Börsipäev 5. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna pühapäeval (4. juulil) tähistas USA iseseisvuspäeva, siis selleks, et täiendav puhkepäev kaduma ei saaks minna, on ka tänane päev iseseisvuspäeva jälgimisele/tähistamisele pühendatud ning USA börsid jäävad täna suletuks.
  • Eelmisel nädalal kirjutas Kristjan USA osariikide suurtest eelarvedefitsiitidest. Juulikuu esimesel päeval pööras Bespokeinvest.com tähelepanu osariikide CDS hindadele. Neli kõige täbaramas seisus olevat osariiki on Illinois, California, New Jersey ja New York, sest viimase kuu jooksul on kõigi nelja CDS’ide hinnad kõvasti tõusnud, jõudes oma 2008. aasta tippude lähedale. Üllatavalt on aga Illinois osariigi võlakindlustuse hinnad kerkinud viimase kahe aasta tippudest isegi kõrgemale. Allpool on toodud kokkuvõttev tabel, mis näitab, kui palju maksab $10 000 suuruse võla kindlustamine viieks aastaks ühe aasta kohta. Täispikk tabel on leitav www.bespokeinvest.com.

    Teemaga haakub ka üks väike artikkel CNBC vahendusel: Schwarzenegger plaanib maksta 200 000-le avaliku sektori töötajale miinimumpalka, et saada California osariigi eelarvedefitsiiti kontrolli alla (link).

  • Iseenesest ei ole seal suurt vahet, mis see nominaalsumma on. CDS näitaja on leitud bipslites ehk siis 300 bps võrdub ca 3%lise aastase intressiga, mida tuleks võla kindlustamiseks maksta.
  • Seoses hiljutise negatiivsusega USA turgudel on laialt jälgitud ECRI (Econimic Cycle Research Institute) indeks langusele pööranud. PragCap.com vahendusel on välja toodud, et ka Goldman Sachs’i poolt välja antav juhtivindikaator on hakanud näitama nõrkust. GSi väitel on näitaja ohumärgiks, kuid liigseks muretsemiseks ei ole põhjust, sest indikaator on langemas väga kõrgetest tippudest. Üldise taustana on seda siiski kasulik arvestada.

  • Siin üks pikema perioodi graafik ECRI juhtindikaatori muutumise määrast, mis on vähemalt USA majanduslangusi väga tabavalt prognoosinud:

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon