Müügimaks - kas terve mõistus lõpuks võidab? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Müügimaks - kas terve mõistus lõpuks võidab?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Huvitav on vaadata arengut müügimaksu ümber. Uus maksuliik on muidugi vääääga negatiivne kuna Eesti suurimaid konkurentsieelisi on hoopis "LIHTNE MAKSUSÜSTEEM". Siiski tundub hetkel olukord segane, kas müügimaks võib tõepoolest teostuda?

    Paar aastat tagasi oli veel nõmedamat maksu tulemas, siis kui arvati et Euroopa Liidu ema- ja tütarettevõtete maksustamisreeglid seda nõudis. Eelnõu mis oli väljatöötatud oli hirmutav, (ei saa kritiseerida neile kes sellega töötasid, vaid eeldused selleks) - aga õnneks ta lõpuks sattus prügikasti.

    Kas müügimaks satub ka prügikasti... Ainukene lootus on ilmselt et NII reformierakond KUI KA keskerakond võtavad oma vastutuse Eesti eest ja leiavad lahendust.

    ASI EI OLE SELLES kui palju raha koguda, vaid selles et mitte tekitada keerukust. Maksusüsteem on väga lihtne keerulisemaks muuta, aga väga raske lihtsustada. Olles viimastel nädalatel teinud oma Eesti ja Rootsi tulumaksudeklaratsioonid võin ma kinnitada, et lõpeb väga halvasti kui Eesti liigub keerulisema maksusüsteemi suunas.
  • stefan, kas tõesti oli vaja teha 2 deklaratsiooni?
  • stefan, tõenäoliselt on suur keiss selles, et keskerakonda taheti pankrotiga peedistada hiljuti kui kõik tõdesid et neil on raha otsas. Nüüd ma näen, et KE-l on seda maksu VAJA. Seega sel teemal tuleb veel pikalt igasugu veidrusi.
  • Eriti tore oleks kui kõik omavalitsused müügimaksu kehtestaksid. Loomulikult veidi erinevatele kaubagruppidele ja erinevad maksumäärad. Saaks näha kuidas üleriigiliste kauplusekettide raamatupidamised umbe jookseksid.
  • Cynic tõi esile väga huvitava probleemi - mis on võimalik maksuseadusandluses, ei ole võimalik IT-süsteemides.

    Kuid müügimaks on praktiliselt juba reaalsus. Kaupmehed ei räägi enam selle äramuutmisest, räägitakse peamiselt selle mõistusega rakendamisest.
  • Lisaks paneb mind imestama miks müügimaksu ei tehtud astmelisena? Nii et mida suurem ost seda suurem maksu protsent. Nii saaks ju jõukamatele inimestele keerata ja valijatele meeldida. Astmeline maks on ju majanduse edu alus!
  • Parimate IT-firmade jaoks kiire ja kindel tulu.
  • Alati on variant ettevõte mujale (linna) registreerida, kus müügimaks puudub. Käibe pealt on see 1% ka üsnagi tuntav.
  • Mitte firma registrijärgne asukoht ei ome tähtust maksukohustuse tekkimisel, vaid ikka koht (KOV-i territoorium), kus firma oma kaupu müüb.
  • yanek
    on (näiteks on rootsi aktsiate müük maksustavad Rootsis 10 aastat pärast kolimist Rootsist Eestisse 30% tulumaksuga)

    Väga hea et siin sai mainitud ka IT-kulud mis on tihti kontrollimatud ja kõrgemad kui alguses arvati. Peamine probleem on selles, et need kes tellivad IT-teenuseid ei oska ise midag ITst, seega nad tellivad valesid teenusied ja maksavad liiga palju. => Järeldus sama: ärgu tehku Jumala pärast tulumaksusüsteem keerulisemaks kui vaja! Tõstku makse või mis iganes, aga ärgu tehku süsteem keerulisemaks.

  • Selline kiri potsatas just.. :) Toimivuse kohta ei oska midagi kosta, pole analüüsinud:

    Kuidas sooritada ostud ilma Tallinna müügimaksu maksmata?
    Müügimaks kehtib teadupärast eraisikutest ostjatele, mitte juriidilistele kehadele.
    Nii-et kui järgmine kord rosinasaia või muud "luksuskaupa" ostad, palu tšekk vormistada näiteks Eesti Keskerakonna nimele.
    Sinult küsitakse selle jaoks reg numbrit, see on 80053370.
    Ja voilà, oled 1% kokku hoidnud.
    Ei ole vahet, kas maksad sulas või isikliku pangakaardiga - loeb see, kellele ost kassasüsteemis vormistatud on.
  • Paadimaksu on kährikud kogunud 50 000.
    Kõva sadamalinn ja merelinn see Tällinnn. Viimsedki lootsikud on tänaseks minema veetud või ära peidetud.
    Mis selle küla idee nn kultuuripealinnana oli? Mingi mereteema - linnas pole kellegil paatigi - vot sulle nalja.
    On ikka kole kui lumpen rokib.
  • st terve mõistus võidab siis, kui lollid on kõik kokku lasknud ja ise ka selle juures ära koolend.
    targad inimesed alustavad segaduse koristamisega. kui kõik jälle töötab võtavad lollid asja populismi abil üle ja jooksutavad kinni.
    evolutsiooni spiraal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon