Balti börsid 6. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 6. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid kõik kolm Baltikumi börsiindeksit kõrgemale – OMX Tallinn (0.49%), OMX Riia (1.00%) ja OMX Vilnius (0.74%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist suhteliselt tavapärase kauplemispäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 601 tehingut koguväärtuses 758 tuhat eurot, millest ligikaudu 345 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 296 tuhat eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olainfarm (0.27%), millega sooritati 88 tehingut kogumahus 108 tuhat eurot. Olainfarmile järgnesid Olympic EG (0.52%) ja Silvano FG (-0.48%) vastavalt 103 ja 100 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid LSC Group (5.16%), Linas Agro (3.75%) ja Apranga (3.70%). Langejateks Skano Group (-2.78%), LESTO (-1.53%) ja Nordecon (-0.96%).
  • Esialgsetel andmetel oli 2013. aastal ettevõtlussektori kogukasum 3,1 miljardit eurot, mis oli 5% suurem kui aasta varem, teatab Statistikaamet. Ettevõtlussektori kogukasum kasvas neljandat aastat järjest.

    Võrreldes 2012. aastaga suurenes kogukasum enamikul tegevusaladel. Suurima panuse sektori kogukasumi juurdekasvu andsid peamiselt siseturul tegutsevad kinnisvara-, energeetika- ja kaubandusettevõtted. Ettevõtlussektori kasumi kasvu pidurdasid enim veondus ja laondus ning töötlev tööstus. Kogukasumis suurima osatähtsusega töötleva tööstuse kasum vähenes 2012. aastaga võrreldes 6%, seda eelkõige põlevkiviõli- ja toiduainetetööstuse kasumi vähenemise tõttu. (Link)

    Ettevõtlussektori kogukasum, 2002–2013

  • E24: H&M hakkas ümbertöödeldud rõivaid müüma

    Tänavu veebruari lõpus jõudsid H&Mi kauplustesse müügile esimesed ümbertöödeldud tekstiilikiududest õmmeldud tooted, mis on valmistatud ülemaailmse riietekogumise algatuse käigus kogutud rõivastest. Ümbertöödeldud puuvillast on valmistatud viis klassikalist teksatoodet. Teksakollektsioon sisaldab 20 protsenti ümbertöödeldud puuvilla, mis on maksimaalne kogus, mida tänapäeval on võimalik saavutada ilma kvaliteedis järele andmata.
  • Järgmisel teisipäeval kell 16.00 toimub Olainfarmi webinar. (Börsiteade)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon