Balti börsid 12. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 12. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile olid investorid Balti börsidel valdavalt ostupoolel – OMX Tallinn (0.54%), OMX Riia (0.66%) ja OMX Vilnius (0.35%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärase börsipäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 496 tehingut koguväärtuses 832 tuhat eurot, millest ligikaudu 623 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 183 tuhat Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Merko Ehitus (0.00%), millega sooritati 2 tehingut kogumahus 232 tuhat eurot. Merko Ehitusele järgnesid Tallinna Vesi (1.61%) ja Tallink Grupp (0.11%) vastavalt 207 ja 88 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Utenos Trikotažas (7.20%), Šiauliu Bankas (2.90%) ja Vilkyškiu Pienine (2.07%). Langejateks SAF Tehnika (-1.8%), Lietuvos Energijos (-1.63%) ja Arco Vara (-1.41%).

    Täna on oodata Tallinna Kaubamaja IV kvartali tulemusi.
    Homme tulevad Merko Ehitus ja Nordecon oma IV kvartali tulemustega.
  • Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2013. aastal 1,9 miljonit välisturisti ja üle miljoni siseturisti. Turistide koguarv suurenes 2012. aastaga võrreldes 5%, teatab Statistikaamet.

    Välisturistid moodustasid sarnaselt eelmistele aastatele ligi kaks kolmandikku turistide koguarvust. Eelmisel aastal suurenes majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistide arv varasema aastaga võrreldes 4%. Siseturiste oli 8% enam kui 2012. aastal. (Link)
  • Meie ootused Tallinna Kaubamaja, Merko Ehituse ja Nordeconi IV kvartali tulemustele on järgmised:



  • Äripäev: Rõivamüüja LPP Retail Estonia sai uue juhi

    Käesoleval aastal on plaanib LPP avada kümme kauplust ning suurendada müügipinda oma 26 kaupluses kokku 15 200 ruutmeetrini. Mais avab Viru keskuses uksed uue kontseptsiooniga Reserved. Juuni on plaanitud Narva Astri kaubanduskeskuses kokku viie uue – Reserved, Cropp, Mohito, House ja Sinsay – poe avamised. Sügisel valmib Ülemiste kaubanduskeskuses viis rõivakauplust, mis hõlmab kokku 3112 ruutmeetrit kaubanduspinda.
  • Eelmisel aastal sooritati 41 650 kinnisvara ostu-müügitehingut koguväärtusega 2,0 miljardit eurot. Tehingute koguarv kasvas varasema aastaga võrreldes 15% ja koguväärtus 18%, teatab Statistikaamet.

    Eesti kinnisvaraturg jätkas 2013. aastal tõusu ning tehingute arv saavutas majandussurutise järgse rekordi. Võrreldes turu kõrgajaga 2006. aastal oli tehinguaktiivsus siiski veel 30% madalam. Kinnisvara ostu-müügitehingu keskmine väärtus oli 2013. aastal 48 900 eurot, mis on 2% rohkem kui aasta varem. Kinnisvaratehingute koguarvu kasv oli peamiselt tingitud korteritehingute arvu kasvust. (Link)

    Notariaalselt tõestatud ostu-müügitehingute trend, I kvartal 2003 – IV kvartal 2013

  • TallinnCity: Viru Keskus uueneb: millised kaubamärgid sinna tulevad?

    Tallinna südames paiknev Viru Keskus uuendab sise- ja välisilmet ning vahetab välja osad kauplused: kevadel avavad Viru Keskuses oma esimesed kauplused Balti- ja põhjamaades Suurbritannia jalatsibränd Dune London, tuntud rõivabränd River Island ning Ameerika üks vanimaid ja väärikamaid moebrände Brooks Brothers. Esimese kaupluse Eestis avavad Hispaania moemärk Massimo Dutti ning Kanada päritolu moodne kinga- ja aksessuaaribränd Aldo. Eestis ainsaks Pedro del Hierro tootevalikut pakkuv Cortefieli ja Pedro del Hierro ühispoe leiab samuti edaspidi Viru Keskusest.
  • Tallinna Kaubamaja IV kvartali müügitulud kasvasid 8.5% aastatagusega võrreldes tõustes 138,2 miljoni euroni (LHV: EUR 133.9m). Ärikasum paranes 8.7% eelmise aasta sama perioodiga võrreldes tõustes 9.3 miljoni euroni (LHV: EUR 8.1m). Bruto ja netomarginaalid oli IV kvartalis vastavalt 27.12 protsenti (Q4/12: 26.97%) ja 6.47 protsenti (Q4/13: 6.44%). Kokkuvõttes teenis ettevõtte IV kvartalis 8,9 miljonit eurot puhaskasumit (LHV: EUR 7.3m), mis on 8.9% rohkem kui eelmise aasta IV kvartalis. (Börsiteade)



Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon