Facebook (FB) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Facebook (FB)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 1.veebruaril andis Facebook sisse dokumentatsiooni aktsiate esmaemissiooniks (link), mille kohaselt soovitakse turult saada 5 miljardit dollarit eesmärgiga kasutada raha maksude maksmiseks. Kuna varasemalt räägiti 10 miljardist dollarist, on summa arvatust pisem, kuid 5 miljardit pole piiriks ning võib tõenäoliselt osutuda suuremaks. Ettevõtte sümboliks saab FB, ent börsi pole veel valitud.

    Mõned faktid:
    2011 käive $3.711 miljardit vs. $1.974 miljardit 2010.a
    2011 puhaskasum $1 miljard vs $606 miljonit 2010.a
    Käive kasvas 2010.a YoY 154% ja 88% 2011.a
    Vabaraha ja realiseeritavaid väärtpabereid bilansis: $3.9 miljardit
    Müügitulu reklaamist 2011: $3.2 miljardit vs $1.9 miljardit 2010.a. (2011.a mahtude kasv 42% ning hinnatõus 18%).
    Käive segmentide järgi: 2011.a 85% pärines reklaamist, 2010 95% pärines reklaamist. 2009 100% pärines reklaamist.
    Online maksete müügitulu 2011: $557 miljonit vs $106 miljonit 2010.
    Zynga moodustab 12% of Facebook's ärist.
    Tegevjuhile Mark Zuckerbergile kuulub 28% ettevõttest ning 57% hääleõigusest.
    Kasutajate arv: globaalselt 845 miljonit kasutajat (+39% YoY).
    Peamisteks konkurentideks loetakse Google’i, Microsofti ja Twitterit
  • WSJ on küsinud oma lugejatelt, kas nad on viimasel aastal veetnud rohkem või vähem aega Facebookis ning domineeriv osa tõdeb külastatavuse langust.
  • Prospekti lehekülg 147 määrab ära piirangud IPO-s osalejatele.
  • Kas Brokeri vahendusel saab osaleda?
  • Varasematel kordadel Eesti investorid LHV kaudu USA IPO-des osaleda ei ole saanud. Kontrollime veel oma kanalid üle, kuid esialgne vastus on siiski ei.
  • Kui võrrelda FBd Google IPOga, siis on FB päris hea diil.
    Google müüdi 23 miljardi dollari mkt cap pealt. Aasta enne IPOt teenis firma 106 miljonit kasumit. P/E 217
    Facebook müüakse 100 miljardi mkt cap pealt, eelmise aasta kasum oli 1000 miljonit. P/E 100

    Kuigi FB kasutajate arv ei pruugi varasemaga võrreldes enam nii kiiresti kasvada, siis müügitulu ja kasumi kasvatamiseks on palju võimalusi. Hiina jääb lahtiseks otsaks, varasemad lääne firmade Hiina vallutusplaanid ei ole läinud nii libedalt, kui loodeti.
  • Portfell P on ühes kindel (vähemalt hetkel) gonna f...g buy that FB from open block.

    100B-st pole mõtet unistada ..räägime reaalselt 150B-st
    See on nagu OEG IPO ..must f...g work, IT MUST

    FB on maailma kõige olulisema asukohaga interneti kinnisvara - ASUKOHT ASUKOHT ASUKOHT

    sellega on kogu FB IPO teema ka kokku võetud. not kidding
  • 5 miljardit on ikka väga väike tükk. Usun, et tekib tohutu nõudlus, mille tagajärjel suurendatakse IPO mahtu ja tõstetakse hinda.
  • for sure.

    fyi ma soovitaks ka Eesti (pensioni)fondidel sellest osa võtta. kuigi, kuigi .. execution võib nõuda mõningaid detaile, et nt open blockist ei saa või liiga kõrge.
  • Mis mõttes tõstetakse raha maksude maksmiseks?
  • ojah abesiki...
    arvestades kuidas ipod on käitunud esimese ostulainega
    DANG kotis, RENN-kotis, YNDX-kotis, LNKN-kotis (põrutas 80-st 120 poole tunniga), GRPN kotis
    viimane ZNGA-FAIL

    Ja nüüd tuleb FB 5b turule. Peab meeldima....samas valvsust ei tohiks kaotada..
  • Pikaajaliselt vaadates peab ikka enne päris mitu pitsi võtma, kui asja jätkusuutlikusse uskuma hakata.

    Prospekt ütleb ise ka, et historically, our user growth has been a primary driver of growth in our revenue.

    Täna FB kasutajaid 845m. Nendest u pool on igapäevased ehk siis aktiivsed.
    Internetikasutajaid maailmas 2,01 miljaridit. St 43% kasutajatest on FB-s.
    YoY kasutajate kasv 48% (daily); 39% (monthly).

    Orgaaniline ja FB-fad kasvust on kõik välja imetud. Parim aeg avalikuks minna.

    Samas 150b Mcapi õigustamiseks (nõus, et sinna ta tõenäoliselt tulistab) peaks numbreid 10x parandama. Natuke segane, kuidas nad seda teha kavatsevad.
  • Maast leitud raha: graffiti artist stands to earn $200m from IPO link
    Other beneficiaries from the IPO will include Peter Thiel, Facebook's first outside investor whose 44.7m shares are thought to be worth $2bn, and U2 singer Bono, who will collect a windfall courtesy of a $120m investment through his Elevation Partners vehicle. They are joined by Sheryl Sandberg, Facebook's chief operating officer, who holds 1.9m shares and has options on an additional 38.1m, as well as some of Facebook's adversaries.
    The Winklevoss twins, who claim Mr Zuckerberg stole their idea when they were at Harvard, accepted about 1.2m shares to settle their legal battle.
  • Noh nad ütlevad ju, miks listitakse:

    “We’re going public for our employees and our investors. We made a commitment to them when we gave them equity that we’d work hard to make it worth a lot and make it liquid, and this IPO is fulfilling our commitment”

    1. make it worth a lot - PE >100
    2. make it liquid - lükka turgu kohe kui võimalik

    Mis muidugi ei tähenda, et IPO-st rallida ei võiks. LNKD on ka 75 daala ja FY1 PE > 170.
  • Ei viitsinus lugeda läbi kogu prospekti, kuid vaatasin kohe selle osa, kus räägitakse saadud raha kasutamise plaanidest. Kui mul oli teoreetiline soov osaleda selles projektis, siis peale seda läks see ära.

    "We intend to use the net proceeds to us from our initial public offering for working capital and other general corporate purposes; however, we do not currently have any specific uses of the net proceeds planned."

    E. siis andke meile raha ja me siis mõtleme mida sellega teha! Siis veel:

    "Pending other uses, we intend to invest the proceeds to us in investment-grade, interest-bearing securities such as money market funds, certificates of deposit, or direct or guaranteed obligations of the U.S. government, or hold as cash. We cannot predict whether the proceeds invested will yield a favorable return. Our management will have broad discretion in the application of the net proceeds we receive from our initial public offering, and investors will be relying on the judgment of our management regarding the application of the net proceeds."

    Öelge mulle miks siis nad raha tahavad? Investori seisukohalt ma ei näe üldse pointi investeerinda siia. Kas facebook on investeerimispank või fond, mis investeerib US võlakirjadesse? Ilmselt kasutatakse ära võimalus raha korjata, kuna arvatakse et aeg on küps. Ja kõik see bull shit on avalikult ja ausalt kirjutatud prospektis, e kes ei viitsinud lugeda ja ostis aktsiaid, avastab pärast et facebook ostis tema raha eest US võlakirju. Edu!
  • KNKinvestor
    Ei viitsinus lugeda läbi kogu prospekti, kuid vaatasin kohe selle osa, kus räägitakse saadud raha kasutamise plaanidest. Kui mul oli teoreetiline soov osaleda selles projektis, siis peale seda läks see ära.

    Öelge mulle miks siis nad raha tahavad? Investori seisukohalt ma ei näe üldse pointi investeerinda siia. Kas facebook on investeerimispank või fond, mis investeerib US võlakirjadesse? Ilmselt kasutatakse ära võimalus raha korjata, kuna arvatakse et aeg on küps. Ja kõik see bull shit on avalikult ja ausalt kirjutatud prospektis, e kes ei viitsinud lugeda ja ostis aktsiaid, avastab pärast et facebook ostis tema raha eest US võlakirju. Edu!


    Mis sa ise arvad, miks Mark poiss sulli tahab? Eks ikka endale palk välja maksta ja teistele suurosanikele kah. Ma olen suhteliselt kindel, et lähima 5 aasta jooksul on Facebook surnud..s.t. nii nagu läks orkut.com ja myspace jne.
    See IPO tuleb lõpuks ikkagi kolinal alla.

    Võidavad aint need, kes ostsid sisse ennast juba vähemalt aasta eest.

  • kas on teada konkreetne kuupäev millal IPO toimub ja saan aru et kohe peale ipo-t on võimalik kõigil osta?
  • Konkreetset kuupäeva veel ei ole paika pandud, kuid meediast on läbi käinud, et esimese kvartali lõpp või teine kvartal. Kui aktsia börsil kauplema hakkab, siis on võimalik seda osta kõigil soovijatel.
  • Kas kellelgi on teada kuna Facebooki IPO toimub?
  • endiselt pole midagi konkreetset veel teada
  • Karu1
    Kas kellelgi on teada kuna Facebooki IPO toimub?

    Karu1
    Kas kellelgi on teada kuna Facebooki IPO toimub?


    Kuidas ei ole teada? Facebook pannakse ju järgmine nädal hoopis kinni - mis IPOt seal enam

    http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/

    :)



  • Ma lugesin paar kuud tagasi ühe tegelase mõtteid tema blogist Facebooki kohta. Enda kohta kirjutab ta nii:

    "I’m a New York City-based financial advisor at Fusion Analytics. I help people invest and manage portfolios for them. My clients range from individuals to corporations to retirement plans to charitable foundations."

    Blogi sissekanne on ise siin: The Red Giant (Five Reasons Facebook is Over)

    Mõtteid on tal seal mitmeid, kuid üks asi hakkas silma ja ma toon selle siia välja. Mõnikord peitub lihtsuses tõde ja minu arvates kirjutab ta õiget juttu. Kui mõtlema hakata, siis olen ju ma oma silmaga seda sama juba ajaloos näinud teiste sotsiaalvõrgustike peal. Intuitsioon ütleb, et tal on õigus masside käitumise kohta.
    3. Kids rebel against a social network that includes their dorky parents - Can you imagine being 15 years old and being involved in any kind of socializing that involved your parents and aunts and uncles and Sunday school teachers and god knows who else from the dark side? There is a Facebook hipness hourglass somewhere and it has already been turned over...it is only a matter of time before the grains of sand slipping from the top to the bottom become noticeable and the tide turns. The kids will be first, the advertisers will follow. In the end, Facebook will be comprised of dormant and inactive profiles with a majority of its "engagement" coming from people in their forties stalking their exes from high school in the late 80's. For the younger generation, talking about Facebook at all will become painfully lame. Every generation mocks the one that came before. This moment rapidly approaches, the emptying of that hipness hourglass is inexorable.
  • Zukerberg teeb IPO ja see on juba teiste probleem. Tema probleem on mida teha sülle sadanud rahaga.
  • estudioso artiklile lisaks veel selline mõte, et FB sarnastel suhtevõrgustike eluiga võikski olla umbes kümmekond aastat. Selle ajaga jõuab esialgne kasutajaskond vanuses 15-25 täiskasvanuks saada ja uus põlvkond teismelisi leiab endale uue virtuaalse hängimiskoha
    nö. vanade keskkondade kasutajate keskmine vanus peaks aasta-aastalt kasvama
  • Siin on olulised nüansid mida tasuks arvestada enne kui sinna raha paigutada.

    1. FB kasutavaid isikud võrdu kontode arvuga.
    Sellepärast, et väga paljud facebook-i mängud baseeruvad põhimõttel, mida rohkem sõpru on sul seal mängus seda rohkem eeliseid saad, nüüd kui sõprade limiit saab täis siis hakatakse looma libakontosid selleks, et saaks mängus eeliseid. Selle tulemusena võib täiesti vabalt jagada FB kontode arvu vähemalt 8-ga.

    2. Eufooria hajub.
    Nii nagu iga klubi peab iga paari aasta tagant tegema endale rebrandingu on ka sotsiaalmeedia kasutajatel omadus minna sinna kuskohast kiiremini dopamiini tuleb. Siin on ainult aja küsimus kuna Facebookis ulub tuul nii nagu Orkutis ja teistes sarnastes kohtades. Ilmselgelt on näha, et ka FB omanikud on sellest aru saanud.

    3. Pikne raksatab taevast.
    Kui sotsiaalmeedias toimub ümberkolimine, siis toimub see praktiliselt paari kolme kuuga ning suurem mass hajub ära terve aastaga. Kuna inimeste aeg on piiratud, siis on rumal lootus, et need kes juba hangivad endale dopamiini uutest asukohtadest vana kaevu juurde tagasi pöörduvad. Seega aktsia hind võib crashida praktiliselt paari kuuga.

    Draax-ile kommentaariks, et ei ole eluiga10 aastat, sest viimase 10 aasta jooksul on siiski päris paljud ümberkolimised toimunud.

  • Aasta oraakli tiitel läheb Hennole.
    Facebook ei tööta!
    Mis juhtus ja kaua see juba kestab? Eile õhtul oli veel kõik korras. Kas midagi tõsist on juhtunud, kui Facebooki suurune hiid korraga netist kaob?
  • Maksuametile on maksud maksmata ilmselt.
  • Facebook mõttetu?
    Siiski võimas vahend kasvõi selliste projektide jaoks. Kes viitsib see vaatab.
    KONY 2012
    Eks FB-ga ole nagu iga muu asjaga - kõik sõltub mille jaoks seda kasutada. Õilsal või kurjal eesmärgil (ja teinekord on väga raske kindlaks teha kas õilis asi mitte kuri pole, aga see on teine teema).
  • Jeerum, see asi oli ainult 2h maas ja milline kära.
  • WSJ kirjutab, et Facebook sihib IPOt maikuusse

    It's unclear which week in May Facebook is aiming to go public, cautioned the person, and the timing may still change. The timing depends in large part on the SEC and isn't in Facebook's control, this person added.
  • WSJ sõnul peaks FB hakkama kauplema Nasdaqil, kuigi Facebooki esindaja keeldus kommentaaridest.
    Facebook to List on Nasdaq
  • Facebook ostis 1 miljardi dollari eest Instagrami via Businessinsider
  • CNBC vahendusel: FB IPO võib toimuda kas 17 või 24 mai, sõltuvalt ajast mis kulub SEC-l Instagrami ülevõtu tehingu üle vaatamiseks.
    Facebook eyeing IPO dates of either May 17 or May 24. Deal time fluid & dependent on SEC review of @Instagram acquisition
  • Facebook agrees to purchase patents from Microsoft for $550M; deal gives Facebook ownership of about 650 AOL patents
  • Facebook reports Q1 results in amended S-1 filing: Net income of $137 mln vs. $153 mln last yr; rev +45% YoY to $1.058 bln

  • Facebook IPO could be delayed until June (from mid to late May) due to deals, distractions - CNBC

  • FB-i emissioonihinnaks tuleb 28-35 USD. Seega, ettevõte võib koguda uut kapitali kuni 11,8 miljardit dollarit ning kogu firma väärtus võib olla kuni 96 miljardid USD. Firma asutajal, Mark Zuckerbergil on 57% häälteenamus.
    -Helsingin Sanomat
  • Eile lugesin lehest,et FB on kogu oma eksisteerimise aja jooksul teeninud 1.8 miljard dollarit.Võiks lausa öelda,et need on lollid kes väidavad FB sellist väärtust omavat nagu 100mrd.Või olen ma millestki valesti aru saanud?
  • Zuckerberg plans to exercise an option to buy 120m shares at the bargain price of 6c each just before the company floats, according to papers lodged with the Securities and Exchange Commission. Half of these are taxable “non-qualified” shares. As soon as he exercises the option to buy these non-qualified shares, they will immediately be taxable “as if they were wages”, US experts have claimed. Zuckerberg to pay more in tax than he pockets in cash on IPO
  • Tundub, et targetid kipuvad jääma sinna 45 dollari juurde, mis on heaks orientiiriks esimesel kauplemispäeval

    Facebook initiated with a Buy at Sterne Agee; tgt $46
  • Vaatasin hiljuti ühte nohikute videot kus nohikud arutasid facebooki aktsia üle ning järgnevad optsioonid olid.

    Ostan kuid müün kohe esimesl või teisel päeval. Hind 70$
    Ostan kuid müün kohe. Hind 35$
    Ei osta kuna siiamaani on meeles Myspace.
    Ei osta kuna CEO on nii nagu on, ja tegemist on siiski ühe mõttetu teenusega. 1$

    Lisaks sellele tasuks arvestada seda, et räägitakse küll kontodest ja hinnatakse seda süsteemi kontode koguse järgi, kuid enamus mänge on disainitud niimodi, et paljud mängijad teevad endale tühje kontosid, et mängus paremaid tulemusi saavutada, seetõttu võiks facebooki kontode arvu jagada julgelt 10ga et saada reaalne arv kontosid.

    Kuna tegemist on järjekordselt rahvaaktsiaga mida teab ja jagab absoluutselt iga tüüp siis on tegemist kindlasti huvitava ja jälgimist väärt instrumendiga.

    Kuid siiski ma pakuks seda, et lühikeses perspektiivis ca nädal, aktsia langeb kuna kõik tahavad seda müüa ja teenida. Pikas perspektiivis ca 10 aastat, mäletatakse seda firmat kui teise dotkomi mulli säravaimat tähte. Mis vahepeal toimub ei oska isegi ette kujutada :)
  • Reuters täna seevastu: Facebook Inc's record initial public offering is already oversubscribed, a source familiar with the share listing said, days after the world's largest social network embarked on a cross-country roadshow to drum up investor enthusiasm.

    Analysts say the company, which is seeking to raise about $10.6 billion by selling more than 337 million shares at $28 to $35 apiece, may raise that price range if demand turns out to be healthy enough.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon