LESTO AB (LES1L) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LESTO AB (LES1L)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna juba mõned päevad tagasi ilmus Vilniuse turule antud ettevõtte ja huvi selle vastu on ka LHV alt üsna kõrge olnud, siis võiks siin ka vastav teema olla.
    Lesto on Leedu tööstusvoolu jaotusvõrgu operaator.
    Täpsem info

    Kauplemist on alustanud väga korraliku 26% tõusuga.
  • Lesto on siis endised VST ja RST mergetuna. Taolised infrastruktuuriettevõtted meeldiksid siis kui on hea hinna eest ning maksaksid dividende. VST ning RST poolt dividende ei mäleta. Üleval ka 6 kuu majandusaruanne ning nii 2010 kui 2009 oli esimene poolaasta EBITDA kahepeale kokku miinuses. Miks, ei tea, kuid selle baasilt paistab, et eriliselt kasumlikud need ettevõtted pole. P/B 1,1 tuuris.

    Balti gaasiinfrad tunduvad jumekamad. Leedu energeetikasektoris paistab praeguse seisuga Baltikumist üldse kõige suurem segadus olema, seega soovitan enne otsust põhjalikku kodutööd teha. Kuigi kiire pilguga eriti põhjust ei näe, miks neid aktsiaid ostma peaks.
  • Paralleelselt Lietuvos Dujose ja Amber Gridiga kaubeldakse E.On-iga ka Lesto väljaostu teemal. Ettevõte haldab Leedus elektri jaotusvõrke ehk siis peaks olema midagi sarnast Elektrileviga Eestis.

    Kui Amber Gridi all olen palju EBITDA-kordajast kirjutanud kui potentsiaalselt olulisest valuatsiooninäitajast, siis siin on olukord veel huvitavam, sest viimase 3 aasta EBITDA on olnud 458, 391 ning 362 mLTL. Hetkel ettevõtte market cap 1,77 mrd LTL, seega trailing EBITDA-kordaja 3,8.

    Joonealuseks jäi küll eelmisel aastal vaid 43 mLTL. Amort viimasel kahel aastal 379 mLTL ja 409 mLTL, põhivarainvesteeringud 312 ja 322 mLTL. Seega väga suur cash cow pole ka kuivõrd investeeritakse kõvasti.

    Positsiooni pole.
  • Järgmise neljapäevani (kaasa avatud) saab veel kaubelda Lesto (LES1L) ja Lietuvos Dujos (LDJ1L) aktsiatega. Seejärel ettevõtted ühinevad uueks AB “Energijos skirstymo operatorius”-ks. Järgmine võimalus aktsiatega kaubelda eeldatavasti 12.01.2016.

    Börsiteade:
    - On 10 December, 2015 - at the end of the trade in shares session of 10 December, 2015 it is planned to stop the trade in shares of LESTO and LD shares in NASDAQ Vilnius Stock Exchange;
    - 11 December, 2015 - it is planned to register AB “Energijos skirstymo operatorius” (hereinafter – ESO) in the Register of Legal Entities of the Republic of Lithuania;
    - 31 December, 2015 - it is planned to finish the transfer of the assets, rights and obligations of LESTO and LD to ESO;
    - 4 January, 2016 - it is planned to deregister LESTO and LD from the Register of Legal Entities of the Republic of Lithuania;
    - Until 12 January, 2016 - it is planned to start the trade in the shares of ESO on NASDAQ Vilnius Stock Exchange.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon