Balti börsid 14. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 14. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Baltikumi börsiindeksid valdavalt madalamale – OMX Tallinn (-0.46%), OMX Riia (1.00%) ja OMX Vilnius (-0.04%). Kokku sooritati Baltikumi põhinimekirjas olevate aktsiatega 383 tehingut kogumahus 896 tuhat eurot, millest lõviosa tehti Tallinna börsil (562 tuhat eurot).

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Silvano FG (-2.60%), millega sooritati 15 tehingut koguväärtuses 302 tuhat eurot (millest 264 tuhat eurot moodustas üks plokktehing). Silvano FG järgnesid TEO LT (0.52%) ja Apranga (0.40%) vastavalt 80 ja 75 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Latvijas Kugnieciba (4.28%), Ventspils Nafta (1.54%) ja Premia Foods (1.44%). Langejateks Baltika (-2.63%), SAF Tehnika (-2.63%) ja Silvano FG (-2.60%).

    Täna on oodata Tallinki III kvartali tulemusi ja homme Arco Vara III kvartali tulemusi.
  • Olainfarmi käive kasvas oktoobris 2% aastatagusega võrreldes tõustes 6.1 miljoni latini (8.7 miljoni euroni). Müügitulud turgude lõikes kasvasid: Venemaal (-18%), Lätis (19%), Ukrainas (-37%), Suurbritannias (50%) ja Valgevenes (81%). Üldiselt võib öelda, et tulemused tulid oodatust nõrgemad vaatamata sellele, et tegemist oli kõrgeima käibega mida ettevõtte on ealses ühes kalendrikuus teeninud. Koos oktoobrikuu tulemustega on ettevõtte käesoleva aasta esimese 10 kuuga teeninud 44.3 miljonit latti (63 miljonit eurot) müügitulu, mis on 8% varasemal aastal. Kuid selleks, et saavutada ettevõtte enda poolt seatud käibe eesmärk käesolevaks aastaks (59 miljonit latti), peaks ettevõtte müügitulud novembris ja detsembris kokku tõusma 27.7% (sisaldab extra shipmente mis eelmise aasta viimasel kahel kuul said tehtud), mis saab tõenäoliselt olema raske. (Link)
  • Töötuse määr oli 2013. aasta III kvartalis 8,0%, teatab Statistikaamet. Tööjõu-uuringu andmetel põhinev töötuse määr muutus III kvartalis eelmise kvartaliga võrreldes minimaalselt (II kvartalis oli see 8,1%), ent möödunud aasta III kvartaliga võrreldes (9,7%) oli töötuse määr oluliselt madalam. Töötute hinnanguline arv oli tänavu III kvartalis 56 000, mis on 12 000 võrra väiksem kui aasta varem. Oluliselt vähenes ka pikaajaliste töötute arv. (Link)

    Töötud töötusperioodi kestuse järgi, I kvartal 2008 – III kvartal 2013

  • Keegi mäletab kas euro tulek meil aktsia hindu tõstis kah?Ehk,et kas tasuks enne uut aastat portfell läti aktsiaid täis laadida.
  • jarzzz, esiteks raiu pähe, et euro hind ei tõsta! Meil esimesed paar kuud tõusid ja siis kukkusid, ning mitte vähe.
  • Nagu Hr Tebelak ütles, et euro ei tõsta hindu. Hindu tõstab kaupmeeste saamahimu.
  • Alma Media väidetavalt müüki pannus BNS Grupi. Ei tea, kas Gazprom Media vms ka bidib midagi :)
  • Lisasime Balti analüüside alla Silvano FG III kvartali tulemuste ülevaate, millega saate lähemalt tutvuda siin.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon