Balti börsid 8. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 8. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne börsipäev oli Baltikumis küllaltki edukas - OMX Baltic indeks tõusis 0,95% ja OMXT koguni 1,9% ning samal ajal Balti turgude sulgumise ajal olid Euroopa börsid veel punases. Samuti oli päeva tehingukäive (1,9m eurot) märgatavalt kõrgem viimase aja keskmisest.
    Oodatult sai suurimat tähelepanu Tallinna Vee aktsia, mis Konkurentsiameti positiivse otsuse peale tõusis 7,5%.
    Jaanuari müügisurve järel jätkab taastumist Silvano FG, mille aktsia oli eile üleval 4,9% ning samuti kerkis taas Baltika 4,3%.

    Tänastest sündmustest tasub eelkõige oodata Nordeconi neljanda kvartali finantstulemusi, mis avaldatakse peale turu sulgemist.
  • Oleme Balti PRO alla lisanud ka kommentaari eilsele Tallinna Vee kohtuotsusele. Tõstame soovituse "Osta" peale ning uueks õiglaseks hinnavahemikuks saame 7,50-8,30 eurot.
    Oma prognoosides jätsime 2012-13 tariifid tänasele tasemele, kuid seal edasi oleme siiski jätkuvalt võtnud konservatiivse joone, kuna võimalikud riskid ei ole veel kadunud ja tulevik jätkuvalt ebakindel. Samuti langetasime veidi dividendide väljamakse kordajat.

    Lähemalt saab lugeda:
    https://fp.lhv.ee/pro/news/4583099
  • Hommikul raporteeris veel kvartalitulemused Läti telekommunikatsiooniseadmete tootja SAF Tehnika. II kvartali müügitulu langes aastaga 18% ning perioodi kasum 67 tuhat latti oli neli korda vähem kui aasta tagasi.
    Aktsia on tulemustele reageerinud 2,4%-lise langusega.

    http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=details&instrument=LV0000101129&list=2&tab=news&news_id=253925
  • Balti börs, antud juhul täpsemalt Tallinn, on globaalse ralli järel ka jalgu alla saamas (veebruari algusest +7,66%):
  • Võiksite ehk heita võimalusel valgust ka sellele, kes seda OMXT-d lumehangest püsti upitab. Kas on tekkinud taas mingi institutsionaalne huvi vms.
  • Tallinna börsilt väga tugev tõusupäev ning päev lõpetati koguni 5,4% plusspoolel ning ka päevakäive taas üle 1 miljoni euro. OMXT indeksil jäi napilt 600 punkti piir murdmata
    Suurimad tõusjad: Merko +9,4%; Ekspress +8,4%; Kaubamaja +8,3%, Olympic +7,4%

    Teistel Balti börsidel tegevus oluliselt lahjem - Riia börs +1,0% ja Vilnius +1,0%
  • Balti turgusid liigutab sageli likviidsuse puudumine. Nii paistab ka hetkel olevat (vähemalt siit vaadates). Enamus nimedes puuduvad müüjad (institutsioonid) samal ajal on ostunimekiri üsna pikk. Siiski tuleb tõdeda, et osa neist on käed tõstnud ning nendelt tasemetelt kuigi agressiivsed pole. Igaljuhul on viimase paari päeva kauplemisaktiivsus ja tõus tublisti tähelepanu toonud.
  • Eriti äge oleks kui aeg-ajalt ka institutsionaalse ostuhuvi kohta lekitataks. Teinekord on silma jäänud, et Swedi kutid äripäevnike piinamise peale üht-teist pillavad.
  • See on üsna tundlik teema. Paljud siiski teavad, et konkreetse ostu- või müügihuvi korral võib alati pöörduda. Mitmetel juhtudel on sellest abi olnud, tehingud tehtud ning mõlemad pooled rahul.
  • Nordecon raporteeris 4kv ja kogu aasta tulemused.

    4kv käive 46,4m eurot oli väga tugevalt oodatust tugevam (LHV ootus: 36.3m) ning kasv aastaga koguni 91%
    4kv brutomarginaal 2,0% (LHV: 2,6%)
    Kulud vastasid suures joones proognoositule ning puhaskahjum 0,6m eurot (LHV: 0,5m eurot).

    Tellimusteraamat kahanes kvartaliga 134m euroni (3kv lõpus 155m eurot) ning ka uue aasta esimese kuuga on marginaalselt lepinguid juurde saadud (2,5m eurot).

    Likviidsusseis on paranenud ning sularaha on kontodel 9,9m eurot juba ning pankadega on ka uued kokkulepped saadud, seega see probleem näib lahenevat.

    Kokkuvõttes suhteliselt neutraalsed tulemused, kasumlikkus liigub paremuse poole, kuid see toimub aeglaselt

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon