Börsipäev 25. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aktsiaturud säilitasid läinud nädalal kerge positiivse tooni, kui S&P 500 kerkis viie päeva lõikes 0,4% ja Stoxx 600 jäi muutumatuks.

    Nädalavahetusel on palju kõneainet pakkunud Iraani kokkulepe maailma mõjukamate riikidega, mille raames lubati järgmiseks pooleks aastaks peatada 20% uraani rikastamise programmist ning vastutasuks leevendavad lääneriigid majandussanktsioone, mis toovad Iraani tagasi 7 miljardi dollari ulatuses tulusid. Hetkel jätkab Iraan nafta eksportimist senisel tasemel, kuid Brent on kauplemas ligi 3% madalamal 108,1 dollaril ja WTI -1,5% 93,4 dollaril eelkõige ootuses, et edukate läbirääkimiste korral võib väljavedu suureneda.

    Kuna USAs tähistatakse neljapäeval tänupüha, on sealsed börsid sel päeval suletud ning lisaks lühendatakse ka reedest kauplemist kolme tunni võrra, et inimesed saaksid suunduda aasta suurimale pühadeeelsele osturallile. Ühtlasi tähendab see seda, et makrouudiste raskuskese jääb Ühendriikides nädala esimesse poolde ning hõlmab endas kinnisvarastatistikat (täna selguvad pooleliolevad majade müügitehingud, teisipäeval alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade arv).

    Kuigi kinnisvaranäitajate pehmenemine on viimasel ajal saanud palju tähelepanu, siis sellest tähtsam peaks tegelikult olema kolmapäevane oktoobrikuu kestvuskaupade tellimuste raport, sest näitab ettevõtete julgust investeerida ja uusi töökohti luua, mis on edasise majanduskasvu nurgakiviks. Töötleva tööstuse olukorrast kõnelevad kolm regionaalset küsitlust: Dallase oma täna, Richmondi oma homme ja Chicago kolmapäeval.

    Eurotsooni keskpank tegeleb aktiivselt majanduse elustamisega ning on hoolitsemas selle eest, et deflatsiooni laiemalt kummitama ei hakka. Juba reedel selgub novembri esmane inflatsiooninäit, mis konsensuse arvates peaks pärast järsemat kukkumist oktoobris siiski tiksuma kümnendiku võrra kõrgemale aasta baasil 0,8% peale. Üsna oluline saab rahapoliitilisest aspektist olema ka eurotsooni oktoobrikuu laenustatistika (neljapäeval). Nädala jooksul jõuavad meieni veel suuremate riikide tarbijate ja ettevõtete kindlustunde küsitlused.

    Tänane kalender:
    09.45 Prantsusmaa töötleva tööstuse ettevõtete kindlustunne (november)
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (oktoober)
    17.30 USA Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlus (november)

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% plusspoolel.
  • Mõned tänased analüütikute soovituste ja targetite muutused Euroopas

    SABMiller Raised to Overweight Vs Equalweight at Morgan Stanley; PT 3400p to 3450p (Close 3218,0)
    Ciech Raised to Buy Vs Hold at ING; PT 25,0 to 37,7 (Close 30,88)
    Easyjet Raised to Buy Vs Hold at Jefferies
    Investor AB Cut to Neutral Vs Buy at Goldman; PT 234 to 243 (Close 208,7)
    Fresnillo Raised to Neutral Vs Sell at Goldman; PT stays at 850,0 (Close 840,5)
    Lindt & Sprungli Assumed Neutral at Credit Suisse, PT Sfr46,000 (Close 45,850)
    Smith & Nephew Raised From Market Perform to Outperform at Bernstein
    Talktalk Raised to Neutral Vs Sell at Citi
    Pirelli PT Raised to EU12 vs EU11.5 at Goldman; Kept at Neutral (Close 11,3)
    Luxottica PT Cut to Eu37.3 Vs Eu38.3 at Goldman; Kept at Sell (Close 38,48)
    AtoS PT Raised 7% to EU75 at Barclays; Kept at Overweight (Close 62,39)
    MAN Group Removed as a Least Preferred Stock at Citi
    Schroders Removed as a Most Preferred Stock at Citi
  • Maailma suurima pooljuhtide tootja Inteli aktsia müüdi -5,4% madalamale, kuna ettevõtte tegevjuht teatas analüütikutega kohtumisel, et 2014. aasta käive jääb nende prognooside kohaselt eelmise aasta tasemele ehk 52,6 mld juurde. Prognoos jäi analüütikute 53,7 mld dollari suurusele ootusele alla. Brutomarginaal peaks Inteli prognooside kohaselt jääma 55-65% juurde ning see vastas analüütikute ootusele. Lisaks teatas Intel, et hakkab senisest rohkem kiipe tootma edasimüügiks teistele ettevõtetele.

  • Tehnoloogiaettevõtte International Business Machines aktsia müüdi -1,5% madalamale, kuna hedge fundi juht Stan Druckenmiller teatas, et tal on aktsias lühikene positsioon. Druckenmiller panustab sellele, et tulevikus asendab pilveraalindus ettevõtte praeguse äritegevuse. IBMi käive on vähenenud kuus järjestikust kvartalit, kuna vanemate ärisegmentide (nagu tarkvara) müük väheneb. IBM tegeleb vähem kasumlikemate üksuste müügiga ning ostab tagasi aktsiad, et saavutada lubatud aktsiapõhise kasumi eesmärk (korrigeeritud EPS 20 dollarit aktsia kohta 2015. aastaks vs eelmise aasta 15,25 dollarit).
  • Time Warner Cable aktsia rallis +10%, kuna Comcast (+4,4%) ja Charter Communications (+6,1%) plaanivad ettevõttele ühise ülevõtmispakkumise teha. Time Warneri turuväärtus on 37,5 mld dollarit.
  • Deutsche kirjutas oma reedeses kemikaalitootjate ülevaates, et kuigi USA kildagaasi positiivne mõju kohalike keemiafirmade kulubaasile on kõigile teada, siis vähem ollakse kursis sellega, et viimaste tootmisvõimsuse kasvatamine on erinevatel põhjustel edasi lükkunud ning kildagaasist johtuv capexi boom võtab arvatust rohkem aega. Paljusid Euroopa tootjaid peaks teisest küljest USA konkurentide eest veel kaitsma fakt, et nad keskenduvad muudele kemikaalidele. Deutsche Top Pickid Euroopas on BASF ja Arkema ning USAs Lyondell.

    • Deutsche says U.S. chemical capacity expansions being delayed indicates shale driven capex boom will take longer than expected
    • Impact of cheap shale gas on U.S. chemical cos. “well known”
    • Most listed European chemical cos. not affected by U.S.’s advantaged feedstock as they focus on other areas of chemistry
    • Asian producers have most to lose in L/T as they’re at top of global cost curve
    • Top shale gas picks are BASF, Arkema, LyondellBasell
    • Yara is most negatively affected as cheap U.S. gas will lead to nitrogen oversupply, mainly in Europe
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse kindlustunne püsis novembris 98punkti peal vs oodatud 97 punkti
  • Peugeot aktsia kallines Pariisi börsil +5,08%, kuna firmale lähedaste allikate sõnul liitub järgmise aasta alguses ettevõtte juhatusega endine Renault juhtivtöötaja Carlos Tavares, kes siis aasta pärast tegevjuhi trooni endale haaraks. Peugeot eestkõneleja keeldus olukorda kommenteerimast. Renault aktsiahind kauples +1,40% kõrgemal.
  • Ravimifirma Fresenius Medical Care aktsia rallis +6,91%, kuna USA tervishoiu- ja sotsiaalteenuste ministeeriumi plaan vähendada neeru-dialüüsidele makstavaid toetusi järgmisest aastast 9,4% võrra muudeti ära ning uue kava kohaselt viiakse toetuste vähendamised läbi järk-järguliselt järgmise 3-4 aasta jooksul.
  • Nuance sees FY14 EPS $1.05-$1.15, may not compare to consensus $1.41
    Sees FY14 revenue $2.03B-$2.09B, consensus $2.08B.


    NUAN tegi seda jälle. Ilmselt tuleb Icahnil jälle osalust suurendada.
  • Müüa seda muidugi ei saa. Augustis ostis Icahn Q4 pehme guido järgmisel päeval üles ja ülejärgmisel teavitas suurenenud osalusest.Ja stock oligi kahe päevaga kõrgemal kui enne hoiatust.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon