Börsipäev 6. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud tiksusid terve päeva vaikselt madalamale ning sulgumine toimus päeva põhjade juures. Kuigi makro oli kahtepidi mõistetav, siis ilmselgelt ei orienteeru turuosalised enam puhtalt numbritest või tegelikult isegi küsimusest, millal FED võiks oma väärtpaberite ostuprogrammi vähendama hakata (eilne oodatust nõrgem ADP ja varasemalt avaldatud alla 50 punkti vajunud töötleva tööstuse ISM peaksid pigem viitama sellele, et keskpank ei saa veel niipea väljumisstrateegiat lauale asetada).

    Aga veidi isegi märkamatult on S&P 500 maikuu tipust 1669,2 punkti pealt tulnud tänaseks alla juba -3,6% ning tehnilisest küljest jõudnud täpselt 50 päeva libiseva keskmise joone juurde. Lisaks kui vaadata RSI-d, siis nõnda ülemüüdud pole tänavu turg veel olnud ning lohutav põrge oleks tõenäoline, kuid küsimus on pigem selles, kui kaua see kestaks. Võtmemängija on jätkuvalt keskpank, ent nende järgmine kohtumine leiab aset alles 19. juunil. Seniks ilmselt jääb volatiilsus tavapärasest kõrgemaks.



    Tulles tänase päeva juurde, siis fookuses saab olema Euroopa Keskpanga intressimäära otsus. Kuigi palju räägitakse refinantseerimismäära langetamisest ja hoiustamise intressimäära muutmisest negatiivseks, siis konsensus siiski määrades täna muutust ei oota. Lisaks avaldab EKP oma värsked eurotsooni SKP ja inflatsiooni prognoosid. Otsuse baasintressi ja varade ostuprogrammi osas langetab ka Inglise keskpank, kuid sealtki muutust ei oodata võttes arvesse paranenud märke majandusaktiivsuse kohta.

    08.30 Prantsusmaa töötuse määr (esimene kvartal)
    13.00 Saksamaa tehaste tellimused (aprill)
    13.00 Portugali tööstustoodangu müük (aprill)
    14.00 Inglise keskpanga intressimäära otsus
    14.45 Euroopa Keskpanga intressimäära otsus
    15.30 Mario Draghi pressikonverents
    15.30 USA esmaste töötu abiraha taotluste arv

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel +0,3% kõrgemal, Euroopa on avanemas kerge miinusega.
  • Prantsusmaa tööpuudus esimeses kvartalis 10,8% (vastas ootustele), kerkides kvartaliga 0,3 protsendipunkti võrra.
  • Väidetavalt on Pepsico plaanimas Sodastreami ostu 2 miljardi dollari eest. Väljas olevaid aktsiaid arvestades teeks see ca 100 dollarit aktsia kohta. Allikas Via Google Translate.

  • Saksamaa tehaste tellimused kujunesid aprillis nõrgemaks kui arvati, näidates aasta baasil -0,4% ja kuu baasil -2,3% langust (prognoositi vastavalt +0,9% ja -1,0%)
  • Portugali tööstustoodangu müük aga kerkis aasta baasil +2,3% vs märtsis registreeritud -8,3%
  • Sodastreami suurest plussist on eelturul järgi jäänud +6%, kuna Pepsi CEO lükkas kuulujutu tagasi

    SodaStream: PEP CEO Nooyi: SODA speculation completely untrue - CNBC

  • Inglise keskpanga otsus muutust ei toonud

    Bank of England leaves its rates unchanged at 0.50%, leaves asset purchase program unchanged at GBP 375 bln; both expected
  • Euroopa Keskpank jättis samuti refinantseerimis- ja deposiidi määra samaks vastavalt 0,5% ja 0,00% peale. Üsna oluline on ka Draghi pressikonverents kell 15.30, kust võib tulla vihjeid edasise poliitika kohta.
  • USA töötu abiraha taotlused ootuspärased

    Continuing Claims falls to 2.952 mln from 3.004 mln
    Initial Claims 346K vs 348K Briefing.com consensus; Prior revised to 357K from 354K

  • USA dollar on sattunud tugeva müügisurve alla: EURUSD kauplemas enam kui kolme kuu tippudes $1,3260 juures (+1,28%); GBPUSD ligi nelja kuu tippudes $1,5630 juures (+1,47%), USDJPY kauplemas ligi 2% madalamal Y97,15 juures.
  • USA indeksite futuurid tegemas ka päeva põhjasid: ES -0,4%, NQ -0,7% ja YM -0,56%.
  • Nikkei juunikuu futuur kauplemas 1,9% madalamal 12 560 juures ja jeen on dollari vastu käinud juba isegi alla 96,00 taseme:

  • USA indeksid lõpetasid 0,53-0,66% plusspoolel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon