Balti börsid 29. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 29. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile olid investorid Balti turgudel valdavalt ostupoolel – OMX Tallinn (0.08%), OMX Riia (-0.53%) ja OMX Vilnius (0.25%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärasest pisut aktiivsema börsipäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 379 tehingut koguväärtuses 1,2 miljonit eurot, millest ligikaudu 629 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 566 tuhat eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Linas Agro (0.75%), millega sooritati 23 tehingut kogumahus 260 tuhat eurot. Linas Agrole järgnesid Tallinna Vesi (0.74%) ja Apranga (0.38%) vastavalt 244 ja 189 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid eile PST (3.64%, käive EUR 27 657), Pieno Žvaigšdes (3.45%, käive EUR 79) ja Utenos Trikotažas (3.33%, käive EUR 755). Langejateks Ventspils Nafta (-6.84%, käive EUR 181), Grindeks (-1.80%, käive EUR 25 586) ja Vilkyskiu Pienine (-1.45%, käive EUR 12 032).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Täna on Balti turgudel kauplemispühad (mistõttu on kõik kolm Baltikumi börsi suletud);
    • Täna kell 10.00 toimub Premia Foodsi aktsionäride korraline üldkoosolek (börsiteade);
    • Homme on Tallinna Vee dividendide ex-kuupäev (börsiteade);
    • Homme avalikustavad Grindeks, LSC Group, Olainfarm ja City Service oma I kvartali tulemused.
  • Mille krdi pärast see Tallinna börs täna kinni on? Tähistame mingeid rootslaste pühasid?
  • Sellistel päevadel võiks börsi poolt investoritele vähemalt tasuta õlut jagada :-)
  • Suletud päevade rohkus on ainult positiivne,nendel päevadel ei pea muretsema,et aktsiate hinnad võiksid langeda.Meie börs võiks olla avatud kord nädalas,Lätis kus käivet praktiliselt enam ei olegi,olla lahti kord kuus. Milline vahendite,tööjõu ja aja kokkuhoid? Surnu ärkaks siis koheselt ellu,+/-3% liikumised oleks neil harvadel lahtiolekupäevadel tavapärased,investorid ootaksid neid üksikuid börsipäevi nagu riigipühasid.
  • SideKick
    Mille krdi pärast see Tallinna börs täna kinni on? Tähistame mingeid rootslaste pühasid?

    Ega vahet ei ole ju, kas see on kinni või mitte. Ei toimu ju nagunii midagi. Suveks võiks selle ju täitsa rahulikult kinni panna.
  • Varjusurmas börsi kohta on meie Tallinna börsil ikka päris palju kauplemispühi. Aga börsijuhi töötasu ikka tiksub. Juba suurem kui poolte noteeritud aktsiate kuine käive. Normaalne.
  • Meedias käis juba läbi, et Tallinna börs on nagu Hiina kummituslinn - maailmatasemel infrastruktuur, aga elu ei ole.
  • Börsipäev võiks olla 2 tundi pikk, mitte 6 tundi. Selle 2 tunni sisse mahuksid kõik tehingud ära, küll aga oleks hea et seda börsipäeva saaks pidada võimalikult väheste kauplemispühadega.
  • ttrust
    Börsipäev võiks olla 2 tundi pikk, mitte 6 tundi. Selle 2 tunni sisse mahuksid kõik tehingud ära, küll aga oleks hea et seda börsipäeva saaks pidada võimalikult väheste kauplemispühadega.

    oot, meie börsil saab kaubelda ja miskit jääb ostmata/müümata kui börs mõni päev kinni on?
  • pahurik
    ttrust
    Börsipäev võiks olla 2 tundi pikk, mitte 6 tundi. Selle 2 tunni sisse mahuksid kõik tehingud ära, küll aga oleks hea et seda börsipäeva saaks pidada võimalikult väheste kauplemispühadega.

    oot, meie börsil saab kaubelda ja miskit jääb ostmata/müümata kui börs mõni päev kinni on?

    Tegelikult mitte, aga mul endal oleks hea teada, kuidas meil igapäevaselt läheb. Mitte iganädalaselt. Samas, võiks tõesti teha nii, et börs on lahti E, K, R. Aga kuus tundi järjest seda lahti hoida pole küll mõtet.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon