Balti börsid 12. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 12. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kolmest Baltikumi börsiindeksist lõpetas eile kauplemise kõrgemal vaid OMX Riia (0.48%). OMX Tallinn ja Vilnius seevastu langesid vastavalt -0.16% ja -0.04%. Kauplemisaktiivsus jäi keskmisest madalamaks – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 267 tehingut kogumahus 503 tuhat eurot (millest Tallinnas tehti 202 tuhat eurot, Riias 34 tuhat eurot ja Vilniuses 267 tuhat eurot).

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile TEO LT (0.26%), millega sooritati 29 tehingut koguväärtuses 134 tuhat eurot. TEO LT järgnesid Tallink Grupp (0.20%) ja Silvano FG (-0.38%) vastavalt 45 ja 41 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Vilkyškiu Pienine (1.95%), Lasco (1.57%) ja Olainfarm (1-39%). Langejateks Skano Group (-3.17%), Arco Vara (-2.48%) ja Merko Ehitus (-2.16%).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • neljapäeval on oodata Tallinki III kvartali tulemusi;
    • reedel avalikustab Arco Vara oma III kvartali tulemused.
  • Premia III kvartali müügitulud vastasid meie ootustele, kuid puhaskasum tuli oodatust pisut kõrgem. Kolmanda kvartali müügitulud kasvasid 13.8% tõustes 26.9 miljoni euroni (LHV: EUR 26.9m). Tootegruppide lõikes suurenes müügitulud jäätisesegmendis (3.3%), kala ja kalatoodete segmendis (28.4%) ning külmutatud toodete segmendis (11.3%). Bruto- ja EBITDA marginaalid vähenesid III kvartalis aastatagusega võrreldes vastavalt 26.4% ja 7.6% (Q3/12: 30.2% ja 8.2%), kuid puhaskasumi marginaal tõusis 7.7% (Q3/12: 4.7%). Kokkuvõttes kasvas ettevõtte III kvartali puhaskasum 12.0% tõustes 2.1 miljoni euroni (LHV: EUR 1.9m). (Link)
  • Ajakirjade Kirjastuse juhatuse liikmeks saab Tõnu Väät
    AS-i Ajakirjade Kirjastus nõukogu kutsus ettevõtte ainsa juhatuse liikme ametikohalt tagasi Mart Luige ja määras ettevõtte uueks ainsaks juhatuse liikmeks Tõnu Väädi. Väät asub AS-i Ajakirjade Kirjastus juhatuse liikmeks alates 15. novembrist 2013. (Link)
  • Arno, kuidas nende LHV ootustega tulemustele on? Kas te neid korrigeerite pidevalt, sest vaadates nädala taguseid ja eilseid, siis on toimunud nihked?
  • nier
    Arno, kuidas nende LHV ootustega tulemustele on? Kas te neid korrigeerite pidevalt, sest vaadates nädala taguseid ja eilseid, siis on toimunud nihked?


    Üldiselt me proovime oma ootusi mitte muuta, aga kuna mitmed ettevõtted on prognooside koostamise ajast (oktoobrikuu keskpaigast) avaldanud oma oktoobrikuu müüginumbrid/reisijatenumbrid on ka meie analüütikud
    teinud korrektuure III kvartali ootustes.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon