Balti börsid 20. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 20. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile oli Baltikumi börsidel keskmisest aktiivsem kauplemispäev. Kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 407 tehingut koguväärtuses 1.6 miljonit eurot, millest 980 tuhat eurot tehti Vilniuse börsil ning 547 tuhat eurot Tallinna börsil. Kolmest Baltikumi börsiindeksist lõpetas kauplemise kõrgemal vaid OMX Tallinn (0.06%), OMX Riia ja OMX Vilnius langesid vastavalt -0.19% ja -0.10%.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Apranga (0.00%), millega sooritati 15 tehingut kogumahus 740 tuhat eurot (millest 719 tuhat eurot moodustasid 2 plokktehingut). Aprangale järgnesid Silvano FG (3.44%) ja Tallink Grupp (-0.10%) vastavalt 176 ja 142 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid eile Silvano FG (3.44%), Harju Elekter (2.17%) ja Arco Vara (0.81%). Langejateks Nordecon (-2.80%), Baltika (-2.03%) ja Olainfarm (-1.37%).
  • Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta oktoobris võrreldes septembriga -0.7% ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 4.2%, teatab Statistikaamet.

    Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus kütteõlide ja elektroonikaseadmete tootmises, samuti hindade tõus metalltoodete tootmises. 2012. aasta oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning puittoodete ja toiduainete tootmises, samuti hinnalangus kütteõlide tootmises. (Link)
  • Swed lükkas kellegi portfelli otse turgu hommikul?
  • Meenus :D



    Blink
    Ma lugesin täna Bloombergist mõnusat uudist:

    Üks Türgi ettevõtja oli oma panga webirakendusel klikanud "sell all" nuppu, et näha mis juhtub (quote: "to see what would happen"). Juhtus see, et müüs Türgi suurima logistikaettevõtte 6% aktsiatest turgu ühe orderiga. Alumisse limiiti kinni. Mul õnnestus toona sealt isegi natuke osta. Oma viga märgates ostis härra järgnevate päevadega aktsiad uuesti tagasi. Kogu nali läks maksma suurusjärgus 4m dollarit. Ja sellised mehed on tõepoolest olemas.

    16.10.2009


  • Lisasime Balti analüüside alla Arco Vara III kvartali tulemuste ülevaate, millega saate lähemalt tutvuda siin.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon