Valuutaturud 21. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 21. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädala viimane kauplemispäev on alanud vägagi negatiivsel meeleolul. Kõik riskivarad on tugeva müügisurve all: USA indeksite futuurid kauplevad hetkel kuni 1,45% miinuspoolel, Aasia indeksid on lõpetamas kuni 1% madalamal ja valuutaturgudel on kõik peamised valuutad (v.a jeen) kauplemas USA dollari suhtes madalamal. Negatiivset sentimenti on hetkel kujundamas USA eelarveläbirääkimised, mis takerdusid eile kongressis eesistuja Bohneri "plaan B" hääletuse läbikukkumisega (kuigi senatist ei oleks see nagunii läbi läinud ja Obama teatas juba varem, et ta kavatseb sellele plaanile veto panna).

    Euro on üleöö langenud $1,3180 tasemeni ja hetkel on kergelt taastunud ning kaupleb 0,3% miinuspoolel $1,3205 juures. Eurole pakkus eile algselt tuge USA III kvartali SKT tulemused, mis näitasid eelmise näidu 2,7% asemel 3,1% kasvu, kuid millest koguni poole moodustas valitsuse kulutused ja laovarud. Investeeringud moodustasid kogukasvust kõigest 0,12 protsendipunkti. Positiivne oli see, et eurotsooni tarbijausalduse indeks paranes marginaalselt -26,9 pealt -26,6 punktini detsembris. Täna hommikul avaldati Saksamaa GfK tarbijausalduse indeks, mis langes 0,2 võrra 5,6 punkti peale, jäädes ootustele 0,3 punktiga alla.

    Austraalia dollar on täna langenud paari nädala põhjadesse, jõudes varahommikul $1,0435 tasemeni. Üheks AUD müügisurve põhjuseks võib pidada Austraalia keskpanga täna avaldatud raportit, mille kohaselt oodatakse järgmisel aastal nõrka majanduskasvu, tuues eraldi välja kaevandussektori nõrkuse, kõrged tööjõukulud ja tugeva kohaliku valuuta. Järsema langus on täna teinud NZDUSD, mis kaupleb hetkel 0,44% madalamal $0,83 taseme juures.

    Suurbritannia naelsterling jõudis kolmapäeval kolme kuu tippudesse $1,6305 tasemeni, mis oli ühtlasi tugevaks vastupanutasemeks juba aprillis ja uuesti septembris. GBPUSD kaupleb hetkel 0,2% madalamal $1,6245 juures. Täna on fookuses UK lõplikud III kvartali SKT tulemused, mis peaksid ootuste kohaselt jääma püsima +1,0% (Q/Q) ja aastasel baasil -0,1% peale. Lisaks ilmuvad täna UK avaliku sektori novembrikuu fiskaalnäidud.

    USA sessioonil on avaldamisel novembrikuu erakulutuste ja -sissetulekute näidud ning Michigani ülikooli usaldusindeks.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • Uus-Meremaa ja Austraalia dollar saavad korralikult müüki: NZDUSD -1,03% ja AUDUSD -0,55%.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon