Börsipäev 30. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud lõpetasid teisipäeval kerge kaotusega, kui mõnevõrra murettekitavaks osutus tarbijausalduse indeksi langus septembris võrreldes augustiga. Aasia indeksid on liikunud öösel erisuunaliselt: Nikkei jõudis päeva lõpuks plussi, Hang Seng on punases ja Shanghai korvas eilse miinuse.

    Tänase päeva kõige tähtsamaks makrouudiseks saab olema tööhõive muutus septembris, mis on proloog veelgi olulisemale tööjõuturu raportile reedel. Konsensus ootab töökohtade arvu vähenemist 200 000 võrra. Lisaks avalikustatakse Chicago PMI septembri näit kell 16.45 ja eelmise nädala toornafta varude suurus kell 17.30.  

  • JPMi strateegid soovitavad tänases raportis muutuda ettevaatlikuks Euroopa toorainesektori ettevõtete suhtes, kuna sektorist on saanud "crowded trade". Raportis soovitatakse suurendada osakaalu Saksamaa aktsiates (JPMile meeldivad nt Siemans AG, MAN SE, Daimler AG ja BASF SE)
  • Goldman Sachs ei soovita investorite inflatsiooni pärast muretseda, kuna üleliigse tööjõu ja tootmismahu ärakasutamine võtab aega aastaid (GSi hinnangul on üleliigset tootmisvõimsust vähemalt 6% SKPst):

    Spare capacity is likely to persist for years [see below table]. While the financial crisis and recession probably have reduced the economy’s production capacity somewhat, we do not see strong evidence for persistently lower growth of capacity going forward. Even if we assume substantially above-trend real GDP growth of, say, 5% per year, it will take more than three years to get back to equilibrium in the labor market and two in the manufacturing sector. Our own assumptions of a somewhat slower recovery suggest it could well take more than five years to reach equilibrium in the labor market and nearly as long in housing (loe pikemalt FTst).

  • Tänane statistika näitab, et ka eurotsoonis suureneb deflatsioon - septembris langesid hinnad 0.3% YoY vs oodatud 0.2% (data kinnitab, et ECB intressimäärad ei liigu lähiajal kuhugi).
  • IMFi prognoosid (loe pikemalt):

    "...losses arising from the financial crisis will total $3.4 trillion, around $600 billion less than forecast in April, due largely to rising securities values".

    "...credit will continue to deteriorate and that banks have yet to recognize more than half their expected write-downs" (marketwatch)

     

  • Lisaks veidi leebemale väljavaatele globaalsete laenukahjumite osas, peaks Handelsblatt andmetel IMF homme teatavaks tegema oma järgmise aasta maailmamajanduse kasvu prognoosi, mida on väidetavalt tõstetud 2.5%-lt 3.1%-le.
  • Eile õhtul teatas American Superconductor (AMSC) lepingust Hiina tuuleturbiinide tootja Sinoveliga väärtusega üle $100 mln dollari. Sinovel on juba varasemast AMSC suurklient, seega täieliku üllatusega tegemist ei ole, aga kuna a) lepingu maht tundub võrreldes firma praeguse käibega küllaltki suur b) AMSC on räige liikuja ja kõrge short interestiga, siis kauples aktsia mingi 8+% üles järelturul.

    Täna hommikul kommentaare lugedes oodatult olid enamus analüütikuid positiivsed.Kaufman tõstab reitingu Buy peale Hold pealt, hinnasiht 36 peale:This announcement has four significant positive implications for the stock. First it shows that the backlog pipeline is getting refilled. Our big concern and the thought behind our recent downgrade was that the pipeline was not being replenished as rapidly as we had thought. While this order does not solve the problem in and of itself, it is better than we had thought to see in the next three months. Second, it shows that Sinovel is not making any near-term plans to work around AMSC designs. Some investors have been skeptical of the longevity of the relationship between AMSC and its wind turbine licensees. Third, this order validates the 3MW wind turbine product which should encourage other AMSC customers to take the next step. Finally, it shows that there is no let up in demand or financing for wind turbines in China, AMSC's core geographic segment.

     

    Sarnaselt ka teised majad pigem positiivsed. Üldise positiivsuse taustal jäi silma RBC kommentaar:

    As management projected on its last quarterly conference call, AMSC signed a follow-on $100M contract for wind turbine electrical components with main customer China-based Sinovel. We believe this contract announcement was expected by investors, although the $100M size, to be delivered through end of 2011, was smaller than we expected given Sinovel's growth and transition to larger 3 MW turbines.

    Vot see pani kulmu kergitama. Jah, tuleb tunnistada, et RBC senine track record aktsia katmisel pole just kõige parem (tänaseni oli neil $18 hinnasiht), aga antud juhul tundub nende kommentaar üsna naelapea pihta: a) Leping oodatud b) Maht väiksem kui oodatud. Seega võiks võtta isegi negatiivse uudisena?

    Tõesti, Sinovel on by far suurim AMSC klient. Viimasest 10-Q -st:

    Sales to Sinovel represented 53% and 68% of total revenues for the three months ended June 30, 2009 and 2008, respectively.

    Seda arvesse võttes tundub $100m leping tõesti kuidagi hädine. Kui 2Q käive oli $73 mln ja sellest 53% Sinovel, siis see annab kokku $38,69 mln Sinovel poolt. Pressiteate järgi selle lepingu shipmentid March 2010 .. end of 2011, seega 1,75 aastat. $100 mln 1,75 aasta peale on ca $14 mln kvartalis. Vähe. VÄHE!

    AMSC on rõve liikuja, sellepärast raske seda suurelt teha. Vabalt võib turu alguses mingi ajuvaba squeeze teha, enne kui reaalsus võidutsema jääb. Aga minu meelest tuleks praegust ja päeva alguse tugevust kasutada shortimiseks. Veelkord, ettevaatust, võimas liikuja ja võib üsna räigelt vales suunas minna.

    Positsioon: short 1k AMSC @ $33.25, valmis lisama, kui üles kaupleb. 

  • Ma ise kaalun AMSC longi, aga pole veel otsustanud, kas ja mis tasemelt.
    RBC ajab oma calliga parajat möga, ütlevad, et contract oli expected, aga maht väiksem kui nemad ootasid. Ja mida nad selle uudise peale teevad? Jah! Tõstavad estimate'e!

    Ma pigem vaataks täna seda Kaufmani upgrade'i. 21. septembril killis Kaufman AMSC korralikult ära oma downgrade'iga, kus mainis just just nimelt backlogi probleeme. Ja nüüd siis ikkagi ütlevad, et olukord on raske, aga mitte päris nii hull.

    Kui ma neid asju nägin, siis mõtlesin esialgu seda, et täna peaks ikka kõrgemale minema kui eilne järelturu $32.50. AMSC on 26% short interest, seal võib päris huvitavaks minna, kui squeeze pihta hakkab. Nagu ütlesin, pole kindel, kas siin positsiooni üldse võtan, sest üle $33 on väheatraktiivne ja trade'i atraktiivsus muutuks kahtlaseks. Ideaalis ostaks 32.50 ja välja 33.50-34.
  • nii, siis polegi muud, kui leppige chatis kokku, kus jim funile sisse katab. spread on tal niikuionii värdjas :)
  • Täiesti vabalt situatsioon, kus mõlemal võib õigus olla. Jim on kõrgelt shorti saanud ja fun võib hea filli saada, enne kui squeez jätkub.

    We believe Sinovel is targeting the export market with the 3MW turbine and values the US content of the AMSC components. Additionally, we believe the $450M Sinovel contract for 1.5MW turbines is likely to accelerate and be extended - PJCO

    Ei maksa unustada, et täna on kvartali lõpp.
  • Maniakaalne hommik siis?
    AMSC short mu meelest suht karm bet 26% short interesti, eilse diili ja upgrade juures.

    Ise võtsin 1,8K GAME-t pikaks ..Pali init buy $15 tgt. Mõtlen kas teha hiljem sellest väike bet või mitte. IPO ja initiation ei lähe enamasti kokku ja GAME käive on liialt suur ka. Pigem treid emotsionaalse pinge tekitamiseks, sest mõistlikku panust siia nagunii ei pane.
  • Fun, vaata lähemalt, nad tõstavad ootusi pigem muudel põhjustel kui selle lepingu tõttu.
    Aga mõnes mõttes meil sama arvamus, ma tahan ka $33.5 .. $40 müüa ja $32..$32.5 osta, lihtsalt teises järjekorras kui sina :D
  • Kusjuures, ma tegelikult nõustun jimiga selles osas, et tegu pole superuudisega. Lihtsalt ma arvan, et seda aktsiat ei anta shortidele niisama lihtsalt kätte täna.
  • Õnnestus veel 33.48 pealt natuke saada enne juurde, 1400 aktsiat AMSC short, avg $33.30.
  • Ja nüüd kokku 2k @ $33.24 avg. Rohkem seda crappi hetkel ei taha :)
  • mõtlesin et ei viitsi ukerdada selle GAMEga hetkel ja müüsin 11.69 maha ..oli 1975 aktsiat
    Sellised väiksemad kõrvalised positsioonid häirivad keskendumist ja suurema, mõistlikus koguses positsiooni võtmiseks polnud feelingut hetkel sees.
  • September ADP Employment Change -254K vs -200K consensus
  • Goldman Sachs on tõstnud Nike'i (NKE) soovituse eilsete tulemuste järel 'neutraalse' pealt 'osta' peale.
  • Üks huvitav aktsia tänaseks on VVUS. 9 septembril lendas $7 pealt 5 punkti üles, kui teatas, et "EQUIP and CONQUER studies met all primary endpoints". Viimase paari nädalaga on veidi tagasi andnud ja kaupleb $10 juures. Täna on Merriman kommentaariga väljas, kus soovitab aktsia nõrkust kasutada positsiooni täiendamiseks. Pakuvad, et aktsia võiks lõpuks jõuda $16-$18 kanti.

    Merriman pole muidugi teab, mis oluline maja, kuid siiani on neil õigus olnud. Samas enamik kõvemaid tegijaid seda aktsiat ei kata ka, nii et selle võrra ehk on väiksematel rohkem kaalu. Lootsin, et ehk ei hakata sellega kohe eelturul paugutama ja avaneb võimalus mõistlikust kohast sisse osta, aga nüüd on aktsia juba liikuma läinud. Ma hetkel ise ei julge siit osta, aga vaatan, kuidas ta käitub. Siit võib veel midagi välja pigistada täna.
  • kui muud tolku sellest abe vs. kl värgist ei olnud siis vähemalt börsipäevade teemad on nüüd 10x huvitavamaks muutunud
  • damn fun, update seda chatis ..oleks tahtnud 10.70 võtta seda :P
  • USA SKP langes teises kvartalis 0.7% vs varem raporteeritud 1%.
  • Short 1500 WLP @ $48.7, BMO downgrade kogu sektorile, tundub enamvähem mõistlik põhjendus ja eilse spike äramüümine viitab, et huvi on vähenenud sektori vastu. Kogust eriti suuremaks ei taha, pole sellist kindlustunnet selle tradega.
    Ilmselt püüan täpselt 16:30 ära katta.
  • Euroopa turud:
    Saksamaa DAX +0.15%
    Prantsusmaa CAC 40 +0.39%
    Inglismaa FTSE 100 +0.13%
    Hispaania IBEX 35 +0.22%
    Rootsi OMX 30 +0.50%
    Venemaa MICEX +0.43%
    Poola WIG +0.73%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 +0.33%
    Hong Kongi Hang Seng  -0.28%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) +0.91%
    Hiina Shanghai B (välismaine)  +0.49%
    Lõuna-Korea Kosdaq -1.22%
    Tai Set 50 +0.17%
    India Sensex 30 +1.63%

  • Don't Give Too Much Weight to Yesterday
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    9/30/2009 8:23 AM EDT

    More firm and sure the hand of courage strikes, when it obeys the watchful eye of caution.
    -- James Thomson

    On Tuesday the market failed to follow through on the big move we had on Monday. That is what you would normally expect when volume is low, but low-volume bounces have tended to just keep on going in this market. If you applied the normal rules of technical analysis, you would have missed on many of the strongest moves in this rally.

    It was just one day of a little softness, and it is premature to make too big of a deal of it. The market held on to most of Monday's gains and is still in good shape to consolidate a bit more and then make a run at yet another high.

    Plenty of bears are anxious to call a top in this market. They have been anxious for months now and have presented plenty of good reasons why will have to eventually pull back. They will be correct one of these days, but the market continues to do little to indicate its inevitable doom. We have a few minor warning signs, but there still isn't anything to indicate that the overall trend is changing or that a major change in character is taking place.

    We have to continue to respect the strong uptrend but keep our eyes open for signs that things may be shifting. The lack of follow-through was one of those signs that warrant some attention, but it is a fairly minor matter until we see some other action to confirm it. The fact that it is the end of the quarter may be helping to hold up the market more than would otherwise be the case, but that still isn't any reason to be overtly negative about things.

    The challenge of this market is not maintaining a positive mindset -- it's continuing to find ways to put money to work. There is no shortage of extended charts out there, and much of the speculative action is in low-priced and secondary names. It isn't a market with great leadership; rather, market players are constantly trying to find the hot pockets of action.

    We have some positive action this morning on good earnings from the likes of Nike (NKE) and Sealy (ZZ) , but Saks (SKS) and Darden (DRI) are offsetting things a bit to the downside.

    The market mood is fairly complacent, but we have ADP employment numbers coming up and the end-of-the-quarter pressures will be drying up. The bulls are still firmly in control -- above all else, we need to respect that.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: OMN +17.6%, ZZ +8.4%, JBL +7.5%, NKE +5.8% (also upgraded to Buy from Neutral at Goldman- Reuters)... M&A news: CFW +57.1% (Cano Petroleum and Resaca Exploitation announce plan to merge in a stock-for-stock transaction), CBY +1.4% (UK sets Kraft November 9 deadline for Cadbury bid - Reuters.com)... Select swine flu related stocks showing strength: APT +15.1%, SVA +7.2% (obtains second order of H1N1 vaccine from Chinese Central Government)... Select financial names showing strength: ING +4.4%, AZ +3.5%, AXA +3.4%, AEG +2.8%, IBN +2.7%, BCS +2.7%, LYG +1.5%, C +1.3%, AIG +1.2%... Select metals/mining names trading higher: HL +4.0%, EGO +3.8%, NGD +3.3%, SLW +3.2%, NG +3.0%, AUY +2.7%, GG +2.2%, AEM +2.0%, GDX +2.0%, GOLD +2.0%, ABX +1.9%, NEM +1.8%, GLD +1.1%... Other news: HOKU +58.9% (HOKU Scientific and Tianwei announce financing agreement; company to resume accelerated construction of polysilicon plant), DSCO +41.4% (Discovery Labs and FDA establish path for potential Surfaxin approval), SRLS +23.0% (announces two new contracts and that a third contract has been expanded; new funding of $10.8 mln), TSTR +22.1% (TerreStar and AT&T to bring to market the first fully integrated satellite cellular smartphone), CPD +21.1% (enters into consent decree with FDA providing path to resume manufacturing operations), PZE +20.3% (still checking), ICCC +19.0% (Mastitis drug meets pivotal effectiveness study end point), REXX +13.4% (still checking), EBS +9.5% (announces that NIAID to fund development of advanced anthrax vaccine candidate), HDY +9.1% (to hold business update investor conference call September 30 at 10 a.m. CT), AMSC +8.7% (Am Superconductor and Sinovel Sign $100 million follow-on electrical components contract for 3 megawatt wind turbines), XOMA +8.6% (presents results demonstrating novel mechanism of action for XOMA 052 in regulating IL-1 Beta Levels), RBS +3.1% (still checking), GVA +3.0% (Granite Construction joint venture team awarded $659 mln contract to build Queens Bored Tunnels and structures in New York), AMP +3.0% (to acquire long-term asset management business of Columbia Management for approximately $1 billion), WIN +2.0% (prices private offering of $400 mln of Its 7.875% senior notes due 2017), OREX +1.9% (announces the results of a Phase 2b trial for Empatic on Sept 30, 2009 before the markets open)... Analyst comments: SLTM +10.0% (light volume; initiated with a Buy at Canaccord), AMSC +9.3% (upgraded to Buy at Kaufman), IFNNY +8.0% (upgraded to Outperform from Neutral at Exane BNP Paribas), VVUS +6.7% (tgt range raised to $16-18 at Merriman following positive Qnexa results and equity-offering), HBAN +2.7% ( upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank), CVH +2.3% (upgraded to Outperform from Market Perform at BMO Capital Markets), ADM +2.3% (upgraded to Outperform from Market Perform at BMO Capital Markets), NVS +1.8% (upgraded to Buy at Citigroup), COV +1.8% (added to Conviction Buy list at Goldman- Reuters).

    Allapoole avanevad:

    In reaction to disappointing earnings/guidance: ICON -15.8%, DRI -6.1%, ATU -2.9%, WOR -1.8%... Other news: CIT -37.3% (CIT Group near plan to turn over company to bondholders - Reuters), SMOD -6.5% (still checking), SOL -6.0% (still checking), FR -4.9% (announces pricing of public offering of 12,500,000 shares of common stock at $5.25), CHBT -4.7% (prices public offering of 4,600,000 shares of its common stock at $15.00 per share), SSS -4.7% (announces that it has commenced a public offering of 3 mln shares of common stock), SKS -4.6% (files for $100 mln common stock offering), OREX -4.3% (announces Phase 2b Trial for Empatic results), HTS -3.9% (trading ex dividend), AGNC -3.8% (trading ex dividend), CLP -3.3% (commences 9 mln common share offering), MOG.A -2.1% (prices public offering of 2.5 mln shares at $29.50 per share)... Analyst comments: GLBC -2.9% (downgraded to Hold at Citigroup), RAIL -2.7% (downgraded to Hold at Keybanc), TGT -1.4% (downgraded to Neutral at UBS), WLP -1.2% (downgraded to Market Perform from Outperform at BMO Capital Markets), GHL -1.1% (downgraded to Neutral from Buy at Pali Capital).
  • WLP kinni $48.30, ei saanud väga hästi kaetud, a ei taha hoidma ka jääda. +$554.
  • September Chicago PMI 46.1 vs 52.0 consensus, August 50.0
  • Pool AMSC kaetud @ $32.71. Usun tegelt, et tuleb veel alla, eriti turu nõrkuse taustal, aga pole piisavalt kannatlikkust.
  • tundub et õige aeg sqnm lühikesek minna!
  • Ah pekki, ega ma mingi investor pole, et kauaks ootama jään, teine pool ka kaetud sealsamas. +$1054.
    Nüüd võib aktsia rahulikult täiesti sodiks kukkuda :)
  • Fed's Lockhart says worst is likely ahead for commercial real estate - DJ
  • DoE Inventory Data: Mixed Dept of Energy reports that crude oil inventories had a build of 2796K (consensus is a build of 2000K); gasoline inventories had a draw of 1657K (consensus is a build of 1000K); distillate inventories had a build of 323K (consensus is a build of 1200K).
  • Ei välista, et turg täna nulli jõuab.
  • Interco... Viskan ka oma arvamuse siia - ootan siit negatiivset päeva ja languse edasi minemist.
  • Olen pannud tähele, et positsioonide võtmine läheb märksa lihtsamaks kui ei ürita arvata mida turg teeb. Seda meiesugused nagunii ei tea. Samas, positsioonide võtmisel tuleb kindlasti arvestada turu meeleolu.
  • Joel
    Käive jälle kadunud, kui õhtuks müügihuvilisi ei kogune siis võibki flat päev välja kujuneda. Ise siiski arvan, et päeva lõpetame uutes põhjades, kuid dip-buyereid ei tasu alahinnata.
  • EUR/USD graafiku järgi oleks ilus, kui testitaks 1,4550 taset ja see lubaks ES langust küll. Hetkel lubaks graafik sellist tulemust.
  • Nafta veab turgu ülespoole ja eur/usd samuti turgu tõstmas.
  • Alari, jah no loomulikult igasuguseid asju võib juhtuda. Kui õhtuks müügihuvilisi ei kujune, siis võib flat päev tulla... kui õhtuks kogunevad ostuhuvilised, siis võib ju ka new 52-week high tulla : ) Ja võime ju ka uutel viimase 2 nädala põhjadel sulguda. Aga eks see olegi aktsiaturgude võlu, et palju võimalikke tulemusi. Minu arvates jimi ja funi hommikused argumenteerimised selle üle, et kas AMSC puhul oleks õigem short või long positsioon, ongi seda hästi illustreerimas. Mõlemal olid väga head argumendid. Ilu on vaataja silmades... (ja ajastatuses).

    Aga ei hakka siin häma ajama. Ootan lihtsalt turu langust täna (PMI lihtsalt liiga palju alla ootuste) ja kui turg lõpetab nullis või plussis... siis tuleb mul lihtsalt oma viga tunnistada ja ega ma siis ei ütle, et 'Näh, müügihuvilisi ei tulnudki välja vms' :D
  • Joel, ma ise olen samal arvamusel, et peale sellist PMI näitajat peaks ka kasumivõtjaid olema. Kui see nii on siis hetkel korraldatakse üsna kena pullilõks:)
  • Fed's Lockhart says worried about potential for relapse in credit markets - Reuters
    Fed's Lockhart says Fed views differ on timing of exit strategy - DJ
    Former Fed Chair Greenspan on Bloomberg TV says U.S. stocks may flatten out
  • Päris karm, turg ongi kohe 0-llis, käive kadunud, nafta rallib sirgelt üles, EUR/USD vastu samuti sirgelt üles. Päris kreisi ikka, pullid jätkuvalt hoos, kuid eks 23.00 on pilt selge.
  • Fed's Kohn says exit from rescue programs to depend on forecasts- DJ
    Fed's Kohn says Fed could influence rates through asset sales- DJ
    Fed's Kohn says exceptionally low interest rates likely to be warranted for extended period - Reuters
    Fed's Kohn says can't predict pace of rate hikes- DJ
  • jah, homme 23:00 on kah jälle uued asjad selged. ja 31.12.2009 on kah ühtteist jälle selgunud. :)
  • Pidasin silmas tänast päeva, kas tõesti PMI väga kole number ei ole piisavaks katalüsaatoriks kasumivõtule?
  • aga mis me selle infoga pärast turu sulgemist peale hakkame?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon