Börsipäev 6. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sel ajal kui ameeriklased magusat und näevad ning tänase puhkepäeva tõttu oma töökohustustele mõtlema ei pea, on Aasia indeksid reedese oodatust parema tööjõuraporti peale solidaarselt plussis kauplemas. Nikkei +2%, Hang Seng +1,3%, CSI 300 +1,75%. Ka S&P futuur on pärast reedest 1,3%list tõusu 0,2% võrra kõrgemal liikumas.

    Kui vaadata USA makrokalendrit, jääb viimane sel nädalal suhteliselt hõredaks. Eelkõige keskendutakse neljapäevasele esmakordsete töötuabiraha taotluste arvule ning kaubandusbilansile. Euroopas on olulisemat makrot oodata alles homsest, mil hakatakse avaldama juulikuu hard datat ja seega antakse indikatsiooni sellest, kuidas on alanud kolmas kvartal ning millises vastavuses on need erinevate küsitluste positiivse alatooniga.      

  • Kui mõni aeg tagasi teostati ülevõtupakkumisi läbi erinevate alternatiivsete meetmete ja aktsiavahetuse, siis viimastel nädalatel on sularaha ülevõtud lausa õide puhkenud. Kui eelmistel nädalatel sai ülevõtupakkumisi 3PAR, BKC jne, siis täna teatas meie naaberriigi Rootsi kohalik ettevõte Alfa Laval AB, et tegi Munters AB ülevõtupakkumise 68 sek aktsia kohta, mis teeb 3 kuu kaalutud keskmise hinna preemiaks 36%. Tehingu väärtuseks on ligi $700 miljonit (5.03 miljardit sek-i).
  • UBS tõstis Siemens AG aktsia soovituse neutraalse pealt "osta" peale ning hinnasihi 85 euroni varasemalt 80 eurot.
  • Citigroup tõstis Veolia Environnement (VIE) soovitust müü pealt osta peale ja hinnasihiks €23 ($29.7) ning nende analüüsi kohastelt on 6.3% dividendi tootlus jätkusuutlik.
  • Mida see võiks tähendada: "juulikuu hard datat ja seega antakse indikatsiooni"? Ja homme tuleb makrot?

    Makro hard data indikatsioon?
  • hiievana,
    indeksid nagu näiteks PMI, ZEW ja IFO põhinevad küsitlustel ja kajastavad ettevõtete, analüütikute ja investorite arvamust majanduskeskkonna osas. Kuigi need on numbriliselt väljendatavad siis põhimõtteliselt võib neid siiski lugeda kvantitatiivseks infoks. Hard data ehk näiteks tööstustoodang, tellimused, tööhõive kirjeldavad konkreetselt majandusaktiivsust aga kuna neid avaldatakse pärast küsitlusi, siis jälgitakse kas tegelikkus on kujunemas vastavaks ootustele. Homme on näiteks oodata juulikuu tellimuste mahtu Saksamaa töötlevas tööstuses.
  • Intrade avaldas täna huvitavat informatsiooni – tõenäosus, et novembrikuu hääletustel saab vabariiklastest USA esindajatekojas enamuspartei on ca 70%. Ehk kui tõepoolest demokraadid häälteenamuse kaotavad, siis ilmselt tulevatel aastatel me enam fiskaalstiimuleid ei näe ning majanduse nii-öelda “turgutamine” muutub ainult Fed’i probleemiks. Kui vabariiklased peaksid aga võimu haarama, siis saab väga ehedalt selgeks, millises seisukorras on tegelikult USA erasektor. Samuti võib tulevatel kuudel (enne novembrit) näha mitmeid erakorralisi stiimulprogramme.
  • Kaia Kanepi tegi US Openil eile Wickmayeri vastu mängu teises pooles väga tugeva esituse, tuli rongi alt välja ja võitis matši ning liigub nüüd edasi veerandfinaali. Väga tubli!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon