Samsung Electronics - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Samsung Electronics

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Räägiks pisut Samsungist.

    Samsung Electronics on üks osa Samsungi Groupist, mis on Lõuna-Korea suurim konglomeraat. 2011. aastal moodustas Samsung Electronics turuväärtus 153,2 miljardit USD, mis tegi temast uue turuliidri nii nuti- kui ka mobiiltelefoniturul, jõudes Apple’st ja Nokiast ette.

    Mis on Samsungi edu saladuseks? Saladusi on nimelt kolm:

    Mobiiltelefonide ja nutitelefonide edukas müük
    Samsungi nutitelefonide seeria Samsung Galaxy on osutunud populaarseks tänu oma kvaliteedi ja hinna suhtele. 1Q2012 näitas, et Samsung müüs 42,2 miljonit nutitelefone ülemaailma, millega võitis endale 29,1%lise turuosa. See annab kokku YoY 267%list kasvu (Apple’i YoY oli vaid 88,7%).

    Suur nõudlus DRAM, NAND ja TFT-LCD süsteemide järele
    Uued nutitelefonid koosnevad rohkem kui 25 komponendist, millest kõige kallimad ja tähtsamad on NAND flash mälukaart ja ekraanipaneelid. Samsung on üks põhilisi ja olulisemaid maailma nutitelefoni osade valmistaja ja varustaja, kelle klientide nimekirja kuuluvad Apple, RIM, Nokia, Sony ja paljud teised.

    Televisoorites rakendatavatest süsteemidest System LSI ja OLED saadud tulu
    OLED paneelid ehk orgaanilistel valgusdiodidel põhinevad paneelid, mis pakuvad paremat pildikvaliteedi kui selle eelkäija LCD ja plasma TVd.

    Globaalses pildis teenib Samsung üle poole oma turuosast Aasiast. 1Q2012. lõpu seisuga tuli ettevõtte müügituludest 28% Hiinast, 20% USAst, 19% Euroopast, 17% Aasiast ja 16% teenitakse kodumaisel turul ehk Lõuna-Koreas.

    Samsungi Eletronicsi aktsiad tegid ajaloo tipu selle aasta mais, kus aktsia hinnaks oli 1,42 miljonit KRWd, millele järgnes järsk 23%line langus. Languse põhjuseks võib pidada California föderaalkohtu välja antud keelu müüa Samsungi uut tahvelarvutit USAs turul, kuna Apple’i sõnul see on koopia Apply’i uuest iPadist. Selline otsus lükkab toote turule tutvustamist edasi ja tekitab kahtlusi Samsungi prognoositud tulu osas.

    Kokkuvõtteks võib öelda, et Samsung on suure potentsiaaliga ettevõtte, kelle ärikasum on kõvasti kasvanud just viimaste aastate jooksul (+79% 2Q2012 võrreldes eelmise aasta 2Qga). Arvan, et Samsung suudab säilitada ja kasvatada oma maailma turuliidri positsiooni mobiilseadmete turul, kuna tal on selleks vajalikud resurssid ja olulised tarnelepingud konkurentidega.

    Aktsia kaupleb Lõuna-Korea börsil (kuid kaupleb ka Londoni börsil):



  • Apple müüs 1Q 2011 18,2 ja 2012 35 miljonit. Kuidas siit see 88,7% ??
    Samsung müüs hinnangulieslt 1Q 2011 12,6 ja 2012 32 miljonit (kust see 42 tuli ??). Kuidas siit see 267% ??
  • Samsungile prognoositakse teiseks kvartaliks läbi aegade parimaid kvartaalseid tulemusi mälukiipide kasvanud müügi tõttu. Ettevõte plaanib investeerida vähemalt 18,6 miljardit dollarit Lõuna-Koreasse, et veelgi tugevdada oma juhtpositsiooni mälukiipides ning ka järgmise põlvkonna nutitelefonide kuvarites. Tehing loob 2021. aastaks peaaegu pool miljonit uut töökohta.
  • Teise kvartali tulemused olid prognoosidega kooskõlas - Samsung on nüüd ametlikult müügitulude poolest maailma suurim mälukiipide tootja. Ettevõte edestas Intelit, kes domineeris antud turul ligi 25 aastat. Samsungi müügitulud olid teises kvartalis 15,7 mld, Intelil aga 14,8 mld dollarit.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon