Börsipäev 19. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olgugi, et FEDile avati üsna hea aken selleks, et turgusid mitte väga tugevalt raputades alustada rahatrüki vähendamist, otsustati eile siiski jätkata senises mahus ehk ühes kuus 85 miljardi dollari ulatuses valitsuse võlakirjade ja kinnisvaralaenuga tagatud väärtpaberite ostmist, kuna majanduse käekäik on kujunenud FOMC liikmete prognoosidest nõrgemaks ning lisaks tunti muret laenuturul intresside tõusu pärast, mis ähvardaks taastumist kinnisvaraturul.

    Turuosalised otsustasid tagaplaanile asetada kinnituse, et majandusel läheb seega jätkuvalt nõrgapoolselt ning lähtuda joovastavast rahatrükist, ostes S&P 500 indeks päeva lõpuks 1,2% kõrgemale 1725 punkti peale, mis märkis uut ajaloolist tippu. Kuld hüppas 53 dollarit 1363 dollarile, dollar kaotas euro suhtes üle protsendi (EUR/USD hetkel kauplemas kõrgeimal tasemel alates veebruarist 1,3530 dollaril) ja USA valitsuse 10a võlakirja yield kukkus 2,8468% pealt 2,6878%le.

    Bernanke nentis pressikonverentsil, et QE mahu reguleerimine on endiselt tugevalt seotud sellega, milliseks kujuneb majandus, kuid pigem jäi mulje, et oktoobris seda ei juhtu, pigem detsembris või uue aasta alguses.

    Bernanke: “We are looking to see in the coming meetings ... if the data confirm that Basic outlook. If it does, we'll take the first step at some point, possibly later this year, and then continue so long as the data are consistent with that continued progress.”


    Mida eilne otsus ilmselt paljude jaoks tõestas on see, et kui USA majanduse silindrid pole kõik töös, on keskpangal väga keeruline QEd vähendada, sest selle ootuses hakkavad finantstingimused karmistuma ja laenumäärad tõusma. Mistõttu kui majanduses jätkub järgnevatel kuudel muddle-through periood, saab ka detsembris punši vähendamine sama keeruline olema.

    Täna tuleb Euroopas avaldamisele Suurbritannia jaemüük, mille järel liigub fookus USAle, kus raporteeritakse töötu abiraha taotlused, teine regionaalne töötleva tööstuse aktiivsusindeks ja augusti olemasolevate majade müük.

    11.30 Suurbritannia jaemüük (august)
    15.30 USA esmaste töötu abiraha taotluste arv
    17.00 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (september)
    17.00 USA olemasolevate majade müük (august)
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (august)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,1% kõrgemal, Euroopa on võtmas järgi eilsele tõusule, kui olulisemate indeksite futuurid indikeerivad avanemist 1,3% jagu plussis.
  • RSI järgi on S&P 500 indeks pärast eilset rallit jõudnud üleostetud tasemete juurde


  • Deutsche kergitas eile Tesla sihi 160 dollarilt 200 dollarile, oodates marginaalide, nõudluse ja tootmismahu kasvu

    "Based on conversations with mgmt and monitoring information available on Tesla owners’ blogs, we believe that the company is on-track to modestly outperform Q3 margin expectations, that demand has continued to grow in the US and Europe (despite substantial option pricing increases in effect as of late July), and that the production rate at Tesla's factory has continued to increase," said Galves.
  • Portugal, kes maadleb 127%lise valitsuse võlakoorma ja SKP suhte ning riskiga, et ei suuda tuleval aastal jõuda ettenähtud 4,5% eelarvedefitsiidini ega täita kõrgete laenukulude juures iseseisvalt 2017.aaastani 53 miljardi euro suurust finantsauku, võeti eile S&P poolt pihtide vahele. Reitinguagentuur asetas riigi krediidi väljavaate negatiivse peale, mis tähendab seda, et järgneva kolme kuu jooksul võidakse reitingut 50% tõenäosuse juures langetada. S&P sõnul ei pruugi riik olla suuteline täitma ambitsioonikat võla stabiliseerimise plaani ning ei välistanud riski, et vaja läheks uut abipaketti.

    Portugali valitsuse 10a võlakirja yield
  • See oli veebruaris, kuid EUR/USD kauples 1,3600 dollari juures, mis ajendas Draghit välja ütlema, et euro on tema silmis liiga tugevaks muutunud. Vahetuskurssi EKP otseselt oma mandaadis ei käsitlei, kuid kui viimane on liiga kõrge, siis see võib ohustada eurotsooni majandust ja tuua inflatsiooni allapoole, mis aga on juba selgemad prioriteedid. Seega pärast FEDi eilset otsust on pall nüüd EKP väljakupoolel ja ilmselt tuleb tugevnev euro taas rohkem teemaks.
  • DAX vallutab pärast 1,2% tõusu taas uusi rekordeid (YTD +14,8%) ning nii nagu S&P 500 puhulgi, viitab RSI, et lühiajaliselt on indeks üleostetud territooriumil. See muidugi ei tähenda, et DAX ei võiks veelgi rohkem üleostetud olla aga eks iga sellise sammuga muutuks korrektsioonioht suuremaks. Valutsiooni osas on DAX muidugi atraktiivsem, kaubeldes 12x järgmise 12 kuu oodatavat kasumit vs 14,5x S&P 500 indeksi puhul.
  • Erko Rebane

    Turuosalised otsustasid tagaplaanile asetada kinnituse, et majandusel läheb seega jätkuvalt nõrgapoolselt ning lähtuda joovastavast rahatrükist, ostes S&P 500 indeks päeva lõpuks 1,2% kõrgemale 1725 punkti peale, mis märkis uut ajaloolist tippu.

    Kui rahasajust purjus turg kaineneb, siis jõuab kohale ka Fedi eilne peidetud sõnum: tegelikult on majanduse olukord karmim, kui arvatakse.

  • jahe
    Erko Rebane

    Turuosalised otsustasid tagaplaanile asetada kinnituse, et majandusel läheb seega jätkuvalt nõrgapoolselt ning lähtuda joovastavast rahatrükist, ostes S&P 500 indeks päeva lõpuks 1,2% kõrgemale 1725 punkti peale, mis märkis uut ajaloolist tippu.

    Kui rahasajust purjus turg kaineneb, siis jõuab kohale ka Fedi eilne peidetud sõnum: tegelikult on majanduse olukord karmim, kui arvatakse.



    Igal peol peab ikka üks tujurikkuja olema - vala juurde ja võtame, ära nukrutse.
  • Suurbritannia augustikuu jaemüük (autosid arvestamata) kasvas mullusega võrreldes 2,3%, mis jäi analüütikute 3,2% ootusele alla (juulis 3,2%). Koos sõidukitega kasvas jamüük YoY 2,1% vs oodatud 3,3% (juulis 3,0%).
  • AGM

    Igal peol peab ikka üks tujurikkuja olema - vala juurde ja võtame, ära nukrutse.

    Ma juba võtan päris tihti, turgu vaadates tundub põhjust olevat.
  • Ärge ajage. FED-i peidetud sõnum ja blaa blaa.

    Pupsik oli alumisse otsa liikumise ootajatel pükside mahatõmbamisest. Et võtame aga allaminekuks positsioonid ära ja küll siis saame rikkaks, kui vähendama hakatakse. Asjad ongi nii nagu nad on.

    Ja minu arvates on igasugune langus ajutise iseloomuga, kui toetus siin millalgi väheneb/ära kaob. Aga näeme ja elame.
  • Deutsche Bank täna -> Normal growth to return, low rates to stay: Straight shot to 1800
  • Töötuabiraha taotlused oodatust madalamad aga paaril osariigil endiselt raskusi nende loendamisega

    Continuing Claims 2.787 mln vs 2.880 mln Briefing.com consensus, Prior 2.815 mln
    Initial Claims 309K vs 340K Briefing.com consensus; Prior revised to 294K from 292K


    US LABOR: NOTED CALIFORNIA, NEVADA HAD COMPUTER ISSUES PREV WK

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon