Börsipäev 31. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 31. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasta viimane kauplemispäev sai Aasiast positiivse alguse. USA turud on täna kella 23.00-ni lahti ja homme on kõik suuremad börsid suletud. Neljapäeval avaldatakse USAs esmaste töötu abiraha taotlejate arv (ootus 460K) ja kestvate töötu abiraha taotlejate number (ootus 5100K), mis peaks andma märku, kas USAs on hakatud töökohti juurde looma. Selle aasta viimastel kuudel on USA töötusemäär stabiliseerunud 10%-i juurde:

     

  • Miku kommentaarile veel niipalju täpsustuseks, et kuni 23.00ni saab USA turul kaubelda läbi LHV Trader konto. Investeerimiskontol kestab kauplemine kuni kella 20.00ni ning kui kellelgi on vaja täna veel rahakandeid teha, siis neid viime läbi kuni 15.00ni.
  • USA futuurid on kergelt plusspoolel, kuid viimastel kümnenditel on Dow siiski aasta viimasel päeval olnud raskustes plusspoolel lõpetamisega (link):

  • Pärast ligi 70%-list rallit USA turgudel ning veelgi võimsamaid sööste arenevate riikide börsidel, kardab Marc Faber, et 2010. aastal volatiilsus suureneb ning fookus langeb peamiselt kapitali säilitamisele. Üleostetud aktsiaturgudel ootab ta 10-20%-list korrektsiooni, millele vaatamata prognoosib USA turgude triumfi arenevate turgude üle esimesel poolaastal. Edasised arengud sõltuvad dollarist ning arenevate riikide makromajanduslikust arengustest, eeskätt potentsiaalsest mullilõhkemisest Hiinas, mis aitaks kapitali ümber suunata pigem USA suurematesse ettevõtetesse. Link intervjuule
  • Euroopa turud alustasid aasta viimast päeva samuti tõusuga. Reeglina kandub detsembri tugevus aktsiaturgudel jaanuarisse edasi, mis on ajalooliselt parima tootlusega kuu pärast aprilli:

    Allikas: Goldman Sachs

  • Erko poolt pandud link Faberi 10-minutisele videole on päris hea. Soovitan.
  • Nii nagu sajandid kestavad 1-100, 1401-1500 jne, kestavad ka kümnendid 1951-1960, 2001-2010 jne. Täna on selle kümnendi eelviimase aasta viimane päev. Kunagi ajaloos ei ole eksisteerinud aastat 0 pkr.
  • See null-aasta teema on tegelikult huvitav, inimene/kristus sündides ei ole ju kohe 1 aastane......
    Täheteadlastel on mingi oma versioon kus 1 BC = aasta null
    http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Zero
  • Ja nüüd härrased. Kumb oli enne, kas muna või kana?
    Uut ja vana teile kõigile!
  • selge see, et uus oli enne kui vana.........., või vana oli enne, peale mida tuli uus, või oli see vastupidi, vot ei mäleta enam!
  • Kümnend kestabki aastani 2010. Kohe kui on 1 sekund üle, hakkab uus kümnend. Täna selle kümnendi viimane päev siiski.
  • Kümnendisse kuuluvad aastad 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ja 10. Nii et kümnendi lõppu annab veel aastakese oodata.

    Kurat, jälle algab sama jama, mis selle aastatuhandevahetusega oli. Kümme aastat on mööda läinud ja inimkond sama loll kui enne.
  • Soliidsele daamile ei sobi vandumine. Noored ei pea elukogenute teadmistest eriti. See ei ole ju midagi uut! :-)
  • Eks see kuupäeva temaatika on tõlgendamise küsimus. Põhimõtteliselt ei ole sellist aastat nagu 0, s.t. B.C.-le järgneb kohe A.D.
    Samas kui me tõlgendame aega, kui perioodi, mis on kulunud sündmusest X, siis lihtsustatult, kui Kristus sündis aastal X kell 23:59:59, siis kuu aja pärast jaanuaris oli tema sünnist möödunud 1/12 ehk 0,08 aastat, 6 kuu pärast 0,5 aastat. Teiste sõnadega, käimas oli küll esimene aasta, aga sellest oli täidetud 50%. Ja edasi, aasta pärast sündi, juuni viimasel päeval kell 23:59:59 oli Kristuse sünnist möödunud 1,5 aastat, 2009. aasta juuni lõpus 2008,5 aastat, 2010. aasta jaanuaris kell 00:00:00 2009 aastat. Ehk siis vahet tuleb teha, kas aasta on alles käimas või juba täidetud, s.t. möödunud.

    Kuna aja määratlus 'pärast Kristust' võeti kasutusele alles aastaid hiljem pärast Kristuse surma, siis see ei olegi kunagi probleem olnud, et pool aastat pärast tema surma oleks tegemist 0-nda aastaga. Iseasi on muidugi, kas ta ikka sündis sellisel ajal nagu see 525. aastal paika pandi. Väidetavalt olid Kristuse sünni temaatikaga seotud karjused, kes karjamaal ööbisid ja ettekuulutusi nägid. Tegelikkuses on sellisel ajal Juudamaal väga halvad ilmastikuolud ja rohi on ammu oma kasvamise lõpetanud. Seega ei oleks nagu mingit põhjust sellisel ajal seal viibida.
  • Kui nüüd ikka võtta sünnimomenti (ajaarvamise algust) arvesse, siis üheaastaseks saime siis, kui tuli ette arv 1. See tähistab nagu läbikäidud teed. Seega on inimühiskond käinud läbi m.a.j. kohe-kohe 2010 aastat ja alustame 2011 käimist. Miks me ütleme, et tuleb aasta 2010? Mine sa võta kinni... Öeldakse, et kalendris 0 aastat ei olnud... Nii, et kõik on kokkuleppe küsimus.
    Head vana-aasta lõppu!
  • Jätke Kristus rahule. Ajaühikute tähistamiseks kasutatakse järgarve. Null ei ole järgarv. Ei ole nullindat detsembrit, aasta nullindat kuud, ega ka nullindat aastat/tundi/minutit/sekundit/midaiganes.
  • Continuing Claims 4.98 mln vs. 5.10 mln consensus; prior revised to 5.038 mln from 5.076 mln
    Inital Claims 432K vs 460K consensus, prior revised to 454K from 452K
  • Mingit kristust ei olegi kunagi sündinud. See tegelikult väljamõeldis. See oli tarkade inimeste väljamõeldis. Ja sellega tekitati usk, et selle usuga inimesi enda alla allutada. (see minu arvamus) Aga edu kõigile Uuel Aastal! Ja analüütiku ekesperdina ütlen et tuleb hea tõusuaasta vähemalt USA turul.
  • Kristuse kui ajaloolise isiku kunagist eksisteerimist ega ka ristilöömist ei sea vist ükski tõsimeelne uurija enam kahtluse alla. Ja sündis ta vist neli aastat e.m.a.

    Edu uuel aastal, nüüd muude asjatoimetuste juurde!


  • Happy new year and all the best!
    Analüütiku eksperdina mis arvad Bank of Americast, pidavat olema suht hea analüüs proffide poolt ,heal juhul 45 dollarit, pole ka paha kui 30 dollarit välja veab.
  • Vahest pakub õhuke turg ilusaid tehinguid. DRN lühike @ 154.70 ja kinni @ 153.00, kuigi RMZ tuleb ilusti alla tagasi.
  • Kallid foorumlased!

    Mul on väga hea meel, et olete lõppeval aastal olnud meie foorumites aktiivsed lugejad, kirjutajad ja kaasarääkijad. Loodame, et uus aasta toob veelgi huvitavamaid teemasid, mille üle koos arutleda; ideid, mida turgudel kasumlikult realiseerida ning loomulikult põnevat aktsiaturgu. Toogu uus aasta kõigile õnne ja rahulolu nii teostatud finantstehingutes kui ka personaalses elus ning loodame, et meie kasutajatel/klientidel jagub veelgi rohkem julgust oma mõtteid foorumites teiste kaaslastega jagada.

    Sõbrad - Head aastavahetust Teile kõigile!

    Joel
  • Aastalõpu turg on traditsiooniliselt väga õhuke ning see tähendab liikumisi, mida on väga raske põhjendada. Üheks näiteks eilne ICE'i korralik hüpe üles ja 10 minuti pärast liikumine alla tagasi.

  • Update: Chicago PMI Revised from 60.0 to 58.7
  • Meeldetuletuseks kõigile kauplejatele: investeerimiskonto vahendusel on selleks aastaks kauplemine läbi. LHV Traderis saab kaubelda päeva ametliku lõpuni 23:00.

    Head vana aasta lõppu!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon