Börsipäev 26. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa võlakriisi levimise oht ja kahe Korea konflikt on rõhumas turusentimenti. Aasia turud lõpetasid päeva punases ning Euroopa turud on samuti alustanud punases. USA indeksite futuurid on hetkel samuti miinuses.

    Makrokalender on täna võrdlemisi hõre: Saksamaalt ilmuvad tarbijahinnaindeksid; kell 11.00 avaldatakse eurotsooni rahapakkumise M3 oktoobrikuu muutus; ja kell 12.30 avaldatakse Šveitsi KOF juhtiv indikaator. USA sessioonil ei ilmu täna ühtegi makronäitajat ja kauplemispäev on tänu pühadele avatud meie aja järgi kella 20ni.
  • Tänupühad on tänaseks möödas ja hetkel veel sügavas unes viibivaid ameeriklasi ootab täna ees raske päev ehk Black Friday.

    Wall Street Journali sõnul oodatakse Black Friday nädalavahetusel poode vallutama 138 miljonit inimest, mida on 4 miljonit rohkem kui möödunud aastal.

    Samas on mitmed poodlejad alustanud see aasta sisseostudega juba varem ning märksa kodusemas keskkonnas. Eilsete andmete põhjal on internetipoodide käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 15% kõrgem, kuid Ameerika jaemüüjate jaoks moodustab e-kaubandus siiski ainult 8% kogu müügist.

    Kuigi tööpuudus on USA-s endiselt ligi 10% ning paljud  leibkonnad vaevlevad raske võlakoorma all, siis hea uudis on kaupmeestele see, et tarbijad on tänavu valmis rohkem kulutama ja eriti luksuskaupade müüjatelt prognoosivad analüütikud  oodatust paremaid tulemusi.


  • Väike põrge turul ning USA väikeinvestorite usk, et kuue kuu pärast kauplevad aktsiad kõrgematel tasemetel, on hetkega kasvanud.

     SP500

  • Üsna närvilised liikumised pühade ajal....hommikul kerges miinuses kaubelnud ES futuur on dollari tugevuse peale -0,9% punasesse vajunud

  • Riskiisu kadumine Euroopa võlakirjaturgudel on tõstnud suurema võlakoorma all vaevlevate riikide laenukulude erinevused võrreldes Saksamaaga uute tippudeni

    RTRS-SPANISH/GERMAN 10-YR GOVT BOND YIELD SPREAD AT NEW EURO LIFETIME HIGH OF 265 BPS, 9 BPS UP ON DAY

    Citi strateeg Matt King on tänases FT artiklis selgitamas investorite mõttemaailma, hoiatades et müügisurve võib puhtalt momentumi põhjal suureneda “The moment you have even a flicker of a doubt about default risk, it becomes rational to reduce positions in a larger country like Spain purely on grounds of diversification,” he said.

  • Bloomberg raporteerib, et Hiinal kukkus võlakirjade müük osaliselt läbi, mis on Bloombergi sõnul tingitud Hiina keskpanga reservimäära tõstmisest, tänu millele on pankadel puudus vabast rahast. Loodetud 20 miljardi jüaani asemel müüdi 3-kuulisi võlakirjasid 11,6 miljardi väärtuses ($1,7 miljardit); keskmine tulusus oli 2,737%, võrrelduna eilse oksjoni 2,52 protsendiga.

  • Samal ajal kui Goldman Sachs hiljuti EUR/USD kuue kuu 1,50 sihi kinnitas (eeldus: our baseline is that these risks will not escalate much further), näeb maailma suurim FX hedge fund poliitiliste pingete tõttu ohtu languse jätkumises. Nende sõnul peaks EUR/USD jõudma detsembri keskpaigaks 1,26 tasemele, juhul kui vahetuskurss lähipäevadel 1,3160 taset testib.

    Jonathan Clark, by FX Concepts: EUR/USD is nearly three weeks into a downtrend that should last for a minimum of several months. It threatens to be very aggressive due to political turmoil alone, and if the European economic recovery falters as well the decline will prove even more aggressive. Between November and June the euro fell by nearly 22% and since the peak of several weeks ago it has only declined by 6% - so it has a long way to go. The shorter cycles call for weakness into Friday when a minor low is due and it should fall to 1.3160 before making a recovery into Tuesday. The downtrend should then resume into the week of December 6 and possibly the following week before a medium term low is reached. Provided the 1.3160 area is reached during the next few days then we expect a further downmove to the 1.2600 area by the middle of December. The longer-term cycles call for the downtrend to last into February and probably into May.

    We now expect the resistance between 1.3610 and 1.3630 to hold and any recoveries towards this area should be used as selling opportunities.

  • Täna on eilse tänupüha mõju jätkuvalt tunda ja  pooliku kauplemispäeva tõttu turg ka hõre.

    Vaatamata sellele, soovitaks täna kauplejatel radaril hoida Boeing Company (BA)-d.

    Kolmapäeva õhtul , peale turu sulgumist, andis ettevõte ülevaate oma 787 Dreamlineri olukorrast ning edaspidisest tegutsemisplaanist.

    Teatavasti tekkis Boeingu Dreamlineris  10. novembril ühe testlennu käigus tulekahju, mille tõttu oli piloot sunnitud tegema hädamaandumise. Kuna sellest ajast saadik on olnud ebaselge, mis tulekahju täpsemalt põhjustas ning kui suures mahus tuleb uusi teste ja parandusi teha, siis aktsia olnud ka surve all.

    Kolmapäeval teatas aga ettevõte, et muudatust vajab ainult disain ja tarkvara ja sedagi vähesel määral.
    Tulekahju tekitas turul palju negatiivseid spekulatsioone ja näiteks Morgan Stanley analüütikud olid eelmine nädal lennuki tuleviku suhtes üsna skeptiliselt meelestatud ning pakkusid isegi välja, et hilinemine võib ulatuda isegi 2012. aastasse.

    Täna on mitmed analüüsimajad väljas omapoolsete kommentaaridega.

    Näiteks Jefferies &Company analüütikud küll möönavad, et tulekahju tekitas teatavat negatiivset mõju, kuid samas on veendunud, et programmis see intsident olulisi muutusi/hilinemisi endaga kaasa ei too.

    We feel comfortable that the outcome from the ZA002 electrical incident will not cause a harmful delay to the program. While management did not provide an indication of a new schedule or timing for the restart of flight testing, we sense the delays are frustrating, but not of a long-term nature.

    Jefferies analüütikud kinnitavad BA aktsiale oma „osta“ soovitust koos $80 hinnasihiga.

    Merrill Lynchi analüütikud eeldavad, et muudatuste läbiviimine toob endaga kaasa 3-6 kuulise hilinemise ning hindavad ettevõtte pingutusi olukorra lahendamisel.

    System redesigns and software patches can be a very subtle business especially when integrating systems. We are pleased that the company is making progress towards resolving the issues; however, we are cautious on the time required to make the changes. Our best estimate regarding the impact on first delivery would be a 3 to 6 month delay.

    Ka Deutsche banki analüütikud kinnitavad oma „osta“ soovitust koos $83 hinnasihiga.

    We believe the release begins to bound the risk for investors and should allow the company to retake the message on the pro- gram. We do expect a 3-6mo delay will be needed but we believe investors are already counting on it, which continues to make the stock attractive at current levels.

    Deutsche Bank usub, et ca 3-6 kuuline hilinemine on vältimatu, aga samas on veendunud, et see on juba aktsiahinda sisse arvestatud ning praeguselt tasemelt on aktsia nende arvates soodne.

    Selle idee puhul tuleb täna arvestada, et a) tavapärasest seltskonnast on turul kohal täna parimal juhul 1/3 b) turg on üle 1% miinuses c) BA näol on tegemist suure aktsiaga ning nö väikesed kalad seda ei liiguta.

    Teisisõnu ei tasu täna olulist liikumist aktsias oodata. Üks variant on mängida seda avanemisel põrke ootuses ja teine variant on võtta seda ideed natuke pikema ajahorisondiga ning jääda hoidma kuni esmaspäevani, mil turuosalised peaksid täies koosseisus kohal olema. Samas hoiaks ma täna stopi kindlalt paigal ning kui aktsia kukub näiteks 1% avanemishinnast allapoole, likvideeriks positsiooni.

     

  • Jääb mulje et finants abipaketti surutakse vägisi peale. Riigid ise väidavad, et ei vaja seda aga ikkagi peavad selle vastu võtma. Ja olukord ei pruugi tegelikult tõesti nii hull olla. Keegi ju selle abi pealt teenib.
  • Kandku oma finantskohustused siis välja kui kõik korras on.
  • Euro on dollari suhtes liikumas päeva põhjade juures (-1,15% @ 1,3205) ning vedanud USA indeksite futuurid protsendi jagu miinusesse, mistõttu jääb kõrgemal avanevate aktsiate nimekiri täna suhteliselt lühikeseks.

    Gapping up:
    M&A news: CPII +28.9% (acquired by Veritas Capital for $19.50 per share in cash in a transaction valued at approximately $525 mln), DLM +4.2% (being taken private by an investor group led by Kohlberg Kravis Roberts & Co, Vestar Capital Partners and Centerview Partners. The group is paying $19.00 per share in cash).

    Other: PIP +5.21% (continued momentum from Wed), DNN +3.7% (still checking for any news).

  • Iirimaa puhul rohkem nagu enda seatud lõks, valitsus andis 2008 lubaduse seista nende õnnetute pankade taga, et turgusid rahustada ja nüüd vist ongi nii, et riik suudaks end ehk finantseerida (vähemalt väidetavalt kuni kevad-suveni) aga kuna need pangad on nii mädad ja vajavad abi siis veavad ka neid kaitsta lubanud Iiri riigi endaga kaasa. Sõnapidamine läheb vabaduse suhtes kalliks maksma. Pranslased üritasid kõvasti juba 12,5% ettevõtte tulumaksu kangutada.
    Saanuks need ilma selle 2008 lubaduseta pangad allavett saata nagu Lehman Bros.....

    WSJs vist oli mingi 2008 a. nali pangandusringkondadest:
    Q: Whats the difference between Ireland and Iceland?
    A: One letter and 6 months (<-pigem siis küll 2 years)
  • Gapping down:
    European bank stocks are trading lower as sovereign debt worries intensify, specifically around Portugal and Spain: ING -5.3%, STD -5.0%, RBS -4.8%, LYG -4.5%, CS -4.2%, UBS -3.9%, BCS -3.8%.

    Precious metals stocks lower on weaker spot prices, strengthening dollar (silver (-3%) is seeing the most notable decline): AGQ (Proshares Ultra Silver leveraged ETF) -7.5%, SLW -4.2%, SLV -4.2%,  PAAS -3.7%, CDE -3.7%, HL -3.7%, GFI -3.7%, AU -2.8%, AUY -1.8%, GLD -1.4%.

    Analyst actions: SVM -3.0% (downgraded to Market Perform at BMO Capital).

  • Kellel veel Colden Minerals käes ,siis eile Torontos +4,73%
  • Rev Shark: Brace for Random Action
    11/26/2010 8:53 AM

    In America, there's a failure to appreciate Europe's leading role in the world. 

    -- Barack Obama

    The half-day of trading following Thanksgiving is always tricky because volume tends to be so thin. This morning, however, weak action overseas is creating substantial pressure -- and, once again, the main culprit is European sovereign debt. Worry is circulating that Spain and Portugal will soon need help, and Germany is growing tired of being primarily responsible for the needed funding. Nervousness continues over the Korean issue, as well, but most problems this morning are being caused by the sagging euro and the strong dollar.

    We have been on a roller coaster ride lately, with some pretty good macroeconomic numbers doing battle with concerns regarding a sovereign-debt contagion in Europe. Some good fundamentals are helping individual stocks, and there continue to be enough positives to hold the market above key technical levels.

    On a technical basis, the S&P 500 has done a good job of finding support around 1175 after a pullback from recent highs, but the index has been able to bounce back up through the 1200 level. The index is now in a trading range between 1175 and 1200, and traders will be watching intensely in order to see which way it breaks.

    At this point, indications are that the major indices will open right around where they did Wednesday, which would put the market right back in the middle of the recent range. Given the problems bubbling up in Europe, it is unlikely that market players will be looking to add substantial long exposure in front of any possible news over the weekend.

    In light of the negative backdrop on such a thin day of trading, if traders want to be active today, they'll need to be extremely fast and flexible. In a thin market, quite often there will be some pockets of momentum as traders all gravitate toward a small group of active stocks. If you can identify what is on their radar screens early, you can find some good opportunities. This poor open, however, is likely to scare away some participants who believe it may be cheaper to join the crowds looking for Black Friday bargains.

    We'll see if the dip buyers have any interest in jumping in, but I'll be surprised to see them make a sustained try at turning stocks back upward. Be very careful, keep time frames short and don't force things. The action today is going to be random and not very meaningful, so stay patient -- we'll have a better feel for the overall direction when volume picks up again next week.

  • krookus ega sa ei tea mis uudise peale Torontos AUMN lendas ?
  • Naelsterling on väga tugeva surve all täna: dollari vastu üle 1% miinuses ja kaupleb juba allpoolt $1,5600 piiri. Viimati nii madalal 20. septembril.
  • Vaatamata õhukesele turule, andis BA siiski võimaluse ka kauplemiseks. Nagu arvata oli olulist tõusu aktsia mitmete erinevate tegurite koosmõjul ei näidanud. aga avanemisel oli võimalik positsioon soetada $64,80-$64,90 kandis ning korraks jõudis aktsia ka plussi ehk $65,40 kanti. Põrkele aitas kahtlemata kaasa ka turg, mis avanemisel mõnevõrra kosus. Esmaspäeval on huvitav jälgida, kuidas BA siis käitub.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon