Börsipäev 9. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vastupidiselt arvamusele, et Föderaalreservi rahapoliitikat koordineeriva komitee septembri istungi protokollil võiks olla minimaalne mõju turgudele, kuna nii Janet Yelleni kui teiste regionaalsete presidentide seisukohad on teada olnud, siis tegelikkuses ilmnes pehmemate kommentaaride tõttu suurem turusõbralikkus. Ülemüüdud tase aitas S&P 500 indeksil rallida enim sel aastal, sulgudes päeva lõpuks 1,8% kõrgemal.

    Me pole viimasel ajal näinud väga USA keskpanka võtmas sõna dollari teemal aga protokolli järgi kujunes just viimase tugevus komitee liikmete seas võimalikuks murekohaks, langetades läbi odavama importkaupade ja –teenuste kodumaist inflatsioon ning inflatsiooni ootusi. Lisaks toodi välja risk, et Euroopa, Jaapani ja Hiina nõrgapoolsem majanduskasv võib oma jälje jätta ka USA majandusele. Protokolli pehmem sõnastus nõrgestas dollarit euro suhtes -0,5% ning lükkas investorite intressimäära esimese tõstmise ootuse järgmise aasta juuni-juuli pealt augustisse-septembrisse.



    Järelkauplemise ajal tuli tulemustega Alcoa, kes kasvatas kolmanda kvartali müügitulu tänu kõrgemale alumiiniumi hinnale 8,2% 6,24 miljardi dollarini, lüües sellega analüütikute 5,84 miljardi dollari suurust prognoosi. Aktsiakasumina teeniti 0,31 dollarit, mis oli konsensuse prognoosist 9 sendi võrra parem ja nagu allolevalt jooniselt näha, siis löödi ootust, mis on tänavu tõusuteel olnud. Ettevõte kinnitas 2014.a 7% alumiiniumi globaalse nõudluse kasvu.



    Liikudes tänase päeva juurde, siis Euroopas selguvad nii Prantsusmaa kui Saksamaa augustikuu kaubavahetuse statistika ning Inglise keskpank avaldab intressimäära ja varade ostuprogrammi suuruse otsuse, mis suure tõenäosusega jäävad samale tasemele püsima. Ühendriikides selguvad möödunud nädala töötu abiraha taotlused.

    09.00 Saksamaa kaubandusstatistika (august)
    14.00 Inglise keskpanga intressimäära ja varade ostuprogrammi otsus
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA hulgimüügi varud

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel ilma olulise muutuseta.
  • Saksamaa augustikuu hooajaliselt korrigeeritud import kahanes juuliga võrreldes -1,3% vs oodatud +0,9% ning eksport -5,8% vs oodatud -4,0%. Hooajaliselt korrigeerimata baasil kahanes eksport mullusega võrreldes augustis -1,0% ning import -2,4%.
  • Jaapani masinate tellimusi käsitletakse kui erasektori kapitalikulutuste mõõdupuud ning juba kollmandat kuud järjest näitas see augustis kasvu (+4,7%), ületades analüütikute 0,5% prognoosi. Aasta baasil aga kahanesid tellimused -3,3%, oodati -4,9%.
  • Inglise keskpank jätkab senisel kursil, istungi protokoll tõenäoliset huvitavam (22. okt)

    BOE HOLDS ASSET PURCHASE PLAN AT 375 BILLION PNDS
    BANK OF ENGLAND MAINTAINS BENCHMARK INTEREST RATE AT 0.5%
  • Venemaa automüük kahanes septembris mullusega võrreldes -20%, mis oli veidi aeglasem langustempo kui augustis, kuna valitsuse ca 200 miljoni euro suurune stiimulprogramm peaks tuge pakkuma. Ainsana suutis müüki kasvatada Mercedes-Benz (13% YoY), kõige tugevamalt said pihta GM ja Ford (vastavalt -43% ja -35%).

  • GAP-i nõrkus peaks ost olema, aga kolm dg-d. Paper long 37.7
  • Jah, nägin üleeilegi mersusid täis treilereid Tartu lähedal Venemaa suunas liikumas. Väidetavalt viiakse 97% Venemaa uutest mersudest läbi Eesti.
  • USA töötuabiraha taotlused püsivad tsükli põhjas

    Initial Claims 287K vs 295K Briefing.com consensus; Prior revised to 288K from 287K
    Continuing Claims 2.381 mln vs 2.425 mln Briefing.com consensus; Prior revised to 2.402 mln from 2.398 mln

  • ymeramees
    GAP-i nõrkus peaks ost olema, aga kolm dg-d. Paper long 37.7


    Nojah, korralikult paperis vee all.
    Käive on loom juba esimeste tundidega. Peale augusti missi ja sealtalanud estimatede allatoomise ning müügi järgi tulla viimaste pos analüütikute poolt oktoobris septembrinumbrite ja CEO vahetuse peale põlve nõksu laskma. Müügi nõrkus ja discount oli all over, igal pool septembris. Tõmmake jalad alt välja ja uurige elu. Ärge üllatuge. Ja kui põhibränd läägib, siis ehk ongi muutust vaja.
    Pealegi on see stock nii neg suunas juba kaldu, et suurt üllat niikuinii ei ole. Turg alla, stock downgradedega, siia on nüüd vist hulgi end sisse tampinud. Ehk neil veab, aga ma arvan, et ega ei vea küll. Peaks vist päriselt ka ostma, aga las jääb. Suurte poiste mängud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon