Alibaba Group (BABA) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Alibaba Group (BABA)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Käesoleva nädala reedel (19. septembril) peaks NYSE-l hakkama kauplema Alibaba Group (BABA)- IPO, mis oma mahult ületab kõik eelnevad. Viimaste prognooside kohaselt kaasab ettevõte IPO-ga $ 21,1 miljardit, aga see summa võib veel muutuda, sest aktsiate märkimise vastu on huvi olnud väga suur ning esialgset hinnavahemikku $60-66 võidakse tõsta $70-ni.
    Alibaba Group on 1999. aastal asutatud Hiina interneti jaemüüja, mis kontrollib läbi oma veebipoodide 80% ulatuses Hiina internetikaubanduse turust.BABA kohta on öeldud, et see teenib kasumit nagu EBAY, aga kasvab nagu Amazon (AMZN). Ettevõtte müügikäive kasvas möödunud aastal 55%, $8,46 miljardini. Veelgi võimsamas tempos kasvas firma ärikasum - 132%, $4,06 miljardini.
    Eesti elanikud paraku BABA IPO-s osaleda ei saa, aga üks võimalus sellest osa saada enne BABA aktsia ametlikku kauplemise algust on läbi Yahoo! (YHOO), kellel on BABA-s 26,2%-line osalus.

    BABA-st saab lähemalt lugeda veel siin: Alibaba – maailma suurim internetikaubamaja ja siit: Alibaba IPO propels China Web market across the globe
  • Kahju, et keegi osalemist ei vahenda. Meediakajastust ja turu üldist sentimenti vaadates oleks täielik nobrainer sealt päeva-paariga 10-15% vahelt teha.
  • Kuuldavasti oli IPO juba nädala alguses täis märgitud. Yahoo omab aga 22,4% Alibaba aktsiatest, seega on Yahoo aktsia kaudu võimalik täiesti Alibaba aktsiat juba osta. Samas on seda ka juba vägagi aktiivselt tehtud (vaadates Yahoo aktsia hinda ja optsioonide volatiilsust).
    Opinion: Why your Alibaba bet may be better placed on Yahoo
  • 10-15%, pähh :)

    ReWalk Robotics 3M share IPO priced at $12.00
    The deal size was reduced to 3M shares from 3.5M shares and priced below the $14.00-$16.00 range. Barclays and Jefferies acted as joint book running managers for the offering.


    RWLK :)

    (Ja seda ei pidanud märkimagi)
  • Alibaba.com (BABA) files amended F-1; confirms raised price range of $66-68 vs. prior $60-$66 range
  • Täna peaks suure tõenäosusega NYSE-l kauplema hakkama Alibaba aktsia (sümbol BABA). Aktsiate müüdi avalikus märkimises (IPO-s) osalenutele hinnaga 68 dollarit, mis teeb sellest suurimaks tehnoloogia IPO-ks läbi ajaloo, mille käigus kaasati 21.8 miljardit dollarit ning ettevõtte turuväärtus on sellelt hinnatasemelt 168 miljardit dollarit. Võrdluseks, Amazoni (AMZN) turuväärtus on 150 miljardit dollarit.

    Millal aktsia täpselt kauplema hakkab ei ole teada, see peaks küll toimuma tänase päeva jooksul (vahemikus 16.30-23.00). Arvestades NASDAQ-i probleeme Facebooki (FB) aktsia esimesel kauplemispäeval ei pruugi ka NYSE-l paremini minna, kuid eeldatavasti on nad andnud endast parima, samas on huvi aktsia vastu äärmiselt suur.

    LHV-s saab aktsiale ordereid juba panna, soovitame igal juhul kasutada limiithinnaga orderit ning vältida turuhinnaga orderit. Turuhinnaga orderi puhul muudame orderi agressiivseks limiithinnaga orderiks limiithinnaga 100 (vastav summa ka broneeritakse kliendi kontolt). Aga kordaks veelkord, et ei soovita turuhinnaga orderit kasutada ning ettevõtte turuväärtus on juba praegu kõrge ning tasub meeles pidada vana tõde, et kõik mis läheb üles võib ka alla tulla.
  • AloV
    /.../Aga kordaks veelkord, et ei soovita turuhinnaga orderit kasutada ning ettevõtte turuväärtus on juba praegu kõrge ning tasub meeles pidada vana tõde, et kõik mis läheb üles võib ka alla tulla.


    Lisaks:
    1) Oma silm on kuningas!
    2) 2 pead on ikka 2 pead!
    3) Häda ajab härja kaevu!
    4) Jos et veikkaa, et voi voittaa!
    5) Kus suitsu, seal tuld (või kuiva jääd või suitsumasinat)
  • Kinnitamata informatsiooni kohaselt võiks kauplemine alata vahemikus 17-18 meie aja järgi.
  • BABA bid turul kuuldavasti 95 dollari juures
  • First indication for Alibaba open: 80-85 USD per share
  • Sümbol on ikka BABA, ükskõik,mis kanali kaudu osta
  • BABA hakkas nüüd peale ootust kauplema ja hetkel hind 42% kõrgemal,üle $97 taseme.
  • Miks YHOO alla on tormanud? Teenisid hästi. Palju selle Yhoo väärtus ilma BABA siis on?
  • Nobedate näppude voor on nii magus, et lörtsitakse selle nimel igasugune asi ära. Oleks pehmemat sorti mürki võtnud, et turul pole seda jõudu asja üleval hoida ja see läheb koledaks.
    YHOO on sell the news, 3 kuu lõikes on sinna ootust omajagu mätsitud. Ise shortisin, kui BABA ei suutnud $100 puutuda. Kahjuks nii kiire punkt, mis sealt tuli, pani kiirelt coverdama.
  • Hind aeti jah enne avanemist liiga üles ja nüüd kaupleb BABA juba $90 peal.
  • BABA mcap USD 222bn
    YHOO stake BABAs 22% => USD 48bn
    YHOO mcap USD 40bn

    Eelpoolviidatud maksuargument on üks põhjustest, aga käärid tunduvad siiski liiga suured olevat..
    kas YHOOle upside või BABAle downside?
  • 225M aktsiat mõne tunniga omanikke vahetanud. Mis see OMXT käive oligi päevas? :)
  • mrk
    BABA mcap USD 222bn
    YHOO stake BABAs 22% => USD 48bn
    YHOO mcap USD 40bn

    Eelpoolviidatud maksuargument on üks põhjustest, aga käärid tunduvad siiski liiga suured olevat..
    kas YHOOle upside või BABAle downside?


    Mõlemat aga yhoo pidi suure osa iposse ka müüma ja pole teada täpselt palju nad teenisid.
  • See on ikka nii. Kui ackman ja ichan müüavad, siis aktsia hind tõuseb ! Kui ackman ja ichan ostavad, siis aktsia hind langeb :). Just nii see on, vaadake mis juhtus FDOga kui Ichan seda kokku ostis. Ackman ja Ichan ostavad YHOOd. See tähendab, et seni kuni nemad ostavad, aktsia hind tõusta ei saa. Mis põhjusel hedge fondide poistel maaklerite juures selline positsioon ja võimalus, vaatama igasugustele kontrollorganitele, on seletamatu.
  • 60 Minutit portreteeris nädalavahetusel Jack Ma-d ja Alibabat. Link videole.
  • Alibaba on maailma suurim e-kauplemiskeskkond ja foorumis täielik vaikus. :)

    Trafficu "tervise" võrdlus teiste suurtega. Kas ikka on suurim kauplemiskeskkond.
    FB postitus: https://www.facebook.com/investeeri

  • Meenub, kui ma Pärsia lahe fondi omasid kritiseerisin, siis oldi pahased. Ei ole vaja olla pahane. Tuleb lihtalt mõista, et Pärsia lahe riikides elatakse teistmoodi kui siin. Kui te ei mõista erinevust, siis on üllatusi varuks. Alati informeerime investoreid, milles need erinevused seisnevad, mis riske kaasa toovad. Nüüd Alibaba. Meenub India keisrinna Victoria ja tema india asjade õpetaja. Kord avastati, et Vicotria kadunud väärisasja oli juveeliärisse viinud ja maha müünud india õpetaja sugulane. Puhkes kohutav pahandus. Victoria oli kohutavalt pahane, et õukondlased oli kära üles tõstnud. Ta seletas õukondlastele, et Indias pole see mingi vargus. See on õnn, et et keegi kaotas, ja sina leidsid ning said tulu....
    On olemas selline asi Hiina äri. Midagi uut me selle "äri" kohta teada tegelikult ei saa, SEE OLI ETTE TEADA. Sest kahjuks hiinlane on selline ja me ei saa teda muuta.
    http://fortune.com/2015/09/18/alibaba-faking-numbers-hedge-fund/?xid=yahoo_fortune
  • http://seekingalpha.com/news/3202445-alibaba-beats-0_11-beats-revenue

    Alibaba-lt tugev teine kvartal. Beat-is oodatud EPS-i 17%-ga.
  • Alibaba (NYSE:BABA) is forecasting massive revenue growth of 45%-49% this year, a target that implies sales of up to $34.3B, and elicited gasps of "wow" from investors at an event in Hangzhou.

    Premarket +13%
  • kindsigo
    Alibaba (NYSE:BABA) is forecasting massive revenue growth of 45%-49% this year, a target that implies sales of up to $34.3B, and elicited gasps of "wow" from investors at an event in Hangzhou.

    Premarket +13%


    Lühikeseks müüjad on sattunud väikese surve alla :) Tundub, et kas peab panema raha juurde või positsioonid sulgema.
  • BABA tulemused tublisti üle ootuse

    Alibaba reports Q2 (Sep) earnings of $1.29 per share, excluding non-recurring items, $0.26 better than the Capital IQ Consensus of $1.03; rev +61% to $8.3 bln vs. $7.86 bln consensus. The increase was mainly driven by the robust revenue growth of our China commerce retail business, international commerce retail business and Alibaba Cloud.
  • http://www.alibabagroup.com/en/news/press_pdf/p171102.pdf

    As a result of the consolidation of Cainiao Network starting in the December 2017 quarter, we are increasing our 2018 fiscal year revenue guidance to 49% to 53% (previously 45% to 49%).
  • Oled kuulnud lugusid inimestest, kes kontrollivad oma kontojääki ja seal on järsku mitu nulli summale juurde tekkinud? Täna oli korralik deja vu BABA aktsiaga:

  • Võiks veel kukkuda, siis ostan. Alla 200 oleks ilus.
  • See on jah päris hoiatav näide ettevõtetele, kes tahavad Hiinas äri ajada. Aga investorite vaatest võib-olla hoopis ostukoht? Sest mis vahet seal, kas Jack Ma tõstetakse oma ettevõttest välja või mitte, ega tema seal mingi otsustaja ammu enam pole ju. Firmal on omaette juhatus ja kasumid laekuvad endise hooga. Õigupoolest pandeemiat peetakse E-kaubanduse tugevaks stiimuliks, mille mõjud võivad kesta aastaid ka pärast terve maailma vaktsineerimist.

    Suuremaks riskiks on see Trumpi soov hiina ettevõtteid USA börsilt delistida. Aga Trump on nädala pärast läinud ja saab näha, mida Bideni administratsioon selles osas teha plaanib.

    Sogases vees on lihtsam kala püüda. Isegi kui Hiina valitsus selle ettevõtte kaaperdab, vaevalt siis investoritelt aktsiad käest rebitakse, pigem läheb Jack Ma kuldsete trellide taha ja vaatab sealt mõned aastad oma endise firma jätkuvat edu. Hiinal pole mingit motivatsiooni või vajadust Alibaba põhja lasta. Head lüpsilehma tapale ei viida.

    Oman ja ostan juurde, kui peaks edasi langema.
  • Alibaba teema oli kuhugi kaugele ära vajunud. Tõstsin mõned päevad vana uudisega selle taas esilehele, sest ettevõte ise ja selle ümber toimuv võiksid laiemat huvi pakkuda.
    Jooksvate börsiuudiste jälgimiseks on teised kohad.
  • "kindsigo"

    Suuremaks riskiks on see Trumpi soov hiina ettevõtteid USA börsilt delistida. Aga Trump on nädala pärast läinud ja saab näha, mida Bideni administratsioon selles osas teha plaanib.


    Nagu ma aru saan, siis vähemalt USA uudiste põhjal on see ikkagi suhteliselt aktuaalne, et BABA USA börsilt eemaldatakse. Oled sa muidu mõelnud, mida see võiks investorile/ aktsiale tähendada?

    Lisaks ei saa ju ka välistada igasuguseid muid sanktsioone, mida täiendavalt BABAle rakendatakse (näiteks eemaldamine Apple või Google play storest), eriti veel kui Jack Ma jõuliselt tagandatakse ning ettevõte Hiina kontrolli alla läheb. Muidu suhtarvude poolest, eriti võrreldes Amazoniga, on aktsia hind hetkel igati mõistlik ning ettevõtte positsioon Kagu-Aasias väga tugev (loe 2 miljardi inimesega turul, kus inimeste tehnoloogia huvi on suur ning jõukus igaastaselt märgatavalt kasvab).
  • Kui BABA USA börsilt eemaldatakse, siis tõenäoliselt investorid kaotavad osa raha. Kui suur see olema saaks, ei oska öelda. Kas fondid ja muud suurinvestorid teevad kõik, et seda ära hoida? Tahaks loota. USA-s on lobistamine legaalne. Keegi saab mõne miljoni võrra rikkamaks ja tavapärane elu jätkub. Või siis teine variant, et kõik kaotavad ja Alibaba satub musta nimekirja, kellega koostöö on keelatud. Nagu Huawei, kellega äri ajamine on keelatud.

    The Treasury Department on Friday issued an updated list of companies on its blacklist, which includes a number of state-run Chinese firms. Significantly, the list excluded Alibaba and Tencent.

    https://www.investors.com/news/technology/china-stocks-treasury-blacklist-alibaba-stock-tencent-baba-bidu-jd-vips/

    Blacklist ise on siin. Kindlasti pole see lõplik.
  • Kui Alibaba NYSE'lt eemaldatakse, siis läheb kauplemine üle "over-the-counter" protsessile. Seejuures on irooniline, et näiteks Tencent (TCEHY) on juba over-the-counter, aga igasugused delisting uudised on ka Tencenti aktsia hinda pärssinud. Päris paljud Hiina ettevõtted kauplevad paralleelselt mitmel börsil. Alibaba nt NYSE ja HKG, Tencent OTC, HKG ja lisaks ka XETRA.

    Mis puudutab eelnevalt välja toodud Ant Group natsionaliseerimise artiklit, siis huvitaval kujul pole see väga kuskilt minu arust läbi käinud. Tundub ausalt öeldes ka natuke ebareaalne.

    Kui ma ei eksi, siis Anti earnings osakaal oli/on Alibabas kuskil 9%. Alibaba aktsia on langenud hetkel alates oktoobrist ca 28%. Vaevalt, et Anti väärtus edaspidi Alibaba jaoks 0 on - isegi kui nad peavad edasidi ainult online maksetega piirduma.

    Detsembri lõpus langes Alibaba aktsia seoses antitrust investigation avamisega. Nii palju kui mina aru saan, on küsimus monopolistlike võtete piiramises: näiteks keelab Alibaba oma kauplejatel hoida tooteid üleval nendega paralleelselt teistes portaalides. Aga taaskord on selliseid kauplejaid väidetavalt ca 10% kõikidest kauplejatest. Ühe huvitava nüansina tooksin siinkohal välja, et kui Alibabal sellist tegevust piirataks, siis oleks see kasulik teistele konkurentidele (JD.com, Tencent jne). Samas langesid antitrust uudise peale nende kõigi aktsiad - taaskord väike mõttekoht.

    Tencentil on samuti sarnaste juhtumitega kogemusi. Tencent Musicu uurimine lõppes näiteks sellega, et Tencent ei saanud isegi trahvi. (Rääkimata sellest, et Facebook, Alphabet, Microsoft jt USA hiiud on teemaga samuti väga hästi tuttavad.) Mulle endale tundub, et turg reageeris uudistele üle ja seetõttu kasutasin võimalust, et oma positsiooni nii Alibabas, Tencentis, JD.comis kui ka Baidus suurendada.




  • Adam Khoo Youtubis tõi mõni aeg tagasi välja 3 tsenaariumi, mis ta hind olla võiks kui juhtub sündmus A, B, C. Väärtused 290, 300,350
  • "kindsigo"
    Hiinal pole mingit motivatsiooni või vajadust Alibaba põhja lasta. Head lüpsilehma tapale ei viida.

    Oman ja ostan juurde, kui peaks edasi langema.

    Kust sa seda Alibabad ostad? Kui NYSE-lt, siis peaks arvesse võtma, et tegemist pole tavalise aktsiaga, vaid pigem aumehe lubadusega. Aumehe osas on siis Hiina valitsus. Vähemalt veel mõned aastad tagasi kasutas Alibaba Lääne investorite tarvis suhteliselt tühja vahekeha, mille saab edukalt põhja lasta ilma põhitegevust kahjustamata. Suhteliselt radioaktiivne värk, kuna palju sõltub Hiina heast tahtest.

    Pikemalt Variable Interest Entity-st siin.
  • Kõik Hiina aktsiad USA börsidel on tõesti seal Kaimani saarte riiulifirmade kaudu, kuna Hiina seadused ei luba välismaalastel otse investeerida. Ma ei tea mitu aastakümmet on see nii juba. Seepärast on tõesti hiina aktsiad keskmiselt madalama P/E väärtusega alati olnud USA turul. On jah radioaktiivne, aga kui selle skeemiga Alibaba suuruseid firmasid vahekeha näol põhja laskma hakatakse, võivad hiina ettevõtted USA kapitalist pikemaks ajaks suu puhtaks pühkida ja seda ei soovi Hiina Kommunistlik Partei küll näha. USA ja Hiina võivad olla vaenlased, aga nad vajavad teineteist. Trump üritas küll mingit kaubandussõda käima tõmmata, et paremaid tingimusi läbi rääkida, aga mida ta siis õieti üldse saavutas, suurt midagi. Bideni administratsioon pigem ei jätka sellega, vaid otsib lepitust, aga eks varsti saame ehk rohkem nende seisukohtadest teada. Trump vist läheb 8 päeva pärast. Ma tunnustan Trumpi vähemalt katse eest midagi muuta, aga delistimine pole päris see relv, millega võitlema minna.
  • US EXPECTED TO ALLOW AMERICANS TO CONTINUE TO INVEST IN ALIBABA, TENCENT, BAIDU - SOURCES. $BABA
    Üks kivi kaelast, samas ma ei tea kas julgeksin investeerida firmasse, mille asutaja oma riigi poolt ära kaotatakse.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon