Börsipäev 10. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kolmapäevane tõus keriti USA aktsiaturgudel eile sama kiiresti tagasi, mis iseloomustab üsna hästi kasvanud volatiilsusega keskkonda, millega investorid peavad FEDi võlakirjaostude lõppedes ja intressimäärade normaliseerudes silmitsi seisma.

    Kuigi paljud ettevõtted ja sektorid on korrektsiooni käigus kaotanud oluliselt rohkem oma väärtusest kui indeksid, siis S&P 500 oli veidi alla 4% tipust alla tulnud, enne kui FEDi järgne põrge tuli. Nõnda kiirete tõusude juures ei anta väga võimalust kõrval istuvale rahale turult atraktiivseid võimalusi otsima hakata, mis jätab palli endiselt karude mänguväljakule, kes tunnevad ennast praeguses segases keskkonnas palju kindlamalt.

    S&P 500 sulgus neljapäeval -2,1% punases eesotsas energiasektoriga (-3,7%) tingituna WTI naftahinnast, mis odavnes neljapäeval -1,8% ning on täna öösel täiendavalt -2,3% 83,8 dollarile barreli eest langenud. Euroopas lõpetas Stoxx 600 -0,4% madalamal.

    Makrouudiste tasandil valmistas Saksamaa eksport pettumuse, kukkudes juuliga võrreldes -5,8%, rohkem kui analüütikute oodatud -4,0%, kuid sarnaselt tehaste tellimustele ja tööstustoodangule oli osa negatiivsest muutusest tingitud pühadest. Ühendriikides aga paistab tööturg jätkuvalt tugevate näitajatega silma, kui möödunud nädala töötu abiraha taotluste arv kahanes tuhande võrra 287 tuhandele vs oodatud 295 tuhat ning tõi sellega nelja nädala libiseva keskmise 288 tuhande peale, mis märgib kaheksa aasta madalaimat taset.



    Vastupidiselt FOMC septembri istungi protokollile, mis viis investorite intressimäära tõstmise ootust kaugemale tulevikku, leidsid mitmed FEDi regionaalsed presidendid oma kõnes, et turg hindab keskpanga mõtlemist valesti. St. Louis FEDi president James Bullard ütles, et keskpank peaks heade majandusuudiste tõttu olema üsna heal positsioonil rahapoliitikat karmistada ning hindas seda pigem riskantseks, kui intressimäära tõstmisega 2015.a keskpaigani oodata. Richmond FEDi president Jeffrey Lacker aga ei näe, et inflatsiooni ootused erineksid kuigi palju FEDi 2% eesmärgist. Ning San Francisco FEDi president John Williams ütles, et praeguste majandusprognooside põhjal peaks FED alustama intressimäära tõstmist 2015.a keskel, rõhutades siiski, et otsus on seotud majandusnäitajate, mitte kindla kuupäevaga.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis majandusuudistest on fookus Soome, Prantsusmaa ja Itaalia augustikuu tööstustoodangu näitajatel. Ühendriikides võtavad tänagi mitmed FEDi presidendid sõna ning rahapoliitilisi kommentaare peaks IMFi iga-aastase konverentsi raames jääma ka nädalavahetusse.

    09.00 Soome tööstustoodang (august)
    09.45 Prantsusmaa tööstustoodang (august)
    11.00 Itaalia tööstustoodang (august)
    16.00 FEDi Plosser esineb kõnega
    20.00 FEDi George esineb kõnega
    21.00 FEDi Fisher esineb kõnega
    22.00 FEDi Lacker esineb kõnega

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,3% madalamal.
  • Vene keskpank pidi eile taas valuutaturul sekkuma, et rubla stabiliseerida

    BANK OF RUSSIA SOLD FX WORTH 60.01B RUBLES TO SETTLE OCT. 9

    Aga valuuta ost ja müük leiab aset vaid siis, kui keskpank tööpäevadel Eesti aja järgi kl 9-19 töötab, pärast seda kustutatakse tuli ära ning lastake rublal vabalt liikuda, mistõttu on USD/RUB teinud järsemad liikumised just siis.

    Via WSJ: “After the central bank stops intervening, the market becomes much thinner. And there is almost no one to meet demand for foreign currencies if the latter arises. There are just a few risk-takers. Previously there were foreign investment banks but now they obviously don’t have limits to trade the Russian ruble,” said Sergei Romanchuk, chief dealer at Metallinvestbank and the head of Russia’s division financial-markets association ACI.

  • Soome augustikuu tööstustoodang alanes juuliga võrreldes -0,7%, rohkem kui analüütikute prognoositud +0,2%. Hooajaliselt korrigeerimata toodang kahanes YoY -3,5% vs oodatud -2,0%.
  • EXAS. Songib s*tas maakeeli. Testib colorectal cancerit, Cologuard. Sai varasemalt FDA approvali. Approval approvaliks, aga kas kogu seda lõbu katma hakatakse ja mis hinnaga, oli peateema.

    Aktsiaid 83M, shorti 33M. SI superhigh, sest on mingi laialtlevinud bear case, et s'tassonkimist ei hakata katma.

    Cologuardi hakatakse katma ja preliminary CMS reimbursement tuli $502.
    Ehk et see tuli täpselt see, mida company oil küsinud. Konsensus on mingi $350-$400 kandis, bear case oil see, et katma ei hakatagi või kui, siis s'taks odavalt.

    Bear case sai vaiba alt mu meelest. Suur SI peaks plahvatusohtlik olema. Aga arvatavasti olen väärässä ja siin on kala sees nagu tavaliselt sellistel asjadel on.
  • Prantsusmaa tööstuses pilt veidi parem kui oodati. Toodang püsis augustis muutumatuna võrreldes juuliga (oodati -0,3%), mille muutus revideeriti omakorda 0,1pp võrra kõrgemaks 0,3% peale. Aastatagusega võrreldes langes toodang -0,3% vs oodatud -1,0%.
  • Üsna tabav pilt erinevatest seisukohtadest, mida esindab Draghi ja teisalt Saksa rahandusminister Schäuble. Draghi Clashes With Schaeuble Over Steps for Europe
  • Itaalia tööstustoodang kasvas augustis MoM 0,3% vs oodatud 0,5%. Mullusega võrreldes kahanes toodang -0,7% vs oodatud -0,1%.
  • DAX täna -2% ning YTD -7,6%. RSI järgi ülemüüdud, vaatame kas peab lähiajal paika

  • EXAS

    Feuerstein on ka tükiga väljas, sealt:

    A word of caution: The $502 reimbursement price for Cologuard is a preliminary recommendation, which means it's subject to a public comment period before being finalized. Theoretically, the final pricing determination could change. There has also been no official word from Exact Sciences about Medicare pricing for Cologuard. The company issued a press release Thursday night but it only covers the CMS final National Coverage Determination.

    Positiivsed olnud lüütikud plaksutavad.

  • Hommikul pakkus IB veel 400+k shorti, hetkel alles (bronnimata) 90k. Tuleb fight.
  • Kanadas loodi septembris 74,1 tuhat töökohta ning suuresti kõk täistööajaga, tänu millele langes töötuse määr 0,2pp võrra 6,8% peale (oodati vastavalt 20K ja 7,0%)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon