Börsipäev 26. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi Aasia indeksid kindlat suunda ei näidanud siis päev Euroopas on algamas positiivse noodiga, kui indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,5% plusspoolel. USA olulisemate indeksite futuurid liiguvad aga 0,3% kõrgemal võrreldes sulgumisega, saades toetust Obama eilsest kõnest Kongressi ees, milles president tegi ettepaneku külmutada teatud valdkondades riigikulutused, kuid samal ajal nentis vajadust investeerida rohkem haridusse, innovatsiooni, telekommunikatsiooni, teede- ja raudteevõrgustikku.

    Tänase päeva tähtsaimad makrouudised tulevad USA-st, kus kell 17.00 avalikustatakse detsembrikuu uute majade müük ja kell 21.15 langetab keskpank intressimäära otsuse ning annab oma kommentaarid riigi majaduse kohta.
  • Euro on vaikselt ronimas kõrgemale ja tegi äsja uue kahe kuu tipu $1,3707 tasemel.
  • Inglismaa keskpank avaldas viimase kohtumise protokollid, kust selgub, et hääled jagunesid vastavalt 6-2-1: enamus pooldasid monetaarpoliitika praegusel kursil jätkamist, Adam Posen hääletas endiselt stiimulprogrammi suurendamise poolt, kuid siiani ainsana intressimäärade tõstmise poolt hääletanud Andrew Sentance sai enda poolele ühe liikme juurde Martin Weale näol.

    Naelsterling on hetkel 0,17% plusspoolel $1,5841 taseme juures.
  • Teatavasti on tasulist haridust pakkuvate firmade aktsiad olnud alates möödunud aasta suvest tugeva müügisurve all. Peamiseks põhjuseks on olnud kavandatavad muutused valituse regulatsioonides. Seoses sellega jäi mulle silma artikkel Bloombergis, mis valgustab kukkumise tagamaid ja selgub, et agressiivse müügi põhjuseks ei pruukinudki olla ainult muutused seadusandluses.

    Nimelt viidatakse artiklis, et haridussektori aktsiate kukkumisele aitas omalt poolt aktiivselt kaasa ka fondijuht Steve Eisman. Tema eelmine suur panus oli USA eluasemeturg, mis on ka ajalukku jäädvustatud Michael Lewis`e poolt, kes kirjutas sellest oma raamatus „The Big Short“. Tänaseks on selgunud, et Eisman tegi kõik endast oleneva, et turuosalised haridussektori suhtes võimalikult skeptiliseks muuta. Esiteks kuulutas mees avalikult, et tasulist haridust pakkuvad koolid on ühiskonnale sama hävitava mõjuga, kui riskantsed hüpoteeklaenud. On teada, et lisaks sellele kontakteerus ta 2010. aasta kevadel mitme ametnikuga USA haridusministeeriumis, kuid Eisman ise seda eitab ning ühtlasi ei soovinud ta kommenteerida oma lühikest positsiooni haridussektori aktsiates.

    Nüüd ütlevad analüütikud, et hirm antud sektoris on hakanud taanduma ning investorid on taas otsimas võimalusi investeerimiseks. Sama sõnumi saadavad ka haridussektori aktsiad, sest heaks näiteks on möödunud nädala kvartalitulemuste tabel. Nagu näha valdav enamus aktsiaid reageeris tulemustele pigem negatiivselt ja siinkohal polnudki oluline, kas firma ületas ootusi või mitte. Väga positiivselt reageerisid aga aktsiad sektorist, kus ootused olid äärmiselt madalad ning tõenäoliselt just seetõttu rallisid mitmed haridussektori aktsiad vaatamata üsna keskpärastele tulemustele päris hoogsalt.

    Paar nädalat tagasi sai COCO üle pika aja analüütikutelt „osta“ soovituse ja aktsia on sellest ajast saadik vaikselt ka ülespoole liikunud ( COCO eilne sulgumishind oli $5,40).

    Regulatsioonidest tulenev oht on antud sektori jaoks endiselt õhus ehk siis hetkel ei saa keegi veel öelda, et kõik kitsaskohad on leidnud lahenduse ning osadel firmadel on rohkem kaotada kui teistel. Samas on ka reaalne võimalus, et Eismani kaasabil müüdi osad aktsiad alla peamiselt hirmust kannustatuna ning tegelikkus ei pruugigi olla nii lootusetu. Igal juhul on antud sektor väärt lähemalt uurimist.
  • Marc Faberilt lahe intervjuu.
    NB: optimistidele on seal oma sõnum :)
    http://www.zerohedge.com/article/marc-fabers-most-provocative-interview-ever-compares-obama-prostitute-goes-long-treasurys?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29
  • Morgan Stanley on täna välja tulnud ka Euroopa aktsiaturgude tervikliku nägemusega:

    Overweigth ollakse energias, finantsis ja telekomides. Underweight ollakse tarbekaupades, kommunaalteenustes ja farmaatsiasektoris.

    harley poolt mainitud Faberi intervjuu on väga hea. Marc ütleb, et ostaks lühemas perspektiivis USA võlakirju, kuna ootab globaalsetelt aktsiaturgudelt langust. Arenevad aktsiaturud võivad tema arvates kukkuda ka 20% kuni 30% järgneva kolme kuu jooksul. Toob ka välja seda, et arenevad turud ei suutnud jaanuaris uusi tippe teha ning ütleb, et Hiina aktsiaturgude langus on negatiivne märk kogu Hiina majanduse kohta.

    USA S&P500 indeksilt ootab Faber 10%list korrektsiooni. Talle meeldib jätkuvalt kuld, kuid ütleb, et hetkel on kuld korrektsioonifaasis ning et tipust võib hind langeda kuni 20% (tänase seisuga on toimunud tipust 6.5%line langus).

    Sarnaselt Morgan Stanley'le ja Marc Faberile on ka minu lühiajaline aktsiaturu vaade negatiivne.
  • Joel Kukemelk
    Toob ka välja seda, et arenevad turud ei suutnud jaanuaris uusi tippe teha


    MSCI Emerging Markets 12 kuuga on EURis ca+25% ja USDis ca +20% ning kui me nüüd sirgjooneliselt edasi ei torma vähem kui kuu jooksul, siis on küll kuri karjas? Faber loeb neid tippe ilmselt USDis, aga EURis on arenevad turud teinud 2 uut tippu jaanuaris ... tõsi küll, USDis mõõtmine on tõenäoliselt olulisem, sest lõviosa arenevate turgude investorite jaoks on baasvaluta USD?



  • Täna on J.P. Morgani analüütikud väljas positiivse reitingumuutusega AK Steel (AKS) kohta.
    JPM tõstab AKS reitingut „hoia“ pealt „osta „ peale ning hinnasihi $18 pealt $22 peale.


    Teatavasti avaldas AKS eile oma kvartalitulemused, mis turuosalistele ka meeltmööda olid, sest aktsia reageeris tulemustele ligi 8%-lise tõusuga.

    While rising raw material cost pressures have been a well-documented concern for AK and will continue to be an issue this year, we think rising carbon steel prices and improving volumes will more than offset these headwinds. As a result, we are upgrading AKS to OW from N and raising our Dec 2011 price target to $22 from $18. AKS has also clearly stated that it is interested in securing some degree of raw material integration. While it will clearly not be an easy task to acquire quality iron ore or met coal assets at a reasonable price in the current market, we think any success on this front, given AKS’s generally conservative approach to capital deployment, would also be a positive for the stock.

    Kuigi tooraine kallinevad hinnad on AKS jaoks tõsine probleem olnud ning ilmselt hinnatõusust tulenev surve jätkub ka käesoleval aastal, siis analüütikute arvates süsinikusisaldusega terase hinnatõus ning paranev käive leevendab seda probleemi olulisel määral. AKS on selgelt ka mõista andnud, et kavatseb osta tagatiseks toorainet, mis ilmselt pole kergete killast ülesanne, sest analüütikute sõnul on praegusel turul üsna raske osta mõistliku hinnaga näiteks kvaliteetset rauamaaki. Samas usuvad analüütikud, et iga edusamm selles vallas oleks aktsiale positiivseks katalüsaatoriks.

    Lisaks JPM-le on positiivsete kommentaaridega AKS-i kohta väljas ka Citi analüütikud, kes kinnitavad oma „osta“ soovitust aktsiale ning tõstavad hinnasihi $17 pealt $19 peale.

    AKS’s conference call was relatively upbeat and management seemed confident that earnings would continue to improve QoQ in 1H11. We are introducing a 2013 estimate of $1.90 based on sales of 6.1 mln tons and operating profit of $64/ton, maintaining our 2011 estimate of $1.00 and 2012 estimate of $1.75. After rolling our valuation into 2012, our target price goes to $19/sh. In addition to positive catalysts from high spot steel prices, we continue to see AKS attractively valued relative to our $2/sh mid-cycle EPS estimate, which assumes a recovery in electrical steel pricing.

    Citi analüütikud toetuvad oma hinnasihi tõstmisel samuti juhtkonna kindlusele tulude kasvu jätku osas käesoleval aastal.

    AKS aktsia tegi eile läbi päris korraliku tõusu, aga $22 näol on tegemist ka uue street high hinnasihiga ja arvestades tänast positiivset turgu peaks aktsia täna ostuhuvi nägema küll. Lisaks eelnevale on ka sentiment aktsia suhtes olnud viimasel ajal üsna negatiivne.

    Hetkel kaupleb aktsia eelturul $16 kandis ehk 2,8% plusspoolel

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: KEYN +22%, GIGM +11.8%, FCFS +7.9% (light volume), EWBC +3.6% (ticking higher), DV +3.5%, JNPR +2.2%, BKI +1.8%, LCC +1.7%, MOLX +1.6%, FTNT +1.3%, UAL +1.3% (light volume), JBSS +1.1% (thinly traded).

    Select metals/mining stocks trading higher: BBL +2.7%, RIO +2.7%, BBL +2.4%, BHP +2.1%, SLW +1.9%, VALE +1.6%, CLF +1.2%, HL +1.1%.

    Select aluminum/steel names trading higher: AKS +2.8% (upgraded to Overweight from Neutral at JP Morgan), X +2.3%, CENX +1.8%, AA +1.1%.

    Select oil/gas related names showing strength: SSN +20.6% (enters 3-way Joint Venture for Hawk Springs Project), KOG +2.3% (announced upcoming conference schedule), REP +2.0%, PBR +1.8%, SDRL +1.7%, RIG +1.3%, MRO +1.1% (discloses that MPC filed a registration statement on Form 10 relating to the common stock of MPC that is expected to be distributed by Marathon to its stockholders in the spin-off).

    Solar names lifting following State of the Union address: SOL +3.3%, AKS +3.2%, JKS +3.2%, SOLF +2.9%, LDK +2.5%, JASO +2.1%.

    Select mortgage insurer related names ticking higher: RDN +2.3%, PMI +1.6%, AIG +1.0%.

    Other news: PSTI +13.9% (continued strength), DSCI +7.6% (continued momentum; co's drug candidate DSC127 is in a Phase II study on Diabetic Foot Ulcer healing, results are expected towards the end of Q4 2010, according to the co's website), CAVO +5.7% (continued strength), FSC +5.3% (still checking), STX +3.3% and WDC +3.1% (strength attributed to tier 1 firm upgrade), SI +2.8% (traded higher overseas), BT +2.2% (still checking), MU +2.2% (still checking), PPO +2.1% (Cramer makes positive comments on MadMoney), CLNE +1% (continuing to lift with Pickens on CNBC; news that he was scheduled to be on CNBC circulated yesterday afternoon), TEVA +0.8% (Teva Pharma and APP Announce Launch of Generic Gemzar Pursuant to Agreement).

    Analyst comments: ERIC +3.4% (upgraded to Hold from Sell at Capstone), DGX +2.3% (upgraded to Buy from Hold at Jefferies), LO +2.1% (upgraded to Neutral from Underweight at JP Morgan), TER +2% (upgraded to Positive from Neutral at Susque), CRM +1.8% (upgraded to Buy at Signal Hill), GLW +1.6% (upgraded to at), EGLE +1.5% (upgraded to Outperform at FBR Capital), FITB +1.2% (upgraded to Neutral from Underweight at JP Morgan), VZ +1.1% (added to Conviction Buy List at Goldman, tgt raised to $36 from $30 at Collins Stewart following earnings), INTC +1% (upgraded to Outperform from Market Perform at BMO Capital).
  • Merrill Lynchi analüütikud on täna väljas positiivsete reitingumuutustega Western Digital (WDC) ja Seagate Technology (STX) kohta.
    Merrill Lynch tõstab nii WDC kui ka STX reitingu „müü“ pealt „osta“ peale vastavalt koos $45 ja $18 hinnasihiga.


    The reasons we downgraded both to Underperform in late-2009 have all reversed – demand, pricing, margins, and capex trends . We believe industry fundamentals are near cycle lows, with trough-like valuation. While some risk exists for demand, pricing, and margins in C1H11, we look for meaningful share price outperformance over the next 12 months, on operating leverage and earnings revisions, and possibly by traditional enterprise share progress.

    Analüütikud põhjendavad oma reitingumuutust sellega, et nende sõnul on nüüdseks firmade jaoks kõik paika loksunud ja seda nii hindade, nõudluse kui ka marginaalide osas. Kuigi mõningat surve võib veel aasta esimeses pooles näha, siis usuvad analüütikud, et aktsiad tõusevad järgmise 12 kuu jooksul märkimisväärsel määral.

    Teatavasti lõppes alles äsja STX müügisaaga. Pikka aega oli aktsia turuosaliste tähelepanu keskpunktis, kuna private equity plaanis firma ära osta. Tehing jäi lõpuks siiski katki ning turuosalised kaotasid aktsia vastu huvi. Merrill Lynchi analüütikud on andnud aktsiatele 2009 lõpus „müü“ reitingu, mis on tagantjärele vaadates üsna hästi ajastatud ning peaks praeguse „osta“ soovitusele ka suuremat kaalu andma.

    Hetkel kaupleb STX $13,90 kandis, 2,7% plusspoolel ja WDC $33 kandis, 2% plusspoolel.





  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: MIPS -9.3%, WMS -9.1%, EXAR -6.5%, RFMD -6.1%, CA -4.2%, XRX -3.8%, ELY -3.5%, BA -3.1%, LM -2.8% (light volume), GILD -2.8%, YHOO -2.4%, ALTR -2.1%, TXT -2%, SYK -1.5%, HES -1.5%, WLP -1.4%.

    M&A news: SLE -2.0% (lower on reports out overnight that the co rejected takeover bid).

    Other news: PSUN -4% (still checking), MAIL -2.7% (investors purchase 1.01 mln shares of MAIL stock from one of its Founders, Offer Adler, at $6.70/share ), CIEN -1.8% (weakness attributed to tier 1 firm downgrade), TM -1.6% (reports of 1.7 mln vehicle recall), ANGO -1.2% (Receives FDA Warning Letter Regarding Certain NanoKnife System Promotional Activities).

    Analyst comments: CMG -1.1% (downgraded to Underperform from Market Perform at Raymond James), PFCB -0.7% (downgraded to Market Perform from Outperform at Raymond James), BP -0.4% (downgraded to Hold from Buy at Collins Stewart).
  • Henno Viires
    Joel Kukemelk
    Toob ka välja seda, et arenevad turud ei suutnud jaanuaris uusi tippe teha


    MSCI Emerging Markets 12 kuuga on EURis ca+25% ja USDis ca +20% ning kui me nüüd sirgjooneliselt edasi ei torma vähem kui kuu jooksul, siis on küll kuri karjas? Faber loeb neid tippe ilmselt USDis, aga EURis on arenevad turud teinud 2 uut tippu jaanuaris ... tõsi küll, USDis mõõtmine on tõenäoliselt olulisem, sest lõviosa arenevate turgude investorite jaoks on baasvaluta USD?


    Jah, Aasia puhul USDis mõõtmine eurost parem. EEM on novembris, detsembris ja jaanuaris kolm korda käinud ca 48.5 USD taseme juures, kuid pole sellest läbi suruda jõudnud. Huvitav on ka see, et Hiina FXI on novembri alguse tipust juba pisut üle 10% langenud, Tai THD on kukkunud 15% ja India INP 17%.
  • A Muddled Market
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    1/26/2011 8:58 AM EST

    Politics is the art of postponing decisions until they are no longer relevant. -- Henri Queulle

    After a very choppy day of trading yesterday, we have a positive start to the day today. The media is focusing on President Obama's call for corporate tax cuts and a freeze on spending as the impetus for the positive mood. On the other hand, The Wall Street Journal and the more conservative news media are focused on the lack of any real initiatives for dealing with our massive debt.

    None of that is going to matter for too long, as Washington will quickly return to its wrangling and we focus on the FOMC interest rate decision that is out this afternoon. No one expects any major policy shift, but the big question is whether we'll get any hint that maybe the economy is improving enough that further quantitative easing will be limited.

    This market has been celebrating the Fed's use of the dollar printing press for a very long time, and any hint -- no matter how subtle -- that it could slow is going to be a problem for the market. Ben Bernanke has made it clear that he sees no reason to rush to end "accommodative" monetary policy for a while, so the chances of any change today are pretty small, but the market will be looking very hard for any subtle hints.

    No one expected the FOMC to do much of anything in its policy statement last month, which was indeed the case, but we had a reaction nonetheless simply because the market was looking for some excuse to take some profits after a good run.

    Presently the market situation is much more muddled. We have had quite a bit of volatility, although it's been covered up by a few big-caps in the DJIA, but it is definitely a much more mixed picture than we had a month ago.

    So far the reaction to earnings season has been quite mixed. While there have been some strong responses to reports -- like IBM (IBM) -- we've also had quite a few "sell the news" reactions. The cloud computing plays and Google (GOOG) and Apple (AAPL) are prime examples of how difficult earnings have been. Overall, earnings have not been a very positive catalyst even though the numbers have not been bad at all.

    So we have quite a muddled picture right now and the possibility of some market-moving news from the Fed. Technically we are holding up fairly well but there has definitely been damage done under the surface, particularly to small-caps.

    We really have to watch for the possibility of a failed bounce. It looked like we were going to have one yesterday, but we were bailed out by late-day buying; we are following through a bit to the upside this morning. Don't get too comfortable with this market -- there are a lot of potential landmines, and as we saw yesterday, the chances of intraday reversals are very high.

    No positions.
  • Fitch reports that new capital requirements for Spanish Banks are positive, but some uncertainty remains
  • December New Home Sales 329K vs 300K Briefing.com consensus; M/M change 17.5
  • S&P 500 on hetkel päeva tipuks 1298.62 punkti, tõenäoliselt üritatakse ka 1300 ära teha.
  • Mortgage Bankers Association prognooside kohaselt langeb USA eluasemete hüpoteeklaenude maht käesoleval aastal 36% refinantseerimise vähenemise, tõusvate intresside ja karmimate laenustandardite tõttu. MBA ütles, et käesoleval aastal antakse välja $996 miljardi väärtuses hüpoteeklaene, eelmise aasta näitaja oli $1.505 triljonit. (link)
  • Täna osutus sisuliselt kauplematuks Merrill Lynchi call. STX avanes $13,95 kandist ning on sellest hetkes saadik allapoole vajunud ning hetkel kaupleb $13,70 kandis ehk 1,7% plusspoolel. WDC oli mõnevõrra parem, aga kahjuks samuti keeruline kaubelda. Aktsia avanes $33 kandis ning liikudes esialgu $33,40 kanti, siis nüüd on aktsia jäänud saagima $33,00-$35 vahemikku.
    Seevastu pakkus AKS täna üsna ilusat liikumist. Eelturul kauples aktsia $16 kandis ning peale avanemist liikus hetkeks $16,20 peale ja siis tagasi eelturu tasemele ning seejärel käis ära ka $16,50 tasemel. Hetkel kaupleb aktsia $16,25 kandis ehk 4,4% plusspoolel.





  • $35 bln 5-yr Note Auction Results: 2.041% (Expected 2.061%); Bid/Cover 2.97x (Prior 2.61x, 12-auction avg 2.76x); Indirect Bidders 45% (Prior 39.2%, 12-auction avg 42.7%)
  • Merril Lynchi calli kommentaariks veel nii palju, et tänu CNBC kommentaaridele said ka STX ja WDC jalad alla. STX kaupleb hetkel $13,90 kandis ehk 2,9% plusspoolel ja WDC kaupleb $34 all ja 5% plusspoolel.




  • As expected, Fed leaves rates unchanged at 0.00-0.25%, maintains asset purchase program at $600 bln
    Fed says economic recovery is continuing, though at a rate that has been insufficient to bring about a significant improvement in labor market conditions
  • There were no votes against today's FOMC policy action.
    Voting for the FOMC monetary policy action were: Ben S. Bernanke, Chairman; William C. Dudley, Vice Chairman; Elizabeth A. Duke; Charles L. Evans; Richard W. Fisher; Narayana Kocherlakota; Charles I. Plosser; Sarah Bloom Raskin; Daniel K. Tarullo; Kevin M. Warsh; and Janet L. Yellen.
    Suure ringi küsimus: Viimase aasta jooksul on olnud alati 1 vastuhääl, kuhu kadus vastuhääle andja?

  • SPY hetke tipuks $130.05, S&P 500 indeksil tipuks 1299.39
  • Pärast tänast Fedi otsust kärpisid futuurikauplejad tõenäosust, et keskpank käesoleval aastal intressimäärasid tõstab. 30-päeva Fed Funds Future lepingud näitavad, et detsembris oodatakse intressimäära tõstmise tõenäosuseks 55%, enne otsust oli see 62% peal. Intressitõstmine on täielikult sisse hinnatud 2012. aasta märtsi lepingutes. Federal Funds futuuride lepingute hinnad leiab siit.
  • Tulemustesadu jätkub täies hoos:

    Täna teatavad:
    ACL, ALGN, AMLN, AF, CTXS, CNS, COHU, CVD, CVTI, CCI, CTS,, DRE, ETFC, EGN, FFBC, HRS, HXL, HRC, ISSI, KEX, LRCX, LOGI, LSI, MLNX, MMI, MUR, NFLX, NE, OI, PMTC, QCOM, QTM, RHI, RYL, SBCF, SHOR, SBUX, SRDX, SYMC, TER, TCBI, TSCO, VAR ja WERN.

    Homme enne turgu:
    ISCA, MO, AME, ACAT, T, AUO, AVT, BLL, BAX, BGG, BMY, BC, CCMP, CRR, CSH, CAT, CLS, CELG, CRUS, CNH, CLP, CNX, CY, DHR, DLX, DDE, DVD, DHI, ETN, LLY, EQT, FCF, FNFG, BEN, GNTX, HSC, HP, HUB.B, IIIN, ISCA, IXYS, JNS, JBLU, KSU, KMT, LLL, LANC, LMT, LYTS, MEG, MPW, NEI, NWL, NOK, NVS, NUE, NVR, OXPS, PII, POT, PCP, PG, PSSI, RTN, RCL, SWK, TDY, TWC, TKR, TYC, UTEK, IMPQ, UA, WCC, WTNY, WRLD, XEL ja ZMH.
  • Qualcomm prelim $0.82 vs $0.72 Thomson Reuters consensus; revs $3.35 bln vs $3.20 bln Thomson Reuters consensus
    Qualcomm sees Q2 $0.77-0.81 vs $0.68 Thomson Reuters consensus; sees revs $3.45-3.75 mln vs $3.12 bln Thomson Reuters consensus
  • Starbucks prelim $0.45 vs $0.39 Thomson Reuters consensus; revs $2.95 bln vs $2.93 bln Thomson Reuters consensus
    Starbucks sees FY11 $1.43-1.47 vs $1.49 Thomson Reuters consensus
    Starbucks sees Q2 $0.32-0.33 vs $0.35 Thomson Reuters consensus
  • Netflix prelim $0.87 vs $0.71 Thomson Reuters consensus; revs $596 mln vs $597.49 mln Thomson Reuters consensus
    Netflix sees Q1 EPS of $0.90-1.13 vs $0.87 Thomson Reuters consensus
  • Milleks Skandinaavia aktsiaid pole üldse mainitud Börsipäeva teema all? Kuidagi imelik, võttes arvesse, et Eesti kuulub praegu juba Skandinaavia majandusruumi - täielikult!

    Kas küsimus on LHV inimeste keeleoskusest? Kõik oskavad mingil määral inglise keelt aga soome/rootsi/taani/norra keele taibavaid on vähe? Kas tõesti on nii?
    Kui nii on, siis teate kuidas edasi areneda.
  • Lisaksin veel, kus on naaberriiki Venemaa börsi ulevaade? Sama kehtib ka Euroopa liidu ja Suur-Britannia börsi kohta. Põhjala bõrsi Teie nagu nii ei jälgi.
    Milleks ainult vaadate ameerika börsi?
  • Hoenig (KC) ei ole see aasta hääletaja. Niisamuti ka Bullard (St Louis), Pianalto (Cleveland) ja Rosengren (Boston). Nende asemel on hääletamas Plosser (Philadelphia), Fisher (Dallas), Kocherlakota (Minneapolis) ja Evans (Chicago)
  • To Somm Tallinnast: lähtume päris palju sellest, millistel turgudel LHV kliendid kauplevad ja sisuliselt 90% tehingutest toimub Balti ja USA turgudel. Mõnel perioodil oleme ka katnud väga aktiivselt Skandinaavia aktsiaid, kuid olulist hüpet see endaga kaasa ei toonud kauplemisaktiivsuses. Eestlane tegutseb kas koduturul või maailma kõige likviidsemal turul.
  • Siinkohal toetaksin ma Somm Tallinnast, et Helsinki ja Stockholmi börsidele suuremat tähelepanu pöörata on möistlik. Aktiivne infovahetus Skandinaavia turgudel toimuvast on huvipakkuv teema, vähemalt minu jaoks.
  • Võiks olla näiteks ainult nädalane ülevaade Stockholmi, Helsingi börsidest (äkki ka teistest suurematest Euroopa börsidest - Saksamaa, Inglismaa, Venemaa, Prantsusmaa jne.)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon