Keegi meeleavaldusele läheb?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mõnedes USA linnades aetakse neid jõuga laiali.
-
mõmmi viitest:
...six shots that were prompted by a fight over "a bag of weed".
oh yeah... 99%! -
In Burlington, Vermont, a 35-year-old war veteran apparently shot himself in the head in a tent at an Occupy camp.
On Friday, a 42-year-old man was found dead inside his tent at an Occupy Salt Lake City protest in Utah.
In Portland, mayor ordered the camp to be shut down on the grounds that "crime, especially reported assaults, has increased in the area around the camps". BBC Paistab, et see liikumine on ennasthävitav. -
DanelK, sa ei viitsi tulla mulle mingi hetk näkku öelda, et ma vihmauss olen? :-D
97% USA "99%" hulgast kuuluvad maailma 1% parima sissetulekuga inimeste hulka. -
Hacker group Anonymous threatens to 'remove' Toronto from Internet if officials evict Occupy protesters - @VancouverSun
Selle kohta meenub üks selle aasta hakul lahtihargnenud kurbmäng Washingtoni turvafirma analüütiku ja Anonymous grupi vahel, mis lõppes sellega, et truvafirma boss ja juhatuse liikmed istusid lõpuks arvuti taga ja anusid mingit 16 aastast tüdrukut, et nad ei laseks ettevõtete enam rohkem põhja ja ei tekitaks majanduslikku kahju. Ettevõttel jäi $2 mln diil seetõttu pooleli ja teise kokkuleppena pidid nad selle analüütiku, kes Anonymouse liikmed lubas paljastada, lahti laskma.
Kokkuvõtvalt - lastega tuleb lastele kohaselt käituda - rihma! -
Samas, kas seda Anonymoust mitte hiljuti korralikult paika ei pandud narkomafia poolt. Sinukesed "anonyymused" suudavad tegutseda ainult olukorras, kus vastane mängib "reeglite järgi". Niipea, kui vastane hakkab mõrvama, on nad omadega käpuli.
-
Karum6mm
97% USA "99%" hulgast kuuluvad maailma 1% parima sissetulekuga inimeste hulka.
Matemaatika longab vist? -
winger
London student protest march reaches end point; 'people milling about unsure what happens next,' says BBC's Tony Smith - @BBCNews
See protest pole mitte kapitalismi vastu vaid k6rghariduse isegi keskklassile ylej6uik2ivalt kalliks tegemise vastu. Pmst hinnatakse, et kui oleks ylemine hinnapiir lahtiseks j2etud, poleks tasud keskmiselt nii palju t6usnud.
Nyyd ei taha ykski k6rgkool alla ylemm22ra v6tta, kuna sellega kvalifitseeruks ta kohe madalamasse klassi. -
Karum6mm
DanelK, sa ei viitsi tulla mulle mingi hetk näkku öelda, et ma vihmauss olen? :-D
97% USA "99%" hulgast kuuluvad maailma 1% parima sissetulekuga inimeste hulka.
Ma ei arva, et sina isiklikult oled vihmauss. Ma lihtsalt arvan, et sa oled nõrk strateeg, kuna sul on väga kitsarinnaline maailmavaade.
Käokell saab ka aru, et sinu 7.11.2011 10:40 postitatud link oli odav PR trikk. -
DanelK
Ja mis on sinu diagnoos ? -
GDP per capita andmete põhjal olevat keskmine ameeriklane 1,43% maailma rikkaimate inimeste seas
sellisel statistikal on muidugi omad puudused, aga siiski ... -
USA-s elab 312,5 miljonit inimest - ehk 4,46% maailma elanikkonnast.
Kuidas 4,46/2 = 2,23 selle 1,43 sisse mahub? -
DanelK, vana sa oled muidu? Ma olen täheldanud üldiselt, et 30+ vanuses suureneb kitsarinnalisus oluliselt, sest selleks ajaks on tekkinud kogemuslik arusaam sellest, et selle, kuidas asjad tegelikult on ja kuidas tahaks, et nad oleks, on siiski reaalne vahe. I stereotype. It's faster and it works.
-
Fredegunde
USA-s elab 312,5 miljonit inimest - ehk 4,46% maailma elanikkonnast.
Kuidas 4,46/2 = 2,23 selle 1,43 sisse mahub?
"Keskmine ameeriklane" ei ole isik #15625001. Võib-olla on lihtsam aru saada kui rääkida "Keskmisest ameeriklasest sissetuleku järgi".
USA on arenenud tööstusriikidest üks ebavõrdsema sissetulekute jaotusega riike (vrdl. Gini koefitsient). Keskmise sissetuleku saaja on seal tipmise 10-20% hulgas. -
Kyhvel - jutt ei olnud ju ameerika keskmisest, vaid keskmisest ameeriklasest.
-
-
NO PASARÁN! UMBROHI EI HÄVINE!
And we march on, complete with mobile shelter #ows "we are unstoppable, another world is possible!!" http://t.co/37uOjJiD -
Karum6mm
DanelK, vana sa oled muidu? Ma olen täheldanud üldiselt, et 30+ vanuses suureneb kitsarinnalisus oluliselt, sest selleks ajaks on tekkinud kogemuslik arusaam sellest, et selle, kuidas asjad tegelikult on ja kuidas tahaks, et nad oleks, on siiski reaalne vahe. I stereotype. It's faster and it works.
Et sa siis tegelikult mõistad, miks OWS protestib, aga kuna niikuinii midagi ei muutu siis on see mõttetu tegevus? -
DanelK
Kas oled mõelnud sellele, kui 1% otsustaks hakata streikima? -
Krt, see 1% on juba viimased 10 aastat streikinud. Raha kogutakse deposiiti, fondidesse, kulda, võlakirjadesse ja muudesse huinamuina asjadesse. Ettevõtlusse ei taheta üldse raha panna.
-
DanelK
No üldiselt protestib enamus ikka seal sellepärast, et nad on elus failinud ja tahaksid asju parandada, aga laiskus ei luba ise midagi ette võtta ja siis tahavadki raha ümber jagada. -
Joseph Stiglitz Who Sank The Global Economy Part 1 (kokku vist oli 6 osa)
http://www.youtube.com/watch?v=PxrvzDueqJk#t=08m13s
Joseph Stiglitz Interview Transcript, Oct. 20, 2010
http://www.dailyfinance.com/2010/10/22/joseph-stiglitz-interview-transcript/ -
DanelK, sa Zeitgeisti oled näinud?
-
DanielK, soovitan vaadata, seal selgitatakse paljusid asju.
-
Härra on oma investeerimisteesidega aastate jooksul nii kõvasti vastu näppe saanud, et keegi peab ju süüdi olema :)
Pikaaegne Hiina solari fänn ei saa enam väga oma raha peremees olla.
http://www.tarkinvestor.ee/foorum/viewtopic.php?t=3193 Üks ahjusoe esitlus ka, kuidas väärtust leida :) -
ymeramees, kui me eemaldame sinu jutust pläma, siis ei jäägi midagi kahjuks alles. Mina aga soovin sinult teada, milline osa Nobeli majanduspreemia pälvinud Joseph Stiglitz'i ettekandest oli vale või millega täpsemalt pole sa seal nõus?
-
Ma ei üritanud härraga dialoogi pidama hakata, vaid selgitasin teistele, et härraga ei ole kõik korras.
-
ymeramees, ma söön hommikuks naelu, niiet kui soovid midagi tõestada siis pead rohkem pingutama :)
-
kui Nobeli preemia laureaatidele omistada ilmeksimatuse võime, siis peaks Long-Term Capital Management siiamaani püsti olema ja eesti kroon devalveeritud
naelte söömine tundub usutav, seda hilisemat keha kergendamise valu on postitustes tunda :) -
Henno Viires
kui Nobeli preemia laureaatidele omistada ilmeksimatuse võime, siis peaks Long-Term Capital Management siiamaani püsti olema ja eesti kroon devalveeritud
naelte söömine tundub usutav, seda hilisemat keha kergendamise valu on postitustes tunda :)
Ja kui kanal oleks munad, oleks ta kukk. Või äkki tood ise välja need punktid tema ettekandest, millega sa nõus ei ole?
PS! Lisaks sa ei ole vastanud mu küsimusele
18.10.2011 18:59 "Mind ikkagi huvitab, et kuidas lõi "Average Joe" oma laenumakse hilinemisega maailmamajanduse põlvili ning põhjustas finantskriisi?" -
Henno Viires
naelte söömine tundub usutav, seda hilisemat keha kergendamise valu on postitustes tunda :)
Emotsionaalne labiilsus ja häiritud kortikaalsed funktsioonid viitaks nagu rohkem tsingimürgitusele... -
Oot, kas naelu, roostetõrjena, mitte tsingiga kaeta?
-
Tsink või mitte, igal juhul ei ole hea mõte naelu süüa, joogad kes naelu söövad ei söö neid tegelikult vaid see on silmapete.
-
Chaplin sõi saabast koos tallanaeltega. Pärast selgus, et saabas oli šokolaadist ja naelad martsepanist. Mine siis võta kinni, mis on mis.
-
Oeh, vaatasin ära Joseph Stiglitz'i ettekande (sest olen suur võrdse kohtlemise pooldaja).
Teen lühikokkuvõtte ettekandest nii nagu mina sellest aru sain:
1. Kriisi põhjustas see, et kuigi kõik kodanikud maksid kenasti oma eluasemelaene tagasi, läksid ahned pangad siiski valitsusse ja nõudsid lisaraha.
2. Kuigi kõikidel laenuvõtjatel oli kõrgharidus ja nad olid töökad ning ettevõtlikud kodanikud, jäid nad siiski töötuks, sest ahned pangad ei lubanud neil hommikul tööle minna. Kirjeldati ka juhtumit, kus üks ahne fondihaldur torkas töökatel pereisadel autorehve läbi, et nad hommikul tööle ei jõuaks.
3. Valitsused tegid alatasa õigeid otsuseid, aga ahned fondihaldurid murdsid sisse menetlussüsteemidesse ja muutsid seaduseelnõusid oma suva järgi.
Sain õigesti aru? -
Vot, kurat! Ma TEADSIN, et pangad PEAVAD kuidagiviisi süüdi jääma! Täname Issandat, kes laskis tõde sedapidi paista.
-
au ja kiitus troimile, et ta seda s*tta kuulata viitsis. Mina ei viitsind.
-
"The bankruptcy of Lehman Bros. in September 2008 is widely seen as the event that kicked the financial meltdown into high gear. So it makes sense that the report released last week by Lehman's bankruptcy examiner should stand as the one indispensable analysis of how Wall Street almost brought the U.S. economy crashing down."
http://articles.latimes.com/2010/mar/17/business/la-fi-hiltzik17-2010mar17 March 17, 2010
"Every institution tasked with overseeing Lehman's management and performance got hoodwinked. Credit rating firms, outside auditors, board members and Fuld’s cheerleaders at CNBC all bought into a corporate strategy animated by greed and stupidity. In March 2008, the Securities and Exchange Commission and the Federal Reserve placed full-time teams at Lehman to keep an eye on its financial condition; yet they missed what was bubbling under the surface."
"Lehman had rules and procedures to ensure that it did not take on more risk than it could safely manage. These included limits on the size of individual deals and on total holdings of certain assets. But when the constraints threatened to dampen the party, Lehman simply rolled over them.
"The firm subjected its portfolio to regular stress testing, which means calculating its potential losses from a range of bad-case scenarios; but it excluded its riskiest real estate and private equity investments from the tests. When the level of its risky holdings exceeded its risk limits, it simply raised the limits. This resembles trying to lose weight by counting calories but leaving cupcakes and ice cream out of the calculation, and fitting into your wardrobe by buying bigger clothes."
"In 2007 and 2008, Lehman executives sharply escalated their use of Repo 105, especially near the end of each quarter when the heat was on to show reduced leverage. A few days after quarter's end, of course, the assets were back on its books.
Insiders knew that Repo 105 had no economic purpose but was used solely for window dressing: "It is another drug we r on [sic]," an executive complained in an internal e-mail. A whistle-blower told Lehman's auditing firm, Ernst & Young, about the extraordinary popularity of Repo 105, but the auditors didn't look into the claim, which Valukas believes may constitute "professional malpractice." (E&Y says it did its auditing properly.)"
"necessity of meaningful oversight of big financial institutions by the federal government, something that needs to be preserved in the regulatory reform bill introduced by Sen. Christopher J. Dodd (D-Conn.)." -
Jah, süüdi on ka Lehman. Paljastan veel ühe fakti, mida Lehmani kohta veel seni teada ei ole. Nimelt, kinnisvaramulli tahtliku tekitamise. - Mida Lehmani ahned juhid põhiliselt tegid, oli see, et nad murdsid sisse kinnisvaraportaalidesse ja muutsid kinnisvara hindu järjest kõrgemaks. Nõnda tekkis kinnisvaramull.
Tavakodanikud, kes tegelesid kinnisvara müügi ja ostuga, ei saanud midagi teha. Kinnisvara müüja ütles küll ostjale madala hinna, aga Lehman tõstis selle kohe kõrgemaks. Ostja ei saanud ka midagi teha. Nii ostja kui ka müüja oma südames ei nõustunud uue kõrgema hinnaga, aga nad siiski sooritasid tehingu.
Oli üks juhtum, kus ostja tahtis tehingu katkestada, sest talle tundus kinnistu hind liiga absurdselt kõrge. Sekkus aga Lehmani ahne juht, kes ütles: "Soorita ohtlik tehing, mis ületab sinu võimete piirid". Ostja alistus kohe, teades, et pangal on seaduslik jõud teda kohustada sõlmima suvalisi tehinguid. -
troim, this is good. :-D Keep it up!
-
Pildil -tüüpiline- pankur. (Allikas: tänase Äripäeva esikülg)
-
Cheat Sheet: What’s Happened to the Big Players in the Financial Crisis
http://www.propublica.org/article/cheat-sheet-whats-happened-to-the-big-players-in-the-financial-crisis Oct. 26, 2011
JPMorgan Memo Shows Mortgage 'Cheats & Tricks'
http://www.cnbc.com/id/23842458/JPMorgan_Memo_Shows_Mortgage_Cheats_Tricks 28 Mar 2008 -
Kuidas sellega on - kas pankuriks liigitamine käib omandi- või töösuhteid pidi? Kas selleks, et pankuri nimetus välja teenida pean ma Swedbanga aktsiaid ostma või sinna tööle minema?
-
Kui mina noor olin, siis olid pankurid juhatuse- ja nõukogu liikmed ning eraisikutest suuraktsionärid. Täna, kui sõna "pankur" on selgelt sõimusõna, kasutatakse seda vajaduse korral kasvõi panga turundusassistendi kohta.
-
Occupy Äripäeva Kommmentaariruum....
-
http://finance.yahoo.com/blogs/daily-ticker/outrage-day-insider-trading-congress-170308910.html
-
Breaking news: protesters clash with police ... Bloomberg TV peaks kohe varsti otse pilti ka näitama vist
-
Siit saab üme veebi vaadata, kuidas NYPD toimetab
http://www.zerohedge.com/news/live-feed-occupy-wall-street
Täna on mingi rahvusvaheline molli andmise päev? Ateena, Milano, NY.