Börsipäev 18. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Soodsa taganttuule toel kihutasid USA aktsiaturud läinud nädalal kõrgemale, kui S&P 500 indeks lõpetas viie päeva lõikes tervelt 1,6% tõusuga. Euroopas seevastu oli vesi tasasem ning Stoxx 600 jäi suhteliselt muutumatuks.

    Kui vaadata vana head RSI indikaatorit, siis viimane räägib taas seda juttu, et S&P 500 indeks on tehniliselt üleostetud ning kerge hingetõmme poleks seega turgudel üllatav. Ajalooliselt on november-jaanuar olnud aktsiaturgude jaoks muidugi ühed kõige tugevamad kuud, aga see ei tähenda, et langus on siis täielikult välistatud. Näiteks mahtus eelmise aasta detsembri sisse ca 7% korrektsioon.

    S&P 500 ja selle RSI


    Makrouudiste osas algab nädal suhteliselt vaikselt pihta, kuid juba ülehomme on oodata USA oktoobrikuu jaemüüki, mille puhul prognoositakse nõrgenenud kindlustunde tõttu kasvu aeglustumist. Nädala keskel valgustab FOMC eelmise kohtumise protokoll, milline oli liikmete diskussioon ja tõenäoliselt jälgitakse viimase aja pehmemate trendide tõttu suurema huviga ka oktoobrikuu olemasolevate majade müüki.

    Euroopas on oodata mitmeid pehmeid indikaatoreid eesotsas Saksamaa investorite ja ettevõtete kindlustunde küsitlustega (vastavalt teisipäeval ja reedel) ning eurotsooni töötleva tööstuse ja teenuste sektori novembri PMIdega (neljapäeval).

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel marginaalses miinuses.

    Tänane kalender:
    12.00 Eurotsooni kaubandusbilanss (september)
    17.00 USA NAHB majade ehitajate kindlustunde indeks (november)
  • Mõned värskemad soovituste muudatused Euroopas

    • Bank Pekao Cut to Underweight Vs Neutral at JPMorgan; PT 185 (Prev PT 208, Close 190
    • Morphosys Rated New Overweight at JPMorgan, PT Eu68 (Close 55,3)
    • Peugeot Raised to Neutral Vs Underweight at JPMorgan; PT 9.0 (Prev PT 6.5, Close 10.24)
    • Neste Oil Cut to Sell Vs Neutral at Citi
    • Debenhams Cut to Sell Vs Neutral at Goldman; PT 78.0 (Prev PT 90.0, Close 98.2)
    • Arrow Global Rated New Neutral at Goldman, PT 325p (Close 253.5)
    • Megafon Raised to Hold Vs Sell at Deutsche Bank; PT 31.4 (Prev PT 30.7, Close 33.99)
    • Electrolux Cut to Hold Vs Buy at Deutsche Bank; PT 180 (Prev PT 195, Close 155.5)
    • Severstal Raised to Buy Vs Hold at SocGen;
    • Novolipetsk Raised to Buy Vs Hold at SocGen
    • Magnitogorsk Raised to Hold Vs Sell at SocGen
    • Arrow Global Rated New Buy at Jefferies, PT 330p
  • Turuväärtuselt suurima naftaettevõtte Exxon Mobil aktsia osteti +2,2% kõrgemale, kuna Warren Buffetti Berkshire Hathaway ostis ettevõttes 3,45 mld dollari suuruse osaluse (40,1 mln aktsiat). Samal ajal aga vähendas Berkshire osalust naftaettevõttes ConocoPhillilps (-0,5%).
  • General Electric (+0,8%) plaanib 2014. aastal korraldada oma Põhja-Ameerika tarbimislaenu äri IPO, müües 20% ettevõttest. Tarbimislaenuäri väärtuseks on 16-18 mld dollarit ehk umbes 5% GE väärtusest. Tütarettevõtte müügiga loodab GE vähendada seotust etteprognoosimatust finantsärist ning keskenduda rohkem tööstusettevõtetele.
  • USA suuruselt neljas mobiilsideoperaator T-Mobile US (+2,2%) emiteerib 66,2 mln aktsiat hinnaga 25 dollarit aktsia kohta ehk umbes 2% allpool turuhinda, kaasates aktsiate müügiga 1,6 mld dollarit. Kaasatava kapitali abil püüab ettevõte suurendada traadita andmeside võrgu võimsust.
  • Keskmised kinnisvarahinnad 70 Hiina linnas kasvasid oktoobris järjekordsele rekordtasemele, kuna nõudlus kinnisvara järgi on jätkuvalt suur. Hinnatõus kiirenes oktoobris 8,8% peale võrreldes aastatagusega septembrikuu 8,2% ning augusti 7,5% pealt. Tegemist oli üheksanda järjestikuse kuuga, kui hinnad on kasvanud võrreldes aastatagusega. Võrreldes eelmise kuuga aeglustus kasv 0,6% peale septembrikuu 0,7% pealt, kuna osades linnades rakendati uusi kinnisvaraturu jahutamise meetmeid.
  • Deutsche graaafikult on hästi näha, et S&P 500 indeksi tänavusest tõusust on tulnud 75% PE kordaja arvelt, mis on ajalooliselt enim alates 1998.a (kui 2009 välja jätta). Et pidu saaks jätkuda, peab EPSi kasv hakkama sisendama investoritesse kindlustunnet ja selleks soovitab Deutsche jälgida kapitalikulutusi ja laenuturgu.
  • Jaapani elektroonikatootja Sony (+0,9%) tõi eelmisel reedel USAs müügile uue mängukonsooli PlayStation 4, mida müüdi esimesel päeval miljon tükki. Ettevõtte eesmärgiks on müüa märtsis lõppeval majandusaastal 5 miljonit konsooli. Euroopas ja Ladina-Ameerikas tuleb Sony uus konsool müügile kaks nädalat hiljem ehk 29. novembril. USAs on PlayStation 4 hinnaks 399,99 dollarit. Sony aktsia viimase 5-aasta graafik Jaapani börsil:



    Sellel kuul on oodata veel teisegi mängukonsooli turule tulekut- Microsoft (-0,5%) toob 22. novembril müügile uue Xbox One konsooli, mille hinnaks on 499 dollarit.
  • http://viz.ged-project.de/ lehelt leiab laheda interaktiivse vahendi, millega uurida riikidevahelist kaubavahetust ja muid statistilisi näitajad ajas.
  • Varahaldusfirma Aberdeen Asset Management kallines Londoni börsil +14,74%, kuna ettevõte ostab Lloyds Banking Groupi +1,05% Scottish Widows Investment Partnership äriüksuse. Tehingu väärtus ulatub £660 miljonini, millest £560 miljonit makstakse Lloyds'ile aktsiates. Tehingu tagajärjel saab Aberdeen Asset Managementist Euroopa suurim börsil noteeritud varahaldusfirma, kuna Aberdeeni poolt hallatavate varade maht tõuseb £336 miljardini.
  • Kuulmisaparaatide tootja Sonova Holding kaubeldi +5,41% kõrgemale, kuna ettevõte tõstis täisaasta väljavaateid. Ettevõtte 30. septembril lõppenud esimese poolaasta müügitulu kasvas aastatagusega võrreldes 8,6% võrra 948 miljoni Šveitsi frangini ning ületas sedasi analüütikute ootusi. Amortisatsioonieelne ärikasum tõusis mulluse 187 miljoni frangi pealt 206 miljoni peale ning vastas analüütikute ootustele. Täisaasta müügitulu kasvuprognoos tõsteti 6%-8% pealt 8%-10% peale ning amortisatsioonieelse ärikasumi oma 9%-13% pealt 11%-14% peale.
  • Naftaväljade teenindusettevõte Petrofac odavnes Londonis -16,61%, kuna kärpis täisaasta väljavaateid. Ettevõtte uute prognooside kohaselt jääb 2014. aasta puhaskasumi kasv nulli lähedale või madalaks, kui analüütikud olid puhaskasumile oodanud 16% suurust kasvu. Ootusi toodi allapoole peamiselt hilinenud projektide tõttu. 2015. aasta puhaskasumi siht jäeti endiselt $862 miljoni peale, kuid mis paljude analüütikute sõnul võib kättesaamatuks jääda, kuna selleks peaks puhaskasum 2014-2015 perioodil 30% võrra suurenema.
  • ICAHN SAYS HE IS "VERY CAUTIOUS" ON EQUITIES, SAYS MARKET COULD EASILY HAVE A "BIG DROP"

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon