Börsipäev 11. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Makrokalender on täna sisuliselt tühi nii Euroopa kui USA sessioonil.

    Küll aga leidis aset paar sündmust Aasia sessioonil. Austraalia novembrikuu kaubandusbilansi ülejääk vähenes A$1,925 miljardini, jäädes alla ka ootustele. See tulemus ja lisaks Austraaliat räsivad üleujutused, mis on läinud vahepeal isegi hullemaks, on rõhumas Austraalia dollarit, mis on USD vastu kukkunud täna juba üle 1%.

    Euro sai öösel ajutiselt tuge, kui Jaapani rahandusminister Noda teatas, et "Jaapani jaoks on sobilik osta euroala võlakirju". Noda sõnul plaanitakse osta kokku umbes 20% kõikidest väljastatavatest võlakirjadest, kasutades selleks oma välisvaluutareserve, mis on Hiina järel mahult teisel kohal.
  • Belgia ja Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tulususte vahe on laienenud uue rekordini.
  • Mis täna TAL1T-ga toimub - müüakse 10 kaupa ?
  • Portugali rahandusministri sõnul on Portugal tegemas kõike, et vältida "alandavat" ELi/IMFi päästepaketti. Rahandusministri hinnangul ei ole aga EL tegemas omalt poolt midagi, et kindlustada euro stabiilsust.
  • Täna on Morgan Stanley analüütikud väljas positiivsete kommentaaridega Bank of America (BAC) kohta.
    Morgan Stanley analüüsimeeskond lisab BAC-i oma Research Tactical Idea (RTI) nimekirja ja usuvad, et järgneva 60 päeva jooksul liigub aktsiahind ülespoole.


    We believe the share price will rise in absolute terms over the next 60 days.Prior positive RTI recently expired with catalysts materializing of lower reps/warranties losses than market priced in. With BAC trading below book and the cheapest in our group, we see additional near term upside because 1earnings release on Jan 21 where we could see NIM improving, credit continuing to improve and commentary around capital management.

    Analüütikud põhjendavad oma veendumust sellega, et BAC aktsias on ruumi veel ülespoole liikuda, kuna aktsia kaupleb alla oma raamatupidamisväärtuse ning BAC avaldab oma kvartalitulemused juba 21. jaanuaril, kust analüütikud ootavad jätkuvat NIM ( Net intrest margin) paranemist ning kommentaare kapitali halduse kohta.
    Tegemist ei ole siis antud juhul reitingumuutusega ning nagu mitmel eelnevalgi korral olen rõhutanud RTI mõju ei pruugi väga suur aktsialiikumisele olla. Kuid koos turu positiivse fooniga võiks BAC täna päris kena liikumise teha, sest GSE kokkulepe on investoritele teatavaks kergenduseks ning lisaks sellele oodatakse BAC-ilt jätkuvat laenuprovisjonide vähenemist.

    Olgu öeldud, et BAC on ka LHV Pro idee.

    Hetkel kaupleb aktsia eelturul $16,67 kandis ehk ca 1,9% plusspoolel.

  • Intel (INTC) ja Nvidia (NVDA) jõudsid patendivaidluses kokkuleppele. Nimelt maksab Intel Nvidiale järgneva viie aasta jooksul $1.5 miljardit, mis peaks viimase EPSi tõstma aastas $0.29 võrra. (link)
  • Tänane Itaalia 12-kuuliste võlakirjade oksjon läks valutult, kuigi tulusus tõusis kahe aasta tippu 2,067% peale (detsembris oli 2,014%). Kokku müüdi võlakirju €7 miljardi eest ja nõudluse-pakkumise suhe oli 1,6, samas kui detsembris oli nõudlus kaks korda kõrgem. Itaalia võlga peetakse hetkel perifeeriariikide hulgas turvalisimaks.
  • Majadeehitaja Lennar Corp (LEN) teatas, et neljanda kvartali kasum oli $32 miljonit ehk $0.17 vs analüütikute ootus $0.06. Käive langes 6% ehk $860.1 miljonini vs ootus $815.75 miljonit. Kuigi kõrge tööpuudus ja madal tarbijausaldus pakuvad sektorile väljakutseid usub ettevõtte tegevjuht, et 2011. aasta tuleb kasumlik.
  • Täna on Deutsche Banki analüütikud väljas positiivsete kommentaaridega väärismetallide kohta.
    Sellest tulenevalt tõstab Deutsche Bank Coeur d'Alene Mines (CDE) reitingu „hoia“ pealt „osta“ peale ja hinnasihi $22 pealt $54 peale.


    DB’s outlook for commodities is increasingly bullish based on four core beliefs: emerging markets growth will remain strong, the Fed’s efforts to stimulate US growth will be successful, European sovereign risk will eventually be contained and physical fundamentals in many commodity markets are tight. On higher price deck, earnings outlooks have increased, leading us to increase PTs across the board and be more constructive on the space.

    Analüütikud on äärmiselt positiivsed just väärismetallide osas ning seda järgmistel põhjustel: arenevate turgude kasv on jätkuvalt tugev, Fed`i pingutused USA majanduskasvu stimuleerida saadab ilmselt edu, Euroopa probleemid saavad kontrolli alla ning pakkumine on turgudel üsna piiratud.

    DB has aggressively revised upwards its medium-term silver price deck with forecasts raised to $38/oz for 2011 (+56% vs prior) $50/oz for 2012 (+79%) while LT forecasts at ~$14/oz. Further, gold 2011E and 2012E prices have been raised to $1,600/oz (+10% vs prior) $2,000/oz (+25%). Coeur, on the cusp of an operational turn-around and with significant silver production (~22m peak in 2012E) and rising gold (~290k oz in 2012), is levered to a rising silver and gold prices, leading us to rate the stock a Buy. Risk: Lower than ex- pected silver and gold prices.

    Analüütikud on üsna jõudsalt hõbeda hinnnaprognoose ülespoole tõstnud ning CDE oma tegutsemiskava muutuste lävel koos märkimisväärse hõbedatootmisega on kindlasti kasu saamas kallinevatest hõbeda ja kullahindadest.

    On vist ütlematagi selge, mis põhjusel see call mulle silma jäi - $54 hinnasiht on lausa 122% kõrgem DB eelmisest hinnasihist. See on märkimisväärne muutus ning peaks väljenduma ka tänases aktsia hinnaliikumises. Turuosalised on uut hinnasihti samuti märganud ning aktsia kaupleb eelturul juba ligi 6% oma eilsest sulgumishinnast kõrgemal. Antud hinnasiht on küll väga kõrge, aga ütlen ausalt, et ei oska ennustada, millise tasemeni turuosalised otsustavad täna CDE välja osta. Igal juhul tasub aktsiat radaril hoida ning ehk pakutakse ka natuke paremat sisenemiskohta.

  • Hiina välisvaluutareservid on 2010. aastal kasvanud rekordilise $2,847 triljonini. Eelmise aasta IV kvartalis kasvasid reservid $199,035 miljardi võrra, mis järgnes III kvartali $194,03 miljardilisele kasvule. Terve 2010. aasta peale lisandus Hiinal $448 miljardi eest reserve.

    Hiina keskpanga sõnul kasvas rahapakkumine M2 detsembri lõpu seisuga 19,7% (Y/Y).
  • FXCM initiated with a Buy at Citigroup
    Samuti on alustanud katmist CS ja JPMorgan targetitega $17.
  • Reitingumuutusega on täna väljas ka CIBC analüüsimaja.
    Analüütikud alandavad Potash (POT) reitingut „osta“ pealt „hoia“ peale koos $180 hinnasihiga.


    The conundrum facing the potash industry is how to maintain the recent pricing momentum in the market yet keep pricing below a level that will encourage greenfield projects and increased competition among the incumbents. We estimate the cost to develop a greenfield mine at ~$1,750/t. This would infer a long-term average realized potash price of ~$550/t–$600/t and sets a ceiling on long-term potash pricing. The risk is if potash prices were to return to their historical highs of $1,000+/t, this would only lead to an overbuilt industry. Also note, China has historically been a price-sensitive buyer; the potash industry needs China to buy at historical levels after a three-year hiatus.

    Analüütikute sõnul on suureks küsimärgiks, kaua suudab sektor hetke hinnapöörises hoida hinnad allpool sellist taset, mis julgustaks ka uusi ehk nullist alustatud projekte. Analüütikute prognooside kohaselt tuleks uue potasekaevanduse maksumuseks $1750/t, mis omakorda seaks pikemas perspektiivis potase ehk kaaliumkarbonaadi hinnale piirid. Kui potase hinnad peaksid aga liikuma oma ajalooliste tippude juurde ( $1000+/t), siis looks see ülekoormatud tööstuse. Ühtlasi ütlevad analüütikud, et Hiina on olnud ajalooliselt väga hinnatundlik ostja ning hetkel vajab potasetööstus Hiinat ostjana peale kolm aastat kestnud vaheaega.

    Antud call ei ole taaskord väga tugevate killast, kuid tähelepanu köitis kahel põhjusel: esiteks asub CIBS analüüsimaja Kanadas ja POT on Kanada firma ehk võiks eeldada, et kohalikud analüütikud oskavad POT-i olukorda kõige paremini analüüsida ja teiseks on aktsias seljataga pikaajaline ralli, mis osaliselt on toimunud kallimate potase hindade ja ka firma ülevõtu katsete tõttu. Kuna ma pole kindel, kas turg jõuab samadele järeldusteni mis mina, siis idee kaasa tegemisel hoidke stopid lähedal ja kogused väikesed.
    Hetkel kaupleb aktsia eelturul $165,90 kandis ehk 0,5% plusspoolel.


  • November Wholesale Inventories -0.2% vs +1.0% Briefing.com consensus, prior revised to +1.7% from +1.9%
  • Vermillion (VRML) trading higher as document circulates related to new patent
  • The Fed purchased $7.80 bln of 2016/2017 maturities through Permanent Open Market Operations as dealers looked to put back $21.10 bln
  • Paarkümmend minutit tagasi ilmus pressiteade, mille kohaselt hakkab Verizon Wireless Apple iPhone 4 telefone müüma alates 10. veebruarist ehk siis AT&T monopolile tehakse lõpp. Eeltellimusi saavad kliendid esitada aga alates 3. veebruarist. UBS analüütikute hinnangul on Verizon võimeline müüma aastaga ca 13 miljonit iPhone-i. Kuna igat iPhone-i subsideerivad teenusekandjad (AT&T ja Verizon) ca $400 väärtuses, et müüa oma klientidele toode $199 eest, siis maksab Verizon käesoleval aastal ca $5 miljardi väärtuses subsiidiume.
  • Telestone Tech (TSTC) under significant pressure over the past 20 minutes; weakness attributed to cautious speculation in newsletter.
    Järgmine RINO?
    Artikkel ise:
    http://www.zerohedge.com/article/telestone-technologies-tstc-rino-sheeps-clothing
  • Tänaste ideede puhul oleks paslik esile tõsta muidugi CDE, aga ega see kerge kauplemisidee polnud, sest aktsias tuli positsioon soetada ca 6% kõrgemalt ehk $26 kandist. Osaliselt Deutsche Banki analüütikute $54 hinnasiht seda riski oleks ka õigustanud, aga isiklikult pean ütlema, et aktsias positsiooni siiski ei võtnud, kuna ootasin natuke soodsamat hinnataset. Kes otsustas siiski riskida, on ilmselt rahul, sest aktsia kaupleb juba ligi 13% kõrgemal, 27,60 kandis.
    POT-i idee kommentaariks võiks öelda, et idee töötas, aga natuke liiga hilja. Avanemisel liikus aktsia terve punkti üles $167,50 kanti ja ca pool tundi peale avanemist hakkas vaikselt allapoole tiksuma ja kaupleb nüüd $165 kandis ehk oma sulgumishinna lähedal.
    BAC osutus täna kahjuks mitte kaubeldavaks ideeks, mis aga ei tähenda, et aktsia pikemas perspektiivis hea investeering poleks.





  • $32 bln 3-yr Note Auction Results: 1.027% (Expected 1.034%); Bid/Cover 3.06x (Prior 2.91x, 10-auction avg 3.16x); Indirect Bidders 39.4% (Prior 36.7%, 10-auction avg 42.6%)
  • Goldmani analüütikud on käesoleva aasta suhtes muutunud eriti positiivseks ja nende arvates ei ole tööpuudus eriline oht, tootmine kasvab, tarbija on valmis rohkem kulutama ning Fed teeb kõik selleks, et asjad sujuvalt kulgeks. Business Insideri vahendusel võib Goldmani visiooni 2011. aasta USA majandusõitsengust vaadata ka graafilisel kujul.
  • DailyFXi Jamie Saettele on teinud kokkuvõtte DJIA väljavaadetest, mis ei ole kuigi roosilised.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon