Tambiks veidi vasakpoolseid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tambiks veidi vasakpoolseid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lisaks - ise majandada ei oska (no kohe üldse ei oska) - küll aga tahaks majandada riiki, kodanikke, nende tarbimisharjumusi jne... Oi, kuidas tahaks!
  • Väga vaja oleks nüüd ajakirjanikku kel oleks oidu Saarelt küsida, et kuidas sotsid riiki juhtides suhtuksid sellistesse "ilma raamatupidasliku rutiinita väikeettevõtjatesse" ...
  • Miks ei võiks lihtsalt tasaarveldust teha maksuvõlad vs riigi toetus erakondadele?
  • jimi ettepanek tundub hästi mõistlik
  • Ärge nüüd kohe mehi mutta tampike. Kogemus tuleb töö käigus. Saavad võimule, õpivad raamatupidamise, riigijuhtimise ja rahavoogude juhtimise selgeks. Muidu te eeldate, et kohe peale keskkooli tulijad peaksid suuri ja keerulisi organisatsioone juhtida.


    vd::-D
  • jim
    Miks ei võiks lihtsalt tasaarveldust teha maksuvõlad vs riigi toetus erakondadele?


    Ideel oleks jumet. Iseasi, kas seda ei hakataks kasutama kui võimendust, aga isegi siis, mis sestki oleks. Väga lahe idee ja ülilihtsalt teostatav. Loodame, et keegi ajakirjanikukestest selle siit leiab.
  • Võimendusena kasutamine pole ju probleem kuna finantseerija kasseerib koos maksudega väga kopsaka tasu finantseerimise eest.
  • Veganid, vasakpoolsed ja vabastavalt hingajad (sama punt kõik) võiks vähemalt lapsed rahule jätta!
  • hr mõmm,
    unustasid loetelust perverdid, kes usinasti proovivad värvata laste seast endale uusi liikmeid kasutades selleks küll marsse, paraade ja lauspropagandat oma tegevuse õigustamiseks. Jättes kõige ilusa kõrval mainimata, et ebaloomulik seks tekitab valu ja hiljem probleeme pidamisega.
  • Küll USA kontekstis, aga vasakpoolse mõtlemise pärlid on universaalsed ja globaalsed. Teinekord on kasulik Peter Schiff ikkagi näo järgi ära tunda. Esimene vist tundis, kuidagi kahtlaselt ruttu hakkas kiire. :-)

    Youtube: Democrats: Let's Ban Profits!

    Schiff ütles selle video kohta, et muidugi on see monteeritud, kuid umbes pooled olid temaga ikkagi nõus. Ja tal olnud väga raske naerma hakkamist tagasi hoida. Ülihea vasakpoolsete trollimine muidugi, 10/10. :-D

    PS. Ma olen viimase intervjueeritavaga 100% nõus. :-D
  • Sotsdemokraatlikest eurokoridoridest tuleb puhast kulda. Peaasi, et kellelgi lõbus ei oleks. Peaasi, et kellelgi mingit isikupära ei oleks. Ärge jätke inimestele isegi õigust ennast ise lolliks teha.

    Millions of modified and classic cars could be banned from the roads as meddling European Union try to shake-up MOT rules




  • Kas see teema mitte meie kalli Reformarist Eurobürokraadi laualt ei tule?
  • Kuskohast tulevad inimesed kes Rollsi selliselt modifitseerivad? Kill them with fire.
  • ...kuigi ma tahaks RR sellise modifikatsiooni disaineritele ja elluviijatele kätega kallale minna, leian ma siiski, et mingi koleda halli ülikonnaga öirobürokraat ei tohiks selliste regulatsioonide loomisel liiga vallatuks minna. Mingi vabadus peab siiski jääma.
  • Võtsin siis ette raamatu mida oleks pidanud juba ammu ammu lugema kuid veidrate asjaolude sunnil olen siiamaani edasi lükanud. Huxley "Hea uus ilm."
    Vaadates sotsialiste ja nende igikestvat surmapate kadedust ja ahnust ning iga kord kui jälle mõnda näen siis tuleb silme ette salmirida:


    O wonder!
    How many goodly creatures are there here!
    How beauteous mankind is! O brave new world,
    That has such people in't.
    —William Shakespeare

    Põrgut on kahte sorti, üks neist on süsimust ja tahab sinult kõike ära võtta, teine jälle selleest lumivalge ja tahab sind vastu sinu tahmist igatepidi aidata. Ei teagi nüüd kumb neist hullem on kas paadunud varaste ja röövlite ühiskond või siis maniakaalsete sotsiaaltädide ja poputajate maailm.
  • Kui aus inimene on taimetoitlane, siis ta lihtsalt ei söö liha.
    Kui sotsialist on taimetoitlane, pasundab ta sellest igal võimalusel ning leiab, et liha tuleks ära keelata.

    Kui aus inimene on pankrotis, siis ta mõtleb, kuidas ja mis edasi saab?
    Kui sotsialist on pankrotis, siis ta mõtleb, kes PEAB ta välja aitama?

    Kui ausale inimesele ei meeldi telesaade, vahetab ta kanalit.
    Kui sotsialistile ei meeldi telesaade, hakkab ta artikleid kirjutama ja kirju saatma, kus sildistab saadete tegijaid seksistideks, rassistideks, homofoobideks ja lihtsalt halbadeks inimesteks.

    Kui ausale inimesele ei meeldi relvad, siis ta ei tee endale relvaluba.
    Kui sotsialistile ei meeldi relvad, siis ta tahab need kõigilt ära korjata.

    Kui aus inimene on ateist, siis ta ei käi kirikus.
    Kui sotsialist on ateist, siis ta nõuab religiooni täielikku summutamist (v.a. New-Age jms. huu-haa).

    Kui aus inimene näeb, et naabril läheb temast paremini, mõtleb ta, mida ta oma eluga teisiti võiks teha?
    Kui sotsialist näeb, et naabril läheb temast paremini, mõtleb ta, et äkki on naabri maksud liiga väikesed?

    Kui aus inimene näeb ettevõtjat, mõtleb ta, et: "Näe, ilmselt tubli inimene!"
    Kui sotsialist näeb ettevõtjat, mõtleb ta: "Näe, kapitalist! Vereimeja! Lüpsilehm! Saakloom!"

    Kui aus inimene seda loeb, siis ta muigab.
    Kui sotsialist seda loeb, siis on ta solvunud.
  • Thanks mõmm, tegid mu päeva ilusaks :)
    Hea on teada, et minuga on kõik korras.
  • Karum6mm
    Kui aus inimene seda loeb, siis ta muigab.
    Kui sotsialist seda loeb, siis on ta solvunud.


    Karumõmm on saanud solvunutelt vähemalt 3 "pöidlad-alla" reageeringut. :)
  • ...mis päev see oleks, kui ei saa sotsi solvata? Isegi käib neid siin vähe! :-D
  • Kui aus inimene saab eramaal parkides parkimistrahvi, siis ta tunnistab viga ja maksab selle ära.
    Kui sotsialist saab eramaal parkides parkimistrahvi, siis ta hakkab vinguma, et see eramaa polnud asfalteeritud või et ta üldse ei sõitnud oma autoga ning see annab talle täieliku õiguse jätta oma auto kuhu ta vaid tahab.
  • Jah, juba sm Lenin@Stalin said sotsialistide närususest kohe aru ja lõid mensevikud mättasse. Kuigi iseenesest bolsevik on oluliselt jälgim ja agresiivsem tegelane kui tavaline härrassots. Ükskõik kuidas nad ennast ka ei kutsu :keskerakondlased, maoistid, stalinistid, rohelised , misiganes.
  • Minu jaoks on bolševik ausamalt siga. Härrassots on siga frakiga. Mõne nõdra iseloomuga õrnhinge petab ära! :-D
  • http://arvamus.postimees.ee/968958/urve-palo-ja-velda-buldas-tuleks-kaaluda-ettevotte-kogukasumi-maksustamist
    Urve Palo tahab ettevõtte tulumaksu tagasi. Aga seda osa ma ei usu, et nad samal ajal sotsiaalmaksu langetamisega tegelikult ka nõus on.
  • Olevipoeg jõudis ette. Just äsja õhetasin, küll see rasedus Urvele sobib ja teeb ta ilusaks - rinnad selliselt meeldivalt silmatorkavaks läinud. Nüüd siis selline let down. Raske uskuda, et seda kirjutasid tõsiste kavatsustega naised.
    Eesti praegune maksusüsteem kipub maksustama tarkust, mitte rikkust.

    Eesti maksustab suuremas jaos ettevõtjad juba enne, kui nad on üldse kasumisse jõudnud. See tähendab, et peamine maksukoormus lasub tööjõumahukate ja kõrgepalgaliste valdkondade õlgadel. Ettevõtete suur maksustamine enne kasumisse jõudmist võib kaasa tuua selle, et maksud tasutakse laenurahast ning firma on sunnitud õige pea lõpetama pankrotiga. Samuti ei soosi selline maksusüsteem tarkade töökohtade loomist ja pärsib uute ettevõtete teket.
  • Aga miks mitte sotsmaksu küsida kõikidelt tuludelt, mis on maksustatud tulumaksuga, samas siis sotsmaksu määra langetada?
    Niikuinii jõuame sinnamaale, et sotsmaksu ei suuda Riik nii palju korjata, kui on tarvis ja paratamatult peab osa käibemaksulaekumisest pensionite ja haigekassa rahastamiseks minema.

    Seega võiks üldse sotsmaksu ära kaotada ja pensione ja haigekassat rahastada suurest potist, kuhu kõik maksud kogutakse.

    Eesti peaks arenema selles suunas, et maksu korjatakse sealt, kus seda on mõistlik ja efektiivne korjata ning maksurahasid kulutatakse seal, kus seda on mõistlik ja efektiivne kulutada. Ehk siis tuleb hakata loobuma põhimõtetest, et bensiiniaktsiis läheks kõik teedeehituseks ja tubaaktsiis läheks kõik haigekassale.
  • ttrust, ahaa, et maksustame dividendid veel sots. maksuga, geniaalne plaan. Eks seda ideed on ennegi promotud, krdi kapitalistid saavad sots. maksustamata kasumeid.
  • Üldse võiks olla nii, et kõik raha võetakse ära ja siis vaadatakse, palju sulle antakse elamiseks. Ametnik otsustab. Hoobilt kaoksid ära probleemid suitsude, alko ja narkootikumidega, igasugu kalliste brändi rõivaste ja muu sellise pahnaga.
  • Ajaloo faktide ilu eesmärgil toome ära Vela Buldase (eelmise kirjatüki kaasautor) pea kuu tagasi ilmunud kirjutise. Ta muuseas mainib, et Krugman rääkis tulude poolest. Ehk siis defitsiitne kulutamine ja raha juurde laenamine kulutusteks on eelarve tulude pool.

    Velda Buldas: mida peaksime tegema, et Krugmanil ei oleks õigus
  • To: Pahurik, aga miks peaksid dividendid olema väiksema protsendiga maksustatud kui töine tulu?
    Loomulikult tähendaks dividendide maksustamine sotsmaksuga üldise sotsmaksuprotsendi langetamist, et korjatav summa jääks samaks.

    To: puhkjapojad1, ka praegu ja ka minevikus on antud pensioniteks ja haigekassale lisaraha, mis on kogutud teiste maksudega. Seega olulist vahet pole. Ametnik otsustab ka tänapäeval suht kõik.


  • aa, selge pilt, mittetöine tulu tuleb ära kaotada, õige. Paraku ilmneb siis selline väikene probleem, et dividende enam ei maksta ja loodetavad summad jäävad lihtsalt saamata. Sa tõesti arvad, et ettevõtete maksustamine 50+ maksukoormaga toob õnne meie õuele, njah.
  • Karum6mm:Minu jaoks on bolševik ausamalt siga. Härrassots on siga frakiga. Mõne nõdra iseloomuga õrnhinge petab ära! :-D
    kui umbisikuliselt määratluselt isiklikuks minna, siis see võib olla võti, miks MM sai lõpuks, pensionieelikuna tanu alla - potentsiaalse partneri teatava orientatsiooni olemasolul võib nii mõnigi päris kuum välja paista.
  • pahurik
    aa, selge pilt, mittetöine tulu tuleb ära kaotada, õige. Paraku ilmneb siis selline väikene probleem, et dividende enam ei maksta ja loodetavad summad jäävad lihtsalt saamata. Sa tõesti arvad, et ettevõtete maksustamine 50+ maksukoormaga toob õnne meie õuele, njah.


    Veel parem oleks ettevõtete omanikele riigi poolt palka maksta. Ülejääk-kasum võetakse ära ja jagatakse nende ettevõtete omanikele, kes ei suuda nii kasumlikku äri ajada. Egas inimesi või ande või töötahte puudumise tõttu diskrimineerida.
  • #kui umbisikuliselt määratluselt isiklikuks minna, siis see võib olla võti, miks MM sai lõpuks, pensionieelikuna tanu alla - potentsiaalse partneri teatava orientatsiooni olemasolul võib nii mõnigi päris kuum välja paista. #

    WTF?
  • To: pahurik
    Mina käisin selle idee välja mõttega, et vähendada dividendidest teenivate ja tööga teenivate isikute maksukoormuste vahet. Samuti ühtlustada inimeste panust (mis sotsialistlik sõna) ühiskonda. Tegelikult ma pooldan hoopis seda, et sotsiaalmaksu osa kogu maksukoormuses järk-järgult vähendada ja puuduvat osa võiks rahastada neist maksutuludest, mis saadakse näiteks käibemaksust, aktsiisidest ja muudest tuludest. Seda enam, et maksulaekumised kasvavad.

    Võibolla kehtestada igale tulu saavale inimesele konstantse suurusega sotsiaalmaks, olenemata tema sissetulekust? Sest solidaarsuspõhimõttel jagatakse need rahad laiali suht ühtlaselt ja suvaliselt.

    Vähenev sotsiaalmaks palgasaajalt peaks kasvatama ettevõtte tulusid ja võimet suuremat dividendi maksta, millest siis omakorda saaks võtta sotsiaalmaksu, et makse tasakaalustada. Iseasi muidugi kas selline tasakaalustamine kunagi töötab.
  • dividendide saaja maksab sama palju tulumaksu. Kui ma maksan juba oma palgalt sotsiaalmaksu, säästan vaevaga ja üritan natuke inflatsiooni vastu võidelda saades OEG dividende, siis keegi ttrust leiab, et saadud väike tulu tuleks lisaks tulumaksule veel lisaks 33% maksustada, tõesti õiglane. Või olen ettevõtja, võtan laenu, pandin eluaseme, raban 16 tundi päevas, maksan korralikult mitmekümne töötaja eest sotsiaalmaksu ja ka enda palgalt ja siis kui õnnestubki miskit teenida, siis maksustame selle sots. maksuga, sest nii on õiglane, tänan, sellisel juhul eelistan palgatööl istuda ja mitte rabeldeda. Suurfimad juba leivad teed kuidas sellisest maailma kõrgeimast ettevõtte tulumaksust mööda minna.
  • ttrust
    Aga miks mitte sotsmaksu küsida kõikidelt tuludelt, mis on maksustatud tulumaksuga


    Aga nii ju ongi. Oletame, et su ettevõte toodab näiteks taburette. Kuu ajaga klopsib tisler Jüri nii palju taburette kokku, et nende müügist saab ettevõte €3000. Sellest maksad kohe €500 käibemaksu ja toorme eest plekid ka ütleme €500.

    Tisler Jüri tahab taburettide tegemise eest "tonna kätte". Palgafondiks tuleb seega arvestada brutotöötasu: €1289,44 ja tasuda sellelt maksuametile sotsiaalmaks: €425,52 ja töötuskindlustusmakse tööandja osa (1,4%): €18,05. Kokku maksad ettevõtjana oma müügituludelt tööjõukuludeks seega €1733,01. Lisaks pead koguma veel ka raha Jüri puhkusefondi, ehk iga saadud 11 töötunni pealt maksad aasta lõikes talle sisuliselt 12 tunni tasu st. kokku pead välja käima lausa: 1733,01*12/11=€1890,56.

    Kui müügituludest alles jäänud €3000-€500-€500-€1890,56=€109,44 firmast enda arvele välja tahad kanda, maksad lõpuks veel 109,44*21/79=€29,09 tulukat kah ja endale tasku jääb €80,35. Kas siia paneme veel teist korda sotsmaksu vahele? Niigi kipub vägisi pähe kargama mõte, et kui ma Jüril neid fucking taburette "mustalt" laseksin kokku peksta, jääks mulle iga kuu €80 asemel €1500 pihku.

    Ja siis imestatakse, miks üks lihtne taburett poes nii kuradi palju maksab... :)
  • ...ja kui "tööandjatest parasiitide" "lillelise elu" teemal veel juttu veeretada, siis võiks rääkida ka sellest, kuidas "tisler Jüri" peale iga palgapäeva "vanaema matustel" käib ja kuidas tal üldse erakordselt tihti tekib esmaspäeviti "ootamatu" vajadus "laps arsti juurde viia" ja kuidas ta reede lõuna paiku rõõmsalt teatab, et täna enam tööd ei saa edasi teha sest pingi tera va sinder läks jälle katki (loomulikult läheb pingi tera katki, kui keegi sellega detaili töötleb, millesse ta enne ettenägelikult naela on tagunud) ja sa terve oma nädalavahetuse sellega tuksi keerad, et kuskilt esmaspäevaks uus tera välja nõiduda. :P
  • Offf, no ma spekuleerisin, kuidas võiks MM frakis välja näha. Kui lähtuda tõdemusest, et härrassots on siga frakiga. Riietus on pigem beibendussektori teema, nagu justiitsministri nõuniku? väide uues hitt-elulooraamatus, kus väidetavalt AMG pluusike ei varajanud suurt midagi.
    Vasakpoolsusega see ei haaku. Vabandan läbustamise pärast.
  • PeaLiK
    ...ja kui "tööandjatest parasiitide" "lillelise elu" teemal veel juttu veeretada, siis võiks rääkida ka sellest, kuidas "tisler Jüri" peale iga palgapäeva "vanaema matustel" käib ja kuidas tal üldse erakordselt tihti tekib esmaspäeviti "ootamatu" vajadus "laps arsti juurde viia" ja kuidas ta reede lõuna paiku rõõmsalt teatab, et täna enam tööd ei saa edasi teha sest pingi tera va sinder läks jälle katki (loomulikult läheb pingi tera katki, kui keegi sellega detaili töötleb, millesse ta enne ettenägelikult naela on tagunud) ja sa terve oma nädalavahetuse sellega tuksi keerad, et kuskilt esmaspäevaks uus tera välja nõiduda. :P


    Veidi teemast väljas märkus, vabadan.
    Aga palka Jüri asemele Mari kes teeb 5 päeva nädalas tööd, maksa talle veidi rohkem ja võrdle kulusid. Paljud tööandjad ei märka, kui kallis on tegelikult "odav" tööjõud.
  • Täna tundub välise vaatluse põhjal 1000 eur/kuus see piir olevat, kust alates ei kobise ei tööandja ega töövõtja. Üks on rahul töö ja töötajate valikuga, teine on rahul palgaga.
    Sellest piirist allapoole makstes pole kumbki rahul.
  • Ahjah, väikesed euro-numbrid on mõjunud ka tööjõuturule. Enne algas palk 10 000 eegust, nüüd 1000 eurist. Nagu kohvitassi norm hind oli enne 20 eek ja nüüd 2 eur.
  • http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/francois-hollande/9532131/Bernard-Arnault-applies-for-Belgian-citizenship-as-Francois-Hollande-plans-new-taxes.html
    Tulemus siis ebareaalselt kõrgeks tõstetud maksudele.
    Päris nii ei ole, et suvalised onkud ja tädid võtavad su raha lihtsalt ära. Kui seda rahakes juba niipalju on, et dividende maksta siis ei pea elama riigis kus keegi küünarnukini su rahakotis sobrab. Võib valida mõne teise koha, kus elamiseks parem.
    Meelde tuleb veel Rootsi kuningriigis valitsenud pikaajaline ülemaksustamine, mille tulemusena loobus oma kodakondsusest Astrid Lindgren. Nii et jõudu noor sotsid!
  • Food for thought: Eestis on suhtelise vaesuse piir 280€ per leibkonna liige kuus. Eesti sotsialistid tahavad maksustada üle 1000€ palku kõrgema tulumaksuga - rikkurid ju. Oletame, et pereisa käib tööl ja saab 1100 eurot kuus palka, naine tööl ei käi ja perekonnas on kaks last. Seega tembeldavad sotsialistid rikkuriteks tegelikult suhtelises vaesuses elavad inimesed.
  • Ok, võtan oma selle idee tagasi, et sotsiaalmaksu võiks laiali määrida kõiksugu tulude peale laiali.
    Ju siis selline maksustamine ei ole efektiivne.
  • SideKick
    Food for thought: Eestis on suhtelise vaesuse piir 280€ per leibkonna liige kuus. Eesti sotsialistid tahavad maksustada üle 1000€ palku kõrgema tulumaksuga - rikkurid ju. Oletame, et pereisa käib tööl ja saab 1100 eurot kuus palka, naine tööl ei käi ja perekonnas on kaks last. Seega tembeldavad sotsialistid rikkuriteks tegelikult suhtelises vaesuses elavad inimesed.


    Pull termin- "suhteline vaesus". Kust see termin üldse pärit on ja kuidas seda piiri kehtestatakse?
    Olgem ausad, kui inimese kohta tuleb sissetulekuks 280€ kuus, siis ei ole siin midagi suhtelist, see inimene on ikka puruvaene.
    Nii et head sotsid ei maksusta mitte rikkaid, vaid ka kõige vaesemaid, et neile siis jälle midagi tagasi anda. Vahepeal läheb teepeal muidugi midagi ka kaduma.
  • SideKick
    Food for thought: Eestis on suhtelise vaesuse piir 280€ per leibkonna liige kuus. Eesti sotsialistid tahavad maksustada üle 1000€ palku kõrgema tulumaksuga - rikkurid ju. Oletame, et pereisa käib tööl ja saab 1100 eurot kuus palka, naine tööl ei käi ja perekonnas on kaks last. Seega tembeldavad sotsialistid rikkuriteks tegelikult suhtelises vaesuses elavad inimesed.


    Suhteline vaesus on erinev vastavalt leibkonnale. 280€ on see üksiku inimese jaoks, 4-liikmelise leibkonna jaoks on joon tiba alla 600 euro kandis. Mistõttu 1100€ teeniv pere on suhtelisest vaesusest suhteliselt kaugel.
  • Suhteline vaesus on suhteliselt jabur suhtarv.
    Reaalne number, millega reaalselt endal ka hinge sees hoiab on mingi hoopis muu suurus.
  • Jah, see viimane on tõsi. Aga kuna absoluutne rikkus on kogunenud kätte vähestele, on suhteline vaesus siiski täitsa kasutatav mõõdupuu. Pannes sissetuleku suhtesse teiste samasuguste õnnetute suhtes.
    Lihtsalt ääremärkusena, et suhtelise vaesuse piir on siis tõmmatud 60% peale samasuguste indiviidide/leibkondade mediaansissetulekute tasemele.

  • [quote=puhkjapojad1]
    SideKick
    Nii et head sotsid ei maksusta mitte rikkaid, vaid ka kõige vaesemaid, et neile siis jälle midagi tagasi anda. Vahepeal läheb teepeal muidugi midagi ka kaduma.


    Nii et Hollande ajab Prantsusmaal ikka õiget asja erinevalt meie sotsidest - kõrgetest maksudest räägitakse ikkagi vaid tõeliselt rikaste kontekstis.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon