Balti börsid 4. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 4. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel lõpetasid kõik kolm Baltikumi börsiindeksit kauplemise kõrgemal: OMX Tallinn (0.34%), OMX Riia (0.01%) ja OMX Vilnius (0.04%). Tehingute arvu ja mahu poolest oli tegemist tavapärasest rahulikuma päevaga, kokku tehti Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 134 tehingut kogumahus 523 tuhat eurot.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli reedel Tallink Grupp (0.10%), millega sooritati 14 tehingut koguväärtuses 253 tuhat eurot (millest ligikaudu 193 tuhat eurot moodustas üks plokktehing). Tallinkile järgnesid Olympic EG (0.52%) ja Baltika (7.99%) vastavalt 178 ja 25 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Baltika (7.99%), Nordecon (4.00%) ja Premia Foods (2.77%). Langejateks SAF Tehnika (-6.41%), Harju Elekter (-0.70%) ja Silvano FG (-0.38%).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • täna on oodata Tallinki oktoobrikuu reisijatenumbreid ja Apranga oktoobrikuu müüginumbreid;
    • homme avalikustab Apranga oma III kvartali tulemused;
    • kolmapäeval tulevad Harju Elektri III kvartali tulemused;
    • neljapäeval avalikustavad Baltika ja Nordeconi oma III kvartali tulemused;
    • käesoleval nädalal on oodata Merko Ehituse III kvartali tulemusi;
  • Baltika müügitulud kasvasid oktoobris 6.0% aastatagusega võrreldes ning tõusid 5.5 miljoni euroni (LHV: EUR 5.6m). Riikide lõikes kasvasid müügitulud Eestis (13%) ja Lätis (12%), kuid langesid Leedus (-3%). Lisaks langesid ettevõtte müügitulud Ida-Euroopa turgudel (Ukrainas ja Venemaal) 9% eelmise aasta oktoobriga võrreldes. Kümne kuu kokkuvõttes kasvas müügitulu 47.1 miljoni euroni, mis on 4% rohkem kui varasemal aasta. (Link)
  • Käesoleval nädalal avalikustavad viis meie poolt kaetavat ettevõttet oma III kv. tulemused. Meie ootused ettevõttete tulemustele on järgmised:

  • Apranga müügitulud kasvasid oktoobris 5.9% aastatagusega võrreldes tõustes 54.3 miljoni litini (LHV: LTL 55.9m). Käesoleva aasta esimese kümne kuuga on ettevõtte teeninud 474.2 miljonit litti tulu, mida on 10.0% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Riikide lõikes kasvas käesoleva aasta esimese kümne kuu käive enim Lätis (13.3%), järgnesid Leedu (9.0%) ja Eesti (8.6%). (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon