Börsipäev 18. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lisaks Goldman Sachsile (8.3%), Morgan Stanleyle (7%) ja UBSile (7.5%) on Hiina majanduskasvu prognoose 2009. aastaks tõstnud nüüd ka Maailmapank (7.2%). Link loole siin. 

  • Kas Hiina majanduskasv on Euroopa hetke majandusele pigem rõõmustav või pigem kurvastav?
  • Hiina majanduskasv mängib olulist rolli Euroopa ettevõtete jaoks, kellelt Hiina tarnib teiseks kõige rohkem kaupa – küll neli korda vähem, võrreldes Aasia riikidega. Mis aga võib Euroopalt viimasegi toiduraasukese ära võtta, on valitsuse plaan rakendada protektsionistlikke meetmeid ning lubada investeerimisprojektides kasutada vaid kohalikke teenuseid ja kaupu. Nii näiteks on Euroopa tuuleturbiinide tootjad juba 5 mld USD projektist välja puksitud, hoolimata sellest, kas neil on Hiinas tehaseid või mitte. Põhimõtteliselt sülitatakse kehtivate kaubandussuhete peale, mida lääneriigid niisama pealt vaatama ei jää.
  • Ex ta oleneb jah sellest, kes Hiinas kasvavad. Kui kasvavad need, kes Euroopast expordivad, on kõik hästi, kui aga kasvu põhiosa moodustavad tehased, kes hakkavad valmistama toodangut, mida varem sisse osteti, on kõik.. vastupidi.
  • Kas samasugune Hiina raha üsnagi avalik eemaletõrjumine ei ole Lääneriikide tavakäitumine?
  • /expordivad/ - parem kui nad ikka impordixid.
  • TaivoS: on ikka. Aga eks suurriigid käituvad sageli nii, nagu ise soovivad.
  • No nii, räägime vahelduseks ka sellest, mis täna USA turgudel toimuma hakkab:

    15:30 - Esmakordselt töötusabirahale taotlevate inimeste arv ehk "initial claims" 13. juuniga lõppenud nädalaks. Konsensus prognoosib tulemuseks 604,000 ning möödunud nädalal oli taotlejate arvuks 601,000. Mõju turgudele suur.

    16:30 - Timothy Geithneri pressikonverents

    17:00 - Leading Indicators. Konsensus prognoosib 1.0%-list paranemist (maikuu). Raporti mõju on turgudele keskmine.

    17:00 - Philadelphia Föderaalreservi nii-öelda küsitlus. Konsensuse prognoos: -17.0. Mõju turgudele keskmine.

    17:30 - EIA maagaasi raport

    18:00 - 3 kuu võlakirja oksjon

    18:00 - 6 kuu võlakirja oksjon

    18:00 - 2 aasta võlakirja oksjon

    18:00 - 5 aasta võlakirja oksjon

    18:00 - 7 aasta võlakirja oksjon

    23:30 - Föderaalreservi bilanss

    23:30 - Rahapakkumine

  • rehatrader,
    kui enne kriisi võtsid Lääneriikide poliitikud üsna tihti sõna jüaani ebaõiglasest hinnastatusest, soovitades Hiinal tungivalt oma valuutat revalveerida siis majanduskriisi algusajast pole ma sellistele kommetaaridele enam peale sattunud. Praegustes oludes on Hiinaga heade suhete säilitamine saanud teise tähenduse, seda eriti Ühenriikide jaoks, kelle koguvõlast Hiina finantseerib 17% . Veelgi enam, arvestades USA kasvavat fiskaalset ebastabiilsust ning Hiina majanduslikku tugevust, usub näiteks Roubini, et 21. sajandi valuutaks võiks saada jüaan.
  • Kuidas nende hiinlastega oligi - 3000 aastat oldi maailma parimad, rikkaimad ja targemad. Siis aga juhtus Inglismaal mingi imelik asi nagu tööstusrevolutsioon ja asi läks käest ära. Nüüd aga loksub asi uuesti tagasi paika. ;-)
  • Erko, USA on enam-vähem rahul (mis neil muud üle jääb), kui hiinlased ostavad võlakirju. Suhtumine muutub kohe, kui hiinlased tahavad osta USA ettevõtteid. See pidi üks USA poliitikute hullemaid unenägusid olema, kus hiinlased teevad võlakirjad rahaks ja ostavad USA ettevõtteid. Mingid pool aastat või aasta tagasi tõrjus isegi Venemaa hiinlased kõrvale, kui mingit suurt ettevõtet müüdi.
  • Initial Claims 608K vs 604K consensus, prior revised to 605K from 601K; Continuing claims fall to 6.69 mln from 6.82 mln
  • Ameeriklastel võib olla raske aktsepteerida, et Hummerist on saanud hiinlaste toodang ja samamoodi on brittidel keeruline uskuda, et nende kunagised kroonijuveelid Jaguar ja Land Rover kuuluvad nüüd endise koloniaalmaa ärimehele aga kriis on just see aeg, mil Lääne valitsuste positsioonid on tehingute tagasilükkamisel muutunud Aasia tiigrite silmis järjest nõrgemaks ja seda hetke kasutatakse ära.
  • Auction Announcement
    Treasury will offer an at record $40B 2-yrs Tues, a larger, record $37B 5-yrs Wed and a bigger $27B 7-yrs Thurs. The amounts are more than the market had been looking for, although a boost and/or rearrangement had been expected. There will also be $31B 3-mos and $30B 6-mos auctioned Mon. Trade had been laboring under the threat of the announcement and may be able to regain some ground now that the news is out and data for the week are done. However, after mixed results in recent auctions, bonds may continue lower in anticipation of tougher sales.
  • Turgudel küllalki laialdane ostuhuvi ning S&P 500 üle 920 punkti, kuid käibed on väga kesised. Kas suudetakse püsida 920 punkti peal või näeme päevalõpus müügilainet?
  • iSuppli uuring kiibitööstusest:

    Global chip sales down 34% in 1Q as bottom arrives, according to iSuppli

    DJ reports new data from research co iSuppli Corp. show just how bad things were for the semiconductor industry in the first quarter, with sales down 34% from a year earlier at $44.3 billion. That's also down 18% from the fourth quarter, and just six of the more than 130 chip makers tracked by iSuppli reported sequential sales growth. For four of them, the increase was less than 3%... The research co expects the first quarter to have been the bottom in the current cycle, with fourth-quarter revenue slated to top year-earlier levels. Meanwhile, revenue is expected to rise 7.1% sequentially in the second quarter, 10% in the third quarter and 4.9% in the fourth quarter.

  • Finants viimaste päevade lõpus nõrkust näitamas ja täna ei tundu erand olevat. Finatsi tõus viimasel veerandtunnil vähemaks müüdud ja sama saab terve turu kohta öelda.
  • Siiski siiski, viimastel minutitel näidati veel natuke positiivsust. Aga päeva käive üsna madal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon