Börsipäev 18. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa perifeeriariikide võlakirjade intressid on viimastel päevadel veidi madalamale tulnud (ehkki küll väga marginaalselt) ning võtnud Euroopa rahandusministrite õlgadelt ära surve panna lähinädalatega paika EFSF reformid. Kuigi Barroso arvates tagaks praegune rahulikum hetk turgudel ambitsioonika plaaniga väga hea võimaluse näidata valmidust võidelda võlakriisiga ning Euroopa Komisjoni president tahaks asjaga ühele poole saada juba neljandaks veebruariks, siis mitmed teised rahandusministrid, eesotsas Saksamaa Wolfgang Schäuble’ga, väitsid eile, et püsiva kriisifondi tingimuste kokkupanekuga ei jõuta lõpule enne märtsi.

    Argument, mis pigem toetab Barosso seisukohta on Euroopa keskpanga üha aktiivsem roll võlakirjaturgude funktsioneerimise tagamises. Eile avaldatud statistika kohaselt soetas ECB möödunud nädalal 2,31 miljardi euro jagu võlakirju, mis oli üle 20x enam sellele eelnenud nädala mahust ning teiseks kõrgeim näitaja alates 2010. aasta juulist.
  • Euroopa rahandusminstrite arutelu püsiva päästemehhanismi väljatöötamises jätkub täna Ecofin kohtumise näol. Lisaks sellele jälgitakse makro poole peal suurema huviga Suubritannia detsembrikuu inflatsiooni (kl 11.30), jaanuarikuu ZEW indekseid ning kell 15.30 Empire State töötleva tööstuse PMI-d. Kell 16.00 avalikustab Kanada keskpank itressimääraotsuse, mis konsensuse arvates jääb püsima 1% peale.
    Enne USA turgude avanemist teeb oma majandustulemused teatavaks Citi, pärast turgu raporteerivad IBM ja Apple.
  • Morgan Stanley on täna tõstnud Daimleri aktsia soovituse "underweight" tasemelt "overweight" peale ning kergitanud hinnasihi 48 eurolt 70 eurole, mis eilse sulgumise juures teeb 23% upside'i. Eelkõige usutakse paranevasse veoki nõudlusesse Saksamaa ja eriti USA turgudel, kus ettevõte genereerib 36% oma müügitulust. Lisaks arvab analüüsimaja, et investorid ja konsensus alahindavad Daimleri kuluefektiivsust.

    We double upgrade Daimler to OW and set a PT of €70 (25% implied upside), taking it above
    BMW (OW) in our preference list. Having lagged BMW by 30% in 2H10, we expect Daimler’s ‘10
    share price inertia to turn into momentum in ‘11 as US and German truck demand accelerates.
    China also softens a product cycle lull at Mercedes, propping up profits until new product arrives
    in 2012e. We like Daimler Truck’s exposure to Germany and particularly the US in 2011 (c.36%
    of ‘11e volume). In addition to favourable demand trends, Daimler offers a cost-side story to
    which investors (and guidance) seem to give little credit. We see margins hitting Daimler’s 8%
    target one year early in ‘12e. This drives a 14-19% upgrade to ’11-13e EPS.


  • Barroso - kaks "r"-i, üks "s"
    ECB eelmise nädala võlakirjaostude mahu põhjal mingeid järeldusi teha on vast pisut ennatlik, sest eelmisel nädalal emiteerisid võlakirju kaks euroala riiki, Portugal ja Hispaania ning loomulikult on volüüm suurem kui nädal varem, kus sedasorti turumõjutajad puudusid. Siiski oleme juuli mahust ikka kordades maas.
    Kas olen mina ainuke, kel tundub, et jänki ja briti analüütikute laul "eurozone is doomed" on viimasel ajal hakanud kõla kaotama? Hispaania ja Portugal saavad oma majanduse ise korda, tegelikult, ilma abi vajamata, ning viimaste emissioonide põhjal on neil ka turu usaldus. Pea-asi et ei torgitaks mõttetult. Kreeka on muidugi erijuhtum.
  • aitäh, et veale tähelepanu juhtisid. parandasin ära
  • http://www.bloomberg.com/news/2011-01-18/portuguese-bailout-will-make-euro-crisis-worse-commentary-by-matthew-lynn.html

    Mõistlik arutluskäik, et Portugal on sisuliselt dominokivi, mille kukkumine tõstab vältimatult Hispaania probleemid. Ja siis Belgia, ja siis Itaalia ... Eks seda mõistavad ka policymakerid ning ECB ning Hiina/Jaapani kaasabil on Portugali märksa kergem elus hoida, kui sellele järgnevat.
  • Bloombergis kirjutatakse täna ka sellest, et Föderaalreservi otsustajad ei kavatse stiimulprogrammi vähendada ega piirata, isegi kui majanduse taastumine peaks hoogu juurde saama.

    Artiklis tuuakse veel välja, et Bloombergi poolt küsitletud ökonomistide hinnangul ei hakka Fed intressimäärasid tõstma ilmselt enne 2012. aasta I kvartalit.
  • Suurbritannia detsembrikuu THI 1,0% vs oodatud 0,7% (M/M) ja 3,7% vs oodatud 3,4% (Y/Y). GBP/USD sai tulemuste peale korraliku hoo sisse: hetkel kaupleb 1,01% kõrgemal 1,6045 tasemel.
  • Saksamaa ZEW hetkeolukorra indeks 82,8 vs oodatud 83,7 punkti.
    Saksamaa ZEW majandussentimendi indeks 15,4 vs oodatud 7,0 punkti.
    Eurotsooni ZEW majandussentimendi indeks 25,4 vs oodatud 16,6 punkti.
  • Nagu arvata oligi on tänase päeva peamiseks jututeemaks Steve Jobs ja Apple. Üha enam käib läbi küsimus, kas Jobsi ajutine eemalolek või tähendada siiski seda, et Apple`i CEO valmistub lõplikult tagasi astuma. Kuna Jobs on suuresti Apple`i edu taga, siis tõstatab tema lahkumine ridamisi uusi küsimusi.
    Tänane New York Post kirjutab, et näiteks fondijuht Ryan Jacob kaldub siiski arvama, et Jobs ei naase enam firma aktiivse juhtimise juurde tagasi ning selline asjade kulg paneb investorid Apple`i edu jätkusuutlikuses kahtlema. Jacobi sõnul oleks Jobsi kõrvalejäämine firma jaoks märkimisväärse tähtusega.
    AAPL aktsia avanes USA börsil varastel hommikutundidel ca 6%-ses miinuses, kuid on nüüdseks juba mõnevõrra kosunud, kaubeldes $333,50 kandis ehk 4% miinuspoolel. Olgu öeldud, et mitmed analüütikud on juba ka AAPL-i aktsiat kaitsmas.
    Täna peale turu sulgumist, teatab Apple oma 2011. majandusaasta esimese kvartali tulemused.
  • Citi tulemused jäävad alla ootuste ning aktsia on selle peale liikunud eelturul 2% miinusesse

    Citigroup prelim $0.04 vs $0.08 Thomson Reuters consensus; revs $18.37 bln vs $20.40 bln Thomson Reuters consensus
  • Täna on Deutsche Bank ja Citi analüütikud väljas positiivsete kommentaaridega Ciena Corporation (CIEN) kohta.
    Citi analüütikud on positiivsed kogu sektori suhtes ja CIEN puhul kinnitavad nad oma „osta“ soovitust ning tõstavad hinnasihi $24 pealt $35,5 peale.


    Raising CIEN Estimates & Target Prx Post Mgt Meetings — Mgt meetings increase our confidence in the CIEN story for 2011: we believe integration is progressing well & mgt is committed to margin expansion. 40G market gaining traction, while 100G poised to become material exiting '11; CIEN likely share gainer in WDM; optical switch cycle likely exceeds consensus expectations. Putting it all together we see multiple levers for outperformance. Target prx now $35.50 vs. $24 prior & CIEN remains our top pick for cycle.

    Citi tõstab CIEN prognoose peale juhtkonnaga kohtumist. Kohtumine lisas analüütikutele kindlust firma edu jätkumise osas ka 2011. Aastal. Firma kasvatab tõenäoliselt turuosa WDM-s (wavelength-division multiplexing) ning lisaks sellele usuvad analüütikud,et nõudlus optiliste lülitite järgi ületab konsensuse ootusi.

    Ciena remains our top pick through the cycle. We believe we are still in the early stages of the optical cycle, with the potential for the market to surprise to the upside given the combination of capacity adds and the re-architecting of networks. With shares still trading at a relatively modest valuation even after strong recent and 2010 stock price performance,

    Citi analüütikud usuvad, vaatamata hiljutisele aktsiahinna rallile, et tõusuruumi jagub ka 2011. Aastaks, kuna aktsia valuatsioon on samuti võrdlemisi madal.

    Positive conviction on FY11/12 product cycle ramp; raising PT to $30 Our management conversation largely echoed our solid conviction of the ramp CIEN's 100G transport and OTN switching products into major US and rest world telcos in 2H11+. The product cycle ramps and the cost restructuring Q1/Q2 are major elements of Ciena's growth story. We raise our PT from $25 $30 to reflect our conviction on the name. Maintain our Buy rating.

    Ka Deutsche Banki analüütikud on aktsia suhtes positiivselt meelestatud ning kinnitavad oma „osta“ soovitust ning ühtlasi tõstavad ka hinnasihi $25 pealt $30 peale.

    Tootetsükli algus ning kulude vähendamine on analüütikute arvates peamised Ciena kasvu alustalad.

    CIEN puhul on taaskord tegemist ainult hinnasihi tõstmistega ja mitte upgrade`ga, aga silma jäid need seetõttu, et Citi hinnasihi puhul on tegemist uue street high`ga ning aktsias on märkimisväärsel hulgal lühikeseksmüüjaid sees (33%). Nii nagu valdav enamus aktsiaid, on ka CIEN aktsia aasta lõpus tugevalt esinenud, aga toetudes Citi analüütikutele väitele, siis võib aktsias veel tõusuruumi peidus olla.
    Kuid kordan üle, et tegemist ei ole reitingumuutusega ja seetõttu ei pruugi huvi ka väga suur olla ning turu liikumissuunda võib täna suures osas mõjutada ka C oodatust halvemad tulemused.


  • January NY Empire Manufacturing 11.92 vs 12.0 Briefing.com consensus,; December revised to 9.89 from 10.57
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: DTLK +28.9%, SEED +4.3%, EDU +4.0% (light volume), FRX +2.2%.

    M&A news: SBIB +18.8% (Sterling Banc to be acquired by Comerica for ~$10.00 per share for implied value of ~$1.027 bln in CMA shares), SNN +3.6% (ticking higher following UK Telegraph report that MDT may be interested in the company).

    Select financial related names showing strength: IRE +2.8%, UBS +2.7%, HBC +0.7%.

    Select metals/mining stocks trading higher: BAK +4.4%, PAL +3.1%, ABX +2.6%, HMY +2.6%, SLW +2.5%, AU +2.2%, GSS +2.2%, VALE +2.1%, DNN +2.1%, SLW +1.9%, EXK +1.9%, GG +1.7%.

    Select European drug names trading higher: SHPGY +2.6%, NVS +1.7%, RHHBY +0.7%.

    Other news: ARIA +33.3% (announces oral ridaforolimus achieved primary endpoint of improved progression-free survival in patients with Metastatic Soft-Tissue or Bone Sarcomas in the Phase 3 Succeed Trial), PSTI +26.8% (confirms on Track to Proceed to a Phase II/III Clinical Trial in Critical Limb Ischemia Under a Joint FDA-EMA Protocol, and a Phase II Clinical Trial in Intermittent Claudication), NVO +5.4% (early strength attributed to addition to buy list at tier 1 firm), VOD +4.4% (name was mentioned positively in financial newspaper over the weekend), DEO +3.1% (still checking), HEV +3.0% (Ener1 and Wanxiang Sign Strategic Joint Venture Agreement).

    Analyst comments: LOGI +3.7% (upgraded to Neutral from Sell at Goldman), SYMC +2.1% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank), PCX +1.5% (upgraded to Neutral from Sell at Goldman ), MCD +0.8% (upgraded to Outperform from Sector Perform at RBC Capital)
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: CMA -5.3% (also Sterling Banc to be acquired by Comerica for ~$10.00 per share for implied value of ~$1.027 bln in CMA shares), MMR -2.9%, C -2.5%, AMTD -2.1%.

    Select financial related names showing weakness: LYG -3.2%, AIG -1.9%, BAC -1.7%, AGO -1.5%, BCS -1.5%, SNV -1.1%.

    Other news: AVGO -5.2% (announces sale of 25 mln ordinary shares by selling shareholders), AAPL -4.6% (Steve Jobs announces he is taking a medical leave of absence; European listing under pressure), GSK -3% (reports Q4 legal charge), ACAD -2.6% (files for 16.96 mln share common stock offering by selling stockholders, including 4.4 mln shares issuable upon the exercise of warrants held by selling stockholders), VALV -2.2% (registers to sell 9,036,761 shares from selling stockholders in S-3 filing), ARMH -1.8% (still checking), ASML -1.3% (still checking), CRH -1.2% (still checking), BP -0.8% (Rosneft and BP confirm global and arctic strategic Alliance), .

    Analyst comments: HUM -4% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), VIP -2.1% (downgraded to Neutral from Overweight at HSBC), ACI -1.9% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), PUK -1.7% (downgraded to Reduce from Neutral at Nomura), NVDA -1.7% (downgraded to Market Perform from Outperform at BMO Capital), LPX -1.3% (downgraded to Sector Perform from Outperform at RBC Capital), FTE -0.9% (downgraded to Hold from Buy at Societe Generale), MTH -0.6% (downgraded to Sell from Neutral at UBS), ABT -0.6% (downgraded to Outperform from Top Pick at RBC Capital).
  • Kanada keskpank jättis intressimäärad vastavalt ootustele 1% peale.

  • Apple Drama
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    1/18/2011 8:43 AM EST

    Leaders are people who do the right thing; managers are people who do things right. -- Warren G. Bennis

    Apple (AAPL) is probably the most important stock in the market and Steve Jobs probably the most important corporate leader. They will both be the focus of the market today.

    AAPL is certainly one of the most widely loved stocks the market has ever seen. It has been leading the technology sector for a number of years now, and it is tough to find anyone who doesn't believe it will continue to do so for a long while. AAPL is almost too unique and exceptional to be a bellwether stock, but it definitely has the potential to affect the market dramatically with any surprise news.

    The market was already set for some drama this evening when AAPL reports its fourth-quarter earnings, but news that Jobs is taking a leave of absence due to medical reasons has added a surprise twist. AAPL is trading down about $15 this morning on the news, and that has a big impact on the Nasdaq 100 because of AAPL's giant 21% weighting.

    Almost exactly two years ago, similar news hit AAPL. It traded down about 8% initially but then it bounced a few days later and just kept on going. The technical setup was quite different at the time. The stock was struggling and had already dropped sharply over the past six months. AAPL has had very powerful momentum over the last two years, so expectations are quite a bit higher, and that means the risk of disappointment is greater as well.

    Apple's earnings reports are always a circus. The company is a notorious lowballer, and everyone knows it. The question isn't whether they will beat estimates, but by how much. The other thing you can always count on is that they will give tepid guidance for the next quarter, which sets up the whole cycle of low expectations for the next quarter.

    We'll see what happens with AAPL this evening, but in the meantime we are doing with the same old market that refuses to rest. Market players who were looking for Intel (INTC) to be the catalyst for some consolidation were disappointed as the semiconductor sector exploded higher on Friday and kept the market momentum going.

    There has been some slowing in gold, silver and commodities recently, but it has been more than offset by strength in financials and semiconductors. We keep seeing a new set of leaders every time the bears become more hopeful that we will finally have some weakness.

    Despite many good bearish arguments, this market continues to exhibit exceptionally strong momentum. Until we actually have some price weakness, it just isn't a very good idea to keep anticipating a market pullback. The bears and serial top-callers are being absolutely crushed, and even though they will get it right one of these days, they are racking up so many losses in the interim that they will still be in a very deep hole.

    We are in a bit of holding pattern as we await the AAPL earning report tonight, but traders are hungry and they will continue to beat the bushes looking for opportunities. The best way to make some money is to tag along and keep on looking for long trades.

    No positions.
  • Euroopa turud:
    Saksamaa DAX +0,74%
    Prantsusmaa CAC 40 +0,57%
    Suurbritannia FTSE100 +0,97%
    Hispaania IBEX 35 +2,16%
    Rootsi OMX 30 +0,58%
    Venemaa MICEX -0,64%
    Poola WIG +1,25%

    Aasia turud:
    Jaapani Nikkei 225 +0,15%
    Hong Kongi Hang Seng -0,01%
    Hiina Shanghai A (kodumaine) +0,09%
    Hiina Shanghai B (välismaine) -0,52%
    Lõuna-Korea Kosdaq -0,75%
    Austraalia S&P/ASX 200 +0,81%
    Tai Set 50 +0,20%
    India Sensex 30 +1,11%
  • The Fed purchased $1.74 bln of 2013-2040 TIPS through Permanent Open Market Operations as dealers looked to put back $4.94 bln
  • Kuna käsil on tulemuste hooaeg, siis on Citi analüütikud Buisness Insider`i veebilehel välja toonud väikese valiku firmadest, mis nende arvates peaksid kõigi eelduste kohaselt avaldama oodatust paremad kvartalitulemused. Nende hulgas on muidugi AAPL ( mille puhul on oodatust paremad tulemused juba peaaegu tavaks saanud) ja veel oodatakse üllatust Yahoo! (YHOO), Microsoft (MSFT) ja Priceline.com (PCLN)-lt jt.
  • Tänase idee CIEN-i puhul võiks öelda, ootasin küll natuke paremat liikumist, aga arvestades kõiki asjaolusid ( ei olnud reitingumuutus ja turg oli hommikul pigem negatiivne) käitus aktsia siiski üsna hästi. Eelturul ja avanemisel sai aktsiat osta ca $25,30-$25,40 kandist ning esimese pooltunni jooksul käis aktsia ära ka $25,75 peal. Hetkel kaupleb aktsia $25,40 kandis ehk ca 0,3% plusspoolel.

  • Täna peale turgu on tulemustega väljas: ADTN, AAPL, CREE, FULT, HBHC, IBM, LLTC, OMN, PNFP ja WDC ning homme enne turgu : APH, ASML, BK, GS, HCBK, IGTE, NTRS, STT, USB ja WFC. Tõenäoliselt tuleb sealt ka järgneva kauplemispäeva suund.
    Huvitavaks võib osutuda ka CREE aktsia liikumine, hind on jõudnud viimasel ajal väldanud müügisurve all olulise tehnilise toetuseni. Analüüsimajad on sektori suhtes üsna erinevatel arvamustel. Positiivseid ootusi kütab Piper Jaffray, kes tõstis täna paremate tulemuste ootuses aktsia hinnasihi $64 pealt $85 peale. Viimase tunniga on aktsia hind pressitud alla $63, seega tasub kindlasti radaril hoida.
    EPS-i oodatakse $0.58 ja käivet $276 miljonit, ettevõtte enda prognoosid on vahemikus $0.56-0.60 EPS ja käive $270-280 miljonit. Korralike tulemuste najal võib pakkuda kiiret tõusu.
  • CREE ja teised on siin toetuste cuttimise kartuses miinuses. Tugevad tulemused on võib-olla seotud tellimuste kuhjumisega enne toetuste lõppemist ning seetõttu non-event või isegi mingi nurga all negatiivne.

    Piperi tees oli, et nad ootavad toetuste jätkumist, Turg siis ei usu sellesse.
  • Cree prelim $0.55 vs $0.58 Thomson Reuters consensus; revs $257.0 mln vs $276.59 mln Thomson Reuters consensus
    Cree sees Q3 $0.38-0.45 vs $0.58 Thomson Reuters consensus; sees revs $245-265 mln vs $288.33 mln Thomson Reuters consensus
  • IBM prelim $4.18 vs $4.08 Thomson Reuters consensus; revs $29.02 bln vs $28.26 bln Thomson Reuters consensus
    IBM sees FY11 EPS of at least $12.56 (GAAP), at least $13.00 non-GAAP vs $12.58 Thomson Reuters consensus
  • MOS järelturul ülevõtu juttude peale $92.50 ja kogu sektori järelturul lendu viinud.
  • Western Digital prelim $0.96 vs $0.58 Thomson Reuters consensus; revs $2.48 bln vs $2.35 bln Thomson Reuters consensus
  • Apple prelim $6.43 vs $5.39 Thomson Reuters consensus; revs $26.74 bln vs $24.42 bln Thomson Reuters consensus
    Apple sees Q2 ~$4.90 vs $4.46 Thomson Reuters consensus; sees revs ~$22 bln vs $20.71 bln Thomson Reuters consensus
  • USAs avaldati täna TIC (Treasury International Capital) voogude raport, mille kohaselt vähendas Hiina osalust USA võlakirjades $11.2 miljardi võrra ehk $895.6 miljardile. Samal ajal, kui Hiina likvideeris dollarites nomineeritud väärtpabereid, ostis Suurbritannia koguni $34.2 miljardi väärtuses USA võlakirju - Suurbritannia osalus kasvas seega koguni $511.8 miljardile. Kui trend jätkub praeguses suunas, siis ei tule küll muret tunda, et Hiina oma osalust USA võlakirjades selgelt kärbib.
  • zerohedge.com on öösel teinud huvitava sissekande nii-öelda füüsilise hõbeda müügist USAs. US Mint on jaanuaris müünud ca 4,588,000 untsi ehk ca 130 tonni hõbedat, mis on suurim kuine müük 1986. aastast saati (siinkohal tuleks meeles pidada, et jaanuar ei ole kaugeltki veel läbi).
  • Olen vist liiga unine aga ma ei saa aru sellest MOS/Cargill skeemist. Või on uudise tekst veidi imelik?
    Bloomberg: Cargill, the agriculture and food business that’s the largest closely held company in the U.S., will exchange its 64 percent holding in Mosaic, or 286 million shares, for Cargill shares and debt, the companies said yesterday in a statement. The Mosaic shares will then be sold in secondary offerings.
    Kui Cargill tahaks aktsionäridele raha tagastada ei ole ju vaja mingit vahetust vaid lihtsalt ostja leida 286m aktsiale ?
    http://www.bloomberg.com/news/2011-01-19/mosaic-might-become-takeover-target-as-cargill-divests-24-3-billion-stake.html?cmpid=yhoo

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon