Börsipäev 13. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kärpekava heakskiitmisega on Kreeka astunud olulise sammu 130 miljardi euro suuruse laenuabi saamiseks, kuid protsess pole kaugeltki veel läbi. Peaministril tuleb nüüd oma kabinet tagasiastunud ministrite tõttu ümber paigutada ning leida selleks aastaks 325 miljoni euro ulatuses täiendavaid kokkuhoiumeetmeid. Ühtlasi tuleb veenda laenuandjaid, et sõlmitud kokkulepe jääb püsima ka pärast aprillikuu üldiseid valimisi, kuhu üks erakonna liidritest Samaras on lubanud juba minna loosungiga rääkida pealesurutud majanduspoliitika ümber ja juhtida oma riik uuele kursile, juhul kui ta peaks peaministriks saama. Kolmapäeval kohtuvad eurotsooni rahandusministrid, keda Kreeka peab kõiges eelnevas järgnevate päevade jooksul veenma, et viimased omalt poolt allkirja annaksid.

    Tänasest makrost on Jaapan avaldanud ainsa märkimisväärse uudise, registreerides annualiseeritult neljanda kvartali majanduslanguseks -2,3%. Kvartali baasil vähenes kogutoodang -0,6%, mis oli enam konsensuse oodatud -0,3 kuni -0,4% langusest. Homsest toob aga alanud nädal juba oluliselt rohkem majandusinfot, kui teisipäeval avalikustatakse USA jaemüüginumbrid, kolmapäeval eurotsooni neljanda kvartali SKT, neljapäeval USA kinnisvarastatistika ja Philadelphia Fedi küsitlus, reedel Suurbritannia jaemüük ning USA juhtivad indikaatorid.

    USA indeksite futuurid on kauplemas 0,6% plussis ning EUR/USD samuti taastunud 0,56% jagu 1,3270 dollarile.
  • FT vahendusel üsna märkimisväärne uudis sellest, kuidas Hiina keskvalitsus on läbi pangandussektori päästmas kohalikke valitsusi võimalikust maksevõimetusest.

    China’s stimulus response to the global financial crisis saddled its provinces and cities with Rmb10.7tn ($1.7tn) in debts – about a quarter of the country’s output – and more than half those loans are scheduled to come due over the next three years.
    Since the principal on many of the loans is not repayable, banks have started extending maturities for local governments to avoid a wave of defaults, bankers and analysts familiar with the matter told the Financial Times. One person briefed on the plan said in some cases the maturities would be extended by as much as four years.
  • Tulles korraks USA ettevõtete tulemustehooaja juurde, siis Bespoke'i statistika järgi on viimase kahe nädalaga nähtud paranemise märke. Kui varem oli EPSi ootust löönud 57% raporteerijatest, siis möödunud reede seisuga oli see tõusnud 61,5% peale, mis on üsna lähedal ajaloolisele keskmisele alates 1998. aastast (62%).

    Ettevõtete prognoosides on olukord samuti veidi paranenud, kui nädal tagasi oli ootusi tõstnud firmade protsendi ja oootusi langetanud firmade protsendi vahe -4,2%, siis reedeks oli see näitaja paranenud -3,3% peale, end endiselt viitab sellele, et langetajate osakaal on suurem.
  • Samas Euroopas on Stoxx 600 indeksist 157 firmat raporteerinud ning EPSi allajäämise/ületamise suhe on endiselt nõrgapoolne (50/49) vs 5a kesmine 58%. Käibe pool on aga parem ning 58%/42% suhe lähemal ajaloolisele keskmisele.
  • Pärast läbirääkimisi Kreekas on troikat nüüd ootamas ees tööots Portugalis hindamaks riigi tegevuse vastavust 78 miljardi euro suuruse finantsabi raames. Reuters kirjutab veidi pikemalt.

    It met its 5.9 percent of GDP public deficit target for 2011, but only thanks to an extraordinary transfer of nearly 6 billion euros from banks' pension funds to state coffers. This year's deficit target is 4.5 percent.
    During their last visit, the lenders told Portugal to avoid relying on one-off measures to hit its targets in future and to deliver on structural reforms by modernising an inflexible labour market and a snail-paced justice system
  • Wolfgang Münchau kirjutab oma tänases artiklis, et pärast eurotsooni rahandusministrite heakskiitu ootab veebruari lõpus ees Kreeka laenupaketi hääletus Bundestagis, kus vaatamata kõrgele närvilisusele see tema arvates tõenäoliselt siiski heaks kiidetakse. Kuid sarnaselt osadele pelgab ta, et pärast paarikuulist pausi on Kreeka jälle fookuses, kuna kärped palkades ja pensionites süvendavad depressiooni ning tingivad vajaduse uute kärbete järele. Tema sõnul pole jätkusuutlik Kreeka jaoks saavutada aastakümne lõpuks 120%ne võlakoorem SKT-st nagu praegune kokkulepe ette näeb, vaid 60%. Lisasin ühe joonise BarCapi analüüsist, milles on kujutatud ilmselt troika baasstsenaarium.
    So even in this unlikely case where everything works out according to plan, debt sustainability is far from assured. I believe that the Greek debt-to-GDP ratio would have to come down to a much lower level – something like 60 per cent of GDP – before the country has a chance to escape from the crisis. That would wipe out most of the country’s foreign-held debt, including the debt held by the official sector.
    Some say it would be better to force Greece out of the eurozone right now, and use the funds to save Portugal. I disagree. I personally believe it would be best to recognise the desolate state of both countries, let both default inside the monetary union, and then use a sufficiently increased rescue fund to help them to rebuild themselves, and to ringfence the rest at the same time.

  • Paari sõnaga veel Kreeka eesolevatest sündmustest:

    1) Kolmapäeva õhtul kohtuvad eurotsooni rahandusministrid, kes peavad jõudma üksmeeleni, et Kreeka on laenupaketi tingimused täitnud.
    2) Kreeka poliitilised liidrid peavad paberile kirja panema, et nad on reaalselt nõus kärpekava ellu viima.
    3) Nagu Erko juba eeltoodud postituses mainis, peab Saksamaa parlament 27. veebruaril laenupakti heaks kiitma.
    4) Kreeka peab jõudma erasektoriga võla restruktureerimise küsimuses samuti kokkuleppeni.
  • Risto Sverdlik
    Paari sõnaga veel Kreeka eesolevatest sündmustest:
    .......
    4) Kreeka peab jõudma erasektoriga võla restruktureerimise küsimuses samuti kokkuleppeni.

    Reede või hiljemalt reedeks, esitatakse PSI kokkulepe. Pigem oli sõnastuses termin "reede".
  • Itaalia müüs täna 4 ja 12 kuu võlakirjasid.

    4 kuu võlga müüdi 3,5 miljardi euro väärtuses bid to cover 2,45 ning tulususeks 1,546% (varasemad võrdlused puuduvad)
    12 kuu võlga müüdi 8,5 miljardi euro väärtuses bid to cover 1,09 vs varasem 1,47 ning tulususeks 2,23% vs varasem 2,735%).
    Itaalia 10a võla põhjal on näha, et vaatamata Euroopa riikide tihedale pakkumisegraafikule eriti esimeses kvartalis ning muudele pingekolletele on eeldavatalt LTRO likviidsus suutnud ühte oma eesmärkidest edukalt täita
  • Võiks arvata, et eurotsooni riigid kasutavad praegust soodsat tuluolukorda ära, et võla emiteerimise graafikut kiiremini täis saada, siis tegelikkuses ollakse üsna ajaloolise keskmise juures. Q1 ei ole veel küll läbi aga senist kulgu ning kvartali teise poole hinnangu alusel on Credit Suisse on oma analüüsis protsendid paika pannud. Hispaania puhul on aga võrdlusena näha, et võla müük käib aktiivsemalt.
  • REGN on tulemustega väljas, mis antud juhul erilist tähtsust ei omagi sest firma tõstab oma ravimi EYLEA müügiprognoose ja seda vägagi olulisel määral - $ 140-160 miljoni pealt $ 250-300 miljoni peale.
    Aktsia kaupleb eelturul $ 109,40 kandis, 7,2% plusspoolel. Alates aasta algusest on REGN aktsia kallinenud ligi 120%.

    Regeneron Pharms beats by $0.23, misses on revs; raises FY12 EYLEA sales forecast (102.08)
    Reports Q4 (Dec) loss of $0.37 per share, $0.23 better than the Capital IQ Consensus Estimate of ($0.60); revenues fell 8.0% year/year to $123 mln vs the $129.18 mln consensus. Co sees Full Year 2012 EYLEA US sales increased to $250-300 mln from $140-160 mln prior guidance
  • Merrill Lynch tõstab Trina Solar (TSL) reitingu Müü pealt Osta peale ja hinnasihi $ 2 pealt $ 17 peale.

    We are upgrading our recommendation on Trina Solar from Underperform to Buy, and raising our price objective from $2 to $17. We’ve written about the emerging bottom in the solar business, but we also are giving more credit to Trina’s long- term prospects than previously. The stock has rallied but in our view is still attractively valued both by historic standards and relative to normalized earnings.
    Things are still tough . . .
    Make no mistake – we expect the recent rally to retrace, and we are looking for weak financial performance from companies when they report later this month. Inventory and receivables writedowns are likely on the way, Q1 demand is slowing and the European subsidy regime is falling apart. Our Buy recommendation is very much focused on a 12 month time frame.


    Kuigi analüütikud annavad aktsiale topelt upgrade`i, siis hoiatavad nad investoreid, et nende fookus on pigem aasta perspektiivis ehk teisisõnu rasked ajad firma jaoks esialgu jätkuvad. Esimese kvartali nõudlus aeglustub ja Euroopa riikide toetused alternatiivenergiale vähenevad.

    . . .but earnings are stabilizing at better companies
    That said, we are finding that the better companies in our coverage do not show significant reductions when we review our estimates. That is a healthy sign for any cyclical business. We also think that the late 2011 demand surge, although it will very likely reverse in Q1, is evidence that demand price elasticity exists in solar. What we need to see is evidence of supply reduction, which has been slow to come.


    Teisest küljest on on möödunud aasta lõpus aset leidnud nõudluse kasv hea märk (kuigi esimene kvartal ilmselt näitab taas kahanemist) ja olukorra lõplikuks paranemiseks oleks vaja näha veel tõestust pakkumise vähendamisest, mis on väga visalt seni kulgenud.

    Viimastel nädalatel on alternatiivenergia sektori aktsiate hinnad märkimisväärselt kerkinud ning juba maha kantud sektor näitab taas elumärke. Merrill tõstab TSL küll Osta peale, aga teeb seda koos hoiatavate kommentaaridega, viidates nõrgale esimesele kvartalile. Seetõttu on raske prognoosida, kas turuosalised pööravad täna rohkem tähelepanu asjaolule, et analüütikud muutsid aktsia suhtes positiivseks ja ralli jätkub või võetakse seda kui märki kasum lukku panna. Igal juhul tasuks aktsia täna radarile võtta.

    Eelturul kaupleb aktsia $ 11,10 kandis, 9,5% plusspoolel.



  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: REGN +10.7%, DBD +5.8%.

    M&A news: SRLS (Seracare Life Sciences to be acquired by Linden Capital Partners fir $4.00/share).

    Select financial related names showing strength: NBG +14.2%, LYG +3.8%, ING +3.4%, DB +2.3%, UBS +2.3%, RBS +2.2%, C +2.2%, BCS +2.1%, MS +2.1%, IRE +2%, BAC +2%, CS +1.5%.

    Select metals/mining stocks trading higher: SVM +4.5%, RIO +3%, BHP +2.3%, MT +2.3%, GOLD +1.7%, SLV +1.2%, AUY +0.9%, GLD +0.6%.

    Solar names are seeing early strength: TSL +8.4% (upgraded to Buy from Underperform at BofA/Merrill), STP +4.8%, +4.8%, YGE +4.7%, LDK +4.5%, FSLR +2.5%.

    Other news: CYCC +11.5% (provided update on clinical progress With Sapacitabine as second line therapy; says 'The interim response data indicates that sapacitabine is active in this patient population'), DAN +7.1% (early strength attributed to positive mention in Barron's), AMRN +4.8% (announces FDA Advisory Committee will not be scheduled in connection with New Drug Application for AMR101), FTNT +2.5% (positive mention on MadMoney), NOK +1.8% (still checking), CHK +0.8% (targets $10-12 billion in asset monetizations during the year and announces $1.0 billion offering of senior notes due 2019).

    Analyst comments: NVDA +4.7% (upgraded to Outperform from Mkt Perform at FBR Capital), AMD +2.8% (upgraded to Outperform from Market Perform at Bernstein), MT +2.4% (ArcelorMittal upgraded to Neutral from Underperform at Credit Suisse).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: ABC -0.4% (ticking lower).

    Other news: CHTP -39.9% (to discuss Northera NDA at BIO conference; will update shareholders on several lines of inquiry that have emerged as significant components of the benefit-risk analysis of Northera), ZIOP -5.3% (announced 'positive' preliminary overall survival (OS) data from randomized, controlled Phase 2 trial of palifosfamide plus doxorubicin vs. doxorubicin alone), TXCC -3.1% (announces at-the-market issuance program to sell up to $10 mln in stock), ETFC -2% (January DARTs +20% MoM, -20% YoY).

    Analyst comments: ALU -2.7% (downgraded to Sell from Hold at Societe Generale).
  • Morgan Stanley Research Tactical Idea (RTI) on täna H&R Block (HRB).

    We believe the share price will fall in absolute terms over the next 30 days.
    Morgan Stanley usub, et HRB aktsiahind järgmise 30 päeva jooksul langeb.

    We expect F12 earnings estimates for HRB to come down following either disappointing early season tax volume and/or F3Q reports. Recent channel checks suggest that H&R Block has failed to drive the volumes that many franchisees (and investors) hoped for early on in the tax season. Due to softer than previously expected new client volumes, we have cut our F3Q EPS estimate to ($0.05) versus consensus of $0.10. HRB is due to report interim tax return volumes on Feb 23 (when it could also give color on F3Q earnings, as it has in prior years) and due to report full F3Q results on Mar 7. At the current stock price, HRB is trading at 12.2x our new F12e EPS-since 2009, it has rarely traded over 12x EPS so until investors begin to switch focus to next tax season, we expect the stock to trade down.

    Analüütikud usuvad, et firma 2012. aasta prognoosid tulevad alla, sest hooajaliselt tavaliselt tugev kvartal tuleb tõenäoliselt siiski oodatust nõrgem. Nimelt tegeleb HRB finants-ja maksualaste teenuste pakkumisega ja analüütikud ütlevad, et nende uuringu põhjal pole firma suutnud leida piisavalt palju uus kliente ja seetõttu jäävad mahud allapoole ootusi. Teiseks kaupleb aktsia 12,2 x oma 2012. aasta kasumit ning kuna aktsia on alates 2009. aastast harva üle 12x kaubelnud, siis eeldavad analüütikud, et enne kui investorid hakkavad keskenduma uuele hooajale, kaupleb aktsia alla.

    We estimate that there is about a 70% to 80% or "very likely" probability for the scenario.

    HRB aktsia on viimastel kuudel heade uudiste ootuses teinud läbi tubli ralli ja Morgan Stanley info ootustele alla jääva mahu kohta ilmselt jahutab turuosaliste huvi aktsia vastu. Analüütikud hindavad oma idee realiseerumise tõenäosuseks 70-80%.





  • Beware of Greeks Bearing Debt
    By James "Rev Shark" DePorre
    Feb 13, 2012 | 8:33 AM

    "I fear the Greeks, even when they bring gifts." --Virgil

    On Friday, the market finally experienced its first real selling of the year. The bulls, however, are right back on track this morning as the Greek Parliament has passed harsh austerity measures that will now allow it to collect further bailout money.

    The big question now is whether Friday's selling was just a healthy hiccup that allows us to regroup and continue our straight up ascent. The market has been extended for a while and is in need of consolidation, but momentum and very strong underlying support have prevented any real weakness, greatly frustrating the bears.

    The Greek debate provided a convenient excuse for selling Friday, but now we are celebrating the rescue of Greece for about the twentieth time. No one seems to believe that Greece is going to live up to the deal, and you have to wonder if passing austerity measures means anything in the long run, but the vote allows the market to set aside its concerns and that is all the buyers need to reignite our rally.

    As I discussed Friday, it was premature to anticipate a market top after just one day of selling. Markets as strong as this simply don't fall apart and go straight down. The straight-up move this year created a huge supply of underperforming and underinvested bulls anxious to add long exposure. They have had no opportunities to buy meaningful pullbacks and they are certain to give it a try since it has been working so well for so long.

    A market top will form only after a series of failed bounces, which makes the bulls question their optimism. As Helene Meisler pointed out this morning, there is a very high level of complacency in this market and that creates danger. But why shouldn't there be optimism when have had only one day of selling so far this year?

    We will have a good test this morning as we bounce back on unsurprising news about Greece that no one really thinks is meaningful. It's a good opportunity for the bears to fade the Monday morning strength and test the dip buyers who disappeared for a while Friday.

    One thing to note is that there isn't much news flow on the agenda this week. We still have some earnings reports, but they are mainly from smaller stocks that don't have any broader market influence, and there isn't any major economic news scheduled. Europe will continue to be an issue, but with Greece back on hold there isn't any immediate news event forthcoming.

    With limited news flow and seasonality turning negative, the market is likely to turn more to technicals, which still favors the bulls but with a number of cracks. We need to be quick and on our guard to navigate through this market. There should be opportunities, and I'm hopeful that the better stock picking we have seen recently will continue. But be prepared for greater volatility now that the market actually proved that it's possible for it to go down.
  • Apple'i (AAPL) aktsia ajaloo uus tipp - > $i500+
  • GNOM võib olla siit $4 juurest päris hea, tuleb jälgida mängu!
  • TSL puhul sai täna siiski otsustavaks juba seljataha jäänud ralli ning nõrk esimene kvartal ehk turuosalised otsustasid pigem oma kasumi lukku panna. Aktsia avanes $ 11,18 pealt ja tegi peale avanemist ka kiire hüppe $ 11,40 juurde, aga sealt hakkas aktsia allapoole tiksuma ja kaupleb nüüd $ 10,54 juures, 3,8% plusspoolel.

    HRB oli enam-vähem ok täna. Aktsia avanes $ 16,66 pealt ja peale avanemist kukkus $ 16,20 juurde. Nüüd on HRB natuke kosunud ja kaupleb $ 16,40 juures, 2,3% miinuspoolel.



  • Chelsea Therapeutics: Hearing defended at Leerink Swann
  • Boeingu sõnul ootavad lennukitööstust järgmisel paarikümnel aastal ees head ajad. Lennukite valmistaja prognoosib perioodil 2011-2030 nõudlust 33 500 lennuki järele, millede koguväärtus ulatub $4 triljonini. Nendest 60% ostetakse kasvu eesmärgil ja ülejäänud asendamiste tõttu. Suurim kasv peaks tulema Aasia lennufirmade arvelt, kes ostavad ca 11 450 lennukit ($1.5 triljonit). Uute regulatsioonide tõttu pangandussektoris ning ekspordi-impordi pankade tõusvate intressimäärade tõttu võib oodata, et lennufirmad pöörduvad uute lennukite soetamiseks järjest enam kapitaliturgude või liisingufirmade poole.
  • Google: Reuters reporting that EU commission has approved GOOG's acquisition of Motorola Mobility (MMI)
  • AlariÜ
    GNOM võib olla siit $4 juurest päris hea, tuleb jälgida mängu!


    pole paha..
  • Crude oil market halted at CME
    Crude complex markets halted; CME citing 'technical reasons'
  • Crude oil ETF USO is hitting new session highs, despite crude futures being halted
  • CME reports the following actions will be taken on CME Globex Crude Complex Futures and Options markets prior to the market opening: All day and session orders, including GTDs with today's date will be cancelled. All GTCs that have been acknowledged will remain working.
  • 350 S&P 500 ettevõtet, kes reedese seisuga olid oma tulemused raporteerinud näitasid konsolideeritud EPSi kasvuks 5,5%, kuid Factseti kohaselt olid abiks peamiselt kaks ettevõtet: Apple ja AIG. Arvates mõlema aktsiakasumid välja, näidaks EPS kõigest 0,8%list YoY kasvu. Allolevalt jooniselt on näha, et firmade jooksva kvartali prognoosid pole andnud põhjust oodata Q1 numbrites erilist muutust ning tänaseks on konsensuse oodava EPSi kasv liikunud nulli, kui see septembri lõpus oli 8%.
  • Himax Tech beats by $0.03, beats on revs

    Reports Q4 (Dec) earnings of $0.06 per share, excluding non-recurring items, $0.03 better than the two analyst estimate of $0.03; revenues rose 19.8% year/year to $169.2 mln vs the $160.23 mln two analyst estimate.
  • Vallo Lees
    Boeingu sõnul ootavad lennukitööstust järgmisel paarikümnel aastal ees head ajad. Lennukite valmistaja prognoosib perioodil 2011-2030 nõudlust 33 500 lennuki järele, millede koguväärtus ulatub $4 triljonini. Nendest 60% ostetakse kasvu eesmärgil ja ülejäänud asendamiste tõttu. Suurim kasv peaks tulema Aasia lennufirmade arvelt, kes ostavad ca 11 450 lennukit ($1.5 triljonit). Uute regulatsioonide tõttu pangandussektoris ning ekspordi-impordi pankade tõusvate intressimäärade tõttu võib oodata, et lennufirmad pöörduvad uute lennukite soetamiseks järjest enam kapitaliturgude või liisingufirmade poole.


    Siia veel lisaks: Boeing teatas täna, 14. veebruaril, tellimusest Indoneesia Lion Air-lt väärtuses $ 22,4 miljardit.
    (Reuters) - Boeing Co said on Tuesday it signed its largest ever commercial airplane order with Indonesia's Lion Air in a deal worth $22.4 billion.
    Boeing said Lion Air, Indonesia's largest carrier by passenger volume, has ordered 230 airplanes, including 201 737 MAXs and 29 next-generation 737-900 ERs.
    Lion Air will also acquire purchase rights for an additional 150 airplanes, Boeing said.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon