Valuutaturud 17. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 17. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Käibed on turgudel olnud see nädal küll väga madalad, kuid makronäitajad ja poliitikute kommentaarid on aidanud tekitada väikest liikumist küll. Eile liikunud uudised, mille kohaselt on Hispaania valmis tegema suuremaid struktuurseid reforme, kui Euroopa Keskpank sekkub agressiivselt võlakirjaturule, pakkus eurole päevasiseselt tuge, jõudes $1,2370 tasemeni.

    Eurole pakkus omalt poolt positiivset mõju ka Merkeli kommentaarid, mille kohaselt on ECB lubadused teha "kõik endast oleneva" kooskõlas Euroopa liidrite nägemusega olukorra stabiliseerimisel. Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus langes eilseks igatahes enam kui ühe kuu madalaima taseme 6,524% peale.

    Suurbritannia naelsterling tegi eile selle kuu tipu $1,5745 tasemel, saades tuge oodatust parematest jaemüügi tulemustest, kuid on tänasel Aasia sessioonil sattunud uuesti surve alla ja kaupleb hetkel kerges miinuses $1,5715 juures. Inglismaa keskpanga liige Martin Weale ütles eile antud kommentaaris, et UK majandus pigem stagneerub, mitte ei ole languses, ja eurotsooni võlakriis on suurim teadmatuse ja ebakindluse tekitaja. Ametlike SKT näitude järgi on saareriigi majandus siiski kaks järjestikkust kvartalit näidanud negatiivset kasvu.

    Austraalia dollar on sel nädalal olnud üks suurimatest langejatest, taandudes eelmisel nädalal tehtud mitme kuu tippudest ja hetkel kaupleb 0,45% miinuspoolel $1,0460 taseme juures. AUDUSD püsib jätkuvalt tõusvas trendikanalis, mille alumist äärt minnakse testima ilmselt kas täna või järgmise nädala alguses.

    USA dollar on jeeni vastu näidanud sel nädalal tugevust, murdes välja mitu nädalat kestnud külgsuunalisest liikumisest. USDJPY kaupleb hetkel kerges plussis 79,38 taseme juures.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon