and Haas stated that it intends to pursue all available alternatives to protect its shareholders' interests.
  • 14:26 ROH Rohm and Haas and DOW trading halted (74.91 +11.11) -Update-
  • 14:30 ROH Rohm and Haas: Rohm CEO Gupta says no settlement yet - DJ (74.91 +11.11) -Update-
  • bhuh, mu meelest täiesti ootamatu lõpp asjale - esialgne 78 jääb
  • Peale suurt tolmu keerutamist jäid tingimused samaks. Vahepeal oli ainult Faber see, kes kindlalt väitis, et ega DOW madalamalt ära ei hiili. Ei tea, kas sellise tükiga lööb nüüd DOW -l jalad alt?
  • you miss the whole point of the settlement….it was not a one-sided settlement at all. The whole situation changed over the weekend. Let’s not forget the big issue was the banks being able to pull the financing should a combined company not meet the 4.25 debt/ebitda leverage test. Had the deal gone through at its original terms, Dow would not have met that test in the first quarter - the banks could have pulled its financing and the company could essentially be bankrupt.
    So, as a result, over the weekend, Dow, basically, got a cash infusion of $3 billion, it credit ratings got stabilized, the banks amended the terms of the loan to 5.75 leverage test, (allowing it to raise debt capital of $4.3 billion) and then Dow can now use ROH’s assets to pay down this debt ($4 billion). None of this was there before and you can make the argument that the cash infusion and revised terms, in actuality, has reduced the amount that DOW had to pay ROH to acquire its shares.
    http://executivesuite.blogs.nytimes.com/2009/03/09/dow-chemical-folds/?dbk

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon