Börsipäev 10. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne kauplemissessioon USAs lõppes positiivselt. Esmakordselt töötusabirahale taotlejate arv vastas üldjoontes ootustele – oodatud positiivne/neutraalne makrouudis pakkus turgudele tuge.

    S&P 500 viimase 2 kauplemispäeva graafik

    Allikas: Bloomberg

    Euroopa makrouudised:
    Hommikul avaldati Saksamaa tarbijahinna indeksi revideeritud number, mis kinnitas varem avaldatud 2.3%list Y/Y kasvu. Kell 11:00 avaldatakse Itaalia SKP näit – konsensus prognoosib 1.0%list Y/Y kasvu. Kell 12:30 avaldatakse ka Suurbritannia aprilli tööstustoodang. Konsensus prognoosib 1.3%list Y/Y kasvu.

    USA makrouudised:
    Kell 15:30 avaldatakse maikuu eksport- ja importhinnad ning kell 21:00 avaldatakse rahandusministeeriumi eelarve (mai). Konsensus prognoosib tulemuseks -$59 miljardit vs aprilli -$135.9 miljardit.
  • Briefing.com vahendusel:

    Bundesbank raises Germany growth forecast to +3.1% from +2.5%; sees unemployment dropping to 7.0% this year and 6.5% in 2012; sees avg inflation at +2.5% in 2011, +1.8% in 2012

    Euro kaupleb hetkel USD suhtes 0.15% miinuses.
  • Euro teemal saab lugeda jõulist arvamust endiselt Argentiina keskpanga juhilt Mario Blejerilt, kel töökogemust ka IMFs. Blejeri ei näe mingit võimalust, kuidas Kreeka saab defaulti vältida ja soovitab ECB’l kiiremini sellega leppida. Link arvamusele siin.

    Samas eilsel pressikonverentsil lükkas Trichet igasugused Kreeka võla restruktureerimisjutud tagas: “We call for avoiding all credit events.

    Nagu Blejer esile toob, siis on üsna tõenäoline, et ECB peab varsti oma sõnu sööma. Sama tehti ka eelmisel aastal vastuvõetud otsusega turult valitsuse võlakirju osta. Kui mu mälu ei peta, siis kinnitas Trichet veel päev enne otsust, et ECB’l ei ole plaanis seda teha.
  • Natuke päikesepaistet ka vihmapilvede vahele - Commerce Department raporteerib aprilli USA kaubandusdefitsiidi tugevat vähenemist ($43.7 miljardit aprillis vs $46.8 miljardit märtsis). Kui natuke lähemalt vaadata, siis pole muidugi kindel, kas tegu on ikka hea uudisega ameeriklastele, defitsiidi vähenemine tuleneb suures osas kaubavahetusest Jaapaniga, kus oma rolli mängib tsunami järelmõju, mis on aga teaduspärast ühekordse iseloomuga sündmus. Hiinaga defitsiit suurenes, jämedalt 20% ($18.1 bill -> $21.6 bill).

    http://www.census.gov/indicator/www/ustrade.html
  • Tänases WSJ-s on artikkel, kus arutatakse kolme võimalikku stsenaariumit, mis USA tööjõuturul võivad tulevikus aset leida.
    McKinsey Global Institute prognoosib, et USA peab 2020. aastaks looma 21 miljonit töökohta, et viia tööpuuduse tase kriisieelsele 5%-le tasemele. Kolm võimalust on, et USA loob kas 9,3 miljonit, 17,4 miljonit või 22,5 miljonit uut töökohta.
    Viimase stsenaariumi realiseerumiseks peaks palju asju juhtuma. Esiteks peaks väheste oskustega inimesed saama rohkem koolitusi ning eksport peaks kasvama tõusvas trendis. Kahjuks on see ainuke variant, mis parandaks oluliselt USA keskklassi elukvaliteeti ning eeldaks, et majandus kasvaks sama kiiresti kui 1990date teises pooles.
    Teise variandi puhul olukord muutuks olukord paremaks ja riik jõuaks sinna, kui kasvaks nõudlus jaekaubanduses ja turisminduses, aga töötlevas tööstuses on olukord keeruline kõigi kolme stsenaariumi puhul ja antud juhul töökohtade kadumine küll aeglustuks, kuid siiski jätkuks.
    Esimese variandi puhul on prognoos kõige pessimistlikum, aga McKinsey esindaja väitel näeks pilt välja enam-vähem samasugune nagu see hetkel ongi. Parema haridusega inimeste sissetulekud suureneks ja keskklassi elukvaliteet oleks jätkuvalt kehv.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: LULU +4%.

    M&A news: VRGY +10.5% (trading higher following disclosure that the DoJ terminated waiting period under the HSR Act), LYV +6.8% (ticking higher following speculation that co is considering going private), TLB +2.9% (article out last night suggesting the company may be target of takeover).

    Other news: CHTP +12.4% (announces new data from Northera Phase III program in neurogenic orthostatic hypotension presented at International Congress of Parkinson's disease and movement disorders), YONG +8.5% (announces closing of previously announced $50 mln equity investment by Morgan Stanley Private Equity Asia), NUVA +3.6% (will replace American Medical Systems Holdings in the S&P SmallCap 600 index).

    Analyst comments:MU +2% (upgraded to Outperform from Market Perform at Wells Fargo).
  • Täna on J.P Morgan väljas positiivse reitingumuutusega Zipcar (ZIP) kohta.
    J.P Morgan tõstab ZIP aktsia reitingu Hoia pealt Osta peale koos $ 29,50 hinnasihiga.


    We are upgrading ZIP to Overweight from Neutral based on valuation. After pricing its IPO at $18 on 4/13, the stock climbed as high as $31.50 on 4/14 but has since declined 38.6% (S&P 500 down 1.9%). We believe the pullback offers investors an opportunity to invest in an early-stage, EBITDA profitable, fast-growth leader in a multi-billion-dollar market. Our estimates are unchanged. Price target remains $29.50.

    Analüütikud ütlevad, et alates IPO-st on aktsiahind kukkunud 38,6% ja antud hinnatse pakub investorite suurepärast võimalust investeerida varases staadiumis kiiresti kasvavasse firmasse, mis tegutseb suure potentsiaaliga turul.

    Auto-sharing is a secular growth market. The flexibility of auto-sharing yields consumers the benefits of auto ownership without the high cost and hassle and engenders sustainable consumption in an urbanized, resource-constrained world. Frost & Sullivan forecasts 10-fold growth in car-sharing members thru 2016, and 44% revenue CAGR to $3.3 billion in the U.S., alone.

    Autovahetusäri on linnades suurt populaarsust võitmas ning prognoositakse, et püsikliente on 2016. aastaks kümme korda kui praegu.

    Zipcar is the global leader in auto sharing, with over 75% share of the market and competitive advantages through scale and reach, size of balance sheet, unrivaled transactional and customer data, differentiated technology infrastructure, and branded self-service experience. Zipcar plans to deploy in two new U.S. cities each year, and through the recent Streetcar acquisition has a beachhead to pursue the European market in 2012.

    Zipcar on turuliider autovahetusäris ja omab 75% turuosa ning lisaks sellele ka konkurentsieeliseid nii mahu, ulatuse, tehnoloogia kui ka kogemuse näol. Zipcar kavatseb laieneda kahte uude USA linna igal aastal ning järgmisel aastal suunduda ka Euroopasse.

    ZIP-i näol on tegemist siis kuuma IPO-ga, mis aktsiaturul ainult paar kuud tegutsenud. Autorendi segmendis tegutsevale Zipcarile on oma uuendusliku ärikontseptsiooni tõttu pannud mitmed analüütikud suuri ootusi. Samas pole aktsiahind neile ootustele vastanud ning aktsia on pidevalt allapoole kukkunud. Tänane JP Morgani upgrade võib taas äratada investorite huvi selle huvitava firma vastu. Kauplemise seisukohast võetuna tuleks tähelepanu pöörata sellele, et aktsia kaupleb madala käibega ning seetõttu on likviidsus ka piiratud.

    Eelturul kaupleb aktsia 5% juba kõrgemal.

  • mykoloog
    Natuke päikesepaistet ka vihmapilvede vahele - Commerce Department raporteerib aprilli USA kaubandusdefitsiidi tugevat vähenemist ($43.7 miljardit aprillis vs $46.8 miljardit märtsis). Kui natuke lähemalt vaadata, siis pole muidugi kindel, kas tegu on ikka hea uudisega ameeriklastele, defitsiidi vähenemine tuleneb suures osas kaubavahetusest Jaapaniga, kus oma rolli mängib tsunami järelmõju, mis on aga teaduspärast ühekordse iseloomuga sündmus. Hiinaga defitsiit suurenes, jämedalt 20% ($18.1 bill -> $21.6 bill).

    http://www.census.gov/indicator/www/ustrade.html


    Viimaste kuude makro tõttu on pilt prognoositust tõepoolest pilvisemaks muutunud (vt nt negatiivsete üllatuste kasvu siit). Turg on selle peale samuti allapoole liikunud ja pärast kuut nädalat langust võib siit nüüd päikest natuke jälle välja tulla küll:
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: TGB -8.6%, RENT -7.3%, RLD -6.5%, DIOD -3.6%, HMN -3.2% (estimates impact of April and May catastrophes), SEAC -2.9% (light volume).

    Select metals/mining stocks trading modestly lower: CDE -2.7%, HMY -1.4%, AU -1.4%, RIO -1.2%, BBL -0.9%, BHP -0.7%.

    Other news: DCIX -7.3% (its public offering of 14.25 mln shares of its common stock at a price to the public of $7.50 per share), LPHI -7.2% ( discloses update; confirms Ernst & Young resigned), VRUS -2.9% (Cramer makes cautious comments on MadMoney), FRO -1.5% (still checking for anything specific).

    Analyst comments: ZLC -4.2% (attributed to tier 1 firm downgrade), STI -1.3% (downgraded to Neutral from Outperform at Macquarie), AZN -1.3% (weakness attributed to tier 1 firm downgrade), WFR -0.8% (downgraded to Hold from Buy at Stifel Nicolaus), NVS -0.6% (attributed to tier 1 firm downgrade).
  • ZIP oli täna suhtleliselt lootusetu. Aktsia osteti eelturul üles ja avanes $ 20,75 pealt ehk 7,5% kõrgemalt. Peale avanemist kukkus aktsia kohe $ 20,30 kanti ja välja arvatud ühe tagasihoidliku erandiga pole aktsia ka enam oluliselt põrganud ning jäänud loksuma ühele tasemele ehk $ 20,30 juurde.

  • May Treasury Budget -$57.6 bln vs -$59.0 bln Briefing.com consensus; Prior May -$135.9 bln
  • Financial Select Sector SPDR: Reports that extra capital for large institutions may be in the range of 2.2-2.5% rather than the 3% previously discussed

    Uudis andis turule kerge ostuhuvi!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon