Balti börsid 13. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 13. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile olid investorid Balti turgudel valdavalt positiivselt meelestatud – OMX Tallinn (-0.19%), OMX Riia (0.11%) ja OMX Vilnius (0.02%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist keskmisest pisut rahulikuma börsipäevaga, kokku sooritati 509 tehingut koguväärtuses 506 tuhat eurot, millest lõviosa tehti Vilniuse börsil (317 tuhat eurot).

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Šiauliu Bankas (2.19%), millega sooritati 127 tehingut kogumahus 104 tuhat eurot. Šiauliu Bankasele järgnesid Tallink Grupp (0.23%) ja Olympic EG (1.06%) vastavalt 67 ja 63 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Lietuvos Dujos (2.88%), Šiauliu Bankas (2.19%) ja Grigiškes (1.56%). Langejateks LESTO (-2.00%), Merko Ehitus (-1.77%) ja Harju Elekter (-1.75%).

    Täna on oodata Merko Ehituse ja Nordeconi IV kvartali tulemusi.
  • Meie ootused Merko Ehituse ja Nordeconi IV kvartali tulemustele:

  • Kas Baltika poodide Viru Keskusest välja viskamine mõjutab ka LHV ostusoovitust Baltika aktsia suhtes ?
    Kas see on oluline sündmus või marginaalse tähtsusega ja Baltika õiglast väärtust ei vähenda?
  • aivo1
    Kas Baltika poodide Viru Keskusest välja viskamine mõjutab ka LHV ostusoovitust Baltika aktsia suhtes ?
    Kas see on oluline sündmus või marginaalse tähtsusega ja Baltika õiglast väärtust ei vähenda?


    Alustaksin kõigepealt Teie teisest küsimusest. Hetkel on Viru Keskusest lahkumist väga keeruline hinnata kuna ettevõttel on täna Eestis 37 poodi, mille käibe ega kasumi numbreid ettevõtte poodide lõikes ei avaldada. Ilmselgelt oli tegemist väga ihaldusväärse asukohaga ja kindlasti polnud Viru Keskusest lahkumine ettevõtte käesoleva aasta eesmärkide nimekirjas. Küsisime hommikul kommentaari ka ettevõttelt endalt, kuid seni pole nad meie küsimustele veel vastanud.

    Rääkides Baltika ostusoovitusest, siis nagu teate tuleneb see otseselt ettevõttele seatud õiglase väärtuse hinnavahemikust. Täna oleme seisukohal, et tormata pole põhjust ja ootame ära ettevõtte IV kvartali tulemused.
  • Äripäev: Baltika: Viru keskuse otsus polnud äriline

    Viru keskuse Montoni majandustulemused on olnud meie jaoks positiivsed - see oli hinnatud pood Montoni klientide jaoks ja toodi 2013. aastal keskuse enda poolt esile kui üks Viru keskuse parimaid ostukeskkondi. Tegemist on Baltika Eesti turu ühe suurima käibe ja kasumlikkusega poega. Panustasime tugevalt poe arendamisse – just Viru keskuses rakendasime esimesena Eestis Montoni poe uut kontseptsiooni, ning teatasime keskusele ka oma soovist uuendada täielikult Baltmani pood.
  • Viking Line avalikustas täna oma IV kvartali ja 2013 aasta tulemused. Ettevõtte IV kvartali müügitulud kasvasid 2,5% aastatagusega võrreldes 129,7 miljoni euroni. Neljanda kvartali ärikasum tõusis 2,0 miljoni euroni (Q4/12: EUR -0.7m) ning puhaskasum 6,7 miljoni euroni (Q4/12: EUR -0.8m).

    Vaadates 2013. aastat tervikuna, kasvasid ettevõtte müügitulud 6.5% ulatudes 549,4 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 34,7 miljoni euroni (2012: EUR 2.4m) ja puhaskasum 27,1 miljoni euroni (2012: EUR 1.0m). (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon