Balti börsid 10. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaatamata sellele, et Tallinna börsiindeks langes eile 0.52%, liikusid Riia ja Vilniuse börsiindeksid 1.78% ja 0.29% kõrgemale. Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärasest pisut vaiksema börsipäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 411 tehingut koguväärtuses 716 tuhat eurot, millest lõviosa tehti Tallinna börsil (522 tuhat eurot).

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olympic EG (-0.53%), millega sooritati 58 tehingut kogumahus 187 tuhat eurot. Olympic EG järgnesid Tallinna Vesi (-0.75%) ja Tallink Grupp (-0.25%) vastavalt 169 ja 58 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid eile Ventspils Nafta (9.62%), Lietuvos Energijos (2.57%) ja Grisiškes (1.97%). Langejateks Baltika (-3.12%), Arco Vara (-1.67%) ja Invalda LT (-1.59%).
  • City Service teatas, et plaanib maksta 2013. aasta puhaskasumist dividendideks 1,2 miljonit eurot ehk 0,04 eurot aktsia kohta, mis teeb eilse sulgemishinnaga 1,82 eurot dividenditootluseks 2.2%. (Börsiteade)

    Lisaks teatas ettevõtte, et aktsionäride korraline üldkoosolek toimub 30. aprillil kell 9.00 ettevõtte peakontoris (Lvovo str. 25 (11 korrus), Vilnius, Leedu).

    Ettevõtte auditeeritud 2013. aasta majandusaasta aruandega saate lähemalt tutvuda siin.
  • Kas teil on kontoris keelatud kasutada SAB1L? Lisaks sellele et selle katmine on kuidagi ära jäänd vaikselt, nüüd ei mainita seda tõusjates/langejates ka enam
  • Lenzer
    Kas teil on kontoris keelatud kasutada SAB1L? Lisaks sellele et selle katmine on kuidagi ära jäänd vaikselt, nüüd ei mainita seda tõusjates/langejates ka enam


    Ei, millest selline küsimus ?
    Iga börsipäeva esimeses postituses toon välja eelmise börsipäeva 3 suurimat tõusjat ja langejat. Eile tõusis Šiauliu Bankas 1,25% ning jäi järjestuses 7. kohale, mistõttu ei toonud teda ka täna hommikul välja.
  • Vabandan, mul on vist päevad sassis, mulle tundus üleeilne sulgemine 3,20 ja eilne 3,00 - lihtsalt LHV poolt kaetav aktsia aga viimasel ajal pole ainsatki kommentaari ega hinnangut tulnud, sellepärast küsisin.

    Ok, aru sain, vahepeal tekkis aktsiaid tugevasti juurde ja kogu süsteem näitab juba uues koguses asja: 09-04-2014 is the ex-day for Siauliu Bankas bonus issue. The new number of shares has been entered into trading system on 09-04-2014, though actual change will come into force after the registration on the Central Registry and Central Depository.

    Seega lähipäevil tuleb aktsionäridele lisaaktsiaid kontole ilmselt.
  • Arno Tara
    Vastasin Teie teistele küsimustele Siauliu Bankas (SAB1L) teema all.

    Sobib, tänudsuured!
  • OEG nõukogu liige Peep Vain esitas lahkumisavalduse. (Börsiteade)
  • Märtsis vähenes registreeritud töötute arv 0,1 protsendipunkti veebruariga võrreldes ning kuu lõpus oli töötuna arvel 35 423 inimest ehk 5,6 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. (Link)

    Märtsis registreeris end töötukassas 5 299 uut töötut. Märtsikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 4 395 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon