Börsipäev 21. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 21. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna on maikuu kolmas reede ja seetõttu tegu optsioonireedega. Kui tavapärasel optsioonireedel võib oodata suuremate ettevõtete aktsiahindade puhul justkui maagilist tõmmet ümmarguste numbrite (strike'ide) juurde, siis arvestades paaril viimasel nädalal toimunud väga suuri liikumisi, võib ka tänase päeva tulemus olla ettearvamatu. Hetkel on indeksite futuurid öisest -1%st kosunud ja tõusnud +0.85% peale.

    Kui vahepeal käisid EUR/USD kurss ja USA aktsiaindeksid juba käsikäes, siis viimased paar päeva pole see seos üldse oluline olnud. Kolmapäevase kursi pealt €1=$1.215 on tänaseks tõustud €1.258 peale ehk +3.5%. S&P500 indeks on kolmapäeva ja neljapäevaga aga kukkunud -4.5%.

    Olulisi majandusraporteid täna USAst tulemas ei ole.
  • Euroopas kinnitati, et Saksamaa majandus kasvas esimeses kvartalis 0.2% võrreldes eelmise kvartaliga. Investoritele valmistasid aga pettumuse Saksamaa ja Prantsusmaa PMI indeksi langused, mis olid oodatust madalamad ja näitavad, et tööstustegevuse kasv on mais aeglustunud (link). Ja äsja avaldati Saksmaa Ifo indeks, mis oli mais 101.5 vs oodatud 101.9 ja eelmise kuu 101.6 punkti (ka Ifo näitab, et Saksamaa ärikliimas mais paranemismärke ei ole). 

  • Kui vahepeal käisid EUR/USD kurss ja USA aktsiaindeksid juba käsikäes, siis viimased paar päeva pole see seos üldse oluline olnud
    See on jah huvitav fenomen
  • Kui täna ka punane usas siis võiks keegi ametlikult juba võlakriisi välja kuulutada .
    Pole mõtet rahvast pimeduses hoida.
  • Sakslased hääletavad
    http://www.contentforce.de/iptv/player/macros/_v_f_500_de/_s_live_mp3/_x_s-144277506/live_player.html
  • Saksamaa parlament kiitis Euroopa Liidu abiplaani Kreekale ja teistele probleemsetele riikidele heaks. Reaktsioon väga tagasihoidlik - turgudel natuke ostuhuvi, kuid valuutaturul euro reaktsioon esialgu olematu.
  • Kui Usa täna jälle karmilt kukuks, siis loeks ka samamoodi välja Usa völakriisi algeid. Muud seletust nagu polegi
  • Kolmapäeval avaldas USA Mortgage Bankers Association (MBA) oma iganädalase raporti, mille sisus peitus aga palju põnevat informatsiooni. Mälu värskenduseks mainin, et 1. maiga aegus Ameerikas juba kord pikendatud esmakordselt kinnisvara soetavatele kodanikele mõeldud maksusoodustus.

    Viimase “delinquency” (kodulaenu saanute korduv võimetus maksta tagasi kas intressi või ka laenu) raporti kohaselt on tagasi maksmisega kimpus üha enam Ameeriklasi, vaatamata sellele, et Moody’s hinnangul on krediidikvaliteet viimastel kuudel paranenud. Nende sõnul tähendab nähtud hüpe avaldatud raportis pigem seda, et USA majapidamiste finantsolukorra paranemine ei tähenda ilmtingimata krediidikvaliteedi tõusu.

    Allikas: Moody's

    USA valitsuse Home Affordable Mortgage Program (HAMP) on läbi saanud, kuid vastukaja on olnud mõneti üllatav – majalaenu tagasimaksmisega raskustesse sattunute arv on kasvanud, kuid samaaegselt on laenu tagatise äravõtmine laenu katteks harvenenud (“foreclosure”). Rahandusministeeriumi sõnul on progammi alguspäevadest saati ära hoitud ca 1.5 miljoni majapidamise laostumine (makseperioodi kas pikendati, või siis töötutele anti maksepuhkus) – need hüpoteeklaenud lisati aga 90 päeva “delinquency” reale, mis on ära toodud ülaloleval graafikul.

    Allikas: Moody's

    HAMP on aga totaalselt muutnud krediidikvaliteedi dünaamikat. Ajalooliselt on olnud nii, et kui sul tekib probleeme hüpteeklaenu tagasi maksmisega, siis sulle määratakse nii-öelda “delinquent” staatus. Sellest pääeseb juhul, kui sa oled tasunud kõik maksmata jäetud maksed. HAMPi seadusesse kirjutamisest saati on sul “delinquent” staatus aga senikaua, kui sa kvalifitseerud nii-öelda võla tagasimakse restruktureerimisele. Seega 90 päeva “delinquency” ehk hüpoteeklaenu võlglaste määr ületab nii 30 kui ka 90 päeva määrasid. See tähedab seda, et pikaajaline maksevõimetus on muutunud trendiks. Nii mõnegi analüütiku sõnul on tegemist kodulaenu võlglaste nii-öelda seadustega manipuleerimises – paljud peidavad tegelikke sissetulekuid, et lõigata kasu HAMPist.  

  • Majanduskrahh vol 2. Valitsuste finantskriis.
  • Kui vaadata kuidas tüübid Bloombergis naeratavad , nagu midagi ei oleks juhtunud siis paneb see mõtlema. Ega enne kahe aasta tagusest finantskriisist ka enne ei räägitud kui juba aasta langust oli möödas.
  • Poleks oodand, et majanduskrahh vol 2 nii vara algab, pigem positiivsemalt ehk mainides eellainetus. Aga tulemata see ei jää.
    Raha pumpamine mötetult nt autotööstusse pole mingi lahendus, vaid vöimendus.
    Eks näis, loodame ikka parimat
  • Ja huvitav mida räägivad need analüütikud kes uljalt tõstsid hinnasihte. (Nad on ammu juba oma staffi maha müünud !)
    Õnneks mina selle all eriti ei kannata kuna ei usalda eriti nende prognoose.
    Selge et kui tõstetakse hinnasihti on see märk, et peaks müüma. Ja vastupidi kui langetatakse siis näitab see märgi et varsti peaks olema õige sisenemise aeg. Viimase kohta peab muidugi eelnevalt uurima, neil võib isegi tõsi olla.
  • Ka Bundesratilt vastuvõttev otsus. Pakett on ametlik.
  • Veel üks punane päev Euroopas ja indeksite punased futuurid USA eelturul, mis hetkel ca 0.7% kuni 0.8% miinuses.

    Euroopa turud:

    Saksamaa DAX -2.52%
    Pantsusmaa CAC 40 -2.50%
    Suurbritannia FTSE100 -2.06%
    Hispaania IBEX 35 -2.37%
    Rootsi OMX 30 -0.70%
    Venemaa MICEX -1.73%
    Poola WIG -0.70%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 -2.45%
    Hong Kongi Hang Seng N/A (börs suletud)
    Hiina Shanghai A (kodumaine) +1.08%
    Hiina Shanghai B (välismaine) +1.20%
    Lõuna-Korea Kosdaq N/A (börs suletud)
    Tai Set 50 N/A (börs suletud)
    India Sensex 30 -0.45%

  • Watch for a Bounce, but Be Careful
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    5/21/2010 8:10 AM EDT

    Adapt or perish, now as ever, is nature's inexorable imperative.
    -- H.G. Wells

    Widespread pressure on the market continues this morning as market players struggle with uncertainty. Although Germany has approved the $1 trillion eurozone bailout bill, there is still tremendous concern over a possible contagion. The market seems to be realizing that bailouts come at a hefty price and don't necessarily solve the deeper problems.

    In addition to the mess in Europe, financial reform legislation in the U.S. is moving through Congress and market players are struggling to price in the impact it will have on the banking industry.

    The bottom line is that we a lot of worry, concern and uncertainty, and buyers are staying on the sidelines. Until we know the extent of the economic problems we face in Europe, it is going to be very hard for this market to put in a good bottom.

    You really don't have to understand the news to see that this market is in trouble. The major indices have all suffered tremendous technical damage and are struggling to find some support. This is the first correction since the bottom in March 2009, and it is obvious that we aren't bouncing back quickly or easily like we have done so often over the past year. There is a major change in market character, and there is no way for us to know how much deeper this pullback can go.

    The good news is that we have gone down so fast and so hard that we are oversold. Conditions are good for a bounce, but that doesn't mean we should rush in and buy. Market players thought we were oversold a couple of days ago, and if they started to buy in anticipation of a relief rally, they are already sitting on a sizable loss.

    As the market rallied over the last year, I often wrote about how we shouldn't try to impose our logic on the market. Many market players never could reconcile the strength on Wall Street with the weakness on Main Street, and it kept them very skeptical and underinvested. They just couldn't bring themselves to embrace a rally that didn't feel logical to them.

    The illogic of the market works the other way, too. Now it is the bulls who are focusing on all the positive things that the market is overlooking. Earnings are great, the economy is showing signs of stabilization, Europe really isn't that important to us and so on and so forth -- these are some of the reasons being offered up to support the views that the market is acting illogically.

    Market players, especially those who are positioned poorly, are always going to argue about the rationality of the market. Perhaps it makes them feel better to establish that they are "right" and the market is "wrong," but it isn't going to make them money. Our job isn't to argue with the market, but to look for ways to profit from it. Right now the market is in a free fall and our primary job is to stay out of the way and to protect our capital. Hopefully most of us are sitting on a good cash reserve at this point and waiting for trade opportunities to set up.

    With the market falling apart the way it has over the past week, the vast majority of market players are going to be focused on trying to catch a market bounce. That is always the case, but we have really been conditioned by this market to do so after how successful dip-buying was over the past year. I suspect the downside pressure we are seeing now has been accelerated to a great degree by overconfident dip-buyers who suddenly found themselves trapped.

    Nonetheless the focus today will be on trying to catch a bounce, and with another gap down on the way, the buyers are going to be sniffing around looking for an intraday reversal to the upside. They tried yesterday afternoon but the bounce fizzled badly in the final hour and we closed poorly.

    Look for more bounce attempts today. It won't take much to get a bit of a squeeze that draws in flippers looking for some quick upside. If that is your style, then go for it, but the most important thing to keep in mind is that this market has changed character and there is now a much greater likelihood that a bounce will fail.
    -----------------------------------
    Briefing.com vahendusel:
    Ülespoole avanevad:

    With futures pointing lower again today, many of the stock moves included in today's Gapping Up comment are taking place on very light pre-market volume.

    In reaction to strong earnings/guidance: NDSN +5.0%, MRVL +0.8%.

    Other news: ZIOP +16.7% (co announced it will present in an oral session at the ASCO Annual Meeting on Monday, June 7), ANDS +10.7% (announced it completed 12 week results from phase II combination study of ANA598 with interferon and ribavirin), VITC +4.8% (announced that it is currently identifying and evaluating its strategic and financial alternatives to enhance stockholder value, including the identification of potential business combination partners and purchaser candidates), EXEL +5.4% (reports interim data several trials of XL184 to be presented at ASCO), LOGI +3.1% (follows yesterday's launch by GOOG of Google TV; LOGI will introduce a companion box that brings Google TV to existing HDTV home entertainment systems).

    Analyst comments: FRPT +4.7% (upgraded to Buy at Benchmark; tgt raised to $6).
  • Kui on ikka SELL OFF siis selle jõu vastu ei saa. Tunnen kaasa kes kaotavad praegu tohutult oma varandusest. (Ma ise kaasa arvatud) aga küll tulevad jälle paremad päevad.
  • Mille pealt siis seekord ütled? :-))
  • Tänane õhtu saab olema eriti huvitav ning kindlasti annab suurepäraseid kauplemisvõimalusi. Kui ära tabada, kuhu opt. turu tegijad üritavad hindasid liigutada, saab üsna kenad treidid. Esmaspäev saab siiski üsna loterii olema, nii et tänase päeva liikumistele ei tasuks üldises pildis eriti rõhku panna.
  • Täna jah teevad turgu paaniliselt need duudid kes on hunniku optsioone välja kirjutanud ning üritavad saavutada situatsiooni kus los kõige väiksem kasum kõige suurem.
  • Krookus täna on pepsipurk, äkki on parem :)
  • Google pops to highs of the day following news of FTC approval for co's acquisition of AdMob
  • Tin,pakun ,et esmasp.ikka kukub allapoole.
    Millest selline iroonia?:-)
  • krookus, ei päriselt ka täna jõin pepsit :)
  • Think Stocks Correction Is Over? Roubini Sees 20% More Downside
    http://www.zerohedge.com/article/think-stocks-correction-over-roubini-sees-20-more-downside?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29
  • harley, hmm, selge siis on vist läbi jah ja võib Bullishiks minna.
  • A Billionaire Goes All-In on Gold
    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704167704575258783702875778.html?mod=rss_whats_news_us_business
    :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon